Anusia & Alutka Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 [quote name='Aga76']Cześć [IMG]http://medlem.spray.se/senatn/images/C%20yes/81C.gif[/IMG] Mam nadzieję, że część druga naszeg offa z czasem okaże się lepsza od pierwszej i znów z przyjemnością będziemy tu przesiadywać.[/QUOTE] No [quote name='Aga76']:thumbs: Jakie tu dziś reformy zachodzą, oj oj [COLOR=paleturquoise]Ciekawe czy reformy letnie są tak samo fajne jak zimowe barchany? hihihi[/COLOR] Świat się zmienia :hmmmm:[/QUOTE] [COLOR="PaleTurquoise"]zem se o tym samym pomyslala... ale letnie chiba[/COLOR] [quote name='Aga76']Czyżby tam przeniesiono galerie z blogów? Władka, chodź nam tu wszystko tłumaczyć! :hmmmm: [COLOR=paleturquoise]A moja to gdzie będzie? hihihi[/COLOR][/QUOTE] Ale numer! [COLOR="PaleTurquoise"] moja to chyba w kundlach byc powinna, a Twoja to polowicznie hyhy [/COLOR] [quote name='Aga76']A ja poproszę temat [I][FONT=Georgia][COLOR=Magenta]WARIATKOWO[/COLOR][/FONT][/I] (gdziekolwiek) i będziemy tam sobie rządzić, aż miło... Anusia się dołączy, i Masterkowa, i nawet Atkę przyjmiemy... ach, wspomnieniowo się zrobiło... [COLOR=PaleTurquoise]To wszystko z przepracowania i braku kontaktu z dogo.[/COLOR][/QUOTE] ANUSIA! Jest i Anusia :loveu: [COLOR="#afeeee"]na kwile[/COLOR] [quote name='Aga76']... tęskno troszkę na początku [COLOR=paleturquoise]ale żyć się da[/COLOR] :cool1: Czasem ciężko złapać klimat i dobrze się czuć...[/QUOTE] oj to prawda straszliwa... ja nadrabiam te malogadane narazie galeryje. [quote name='Kasia']Dobrze, że nie jestem sama w tym odosobnieniu... Kurcze, brakuje mi częstszej obecności Anuśki i Madźki.[/QUOTE] :loveu::loveu::loveu: mi Was tyz... WLADKA! Se nika na WLADKA zmien, a nie Magda buuu, emenemsow juz niet, swiat sie konczy :shake: Quote
Magda Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 [quote name='Anusia & Alutka'] WLADKA! Se nika na WLADKA zmien, a nie Magda buuu, emenemsow juz niet, swiat sie konczy :shake:[/quote] ememensy dalej som! Tylko, że osobno:loveu: Ja urzęduję na Offie cały dzień, ale nikt nie wpada to co mam robić? Jutro będę kłuta - niech mnie ktoś przytrzyma za łapę!:placz: Mam nocną ochotę na ciacho | mniam:loveu: Quote
ewa2909 Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 [URL="http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZNxpt237YYPL"][IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/12/12_4_21.gif[/IMG][/URL] Alez prosze bardzo [URL="http://smiley.smileycentral.com/download/index.jhtml?partner=ZSzeb096_ZNxpt237YYPL&utm_id=7924"][IMG]http://www.smileycentral.com/sig.jsp?pc=ZSzeb096&pp=ZNxpt237YYPL[/IMG][/URL] Quote
Aga76 Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Anusia & Alutka napisał(a): zem se o tym samym pomyslala... ale letnie chiba moja to chyba w kundlach byc powinna, a Twoja to polowicznie hyhy letnie to chyba najlepiej w motylki :loveu: Zastanawiałam się nad tym głęboko - chyba powinnam prowadzić dwie galerie :megagrin: takie małe rozdowjenie uuuu hihihi Magda napisał(a): Mam nocną ochotę na ciacho | mniam:loveu: Madźka ty wstydu nie masz, kobieto! :evil_lol: Dobre było? Quote
Magda Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 ewa2909 napisał(a): Alez prosze bardzo Dzięki, ale szkoda, że za późno:placz: Aga76 napisał(a):l Madźka ty wstydu nie masz, kobieto! :evil_lol: Dobre było? Niet! Obeszłam się smakiem... A marzył mi się taki z truskawkową śmietanką:sabber::facelick: Normalnie zaraz idę coś upiec. Dzień dobry! Kto skusi się na kawusię?:kaffee_2: Quote
Aga76 Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Daj, daj daj, nie odmawiaj, daj! szarlotki kawałeczek :evil_lol: A od Madzi kawkę poproszę, z mleczkiem... Quote
Magda Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 PositiveThought napisał(a):puk puk, jestem tuuuu :grins: i mam szarlotkę!!! Nie wierzę!! Już dawno miałaś nas poczęstować i jak jej nie było tak nie ma!!:mad: I nie szczerz kłów. Aguś z mleczkiem? Może być?:eviltong: Quote
madziasto4 Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 A ja z Red Bull'em dzisiaj jakoś tak. :cool1: Quote
Kasia Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Ja mam pączusia z mojej cukierni i drugą kawę :loveu: Quote
tigrunia Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Ja zjadłam pół Twix'a i przed chwilą bułkę drugo-śniadaniową :loveu: Jak pogoda? W Bydzi zonko daje po oczach i z tej okazji trawka dziś skoszona będzie :multi: Quote
Kasia Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 U nas też ciepło i słonko świeci :loveu: Kminię co tu na obiad zrobić.... Quote
