Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='free']
Witam Olsztyniakow !
U mnie zimno jak ciort wrrrrr,a nawet zimniej niz u Was,ale nie wrocę do Was.
Bylo miło....ale super ,że sie skończyło;) Po tym,jak ukochana pańcia przywiązala mnie do drzewa i ulotnila sie...bylamw schronisku,w kortowie w poliklinice,u cioci free,tydzien w domku,gdzie tez mnie nie chcieli,a teraz......teraz jestem w [B]Ostrołęce...maly kurpś z[/B]e mnie ;),ale tu mi najlepiej,w lóżeczku .Nawet nie jestem ciekawa teraz co dzieję siew ogrodzie...kocham kolderkę i kocyk .Dziękuję wszystkim za troskę i że dostalam szansę mimo,że bylam w kwiecie wieku.;)
pozdrowienia z ostroleki- Buba :)[/QUOTE]

A to moje rejony! Mam do Ostrołęki rzucik beretem :)

Posted

[quote name='malagos']A to moje rejony! Mam do Ostrołęki rzucik beretem :)[/QUOTE]
wypatruj Jej Małgoś ....jak spotkasz szaloną Bubcię z wielkimi uszami....to jest nasza malutka!;)

Posted

Przed chwilką Pan Cezary bardzo poważnie pytał w swym mailu o GOSka :) Odpisałam - mam wielką nadzieję, że zadzwoni :) Pan nie wiedział tylko czy Gos dogada się z jego sunią (8-9 lat, łagodna jak baranek).

Posted

Dziś do domu pojechał Asik ! :)
Powodzenia chłopaku !

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-2xOa1zInCuk/Ur3fUyMWGuI/AAAAAAAAHIU/YfTssgBQk7w/w797-h577-no/DSC_0296.JPG[/IMG]

Posted

[B]Tajfun, Blind, Rambo, Salem, Gizmo, Kropka, Sonia, Ozzy, Atos (ten nowy), Kowalski, Libra, Pról, Rocky (spaniel), Corgi, Wojtek, Osir, Raff, T[/B][B]adeusz, Firmin, Mały, Roni, Milka, Lalo, Bruner, Frodo, Pyza[/B]....
Proszę o zdjęcia i opisy to im zrobię ogłoszenia.

Posted

[quote name='Bejotka'][B]Tajfun, Blind, Rambo, Salem, Gizmo, Kropka, Sonia, Ozzy, Atos (ten nowy), Kowalski, Libra, Pról, Rocky (spaniel), Corgi, Wojtek, Osir, Raff, T[/B][B]adeusz, Firmin, Mały, Roni, Milka, Lalo, Bruner, Frodo, Pyza[/B]....
Proszę o zdjęcia i opisy to im zrobię ogłoszenia.[/QUOTE]

Dominika w piątek wraca do Olsztyna i rusza z robieniam fotek psiakom.

Posted (edited)

A tymczasem wszędzie pozmieniałam ogłoszenia Asika i Bąbelka na ogłoszenie samego Bąbla (nowy tekst). Tak mi go jest strasznie szkoda, stracił bratnią duszę, został sam... :(

[quote name='Ania_i_Kropka']Niestety Buster powinien być jedynakiem.[/QUOTE]

Może taki telefon to dobra okazja, by przedstawić Panu innego labka, który dogada się z sunią? A Tank? A może inny gabarytowo podobny, który byłby łagodny?

Edited by Bejotka
Posted

Przyszedł taki oto mail: "Jestem zainteresowany adopcją BOLO, prosiłbym więc o jakieś informacje w tej sprawie. Dodam, że mieszkam w Anglii, więc konieczny będzie paszport dla psa i badania. Czy państwo jesteście w stanie to wykonać oraz jakie będą koszty z tym związane."

Odpisałam, poprosiłam, żeby Pan Andrzej z Anglii zadzwonił do Ani.

Posted

[quote name='Bejotka']

Może taki telefon to dobra okazja, by przedstawić Panu innego labka, który dogada się z sunią? A Tank? A może inny gabarytowo podobny, który byłby łagodny?[/QUOTE]

Nikt do mnie nie dzwonił w sprawie Bustera. Zawsze gdy ktoś dzwoni w sprawie psiaka i ten nie pasuje do rodziny proponuje innego zwierzaka i zapraszam do schroniska.
Tank nie toleruje innych zwierząt. Jest bardzo agresywny z stosunku do psów. Luzak dobrze dogaduje się z psami.

Posted

Rozmawiałam z Panem Andrzejem. Wyjaśniłam mu wszystkie procedury. Pan będzie w Polsce za ok miesiąc i odbierze psiaka osobiście. Musi tylko znaleźć przewoźnika z którym będzie mógł razem z psem wrócić do Anglii. Gdy tylko Panu uda się znaleźć transport zadzwoni do mnie i zaczniemy przygotowywać Bolusia.

Posted

[quote name='Bejotka']Przed chwilką Pan Cezary bardzo poważnie pytał w swym mailu o GOSka :) Odpisałam - mam wielką nadzieję, że zadzwoni :) Pan nie wiedział tylko czy Gos dogada się z jego sunią (8-9 lat, łagodna jak baranek).[/QUOTE]

Gosiaczek dogadywał się bez problemu z moją sunieczką (11lat), także jeśli chodzi o sunię nie powinno być problemu - odpukać. :)

Posted

Wczoraj do domku do Giżycka pojechał Bąbel. Państwo przyjechali po psiaka osobiście. Gdy dotarli do Giżycka zestresowany podróżą i natłokiem emocji, psiak zerwał się z całą smyczą i uciekł prosto przed siebie....

Wczoraj od 15 państwo razem ze znajomymi szukali chłopaka po całym mieście. Dzisiaj rano do Giżyckla pojechała wolontariuszka Sara, którą Bąbel bardzo polubił w schronisku. Kolejne 4 godziny poszukiwań i w końcu ten oczekiwany od wczoraj telefon i wiadomość Mamy chłopaka!!!

Bąbel teraz szczęśliwy odsypia w swoim domu.

Asik i Bąbel choć zostali rozdzieleni mają kochające rodziny i zimę spędzą w ciepłych domkach.

Posted

[quote name='Ania_i_Kropka']Asik i Bąbel choć zostali rozdzieleni mają kochające rodziny i zimę spędzą w ciepłych domkach.[/QUOTE]

Normalnie thriller jakiś! Ale dobrze się skończyło. Ufff...