Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Aga76']Cześć [IMG]http://medlem.spray.se/senatn/images/C%20yes/81C.gif[/IMG]

Mam nadzieję, że część druga naszeg offa z czasem okaże się lepsza od pierwszej i znów z przyjemnością będziemy tu przesiadywać.[/QUOTE]

No

[quote name='Aga76']:thumbs:

Jakie tu dziś reformy zachodzą, oj oj

[COLOR=paleturquoise]Ciekawe czy reformy letnie są tak samo fajne jak zimowe barchany? hihihi[/COLOR]

Świat się zmienia :hmmmm:[/QUOTE]

[COLOR="PaleTurquoise"]zem se o tym samym pomyslala... ale letnie chiba[/COLOR]

[quote name='Aga76']Czyżby tam przeniesiono galerie z blogów?

Władka, chodź nam tu wszystko tłumaczyć!

:hmmmm:

[COLOR=paleturquoise]A moja to gdzie będzie? hihihi[/COLOR][/QUOTE]

Ale numer!
[COLOR="PaleTurquoise"]
moja to chyba w kundlach byc powinna, a Twoja to polowicznie hyhy
[/COLOR]

[quote name='Aga76']A ja poproszę temat [I][FONT=Georgia][COLOR=Magenta]WARIATKOWO[/COLOR][/FONT][/I] (gdziekolwiek) i będziemy tam sobie rządzić, aż miło... Anusia się dołączy, i Masterkowa, i nawet Atkę przyjmiemy... ach, wspomnieniowo się zrobiło...

[COLOR=PaleTurquoise]To wszystko z przepracowania i braku kontaktu z dogo.[/COLOR][/QUOTE]

ANUSIA! Jest i Anusia :loveu: [COLOR="#afeeee"]na kwile[/COLOR]

[quote name='Aga76']... tęskno troszkę na początku [COLOR=paleturquoise]ale żyć się da[/COLOR] :cool1:

Czasem ciężko złapać klimat i dobrze się czuć...[/QUOTE]

oj to prawda straszliwa...
ja nadrabiam te malogadane narazie galeryje.

[quote name='Kasia']Dobrze, że nie jestem sama w tym odosobnieniu...

Kurcze, brakuje mi częstszej obecności Anuśki i Madźki.[/QUOTE]

:loveu::loveu::loveu: mi Was tyz...

WLADKA! Se nika na WLADKA zmien, a nie Magda buuu, emenemsow juz niet, swiat sie konczy :shake:

• Replies 654
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Anusia & Alutka']
WLADKA! Se nika na WLADKA zmien, a nie Magda buuu, emenemsow juz niet, swiat sie konczy :shake:[/quote]

ememensy dalej som! Tylko, że osobno:loveu:

Ja urzęduję na Offie cały dzień, ale nikt nie wpada to co mam robić? Jutro będę kłuta - niech mnie ktoś przytrzyma za łapę!:placz:

Mam nocną ochotę na ciacho | mniam:loveu:

Posted

[URL="http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZNxpt237YYPL"][IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/12/12_4_21.gif[/IMG][/URL] Alez prosze bardzo

[URL="http://smiley.smileycentral.com/download/index.jhtml?partner=ZSzeb096_ZNxpt237YYPL&utm_id=7924"][IMG]http://www.smileycentral.com/sig.jsp?pc=ZSzeb096&pp=ZNxpt237YYPL[/IMG][/URL]

Posted

Anusia & Alutka napisał(a):

zem se o tym samym pomyslala... ale letnie chiba

moja to chyba w kundlach byc powinna, a Twoja to polowicznie hyhy

letnie to chyba najlepiej w motylki :loveu:

Zastanawiałam się nad tym głęboko - chyba powinnam prowadzić dwie galerie :megagrin: takie małe rozdowjenie uuuu hihihi

Magda napisał(a):

Mam nocną ochotę na ciacho | mniam:loveu:

Madźka ty wstydu nie masz, kobieto!

:evil_lol:

Dobre było?

Posted

ewa2909 napisał(a):
Alez prosze bardzo

Dzięki, ale szkoda, że za późno:placz:

Aga76 napisał(a):
l
Madźka ty wstydu nie masz, kobieto!

:evil_lol:

Dobre było?

Niet! Obeszłam się smakiem... A marzył mi się taki z truskawkową śmietanką:sabber::facelick: Normalnie zaraz idę coś upiec.

