Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Starszy pies, raz słyszałam od znajomego że jego właściciele kupili sobie szczeniaka a go wyrzucili, a od innych że pies ma właściciela i mieszka na dworze. Prawdopodobnie pies mieszka na posesji, ale właściciel go nie karmi - bo przychodzi pod jedną bramą do ludzi z prośba o jedzenie, ludzie go dokarmiają, nieraz widzę jak grzebie sobie albo na smietniku albo gdzie indziej szukając jedzonko.. Kuleje, to miły psiak. Mam zdjęcie ale niewyraźne - robione komórka przez kolegę, tata dziś znowu zrobił zdjęcie jak psiak jadł, ale jest w pracy więc jutro wrzucę.

Myśle ciagle, bo nie wiem co robić - szukać dla niego domku czy pogadać z właścicielami, dlaczego go puszczają i dlaczego chodzi glodny? Albo coś innego zrobic? Mi go żal, to starszy pies, a nie ma kochających włascicieli..:-( Dobrze że jest dokarmiany przez miłych ludzi, ale lata sobie po Dąbrowie - tzn nie jest bezpieczny.. Auta, inne psy.. :-(

Raz widziałam jak wyszedł z posesji, szedł sobie do tych ludzi po jedzonko, ale w jednym z domów mieszkają amstaffy czy pitbulle, chciały go zaatakować przez siatkę, i ten starszy psiak uciekł biegając z tą chora łapką do swojego miejsca.. :placz:

/teraz się dowiedziałam i przypominało mi się - psiak dawno pilnował jakąs firmę, ale została zlikwidowana to psiak został bez domu - nie wiem dokąłdnie, trzeba się dowiedzieć/

Posted

Spróbuj najpierw pogadać z jego "właścicielem". Dowiemy sie przynajmniej co to za ludzie i czy da sie z nimi cos załatwić.
Jeśli nie to wtedy trzeba będzie szukać mu nowego domku...

Posted

Spojrzal na nas ze smutnymi oczami..

A tu patrzy na dobrych ludzi, którzy go dokarmiają.. czeka na jedzonko.. Ci ludzie z tego domu mają kundelka i drugą suczke - jest to duży pies, też błąkał się po tej okolicy i oni ją przygarnęli, byla okropnie wychudzona, a teraz chodzi grubaśna ;) Nie za bardzo pamiętam, ale ta suczka u nich - błąkała się z drugim psem, to chyba on /na tym zdjęciu/ albo inny..

I dali mu jedzonko.. Kuleje na jedna przednia lapke nie wiem czy prawa czy lewa..

KTO MI POMOŻE?? POROZMAWIAĆ Z TYMI WŁAŚCICIELAMI (JEŚLI PIES MA) I Z TYMI LUDŹMI CO GO DOKARMIAJĄ, BYĆ MOŻE WIEDZĄ COŚ..:modla:

Posted

Doda czy masz juz kogos aby isc tam do tego wlascicela ...wypytac sie co i jak ..................
podosze psiunia .............................pilnie potrzeba pomocy

kto pomoze DODZie isc z wizytą ......ona jest osoba niesłyszacą potrzebna pomoc .....................do rozmowy :-(:-(:-(

Posted

z DG przeciez jest Jotka, ale ona dziś cały dzien jest na imprezie psiej w silesii w katowicach wiec jesli bedzie mogla gdzies podjechac i cokolwiek sprawdzac to najwczesniej w poniedzialek. kolejna sprawa - nie mamy nigdzie wolnego tymczasu wiec nie wiem jak moznaby psiakowi pomoc, u mnie na tymczasie moga byc psy tylko nieduze, tak do 15 kg. innych moj pies nie toleruje. schronisko? hotelik? chyba ze ktos ma na oku jakies miejsce

a jaka mniej wiecej to dzielnica/ ulica?

Posted

Doda pisz do Jotki i umów sie z Nią.

Może najpierw dowiedzmy sie czegos więcej o psie i jego "właścicielu" i jak zajdzie taka potrzeba to wtedy będziemy kombinować dalej - jakiś DT czy inne rozwiazanie...

Posted

Do jotki pisalam o tym psiaku juz dawno, chyba kilka miesiecy temu, wyslalam jej zdjecie.

Ale nic, wiec musialam teraz zalozyc watek.

Co do DT to narazie nie wiem, a moze nie bedzie potrzebny bo psiak ma wlasciciela i wszystko oki? Jeszcze nie wiadomo, trzeba porozmawiac dowiedziec sie i wtedy pomyslimy o DT.. Bardzo mi go zal jak tylko moglabym to wzielabym go do siebie.. To taki lagodny psiak, widac po jego oczach jak bardzo pragnie miec czlowieka ktory bedzie go kochal.

Kto mi pomoze?

Posted

HebaNova napisał(a):

a jaka mniej wiecej to dzielnica/ ulica?

ul. Szkolna
Z domu właściciela /nie wiem czy to właściciel, czy obcy ludzie ale pozwolili psiaku tam mieszkać/ widać castoramę, makro, Mc'Donald.

Jest skrzyżowanie w Zagórzu, jedziesz (jakby do McDonald) prosto do końca i w prawo też do końca i w prawo, są domki.