Ania_i_Kropka Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 [quote name='Bejotka']Fionę i Dyzia (tego białego w kropki) :) ogłosiłam dzisiaj na: tablica.pl olsztyn.nasza-lista.com lento.pl olsztyncity.pl owi.pl cwirek.pl olx.pl swistek.pl pajeczyna.pl zwierzaki.a4z.pl ojej.pl drobny.com.pl zwierzeta.swiatogloszen.net.pl aukcjezwierzat.pl 24polska.pl 24on.pl hiperogloszenia.pl tusprzedaj.pl przygarnijzwierzaka.pl pineska.pl piesek.org neeon.pl morusek.pl e-zwierzak.pl cafeanimal.pl adin.pl Dowiedziałam się też, że adoptowane już dawno zostały Mikuś, Viga i Hesia. Szkoda, że takich radosnych wieści nikt na forum nie przekazuje :( Niepotrzebnie też odnawiam i aktualizuję tym pieskom ogłoszenia.... Mam wielką prośbę - wymienię teraz imiona piesków, którym zrobiłam ogłoszenia i na bieżąco pilnuję ich aktualizacji. Proszę mi napisać, jeśli któryś z nich już grzeje poopkę w swoim domku... Są to: Niko, Figiel, Assan, Bulet, Andzia, Nina, Tola, Synek, Dea, Łatek (bez łapki), Łatek (ten rudy, starszy), Kromka, Nuta, Muniek, Iskra, Lazar, Morus, Rokez, Molik, Fafik, Kiera, Frodo, Ares, Egon, Rudzia, Dyzio (rudy), Dyzio (biały w kropki), Cytra, Bezik, Vipo, Dora, Lola, Gunia, Gaja, Grandi, Pepe, Lisa, Jery, Panda, Set, Reks, Czaki, Placek, Fiona. Wielkie dzięki za ogłoszenia psiaków Wszystkie wymienione biedaki nadal czekają na domki. Quote
Bejotka Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Ktoś poszedł wczoraj do domku? Macie jakieś nowe fotki? Co tam w ogóle słychać? :) Quote
Ania_i_Kropka Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 [quote name='Bejotka']Ktoś poszedł wczoraj do domku? Macie jakieś nowe fotki? Co tam w ogóle słychać? :)[/QUOTE] Wczoraj do domku poszedł łaciaty Dyzio, mały kociak i jeden psiak wrócił do domu. Dwa malutkie kociaki pojechały do DT. Nowe fotki wstawię jak tylko moje dziewczyny pójdą spać. Quote
Bejotka Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 [quote name='Ania_i_Kropka']Wczoraj do domku poszedł łaciaty Dyzio[/QUOTE] Ten biały Dyzio w czarne kropki? Quote
Ania_i_Kropka Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 [quote name='Bejotka']Ten biały Dyzio w czarne kropki?[/QUOTE] Tak ten Dyzio. Czekoladowo - brązowy Dyzio nadal czeka. Quote
Ania_i_Kropka Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Daga to bardzo spokojna i zrównoważona sunia w typie malamuta. Ma ok 7 lat. Dobrze dogaduje się z innymi psami. Jest łagodno i przyjazna. Quote
Ania_i_Kropka Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Bzik vel Fluffy to mały bardzo energiczny i skoczny mieszaniec. Fluffy uwielbia zabawy i aportowanie. Idealnie sprawdzi się w psich sportach. Fluffy nie nadaje się do domu z małymi dziećmi. Nie lubi innych psów. Ma ok 1,5 roku. Quote
Ania_i_Kropka Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Leo to duży, łagodny mieszaniec. Początkowo jest nieufny, ale szybko przekonuje się do nowych ludzi. Leo uwielbia pieszczoty i głaskanie. Jest młody ma ok 2 lat. Dobrze dogaduje się z innmi psami. Quote
Ania_i_Kropka Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Skaner jest w Schronisku od kilku lat. Jest towarzyski i przyjazny. Uwielbia spacery, na którycg biega i bawi się jak szczeniak. Skaner ma ok 7 lat. Dobrze dogaduje się z psami. Fido to bardzo energiczny młody miks dobermana. Jak każdy podrostek ma niespożyte pokłady energii. Jest łagodny i przyjazny. Dobrze dogaduje się z psami. pozostałe fotki wstawię jutro. Uciekam do moich dziewczynek, które nie chcą spać. Quote
