anovip1 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Jagódko, wspaniała u Was atmosfera i pomysły.Gratuluję i podziwiam. :loveu: Ukłony w Waszą stronę. Tylko pozazdrościć . Quote
orsini Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Słuchajcie kochane/ni Potrzebuję znaleźć domek dla 24 psów. Wójt podolsztyńskiej gminy zrobił sobie dzikie przytulisko. Ponieważ pracuję w Inspekcji Wet. nakazałam mu natychmiastową poprawę warunków zwierząt. Ta nie nastąpiła. Skierowałam sprawę do sądu-zonk i lipa. Nie wiem co jeszcze można zrobić? Jedynym rozwiązaniem jest mu je zabrać. Ale zabrać dokąd? Wg prawa powinnam wystąpić do wójta o odebranie zwierząt...wójtowi! Absurd nie. Dlatego czy macie jakiś pomysł jak znaleźć domek dla aż 24 psiaków? One nie są nawet na minutę spuszczane z krótkiego łancucha!w olsztyńskim schronisku nie ma miejsca, bo remont a i tak przepełnione HELP! Quote
magenka1 Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 przedostatnio fotka rewelacyjna ktoś się chyba zakochał :) Quote
phase Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 A to psiak, który z poprzedniej strony pokazywał pokaz obrony. ;) Quote
Ania_i_Kropka Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 orsini napisał(a):Słuchajcie kochane/ni Potrzebuję znaleźć domek dla 24 psów. Wójt podolsztyńskiej gminy zrobił sobie dzikie przytulisko. Ponieważ pracuję w Inspekcji Wet. nakazałam mu natychmiastową poprawę warunków zwierząt. Ta nie nastąpiła. Skierowałam sprawę do sądu-zonk i lipa. Nie wiem co jeszcze można zrobić? Jedynym rozwiązaniem jest mu je zabrać. Ale zabrać dokąd? Wg prawa powinnam wystąpić do wójta o odebranie zwierząt...wójtowi! Absurd nie. Dlatego czy macie jakiś pomysł jak znaleźć domek dla aż 24 psiaków? One nie są nawet na minutę spuszczane z krótkiego łancucha!w olsztyńskim schronisku nie ma miejsca, bo remont a i tak przepełnione HELP! Możemy pomóc w ogłoszeniach. Będzie ciężko, adopcje stoją, ludzie myślą o wakacjach. Skontaktuj się z fundacjami ratującymi konkretne rasy może oni będą mogli pomóc choć niektórym. Quote
Ania_i_Kropka Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Jego kolega " jamniko-amstaf" Egon: Kochany, młodziutki Kajtek: Quote
Olga21 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 A czy sprawa wójtowego "schroniska" ma osobny wątek na dogo? Byłoby łatwiej rozsyłać linki do znajomych, na facebooku itd. Quote
KarolaBox Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Liczba psów z olsztyńskiego schroniska zmniejszyła się o małą sierotkę :) Miałyśmy z teściową pojechać i tylko obejrzeć pieski, ale ten malec podbił nasze serca :) Quote
Jagoda1 Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 Karola, b.cieszę sie, ze zdecydowałyście sie tak szybko:). Quote
KarolaBox Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Szczerze, to nie sądziłam, że teściowa od razu się zdecyduje (chociaż przyznam, że do torebki zabrałam szeleczki i smycz po moich dziewczynach :lol: ), chciałyśmy obejrzeć, poznać pieski, jednak jak podeszłyśmy do biura i zobaczyłyśmy sporą gromadkę jamnisiowatych pierdółek, to zapytałam: "A może jednak szczeniaczek?" I zobaczyłam ten błysk w oku, kiedy patrzyła na tą sierotkę i już trzymała go na rękach i nie chciała innego :) to chyba ta miłość od pierwszego wejrzenia :cool3: Mały w drodze był grzeczny, nie wymiotował, w domku poznawał każdy kąt, bawił się, a potem padał na parę minut i jak się obudził to znowu szalał i pogryzał wszystko :loveu: Mam nadzieję, że będzie zdrowo rósł, bo to najważniejsze :) Quote
Jagoda1 Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 Wierzę, że w nowym domu będzie kochany i potrzebny:). Quote
anetek100 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 moja wegę tez wzięłam w prawie podobny sposób....poszłam tlyko zawieźc karmedla psiaków, jaką pdoarował sklep zoologiczny, odruchowo zapytałam o szczenięta, bo mam w domu jamnika i drugiego psa ewentualnie musiałam mieć od małego (trzeci już nie) i tylko zapyałam nie;)posżłam a tam 6 identycznych mordek.....oczywiście z Mamą w płacz,a że takie same włożyłam do klatki palec i podesżła Wega..na drugi dzien zadzwoniłam zpaytac czy jeszcze szczeniaki sa z ciekawości a juz nie bylo ani ejdnej mordeczki...niesttey szczenięa migiem domki znajdują, te dorosłe niestety mają mniejsze szanse Quote
Jagoda1 Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 Lazar http://allegro.pl/show_item.php?item=1668400711 Quote
Ulka18 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Cioteczki, napiszcie prosze, czy jako wolontariusze jestescie dobrze traktowani w schronisku? Czy czujecie sie potrzebni? Bede wdzieczna za Wasze opinie. Quote
orsini Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 http://www.tvp.pl/olsztyn/informacja/informacje/wideo/150611-godz-1830/4704322 od 2:30 minuty Quote
Bejotka Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Rokez, Molik, Emil, Fafik, Gacek, Rocky ogłoszone na tablica.pl. Wkrótce będą biegać po innych stronach www :) Quote
Recommended Posts