PIKA Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 [quote name='Poświata']Diagnoza jest taka że dzialo się coś z oskrzelami, płucami. Jak odebrałam go w piątek ze szkoły to nie mógł złapac oddechu, męczył go kaszel miał zawroty głowy. Na szczęście swoją przychodnię mam w tym samym budynku, więc dzieciak do lekarza trafiło w ciągu pół godziny. U lekarza dostał inhalator i skierowanie do szpitala. W szpitalu zrobili mu rtg żeby wykluczyć zapalenie płuc i nas wyrzucili do domu, mimo że Młody czuł się fatalnie:diabloti: :mad: . Wróciliśmu do naszego lekarza, przepisała mu trzy razy dziennie nebulizacje lekami rozkurczowymi. Więc szwendamy się trzy razy dziennie na dyżur do przychodni, w poniedzialek rano idziemy na kontrolę i zobaczymy co dalej. Napewno leków nie odstawi, bo to leczenie ma być długofalowe. Do alergologa idziemy dopiero 25.V i to prywatnie bo w przychodniach przyszpitalnych terminy są na lipiec :mad: . Pewnie trzeba będzie zrobić testy i ustawić leczenie. Młody nigdy nie mial takich sensacji, ale podobno w okresie dojrzewania może się zdarzyć alergia, astma itp, itd. no to nam się właśnie zdarzyło :-( . Moja mama chorowała na astmę, siostrzenica ma astmę już zdiagnozowaną, a ja się cieszyłam że mam zdrowe dzieci :-( . Generalnie po tych lekach młody czuje się lepiej, może swobodniej oddychać, płyn z płuc mu zaczyna schodzić, kaszle jak stary gruźlik, ale tak ma właśnie być - trzeba oczyścić drogi oddechowe. Nie wolno mu się wysilać, bo wtedy kaszel się nasila i zaczyna rzęzić w płucach, tak więc zero biegania, szaleństw, roweru, rolek itp. itd. Nawet chodzenie po schodach go męczy :roll: . I zero szkoły narazie, dopóki nie będzie mógł przejść na inhalator osobisty :roll: , a za miesiąc wystawianie ocen na koniec roku szkolnego, więc to też nie jest dobrym rozwiązaniem :roll: . A jeszcze dodatkowo boję się co ze zwierzakami, nie chciałabym stanąć przed wyborem zdrowe dziecko, czy zwierzęta w domu :shake: :-( . Wojtecki jedzie jutro z poświatą do Przechlewka na tygodniowy kurs myśliwski więc muszę się ze wszystkim bujać sama :-( No i to tak mniej więcej.....[/quote] No to się porobilo :shake: Mam nadzieje, ze to nie od zwierzakow :shake: bo by pewnie wlazlo wczesniej :shake: Quote
aga1215 Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 [COLOR=darkgreen][I][B]pozostaje nam tylko :kciuki: :kciuki: :kciuki:[/B][/I][/COLOR] Quote
Poświata Posted May 14, 2006 Author Posted May 14, 2006 [quote name='r_2005']Oj, trzymajcie się, czy jest szansa, że młody nie ma ani alergii ani astmy?[/quote]Raczej nie :shake: :-( . [quote name='PIKA']Mam nadzieje, ze to nie od zwierzakow :shake: bo by pewnie wlazlo wczesniej :shake:[/QUOTE]Noooo, niekoniecznie, on teraz wchodzi w wiek dojrzewania i mogą wyskakiwać różne takie dziwadła:mad: , ale też mam nadzieję że to nie to :roll: :shake: . [quote name='aga1215'][B][I][COLOR=#006400]pozostaje nam tylko :kciuki: :kciuki: [/COLOR][/I][/B]:kciuki:[/QUOTE]Dzięki, jak nie medycyna to kciuki napewno pomogą Quote
mmbbaj Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 Beata, może to co powiem zabrzmi głupio..., ale czy to nie może być koklusz? :cool3: Dzieci teraz na to chorują?:cool3: Bo ja jak byłam dzieckiem to właśnie zachorowałam, w ciągu jednego dnia.I tak się dusiłam i kasłałam okropnie :roll: Quote
Poświata Posted May 14, 2006 Author Posted May 14, 2006 :shake: chyba raczej nie :shake:, badało go trzech pediatrów w tym samym dniu, w różnym natężeniu ataku i w zasadzie kierowali się raczej ku alergii :-( . Quote
