Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Beatko - u kotek to trochę trudniej i dłużej przebiega, bo one dostają głębszą narkozę. Milunia jeszcze kilka dni może być trochę przepłoszona. Sie tak mądrzę :oops: bo obserwowałam sąsiedzką kiciusię po sterylce no i kilka sąsiedzkich kocurków. Chłopy zbierali sie prawie natychmiast - Felek chciał iść na łazęgę już pierwszej nocy po popołudniowej sterylce tylko mu sie nieco łapki rozjeżdżały;) a Mićka 2 dni nie chciała wyjść spod wanny :shake: :-(
Za to teraz lata jak głupia, potrafi znikać na 3 dni :crazyeye:
Trzymajcie się, będzie dobrze :buzi:

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]Aga1215[/B] - masz rację. Koteczki i suczki dostają głębszą narkozę, bo u nich przecież trzeba rozkroić brzuszek. A u chłopaków - często-gęsto ogólnie "głupi Jasio" i znieczulenie miejscowe. U nas tydzień temu Sonik to przeszedł i wieczorkiem, tego samego dnia, już chodził normalnie.
Poświata - głowa do góry.
Pzdr.

Posted

hmm napisałam niedawno posta i go nie ma :crazyeye:

no nic... to jeszcze raz

cześć Beatko :buzi:
zdjęcia przyrody piękne, Poświatka zdaje się jakoś tak wydoroślała.... taka dostojna kobitka się zrobiła :loveu:

trzymam kciuki za Milunię - żby jak najszybciej doszła do siebie i z umiarem skakała po domowych "sprzętach" :kciuki:

Posted

[B]Poświatko[/B] trzeba dać kici trochę czasu napewno jest obolała ja też miałam kotkę po operacji i trochę trwało zanim doszła do siebie tylko, że to nie była sterylka tylko usuwanie guzów - trzymam kciuki będzie dobrrze zobaczysz

Posted

[quote name='aga1215']Beatko - u kotek to trochę trudniej i dłużej przebiega, bo one dostają głębszą narkozę. Milunia jeszcze kilka dni może być trochę przepłoszona. Sie tak mądrzę :oops: bo obserwowałam sąsiedzką kiciusię po sterylce no i kilka sąsiedzkich kocurków......Trzymajcie się, będzie dobrze :buzi:[/quote]
[FONT=Comic Sans MS][B]I bardzo dobrze że się mądrzysz, bo ja się przynajmniej czegoś dowiem :evil_lol: .[/B][/FONT]
[quote name='Asiaczek']Poświata - głowa do góry.[/quote][B][FONT=Comic Sans MS]Trzymam, trzymam :-D . W sumie to ja innych zachowań po Milce się nie spodziwałam, ona nigdy nie była nakolankowa i zawsze ma swoje zdanie na wszystko co ja otacza. I przeważnie jest to inne zdanie niż moje :evil_lol: , więc nie raz nie dwa se pod nosem burczy. Już powiedziałam cholerce, że jak dziś będzie niegrzeczna, to wieczorem jej klatkę przywiozę.[/FONT][/B]
[quote name='Gosiek']trzymam kciuki za Milunię - żby jak najszybciej doszła do siebie i z umiarem skakała po domowych "sprzętach" :kciuki:[/quote][B][FONT=Comic Sans MS]W ostateczności kota zostawię w spokoju, a wyniosę sprzęty z chałupy;) , i tak za tydzień zaczyna mi się remont :roll: .[/FONT][/B]
[quote name='agabass']trzymam kciuki będzie dobrrze zobaczysz[/quote][FONT=Comic Sans MS][B]Przy takiej ilości kciuków i życzliwych "ciotek" MUSI byc dobrze :loveu: .[/B][/FONT]
[quote name='Gosiek']Poświatka zdaje się jakoś tak wydoroślała.... taka dostojna kobitka się zrobiła :loveu:[/quote][B][FONT=Comic Sans MS]Bo ona już stateczna dama jest, za pół roku skończy 5 lat, to do czegoś zobowiązuje.[/FONT][/B]
[quote name='mmbbaj']Beatko, przepiękne leśne klimaty :loveu: Poproszę o więcej :multi: Naprawdę robicie świetne zdjęcia! :lol:[/quote][B][FONT=Comic Sans MS]Z przyjemnością, ale wieczorkiem, teraz obowiązki domowe wzywają, po weekendzie zawsze coś jest do roboty :roll: :lol: . No i szkoła mi się już zaczęła :evil_lol: .[/FONT][/B]

