Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Bejotka']Fionę i Dyzia (tego białego w kropki) :) ogłosiłam dzisiaj na:

tablica.pl
olsztyn.nasza-lista.com
lento.pl
olsztyncity.pl
owi.pl
cwirek.pl
olx.pl
swistek.pl
pajeczyna.pl
zwierzaki.a4z.pl
ojej.pl
drobny.com.pl
zwierzeta.swiatogloszen.net.pl
aukcjezwierzat.pl
24polska.pl
24on.pl
hiperogloszenia.pl
tusprzedaj.pl
przygarnijzwierzaka.pl
pineska.pl
piesek.org
neeon.pl
morusek.pl
e-zwierzak.pl
cafeanimal.pl
adin.pl

Dowiedziałam się też, że adoptowane już dawno zostały Mikuś, Viga i Hesia. Szkoda, że takich radosnych wieści nikt na forum nie przekazuje :( Niepotrzebnie też odnawiam i aktualizuję tym pieskom ogłoszenia....
Mam wielką prośbę - wymienię teraz imiona piesków, którym zrobiłam ogłoszenia i na bieżąco pilnuję ich aktualizacji. Proszę mi napisać, jeśli któryś z nich już grzeje poopkę w swoim domku... Są to:
Niko, Figiel, Assan, Bulet, Andzia, Nina, Tola, Synek, Dea, Łatek (bez łapki), Łatek (ten rudy, starszy), Kromka, Nuta, Muniek, Iskra, Lazar, Morus, Rokez, Molik, Fafik, Kiera, Frodo, Ares, Egon, Rudzia, Dyzio (rudy), Dyzio (biały w kropki), Cytra, Bezik, Vipo, Dora, Lola, Gunia, Gaja, Grandi, Pepe, Lisa, Jery, Panda, Set, Reks, Czaki, Placek, Fiona.

Wielkie dzięki za ogłoszenia psiaków

Wszystkie wymienione biedaki nadal czekają na domki.

Posted

[quote name='Bejotka']Ktoś poszedł wczoraj do domku? Macie jakieś nowe fotki?
Co tam w ogóle słychać? :)[/QUOTE]

Wczoraj do domku poszedł łaciaty Dyzio, mały kociak i jeden psiak wrócił do domu. Dwa malutkie kociaki pojechały do DT.

Nowe fotki wstawię jak tylko moje dziewczyny pójdą spać.

Posted

Bzik vel Fluffy to mały bardzo energiczny i skoczny mieszaniec. Fluffy uwielbia zabawy i aportowanie. Idealnie sprawdzi się w psich sportach. Fluffy nie nadaje się do domu z małymi dziećmi. Nie lubi innych psów. Ma ok 1,5 roku.

Posted

Skaner jest w Schronisku od kilku lat. Jest towarzyski i przyjazny. Uwielbia spacery, na którycg biega i bawi się jak szczeniak. Skaner ma ok 7 lat. Dobrze dogaduje się z psami.

Fido to bardzo energiczny młody miks dobermana. Jak każdy podrostek ma niespożyte pokłady energii. Jest łagodny i przyjazny. Dobrze dogaduje się z psami.

pozostałe fotki wstawię jutro. Uciekam do moich dziewczynek, które nie chcą spać.

Posted

[quote name='Jagoda1']Beatko, jak zwykle...:Rose:

:) Cała przyjemność po mojej stronie :)

Bzik, Daga, Fido, Leo, Skaner mają po komplecie: tablica.pl
olsztyn.nasza-lista.com
lento.pl
olsztyncity.pl
owi.pl
cwirek.pl
olx.pl
swistek.pl
pajeczyna.pl
zoonet.pl
zwierzaki.a4z.pl
ojej.pl
drobny.com.pl
zwierzeta.swiatogloszen.net.pl
aukcjezwierzat.pl
24polska.pl
24on.pl
hiperogloszenia.pl
tusprzedaj.pl
przygarnijzwierzaka.pl
pineska.pl
piesek.org
neeon.pl
morusek.pl
e-zwierzak.pl
cafeanimal.pl
adin.pl

Czy mogę prosić o trochę informacji na temat: Łatki, Bongo, Dolara, Figo, Gucia, Largo, Miki i Arona?

Posted

Ale Ci ludzie są bezmyślni. Tyle pięknych psiaków pozbawionych "swego pana". Nie potafie tego zrozumieć. Obecnie rozważam adopcje psiaka i rozważam za i przeciw. Pies to nie zabawka. Tego zawsze mnie uczono. Serce mnie boli jak patrze na zdjecia tych "cudowności" w schronisku.