Hanna R. Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 [B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Beatko - przejdzie - napewno jam piguła - to wiem co mówię ... Trochę cierpliwości, zmiana przyzwyczajeń, trochę leków - i będzie OK ... [/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Niemniej jednak sięgam chetnie do niekonwencjonalnych metod - i :kciuki: :kciuki: :kciuki: - one pomagają ...[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]A Ciebie - :calus:[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]A na koklusz wszystkie nasze dzieci są szczepione - więc nie powinny chorować ...[/SIZE][/FONT][/I][/B] Quote
malawaszka Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 trzymam :kciuki: żeby Synuś zdrowiał szybciutko i żeby nie była to alergia na zwierzaki :kciuki: Quote
KUMPELka Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 Poświatko, bardzo współczuję (wiem jak to jest kiedy dziecko choruje a my jesteśmy bezradni [img]http://www.mysmilie.de/english/green/smilies/sad/2/img/017.gif[/img] ) Trzymam kciuki żeby diagnoza była szybka i celna :kciuki: Quote
an3czka Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 [I][B]Trzymam bardzo mocno kciuki![/B][/I]:kciuki: :kciuki: :kciuki: Quote
Cola Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 Trzymamy mocno kciuki i czekamy na jakieś nowe dobre wieści :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: Quote
Poświata Posted May 17, 2006 Author Posted May 17, 2006 Póki [B]Wojtecki[/B] z Poświatą i nowymi fotkami nie wróci koty rządzą :Cool!: :bigcool: :siara: : [IMG]http://img109.imageshack.us/img109/381/006a7xk.jpg[/IMG] [IMG]http://img109.imageshack.us/img109/9598/024a2mr.jpg[/IMG] [IMG]http://img79.imageshack.us/img79/4273/00227ga.jpg[/IMG] ps. Konrad dzielnie znosi codzienne poranne i wieczorne nebulizacje, oddech zdecydowanie mu się poprawił, kontrolę mamy w piątek wieczorkiem. Quote
Cola Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 ...ale kociska wyrosły :loveu: :loveu: :loveu: cuda trzy :multi: cieszę się, że są dobre wieści...dzielny chłopak :cool3: Quote
aga1215 Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 [quote name='Poświata']Póki [B]Wojtecki[/B] z Poświatą i nowymi fotkami nie wróci koty rządzą :Cool!: :bigcool: :siara: : [IMG]http://img109.imageshack.us/img109/381/006a7xk.jpg[/IMG] [IMG]http://img109.imageshack.us/img109/9598/024a2mr.jpg[/IMG] [IMG]http://img79.imageshack.us/img79/4273/00227ga.jpg[/IMG] ps. Konrad dzielnie znosi codzienne poranne i wieczorne nebulizacje, oddech zdecydowanie mu się poprawił, kontrolę mamy w piątek wieczorkiem.[/quote] czy mi się tylko wydaje, czy Baryśkanieco przybyło??? Beatko - wycałuj ode mnie Konrada :buzi: Gabi tysz:loveu: :multi: Quote
Poświata Posted May 19, 2006 Author Posted May 19, 2006 Dzieci wycałowane :calus: , koty z rozpedu też :buzi: . Baryśka jest dużo, bo jest wieeelki jak ryś, a jeszcze na dodatek ma wygląd zbója :mad: . Dziś znajoma jak go zobaczyła :crazyeye: , to mało z krzesła nie spadła, i zapytała czy się nie boimy takiego dużego kota :roll: :evil_lol: . Quote
Hanna R. Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Beatko, ładne te Twoje koty ...[/SIZE][/FONT][/I][/B] Quote
