Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lolcia szuka domu!

ktoś ja kiedyś bardzo zaniedbał
pozwolił jej stracić wzrok...

teraz ktoś musi jej pomóc
znów normalnie żyć...

Posted

Dzień dobry :)
wieczorem Lola dała nam znów popalić. Płacz i zgrzytanie zębów do tego stopnia, że o 1 w nocy musieliśmy ją wynieść do piwnicy.
Ostatecznie wszystko ok, oczka zakroplone o 21:00. Rano do niej poszłam, czysto na jej posłaniu, wyszłyśmy razem z Gacką i Lolitka się załatwiła kupczasto i susiasto 2 razy. Kupsko z jedna kroplą krwi, ale dość zwarte. Jedzonko uwielbia, zajada wszystko co w miseczce. Teraz śpi przy mnie, szczęśliwa.
W dzień jest z nami w domu, trochę się obija, ale to bardzo energiczny i wbrew pozorom przedsiębiorczy psiaczkow, więc zadowolona prze dalej.

I na koniec złe info - dzwoniłam przed chwilą do weta. Powiedział, że sterylka u suczki do 7 kg. kosztuje do 150 zł. Ja zgodnie z umową daję 30. Brakuje 120 zł. Nie mam informacji kto wpłacił, czy w ogóle ktoś, Rybcia napisałą, że jakieś 2 osoby przelały, ale ona też nie wie ile.
Ja w takim razie czekam na resztę. A znowu trzeba to zrobić dość szybko, bo przecież niedługo wizyta u Garncarza, nie będę jej pozszywanej wieźć...
No i te pieniądze na Garncarza. Nie wiem jak to będzie.

Posted

Rodzice Maciusia :) napisał(a):
Płacz i zgrzytanie zębów do tego stopnia, że o 1 w nocy musieliśmy ją wynieść do piwnicy.

brr... to brzmi strasznie...

I na koniec złe info - dzwoniłam przed chwilą do weta. Powiedział, że sterylka u suczki do 7 kg. kosztuje do 150 zł. Ja zgodnie z umową daję 30. Brakuje 120 zł. Nie mam informacji kto wpłacił, czy w ogóle ktoś, Rybcia napisałą, że jakieś 2 osoby przelały, ale ona też nie wie ile.
Ja w takim razie czekam na resztę. A znowu trzeba to zrobić dość szybko, bo przecież niedługo wizyta u Garncarza, nie będę jej pozszywanej wieźć...
No i te pieniądze na Garncarza. Nie wiem jak to będzie.

to może ja cos dorzucę jeśli się kasa nie znajdzie
tylko kropelki stówę kosztowały i trochę mnie to finansowo pogrążyło szczerze mówiąc, a do wypłaty 3 tygodnie...
ale popytam. 120 zł to nie majątek, może kto się dorzuci

przydałaby się większa reklama na dogo
może Selenga by umiała zrobić bannerek? że kasa potrzebna?
ona chyba gdzieś coś robiła kiedys :P
(napisałam do niej!)
w ogóle wątek Małej głównie my czytamy :(:(:(

i ALLEGRO - kto umie zrobić allegro? :( ładnie proszę...

Posted

Charly napisał(a):
ja moge zrobic allegro.

oh, Charly, byłoby cudownie!

Charly napisał(a):

czyli rozumiem RM, ze ktos cos wplacicl tylko nei wiadomo ile i co?

z tego, co rozumie, to ktoś brał jej nr konta i najprawdopodobniej wpłacił tylko nie wiadomo ile.

Posted

nie wiem Charly, bo muszę pojechać na miasto i wziąć wyciąg z konta. Niedługo mąż jedzie to sprawdzi, o ile już będą na wykazie oczywiście.
O najbliższy termin nie pytałam, bo tu od razu można, czasem najwyżej na drugi dzień. Możnaby i jutro pewnie ją sterylizować.
Im później tym gorzej, bo wydaje mi się, że suczka pozszywana nie bardzo może podróżować 3 godziny... :( a ja już do Warszawy nie będę po 17 lipca bardzo długo jeździć, dopiero może w grudniu do rodziny.

Posted

nie wiem Charly, bo muszę pojechać na miasto i wziąć wyciąg z konta. Niedługo mąż jedzie to sprawdzi, o ile już będą na wykazie oczywiście.
O najbliższy termin nie pytałam, bo tu od razu można, czasem najwyżej na drugi dzień. Możnaby i jutro pewnie ją sterylizować.
Im później tym gorzej, bo wydaje mi się, że suczka pozszywana nie bardzo może podróżować 3 godziny... :( a ja już do Warszawy nie będę po 17 lipca bardzo długo jeździć, dopiero może w grudniu do rodziny.

to ja założę

niech mąż weźmie wyciąg i obczai co tam jest
jak nie będziecie mogli załozyć też trochę to ja juz założę wszystko
i może potem kto wpłaci...
może nie umrę z głodu :P

