Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Poświata']Diagnoza jest taka że dzialo się coś z oskrzelami, płucami. Jak odebrałam go w piątek ze szkoły to nie mógł złapac oddechu, męczył go kaszel miał zawroty głowy. Na szczęście swoją przychodnię mam w tym samym budynku, więc dzieciak do lekarza trafiło w ciągu pół godziny. U lekarza dostał inhalator i skierowanie do szpitala. W szpitalu zrobili mu rtg żeby wykluczyć zapalenie płuc i nas wyrzucili do domu, mimo że Młody czuł się fatalnie:diabloti: :mad: . Wróciliśmu do naszego lekarza, przepisała mu trzy razy dziennie nebulizacje lekami rozkurczowymi. Więc szwendamy się trzy razy dziennie na dyżur do przychodni, w poniedzialek rano idziemy na kontrolę i zobaczymy co dalej. Napewno leków nie odstawi, bo to leczenie ma być długofalowe. Do alergologa idziemy dopiero 25.V i to prywatnie bo w przychodniach przyszpitalnych terminy są na lipiec :mad: . Pewnie trzeba będzie zrobić testy i ustawić leczenie. Młody nigdy nie mial takich sensacji, ale podobno w okresie dojrzewania może się zdarzyć alergia, astma itp, itd. no to nam się właśnie zdarzyło :-( . Moja mama chorowała na astmę, siostrzenica ma astmę już zdiagnozowaną, a ja się cieszyłam że mam zdrowe dzieci :-( . Generalnie po tych lekach młody czuje się lepiej, może swobodniej oddychać, płyn z płuc mu zaczyna schodzić, kaszle jak stary gruźlik, ale tak ma właśnie być - trzeba oczyścić drogi oddechowe. Nie wolno mu się wysilać, bo wtedy kaszel się nasila i zaczyna rzęzić w płucach, tak więc zero biegania, szaleństw, roweru, rolek itp. itd. Nawet chodzenie po schodach go męczy :roll: . I zero szkoły narazie, dopóki nie będzie mógł przejść na inhalator osobisty :roll: , a za miesiąc wystawianie ocen na koniec roku szkolnego, więc to też nie jest dobrym rozwiązaniem :roll: . A jeszcze dodatkowo boję się co ze zwierzakami, nie chciałabym stanąć przed wyborem zdrowe dziecko, czy zwierzęta w domu :shake: :-( . Wojtecki jedzie jutro z poświatą do Przechlewka na tygodniowy kurs myśliwski więc muszę się ze wszystkim bujać sama :-(
No i to tak mniej więcej.....[/quote]
No to się porobilo :shake:
Mam nadzieje, ze to nie od zwierzakow :shake: bo by pewnie wlazlo wczesniej :shake:

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='r_2005']Oj, trzymajcie się, czy jest szansa, że młody nie ma ani alergii ani astmy?[/quote]Raczej nie :shake: :-( .
[quote name='PIKA']Mam nadzieje, ze to nie od zwierzakow :shake: bo by pewnie wlazlo wczesniej :shake:[/QUOTE]Noooo, niekoniecznie, on teraz wchodzi w wiek dojrzewania i mogą wyskakiwać różne takie dziwadła:mad: , ale też mam nadzieję że to nie to :roll: :shake: .
[quote name='aga1215'][B][I][COLOR=#006400]pozostaje nam tylko :kciuki: :kciuki: [/COLOR][/I][/B]:kciuki:[/QUOTE]Dzięki, jak nie medycyna to kciuki napewno pomogą

Posted

Beata, może to co powiem zabrzmi głupio..., ale czy to nie może być koklusz? :cool3: Dzieci teraz na to chorują?:cool3: Bo ja jak byłam dzieckiem to właśnie zachorowałam, w ciągu jednego dnia.I tak się dusiłam i kasłałam okropnie :roll:

Posted

[B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Beatko - przejdzie - napewno jam piguła - to wiem co mówię ... Trochę cierpliwości, zmiana przyzwyczajeń, trochę leków - i będzie OK ... [/SIZE][/FONT][/I][/B]
[B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Niemniej jednak sięgam chetnie do niekonwencjonalnych metod - i :kciuki: :kciuki: :kciuki: - one pomagają ...[/SIZE][/FONT][/I][/B]
[B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]A Ciebie - :calus:[/SIZE][/FONT][/I][/B]

[B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]A na koklusz wszystkie nasze dzieci są szczepione - więc nie powinny chorować ...[/SIZE][/FONT][/I][/B]

Posted

Poświatko, bardzo współczuję (wiem jak to jest kiedy dziecko choruje a my jesteśmy bezradni [img]http://www.mysmilie.de/english/green/smilies/sad/2/img/017.gif[/img] ) Trzymam kciuki żeby diagnoza była szybka i celna :kciuki:

Posted

Póki [B]Wojtecki[/B] z Poświatą i nowymi fotkami nie wróci koty rządzą :Cool!: :bigcool: :siara: :

[IMG]http://img109.imageshack.us/img109/381/006a7xk.jpg[/IMG]

[IMG]http://img109.imageshack.us/img109/9598/024a2mr.jpg[/IMG]

[IMG]http://img79.imageshack.us/img79/4273/00227ga.jpg[/IMG]

ps. Konrad dzielnie znosi codzienne poranne i wieczorne nebulizacje, oddech zdecydowanie mu się poprawił, kontrolę mamy w piątek wieczorkiem.