Posted

[quote name='kasia-goldap']Obecnie rozważam adopcje psiaka i rozważam za i przeciw. Pies to nie zabawka. Tego zawsze mnie uczono. Serce mnie boli jak patrze na zdjecia tych "cudowności" w schronisku.[/QUOTE]

Bierz z Olsztyna!! :Cool!:

Posted

Cały czas o tym myśle. Śledzę ten wątek, oglądam zdjęcia na stronie schroniska. Kilka z psów podbiło moje serce, ale to decyzja na kilka lat. A i nie tylko moja bo mąż też ma coś do powiedzenia.

Posted

[quote name='Bejotka']
Czy mogę prosić o trochę informacji na temat: Łatki, Bongo, Dolara, Figo, Gucia, Largo, Miki i Arona?

Łatka to starsza sunia średniej wielkości ma ok. 10 lat. Jak na swój wiek jest bardzo energiczna. Na spacerach biega jak szalona i zachęca do zabawy. Łatka jest łagodna i towarzyska. Dobrze dogaduje się z psami.

Bongo trafił do schroniska po tym jak jakiś zwyrodnialec powiesił go na drzewie. Był w tragicznym stanie ( był skrajnie zagłodzony, całkowicie łysy, miał nużycę i świerzb). Teraz to zupełnie inny psiak. Przytył, jego skóra jest zdrowa. Bongo po mimo tego co przeżył jest bardzo towarzyskim i przyjaznym psem. Uwielbia kontakt z ludźmi, pieszczoty i głaskanie. Bongo ma ok. 10 lat.

Dolar to wulkan energii. Jest bardzo skoczny i zwinny. Będzie idealnym psiakiem do sportu. Dolar jest łagodny i towarzyski. Dobrze dogaduje się z psami. Ma ok. 2-3 lat.

Figo ma ok. 1,5 roku. Początkowo jest nieufny, ale szybko przekonuje się do ludzi. W Schronisku nauczył się chodzić na smyczy i teraz uwielbia spacery. Figo nie przepada za innymi psami.

O którego Gucia chodzi?

Largo to duży mieszaniec. Ma ok. 6 lat. Został porzucony razem z trzema innymi psami. Largo jest łagodny. To typ psiak, który nie narzuca swojego towarzystwa. Zaproszony podchodzi i nadstawia swoją dużą główkę do głaskania. Largo dobrze dogaduje się z psami.

Mika ma ok. 7 lat. Sunia nigdy nie mieszkała w domu. Mikusia jest nieśmiała i potrzebuje czasu żeby zaufać. Mika nie nadaje się do domu z małymi dziećmi.

O opis Arona poproś Ludwikę jej chłopak z nim wychodzi i na pewno lepiej opisze jego charakter i zachowanie.

Posted

Dzięki za opisy, jutro - jak czas pozwoli - postaram się ogłosić bidule

[quote name='Ania_i_Kropka']O którego Gucia chodzi?

O, ten:

Piękny :) I chyba młody. A może go już nie ma? :)

Posted

kasia-goldap napisał(a):
Cały czas o tym myśle. Śledzę ten wątek, oglądam zdjęcia na stronie schroniska. Kilka z psów podbiło moje serce, ale to decyzja na kilka lat. A i nie tylko moja bo mąż też ma coś do powiedzenia.

No coś tam ma... ;) ;)
Kasia, polecam wybranie się do schroniska, najlepiej z mężem. Pochodzcie między boksami, weźcie jakieś psiaki na spacer. Być może, a wręcz jestem tego pewna, że jakiś psiak skradnie Wasze serce.

Posted

Z tą wizytą jest tak, że mamy do Olsztyna 170km więc musi to być zaplanowana i świadoma wizyta. Ale nad mężem skutecznie pracuje:) Teraz w domu mamy psa teściowe-pekińczyka. Wyjechała na pół roku i my się nim zajmujemy. Za kilkanaście dni ona wraca i psa zabiera. Nie wiem jak zniosę tę pustkę więc może i mąż zatęskni za czworonogiem w mieszkaniu:)

Posted

[quote name='Bejotka']Dzięki za opisy, jutro - jak czas pozwoli - postaram się ogłosić bidule

O, ten:

Piękny :) I chyba młody. A może go już nie ma? :)

Gucio nadal w schronisku. teraz Gutek ma ok roku. Gdy miał cztery miesiące razem z dwiema siostrami został wyrzucony z samochodu pod schroniskiem. Maluchy były dzikie, bały się ludzi. teraz Gucio jest bardzo towarzyskim i przyjaznym psem. Jak każdy podrostek jest pełen energii i zawsze gotów do zabawy. Gucio dobrze dogaduje się z psami.

Posted

kasia-goldap napisał(a):
Nie wiem jak zniosę tę pustkę więc może i mąż zatęskni za czworonogiem w mieszkaniu:)

Trzeba przywieźć i nie pytać - no przecież nie wyrzuci! :)
Albo dać w prezencie :)