Poświata Posted May 19, 2006 Author Posted May 19, 2006 [quote name='HankaRupczewska'][B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Beatko, ładne te Twoje koty ...[/SIZE][/FONT][/I][/B][/quote]Aaaaach dziękuję :lol: , właśnie mi [B]ładnie [/B]chałupę przemeblowują , coś chyba wleciało przez otwarty balkon, a tym w to graj :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: . Wezmę gazetkę i idę na polowanie, bo mi sierściuchy spokojnie w nocy nie dadzą pospać :mad: :angryy: . Quote
Hanna R. Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Tylko pamiętaj, nie wstawaj zbyt rano ! Bo KTO RANO WSTAJE, TEMU BIJE DZWON[/SIZE][/FONT][/I][/B] :lol: Quote
Gosiek Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='HankaRupczewska'][B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Tylko pamiętaj, nie wstawaj zbyt rano ! Bo KTO RANO WSTAJE, TEMU BIJE DZWON[/SIZE][/FONT][/I][/B] :lol:[/quote]hahahaha Haniu widze że naprawdę przypadło Ci bardzo do gustu to powiedzonko :lol::lol::lol::lol: Beatko - a co wleciało? Ćma? Quote
Poświata Posted May 19, 2006 Author Posted May 19, 2006 [quote name='Gosiek'] Beatko - a co wleciało? Ćma?[/quote]Nie wiem :niewiem:, muszę wyśledzić :mad: . Domyślam się tylko po zachwaniu kotów, które z obłędem w oczach szukają czegoś na suficie :roll: . Quote
Gosiek Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='Poświata']Nie wiem :niewiem:, muszę wyśledzić :mad: . Domyślam się tylko po zachwaniu kotów, które z obłędem w oczach szukają czegoś na suficie :roll: .[/quote] hahaha musi śmiesznie to wyglądać - uwielbiam jak Axel usiłuje za wszelką cene złapać latającą muchę :evil_lol: Quote
aga1215 Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [B]Beatko[/B] - może by tak maleńka fotorelacja - ufoć tego "wleciacza" :modla: Quote
Poświata Posted May 19, 2006 Author Posted May 19, 2006 [quote name='Gosiek']hahaha musi śmiesznie to wyglądać - uwielbiam jak Axel usiłuje za wszelką cene złapać latającą muchę :evil_lol:[/quote]A owszem śmiesznie wygląda, ten błysk łowcy w oku, to podniecenie, i jeszcze te pomiałkiwania na różne głosy :lol: . Tylko nie zapominaj ze moje bestie są trzy i mają większe możliwości włażenia tam gdzie nie trzeba :roll: , a już Milunia jest w tym mistrzem świata :evil_lol: . Mało jest miejsc w chałupie gdzie jeszcze nie dotarła :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: . Quote
Poświata Posted May 19, 2006 Author Posted May 19, 2006 [quote name='aga1215'][B]Beatko[/B] - może by tak maleńka fotorelacja - ufoć tego "wleciacza" :modla:[/quote] :shake: mimo Twojego pięknego proszenia, nie da rady :shake:, sprzętu nie mam :shake: , aparat wyjechał razem z Wojteckim :roll: :lol: . Quote
aga1215 Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='Poświata']:shake: mimo Twojego pięknego proszenia, nie da rady :shake:, sprzętu nie mam :shake: , aparat wyjechał razem z Wojteckim :roll: :lol: .[/quote] no żesz - mam nadzieję, że za to będzie bardzo duuuuuużżżżżżżżooooooooo Poiświaty w niedzielę :loveu: Quote
Poświata Posted May 19, 2006 Author Posted May 19, 2006 [quote name='aga1215']no żesz - mam nadzieję, że za to będzie bardzo duuuuuużżżżżżżżooooooooo Poiświaty w niedzielę :loveu:[/quote] No nie wiem :niewiem:, Wojtecki nie jest taki wyrywny do robienia zdjęć, aparat mu raczej do ręki nie przyrósł, mimo że prikaz dostał :roll: . Miejmy nadzieję, że nawet jeśli będzie nie dużo fotek, to za to piękne :mad: :eviltong: . Aguś czy ty kochana na bezsenność cierpisz :crazyeye: ??? Czy siedzisz w dole i wyleźc z niego Ci się nie chce :shake: ??? Quote
Recommended Posts