(nie mam oszczędności, pracuję od trzech miesięcy... i zarabiam tyle, co nic :P )

Posted

Charly napisał(a):
zrobie nowy bazarek. dostałam perfumy, ktorych nie znosze:evil_lol:. moze ktos sie skusi:roll:

:multi:
tylko tego nie pisz na aukcji :evil_lol:

pomyślę co ja mogłabym zbazarczyć

Moja Mama (tzn. rodzina) oferuje 50 zł :D :D :D

RM - umawiaj Lolcię :) damy radę
ale sprawdź wyciągi!

odpisała też Selenga - wieczorem zrobi banner dla Małej :)

Posted

dzięki dziewczyny, bo przyznam że troszke opuszczona się poczułam... :)
maz dzis nie zdolal sprawdzic wyciagu, bo załatwia mnóstwo w związku ze swoją firma, jutro sprawdzi, choć najłatwiej byłoby gdyby osoby wpłacające po prostu odezwały się na wątku.

ja na bazarek wrzuce jeszcze nową pościel, ale to wieczorem, może ktoś się skusi. Ona by mogła pójść za 70 zł.

Posted

dzięki dziewczyny, bo przyznam że troszke opuszczona się poczułam... :)

ale kiedy? :P przecież cały czas pisałam, że będzie dobrze :)

to czekamy na wieści :)
ale możesz umawiać Lolitkę...!

Posted

Charly, umowę Ci odwesłałam, sprawdź.

Jest już klient na doniczkę z mojego bazarku, więc mamy marne bo marne, ale 8 zł załatwione :) a może ktoś policytuje i przebije?

Lolita numer wykręciła, bo rano jak pisałam wszystko pięknie, po południu wyszłyśmy znów (nauczyłam wszystkie psy wychodzenia 3 razy w ciągu dnia), wysiusiała się, potem wróciła, kimała w gabinecie na górze, zostawiłam ją z mężem idąc na czereśnie a on mnie woła za chwilę... klops, na szczęscie na dole na terakocie, chwała Bogu. Kochany mój mężunio sprzątnął, tak że ja tylko płynem zdezynfekowałam. Ale mimo wszystko nie rozumiem. Czy to dalej stres?? Bo widać, że ona orientuje się w tych sprawach. Za to ja jestem zdezorientowana!

Ale poza tym jest kochana, naprawę. I jestem za adopcją u starszych ludzi, bo ona faktycznie kocha towarzystwo. Uwielbia kimać sobie cały dzionek przytulona albo przynajmniej w tym samym pokoju. Jest rzeczywiście słodką grzeczną dziewuszką.
Nie wyobrażam sobie młodych rodziców dla niej, bo ona nie wytrzyma rozłąki, a u nas też się tylko przyzwyczaja do ludzi, bo jesteśmy praktycznie non stop w domu. Tak więc pod tym kątem trzeba patrzeć.

Jak tam, czy allegro zrobione? Moje ogłoszenie na adopcjach ciągle czeka na akceptację...

Posted

Lolita numer wykręciła, bo rano jak pisałam wszystko pięknie, po południu wyszłyśmy znów (nauczyłam wszystkie psy wychodzenia 3 razy w ciągu dnia), wysiusiała się, potem wróciła, kimała w gabinecie na górze, zostawiłam ją z mężem idąc na czereśnie a on mnie woła za chwilę... klops, na szczęscie na dole na terakocie, chwała Bogu. Kochany mój mężunio sprzątnął, tak że ja tylko płynem zdezynfekowałam. Ale mimo wszystko nie rozumiem. Czy to dalej stres?? Bo widać, że ona orientuje się w tych sprawach. Za to ja jestem zdezorientowana!

faktycznie kochany mąż :) <gromkie brawa>
to może być stres ciągle... no bo ona faktycznie wie o co chodzi ze spacerkami :) potrafi się zachować
nie wiem, nie wiem... ale ogólnie jest czysta :roll:

Ale poza tym jest kochana, naprawę. I jestem za adopcją u starszych ludzi, bo ona faktycznie kocha towarzystwo. Uwielbia kimać sobie cały dzionek przytulona albo przynajmniej w tym samym pokoju. Jest rzeczywiście słodką grzeczną dziewuszką.
Nie wyobrażam sobie młodych rodziców dla niej, bo ona nie wytrzyma rozłąki, a u nas też się tylko przyzwyczaja do ludzi, bo jesteśmy praktycznie non stop w domu. Tak więc pod tym kątem trzeba patrzeć.

masz rację, RM, to muszą być mało aktywni ludzie :) bo ona jest żywa i w dobrej kondycji i świetnie sobie radzi, ale biegać za rowerem to nie będzie :P

moje ogłoszenia, z tego, co widzę, wszystkie są :) więc może coś się zacznie kręcić!
dziś będzie też banerek - może to zwiększy odwiedzalność wątku Małej!

ukochajcie Lolitkę od nas :)

ah, podaj też, RM, mi na priv nr konta, na które mam wysłać kasę od mojej Mamy :)