Posted

[quote name='Poświata'][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=2163641&postcount=8111"]Historyjka pewnej drzemki [/URL][/quote]
i co było dalej??? krwawa zemsta nastąpiła???:crazyeye:

Posted

[quote name='Poświata'][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=2163641&postcount=8111"]Historyjka pewnej drzemki [/URL][/quote]
[I]:cool3:a kiedy dalszy ciąg.....[/I]

Posted

[quote name='Alicjarydzewska'][I]:cool3:a kiedy dalszy ciąg.....[/I][/quote]

:hmmmm: czyżby zemsta była tak krwawa, że teraz nie ma kto pisać?:crazyeye:

Beatko - Mańciulka jutro albo pojutrze idzie "pod nóż" - wycinamy narośl i sterylka:roll:

Posted

[quote name='Alicjarydzewska'][I]:cool3:a kiedy dalszy ciąg.....[/I][/quote]Jak się już Dymcio zdecyduje co z Baryśkiem zrobić :mad: ....... Narazie kotek o małym rozumku intensywnie myśli :evil_lol:.
[quote name='aga1215']Beatko - Mańciulka jutro albo pojutrze idzie "pod nóż" - wycinamy narośl i sterylka:roll:[/quote]No to trzymam w kciuki, żebyś nie miała takiego posterylkowego wariata jak Milcia :roll: , na szczęście obyło sie bez klatki, ale co przeżyłam to moje :mad: .
[quote name='Asiaczek'][SIZE=4][COLOR=#800080]Poświata! Poświata! Poświata![/COLOR][/SIZE][/quote]Słucham, słucham :multi: .
Wojtecki z Poświatką są na Klubówce, coś mi na półeczkę przywiozą :multi: :multi: :multi: , ale pochwalenie się sukcesami zostawię Wojtkowi, bo nawet nie umiem tego powtórzyć :oops: :evil_lol: .

Posted

[quote name='Asiaczek']Ale wiadomo, że sukcesy są!!! Super!!!
Ale jak Wojtecki z Poświatką pojechali, to dlaczego nie odzywasz się na DGM, co?
Pzdr.[/quote]Choróbsko nas złożyło :roll: , Konrad wychodzi z przeziębienia, a my z Gabryśką właśnie kichamy i chrychamy :roll: . I tak mi sie trochę nic nie chce :oops: :oops: :oops: .

Posted

[quote name='Asiaczek']Niemozliwe! Tobie się nic nie chce?!:crazyeye:

Zdrówka życzę!!!
Pzdr.[/quote]Możliwe, możliwe :-D , leń mnie dopadł i trzyma :mad: ([SIZE=1]właśnie udało mi się nieco obiadek przypalić :diabloti:)[/SIZE]
[SIZE=1][/SIZE]

Posted

[quote name='Poświata']Możliwe, możliwe :-D , leń mnie dopadł i trzyma :mad: ([SIZE=1]właśnie udało mi się nieco obiadek przypalić :diabloti:)[/SIZE]
[/quote]
no to zdrówko :buzi:

czekam na szczegóły :sweetCyb: :klacz:

Posted

[quote name='aga1215']Beata - jak skutecznie zabezpieczyć Mańci brzuszek, żeby nie wylizywała ranki?[/quote] Haaaaaaaa, dobre pytanie.....:hmmmm:. Milunia miała założony gustowny kaftanik :cool3: , który w domu po wyjściu z transporterka miała na sobie jeszcze przez................ pół godziny :mad: . Poprostu wyszła sobie z niego :roll: :evil_lol: . i nie dała sobie go powtórnie założyć:mad: . Ale podobno są kotki, które chadzają w ubranku dłużej, więc może spróbuj tego ? Albo anteny satelitarnej, czyli kołnierza pooperacyjnego? Mańka jest o wiele spokojniejsza od Milki, która ma chyba diabła za skórą, więc myślę, że nie powinnaś mieć problemu.

Posted

[URL="http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=1c681bf999401248"][IMG]http://images4.fotosik.pl/130/1c681bf999401248m.jpg[/IMG][/URL] Wróciliśmy i padliśmy, więc na dobranoc tylko fotka, wrażenia później :lol: . Pozdrawiamy wszystkich.....