Dzień dobry! Kto skusi się na kawusię?:kaffee_2:

Posted

PositiveThought napisał(a):
puk puk, jestem tuuuu :grins:

i mam szarlotkę!!!

Nie wierzę!!
Już dawno miałaś nas poczęstować i jak jej nie było tak nie ma!!:mad:
I nie szczerz kłów.

Aguś z mleczkiem?
Może być?:eviltong:

Posted

Ja Kasiu zaczęłam dzień wcześniej od gotowania kapusty (wiadomo - tak jak z bigosem-im dłuzej sie gotuje , podgrzewa tym lepiej :razz:) W międzyczasie zrobiłam (znaczy sie mikser zrobił ja mu tylko dorzucałam) ciasto na naleśniki. Rano usmażyłam ów naleśniki i na obiad wsio gotowe było.. tylko załadować kapuche, podsmażyc i wcinać :loveu:

Posted

Kasia napisał(a):
Krokiety pyszna sprawa :loveu: ale kto by je robił???? Za dużo roboty z nimi...:shake:

2B, my z Fidlastą to se myślimy co tu zrobić, żeby się nie narobić :evil_lol:

Posted

Sajgonki to takie wietnamskie naleśniki :p
Ale 2B mówię Ci, pychota :loveu:

W środku jest mięso, grzyby chińskie, pieczarki, marchewka, makaron sojowy, cebula, kapusta pekińska, kiełki sojowe, no i przyprawy.

Posted

Tu masz przepis :p Tylko ostrzegam, pierwszy raz to się w kuchni siedzi dosłownie pół dnia :evil_lol: Ja to się już wyrobiłam i szybko ciacham składniki, ale pierwszy raz to masakra :evil_lol:

papier ryżowy
60 dag mielonej wołowiny
garść chińskich grzybów Mun
garść makaronu sojowego
2-3 marchewki
kilka sporych pieczarek
2 cebule
7-8 liści kapusty pekińskiej
puszka kiełków sojowych
jajko
sos sojowy
sól, pieprz, ostra/słodka papryka
olej do smażenia

1. Grzyby chińskie- gotować w wodzie ok 30 minut. Po upływie tego czasu należy odciąć nóżki, a kapelusze pokroić w cienkie paski.
2. Mielone mięso- podsmażyć lekko z solą i pieprzem
3. Cebula- pokroić w kostkę i podsmażyć na złoto
4. Pieczarki- poddusić z solą, następnie pokroić na drobne kawałeczki
5. Marchewka- poddusić pokrojoną w słupki
6. Liście kapusty- pokroić w paski i lekko podsmażyć
7. Makaron sojowy- zalać wrzątkiem i zostawić pod przykryciem na ok 3 minuty, następnie po wyjęciu z wody pokroić na kilkucentymetrowe paski
8. Wymieszać dotychczasowe składniki farszu w głębokiej misce, dodać 3-4 łyżki sosu sojowego, kiełki sojowe, przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką ostrą/słodką oraz wbić surowe jajko.
9. Każdy płat papieru ryżowego zanurzyć na chwilę w ciepłej wodzie i wyjąć (na deskę) na tak długo, aż zmięknie i w miarę wyschnie.
Uwaga, żeby płaty się nie skleiły! Po tym czasie nakładać farsz na płaty papieru ryżowego i zawijać w ruloniki (według instrukcji na opakowaniu). Zawinięte sajgonki niech wyschną trochę przed samym smażeniem (na głębokim oleju).
Usmażone sajgonki polecam polać słodko-pikantnym sosem chili.
Produkty takie jak powyższy sos, grzyby, papier ryżowy, sos sojowy, makaron i inne dziwactwa są z firmy Tao Tao.

Posted

O żeś :crazyeye: Madźka toć to cały dzień nie starczy :crazyeye: Może ja dziś zaczne co by się do poniedziałku wyrobić :evil_lol: Najpierw skompletuje składniki moze :roll:

A ten sos Chilli jest pyszny właśnie z krokietami tyż :loveu:

Posted

madziasto4 napisał(a):

2B, my z Fidlastą to se myślimy co tu zrobić, żeby się nie narobić :evil_lol:

I ja właśnie szukam kogoś kto mi powie jak to sie robi :evil_lol:
Madźka jak znajdziesz na to przepis to dawaj od razu, ja czekam!!!

Sajgonków też jeszcze nie jadłam i nie robiłam nigdy ale jak dla mnie za dużo roboty :evil_lol:
Leń ze mnie niesamowity...