Bejotka Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Bzik, Daga, Fido, Leo, Skaner - wstępnie na Tablicy :) Quote
Bejotka Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 [quote name='Jagoda1']Beatko, jak zwykle...:Rose: :) Cała przyjemność po mojej stronie :) Bzik, Daga, Fido, Leo, Skaner mają po komplecie: tablica.pl olsztyn.nasza-lista.com lento.pl olsztyncity.pl owi.pl cwirek.pl olx.pl swistek.pl pajeczyna.pl zoonet.pl zwierzaki.a4z.pl ojej.pl drobny.com.pl zwierzeta.swiatogloszen.net.pl aukcjezwierzat.pl 24polska.pl 24on.pl hiperogloszenia.pl tusprzedaj.pl przygarnijzwierzaka.pl pineska.pl piesek.org neeon.pl morusek.pl e-zwierzak.pl cafeanimal.pl adin.pl Czy mogę prosić o trochę informacji na temat: Łatki, Bongo, Dolara, Figo, Gucia, Largo, Miki i Arona? Quote
kasia-goldap Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Ale Ci ludzie są bezmyślni. Tyle pięknych psiaków pozbawionych "swego pana". Nie potafie tego zrozumieć. Obecnie rozważam adopcje psiaka i rozważam za i przeciw. Pies to nie zabawka. Tego zawsze mnie uczono. Serce mnie boli jak patrze na zdjecia tych "cudowności" w schronisku. Quote
Bejotka Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 [quote name='kasia-goldap']Obecnie rozważam adopcje psiaka i rozważam za i przeciw. Pies to nie zabawka. Tego zawsze mnie uczono. Serce mnie boli jak patrze na zdjecia tych "cudowności" w schronisku.[/QUOTE] Bierz z Olsztyna!! :Cool!: Quote
anetek100 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 a ja przedstawię swoja tymczasowiczkę Lunę:) Sunieczka to jeszcze szzceniak....znaleziona w okolicach Olsztyna wygłodzona, samotna siedziała na jezdni.... opis tu na allegro:) http://allegro.pl/szczeniak-luna-jak-wyzel-pointer-szuka-domu-i1766857470.html Quote
kasia-goldap Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Cały czas o tym myśle. Śledzę ten wątek, oglądam zdjęcia na stronie schroniska. Kilka z psów podbiło moje serce, ale to decyzja na kilka lat. A i nie tylko moja bo mąż też ma coś do powiedzenia. Quote
Ania_i_Kropka Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 [quote name='Bejotka'] Czy mogę prosić o trochę informacji na temat: Łatki, Bongo, Dolara, Figo, Gucia, Largo, Miki i Arona? Łatka to starsza sunia średniej wielkości ma ok. 10 lat. Jak na swój wiek jest bardzo energiczna. Na spacerach biega jak szalona i zachęca do zabawy. Łatka jest łagodna i towarzyska. Dobrze dogaduje się z psami. Bongo trafił do schroniska po tym jak jakiś zwyrodnialec powiesił go na drzewie. Był w tragicznym stanie ( był skrajnie zagłodzony, całkowicie łysy, miał nużycę i świerzb). Teraz to zupełnie inny psiak. Przytył, jego skóra jest zdrowa. Bongo po mimo tego co przeżył jest bardzo towarzyskim i przyjaznym psem. Uwielbia kontakt z ludźmi, pieszczoty i głaskanie. Bongo ma ok. 10 lat. Dolar to wulkan energii. Jest bardzo skoczny i zwinny. Będzie idealnym psiakiem do sportu. Dolar jest łagodny i towarzyski. Dobrze dogaduje się z psami. Ma ok. 2-3 lat. Figo ma ok. 1,5 roku. Początkowo jest nieufny, ale