madziasto4 Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 A u nas pogoda lipna trochę. Do wczoraj deszczowo, dzisiaj od rana było słońce, ale teraz widzę, że już zaszło :cool1: Fidlasta, ja to juz wcale pomysłów na obiady nie mam... Quote
tigrunia Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 A ja w tym tygodniu nie gotuję :multi: Tym razem role sie odwróciły :evil_lol: EDIT: Mogę wam podrzucić pomysła - "Krokiety" :loveu: Quote
Kasia Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Krokiety pyszna sprawa :loveu: ale kto by je robił???? Za dużo roboty z nimi...:shake: Quote
tigrunia Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Ja Kasiu zaczęłam dzień wcześniej od gotowania kapusty (wiadomo - tak jak z bigosem-im dłuzej sie gotuje , podgrzewa tym lepiej :razz:) W międzyczasie zrobiłam (znaczy sie mikser zrobił ja mu tylko dorzucałam) ciasto na naleśniki. Rano usmażyłam ów naleśniki i na obiad wsio gotowe było.. tylko załadować kapuche, podsmażyc i wcinać :loveu: Quote
madziasto4 Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Kasia napisał(a):Krokiety pyszna sprawa :loveu: ale kto by je robił???? Za dużo roboty z nimi...:shake: 2B, my z Fidlastą to se myślimy co tu zrobić, żeby się nie narobić :evil_lol: Quote
tigrunia Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Co wy gadata..:shake: jak się dobrze czas zorganizuje to wsio idzie zrobić :loveu: Quote
madziasto4 Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 No, w tym tygodniu sajgonki będę robić :p Czasochłonne są, ale dla takiego smaku to i pół dnia w kuchni mogę siedziec :p Quote
tigrunia Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 No i widzisz :loveu: I to jest właśnie miłosć do ukochanej potrawy :loveu: :evil_lol: Sajgonek nigdy nie robiłam .. co to je w ogóle? I z czym to się je ? :evil_lol: Quote
madziasto4 Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Sajgonki to takie wietnamskie naleśniki :p Ale 2B mówię Ci, pychota :loveu: W środku jest mięso, grzyby chińskie, pieczarki, marchewka, makaron sojowy, cebula, kapusta pekińska, kiełki sojowe, no i przyprawy. Quote
tigrunia Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 A powiedz jak się to robi? :cool3: Moze w następnym tygodniu wypróbuje :razz: Quote
madziasto4 Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Tu masz przepis :p Tylko ostrzegam, pierwszy raz to się w kuchni siedzi dosłownie pół dnia :evil_lol: Ja to się już wyrobiłam i szybko ciacham składniki, ale pierwszy raz to masakra :evil_lol: papier ryżowy 60 dag mielonej wołowiny garść chińskich grzybów Mun garść makaronu sojowego 2-3 marchewki kilka sporych pieczarek 2 cebule 7-8 liści kapusty pekińskiej puszka kiełków sojowych jajko sos sojowy sól, pieprz, ostra/słodka papryka olej do smażenia 1. Grzyby chińskie- gotować w wodzie ok 30 minut. Po upływie tego czasu należy odciąć nóżki, a kapelusze pokroić w cienkie paski. 2. Mielone mięso- podsmażyć lekko z solą i pieprzem 3. Cebula- pokroić w kostkę i podsmażyć na złoto 4. Pieczarki- poddusić z solą, następnie pokroić na drobne kawałeczki 5. Marchewka- poddusić pokrojoną w słupki 6. Liście kapusty- pokroić w paski i lekko podsmażyć 7. Makaron sojowy- zalać wrzątkiem i zostawić pod przykryciem na ok 3 minuty, następnie po wyjęciu z wody pokroić na kilkucentymetrowe paski 8. Wymieszać dotychczasowe składniki farszu w głębokiej misce, dodać 3-4 łyżki sosu sojowego, kiełki sojowe, przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką ostrą/słodką oraz wbić surowe jajko. 9. Każdy płat papieru ryżowego zanurzyć na chwilę w ciepłej wodzie i wyjąć (na deskę) na tak długo, aż zmięknie i w miarę wyschnie. Uwaga, żeby płaty się nie skleiły! Po tym czasie nakładać farsz na płaty papieru ryżowego i zawijać w ruloniki (według instrukcji na opakowaniu). Zawinięte sajgonki niech wyschną trochę przed samym smażeniem (na głębokim oleju). Usmażone sajgonki polecam polać słodko-pikantnym sosem chili. Produkty takie jak powyższy sos, grzyby, papier ryżowy, sos sojowy, makaron i inne dziwactwa są z firmy Tao Tao. Quote
tigrunia Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 O żeś :crazyeye: Madźka toć to cały dzień nie starczy :crazyeye: Może ja dziś zaczne co by się do poniedziałku wyrobić :evil_lol: Najpierw skompletuje składniki moze :roll: A ten sos Chilli jest pyszny właśnie z krokietami tyż :loveu: Quote
Kasia Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 madziasto4 napisał(a): 2B, my z Fidlastą to se myślimy co tu zrobić, żeby się nie narobić :evil_lol: I ja właśnie szukam kogoś kto mi powie jak to sie robi :evil_lol: Madźka jak znajdziesz na to przepis to dawaj od razu, ja czekam!!! Sajgonków też jeszcze nie jadłam i nie robiłam nigdy ale jak dla mnie za dużo roboty :evil_lol: Leń ze mnie niesamowity... Quote
Recommended Posts