Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:evil_lol:nie będzie tak żle mundek mieszka już w swoim kojcu posprzątałam trochę kojec po mojej 16letniej wilczycy )wiec mundek ma już swoje miejsce i wypoczywa pod drzewem;)jest oki.Bylam go wyprowadzic wczoraj o 11 w nocy (bo śpi w piwnicy)to nawet głowy nie podniósł taki jest padnięty suchej karmy nie bardzo je wiec ugotowałam mu mięsko z warzywami i kaszą i zjadł trochę (bo porcjowac trzeba)ale jak wyprowadzałam go rano to się ucieszył na mój widok wiec jest dobrze i słucha ale powiem szczerze że dla mnie to już dziadek jest ma kłopoty z wstawaniem po nocy (bolą go tylnie nogi i mam wrażenie że jest przygłuchy)podobne problemy miała moja sabcia pod koniec swoich dni:placz:
Srawozdanie dla was przegotowała i przekazała alex1:eviltong:

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

alex1 mój mistrzuuu :D cieszę się że Mundek już się zaaklimatyzowal i nie sprawia problemów :D w poniedzielnik mam nadzieję sprawa się wyjaśni! jeśli się okaże że wlasciciel go wywalil bo jest już stary to będziemy inaczej rozmawiać!a czy możliwe jest że koles ma zakwasy? w końcu tyle biegal...

Posted

A to wielkie dzięki z góry! Uwielbiam psiska tego typu, więc kibicuje chłopakowi od początku. Oby się okazało, że szuka go kochajacy właściciel. A jak nie, to już my mu domek znajdziemy. :cool3:

Posted

po ząbkach na fotkach myślę, że z 7 latek będzie miał, chociaż z tymi ząbkami to róznie bywa :eviltong: Do naszego schroniska nikt w ostatnim czasie nie zgłaszał zaginięcia malamuta :roll: Pytałyście po schroniskach czy nikt nie szuka?
Ciekawe czy ktoś się go pozbył, czy zwiał....

Posted

wstawiłam Malucha na stronke rybnickiego schroniska w dziale "znalezione"... byłam w sobote w schronisku ale nie słyszałam żeby ktoś zgłaszał zaginiecie...

Posted

[quote name='alex1']ale powiem szczerze że dla mnie to już dziadek jest ma kłopoty z wstawaniem po nocy (bolą go tylnie nogi i mam wrażenie że jest przygłuchy)[/quote]

znaczy, ze co? ze nie reaguje na krzyk "wracaj"?? Jesli tylko tyle to nie widze problemu - to zatwardziala cecha rasy :evil_lol: wiekszosc za to reaguje bezblednie na "masz" wypowiedziane szeptem :evil_lol:

no dobra, zarty zartami ale jak z tymi nogami? Czy problem jest rowniez jak juz sie "rozchodzi"?

Posted

Ludzie , ja przestaję już kumać. To w końcu co z tym psem? Stary czy młody? Jakie klopoty z nogami? Bo wątek jest chaotyczny. Pies jest nazywany w każdym poście inaczej. Nie wiem jak inni, ale ja się gubię.

Posted

:diabloti:my w domu nazywamy go mundkiem a Martyna nazwała go Mustaw ,ale u mnie jest dlużej wiec...............co do wieku wetka określiła go na 5-7 lat ale jak dla mnie jest starszy ,a co do słuchu trzeba naprawdę głośno krzyknac żeby zareagował na smyczy chodzi rewelacyjnie syn już go zabrał na spacer :evil_lol:żeby móc pokazac nowy nabytek i powiedział że rewelka i że nasze mają na noc (rozumicie podtekst)zakochali sie i na spacer chcą zabierac na zmianę :cool3:ale ja tam w cuda nie wierzę . A co do nóg jak sie rozchodzi to oki czasem mu tyłkiem zarzuci więc wydaje mi się że to stawy je trochę i powiem szczerze że bardziej woli jakieś ..........po obiedzie niż suchą karmę jutro dalszy ciąg relacji:p

Posted

[FONT=Arial]pies znaleziony to skąd kto ma wiedzieć co i jak.....

jutro chalimala dotrze do hodowcy wtedy wszystko się wyjaśni- ile lat, jak znalazł się na ulicy itd....

musimy czekać do jutra wieczora :roll:
[/FONT]

Posted

No to zaczynam kumać. Skoro mu tyłkiem rzuca, to młody nie jest.
Śliczny ten malamucik...

PS jutro jae nad morze, więc przez tydzień mnie tu nie bedzie. Co nie znaczy że nie kibicuję chłopakowi.

Posted

dziś już jest jutro i ja się doczekac nie mogę żeby zaatakować ZK :) tym czasem dobrej nocki! trzymac kciuki !!! alex1 cieszę sie że chlopak już nie fika, bo mialam kupkę w gaciach przez moment... co do schronisk nie pytaliśmy bo znleźliśmy go w piątek późnym wieczorem, w sobotę szukaliśmy po wetach a potem padlam na ryjoka i umarlam :) obadamy tumaroł :)

Posted

dzwonilam do ZK! pani mówila że ktos zglaszal że znalazl huskiego o nr 86T!szukali w ksiegach i okazalo się że pod tym nr winieje jakaś suka rudo jakaś tam... pani od razu zaczela poszukiwania ma oddzwonić :) trzymajcie kciuki!!!!!pani byla bardzo chętna do pomocy!!!! :)

Posted

[quote name='chalimala']dzwonilam do ZK! pani mówila że ktos zglaszal że znalazl huskiego o nr 86T!szukali w ksiegach i okazalo się że pod tym nr winieje jakaś suka rudo jakaś tam... pani od razu zaczela poszukiwania ma oddzwonić :) trzymajcie kciuki!!!!!pani byla bardzo chętna do pomocy!!!! :)

[FONT=Arial]czekam czekam .....:kciuki:[/FONT]