Posted

[quote name='Poświata']Póki [B]Wojtecki[/B] z Poświatą i nowymi fotkami nie wróci koty rządzą :Cool!: :bigcool: :siara: :

[IMG]http://img109.imageshack.us/img109/381/006a7xk.jpg[/IMG]

[IMG]http://img109.imageshack.us/img109/9598/024a2mr.jpg[/IMG]

[IMG]http://img79.imageshack.us/img79/4273/00227ga.jpg[/IMG]

ps. Konrad dzielnie znosi codzienne poranne i wieczorne nebulizacje, oddech zdecydowanie mu się poprawił, kontrolę mamy w piątek wieczorkiem.[/quote]
czy mi się tylko wydaje, czy Baryśkanieco przybyło???
Beatko - wycałuj ode mnie Konrada :buzi: Gabi tysz:loveu: :multi:

Posted

Dzieci wycałowane :calus: , koty z rozpedu też :buzi: .
Baryśka jest dużo, bo jest wieeelki jak ryś, a jeszcze na dodatek ma wygląd zbója :mad: . Dziś znajoma jak go zobaczyła :crazyeye: , to mało z krzesła nie spadła, i zapytała czy się nie boimy takiego dużego kota :roll: :evil_lol: .

Posted

[quote name='HankaRupczewska'][B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Beatko, ładne te Twoje koty ...[/SIZE][/FONT][/I][/B][/quote]Aaaaach dziękuję :lol: , właśnie mi [B]ładnie [/B]chałupę przemeblowują , coś chyba wleciało przez otwarty balkon, a tym w to graj :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: . Wezmę gazetkę i idę na polowanie, bo mi sierściuchy spokojnie w nocy nie dadzą pospać :mad: :angryy: .

Posted

[quote name='HankaRupczewska'][B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Tylko pamiętaj, nie wstawaj zbyt rano ! Bo KTO RANO WSTAJE, TEMU BIJE DZWON[/SIZE][/FONT][/I][/B] :lol:[/quote]hahahaha Haniu widze że naprawdę przypadło Ci bardzo do gustu to powiedzonko :lol::lol::lol::lol:

Beatko - a co wleciało? Ćma?

Posted

[quote name='Gosiek']
Beatko - a co wleciało? Ćma?[/quote]Nie wiem :niewiem:, muszę wyśledzić :mad: . Domyślam się tylko po zachwaniu kotów, które z obłędem w oczach szukają czegoś na suficie :roll: .

Posted

[quote name='Poświata']Nie wiem :niewiem:, muszę wyśledzić :mad: . Domyślam się tylko po zachwaniu kotów, które z obłędem w oczach szukają czegoś na suficie :roll: .[/quote] hahaha musi śmiesznie to wyglądać - uwielbiam jak Axel usiłuje za wszelką cene złapać latającą muchę :evil_lol:

Posted

[quote name='Gosiek']hahaha musi śmiesznie to wyglądać - uwielbiam jak Axel usiłuje za wszelką cene złapać latającą muchę :evil_lol:[/quote]A owszem śmiesznie wygląda, ten błysk łowcy w oku, to podniecenie, i jeszcze te pomiałkiwania na różne głosy :lol: . Tylko nie zapominaj ze moje bestie są trzy i mają większe możliwości włażenia tam gdzie nie trzeba :roll: , a już Milunia jest w tym mistrzem świata :evil_lol: . Mało jest miejsc w chałupie gdzie jeszcze nie dotarła :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: .

Posted

[quote name='aga1215'][B]Beatko[/B] - może by tak maleńka fotorelacja - ufoć tego "wleciacza" :modla:[/quote] :shake: mimo Twojego pięknego proszenia, nie da rady :shake:, sprzętu nie mam :shake: , aparat wyjechał razem z Wojteckim :roll: :lol: .

Posted

[quote name='Poświata']:shake: mimo Twojego pięknego proszenia, nie da rady :shake:, sprzętu nie mam :shake: , aparat wyjechał razem z Wojteckim :roll: :lol: .[/quote]
no żesz - mam nadzieję, że za to będzie bardzo duuuuuużżżżżżżżooooooooo Poiświaty w niedzielę :loveu:

Posted

[quote name='aga1215']no żesz - mam nadzieję, że za to będzie bardzo duuuuuużżżżżżżżooooooooo Poiświaty w niedzielę :loveu:[/quote] No nie wiem :niewiem:, Wojtecki nie jest taki wyrywny do robienia zdjęć, aparat mu raczej do ręki nie przyrósł, mimo że prikaz dostał :roll: . Miejmy nadzieję, że nawet jeśli będzie nie dużo fotek, to za to piękne :mad: :eviltong: .

Aguś czy ty kochana na bezsenność cierpisz :crazyeye: ???
Czy siedzisz w dole i wyleźc z niego Ci się nie chce :shake: ???