szybko przekonuje się do ludzi. W Schronisku nauczył się chodzić na smyczy i teraz uwielbia spacery. Figo nie przepada za innymi psami. O którego Gucia chodzi? Largo to duży mieszaniec. Ma ok. 6 lat. Został porzucony razem z trzema innymi psami. Largo jest łagodny. To typ psiak, który nie narzuca swojego towarzystwa. Zaproszony podchodzi i nadstawia swoją dużą główkę do głaskania. Largo dobrze dogaduje się z psami. Mika ma ok. 7 lat. Sunia nigdy nie mieszkała w domu. Mikusia jest nieśmiała i potrzebuje czasu żeby zaufać. Mika nie nadaje się do domu z małymi dziećmi. O opis Arona poproś Ludwikę jej chłopak z nim wychodzi i na pewno lepiej opisze jego charakter i zachowanie. Quote
Bejotka Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Dzięki za opisy, jutro - jak czas pozwoli - postaram się ogłosić bidule [quote name='Ania_i_Kropka']O którego Gucia chodzi? O, ten: Piękny :) I chyba młody. A może go już nie ma? :) Quote
Bejotka Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Bongo, Łatka, Largo, Figo, Mika, Dolar i Gucio - Tablica.pl, potem dalsze w w w... :) http://tablica.pl/oferta/pieski-zywot-bongo-IDgn3w.html http://tablica.pl/oferta/latka-bardzo-chce-do-domu--IDgn4d.html http://tablica.pl/oferta/largo-for-you--IDgn9D.html http://tablica.pl/oferta/figo-sie-domaga-IDgndz.html http://tablica.pl/oferta/mikusia-prosi-o-pol-kata-przy-tobie-IDgngn.html http://tablica.pl/oferta/dziarski-dolar-IDgnTd.html http://tablica.pl/oferta/zjawiskowy-szczylek-gucio-IDgxpl.html Quote
Barkelona Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 kasia-goldap napisał(a):Cały czas o tym myśle. Śledzę ten wątek, oglądam zdjęcia na stronie schroniska. Kilka z psów podbiło moje serce, ale to decyzja na kilka lat. A i nie tylko moja bo mąż też ma coś do powiedzenia. No coś tam ma... ;) ;) Kasia, polecam wybranie się do schroniska, najlepiej z mężem. Pochodzcie między boksami, weźcie jakieś psiaki na spacer. Być może, a wręcz jestem tego pewna, że jakiś psiak skradnie Wasze serce. Quote
kasia-goldap Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Z tą wizytą jest tak, że mamy do Olsztyna 170km więc musi to być zaplanowana i świadoma wizyta. Ale nad mężem skutecznie pracuje:) Teraz w domu mamy psa teściowe-pekińczyka. Wyjechała na pół roku i my się nim zajmujemy. Za kilkanaście dni ona wraca i psa zabiera. Nie wiem jak zniosę tę pustkę więc może i mąż zatęskni za czworonogiem w mieszkaniu:) Quote
Ania_i_Kropka Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 [quote name='Bejotka']Dzięki za opisy, jutro - jak czas pozwoli - postaram się ogłosić bidule O, ten: Piękny :) I chyba młody. A może go już nie ma? :) Gucio nadal w schronisku. teraz Gutek ma ok roku. Gdy miał cztery miesiące razem z dwiema siostrami został wyrzucony z samochodu pod schroniskiem. Maluchy były dzikie, bały się ludzi. teraz Gucio jest bardzo towarzyskim i przyjaznym psem. Jak każdy podrostek jest pełen energii i zawsze gotów do zabawy. Gucio dobrze dogaduje się z psami. Quote
Bejotka Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 kasia-goldap napisał(a):Nie wiem jak zniosę tę pustkę więc może i mąż zatęskni za czworonogiem w mieszkaniu:) Trzeba przywieźć i nie pytać - no przecież nie wyrzuci! :) Albo dać w prezencie :) Quote
Recommended Posts