Jola_K Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 noo, szczegolnie ten ciagle pokazywany, jeden malusi, bida z nedza ktora tak slicznie sie zregenerowala, a bedzie jeszcze lepiej, ciagle jest na witaminkach i najlepszym jedzonku dla rekonwalscentow a u mnie jego rodzenstwo zaczyna podchodzic na odleglosc pol metra, gdy przychodze z jedzeniem :multi: i mrucza, ale z dystansu nie chowaja sie za tapczany, ale na rece jeszcze wziac sie nie dadza pracuje nad ich psychika, powoli powoli sie oswajamy Quote
Jola_K Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 nie wiem na ile sprawnie mi to idzie :oops: moze ktos inny szybciej by sobie dal rade z oswajaniem najlepiej gdyby byc z nimi caly czas, a nie z doskoku jak ja u nich bywam ale niestety, doba ma tylko 24h :shake: a koty mam w osobnych pomieszczeniach, nie lacze grup Quote
peate Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 a może szkoda? już sobie wyobrażam jak taka cała banda małych urwisów biega po całym domu i psoci - ale miałyby ubaw :megagrin: :evil_lol: może Ty trochę mniejszy, ale i tak byłby to świetny widok! :bigcool: Quote
Jola_K Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 one i tak biegaja, roznosza wszedzie wszystko :roll: przed 23 od nich wrocilam, sprzatalam poraz kolejny zwirek poza kuweta, rozlana woda, rozsypana karma nie maja drapakow, wiec daje im pudelka, wycinam otworki by mogly sie chowac, wiec te pudelka sa porozwalane, jezdza na nich po calym pokoju normalnie sajgon :roll: polaczyc ich nie moge kotki staruszki sa w trakcie odrobaczen, a pozostale odrobaczone, mieszac nie moge Salma i maluchy maja swierzbowca w uszach u Myszki uszy sie juz wyczyscily ale miala biegunki, nie wiem z jakiego powodu, s aprzeleczone metronidazolem 4 muzyczne mialy kwarantanne czarne klony sa malenkie, wieksze by sie nimi bawily :diabloti: zreszta lysialy przy tylkach i wczoraj bylam z nimi u weta co to za zmiany wiec aby nie zarazac miedzy soba poszczegolnych grup, sa osobno w 5 pomieszczeniach 1. Myszka i szesc malych 2. Salma i szesc malych 3. cztery muzyczne kotki 4. trzy czarne klony 5. dwa czarne kotki od staruszki [B]suma 23 kotki na dt[/B] kilkadziesiat metrow kwadratowych sprzatania 9 kuwet (przydalyby sie jeszcze 2 duze :roll: ) Quote
halbina Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 podaj, Ciotka, namiary na siebie na pv... jakiś adresik... to paczuszka przyjdzie... ;) Quote
peate Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Jola to kociaki zajęły Ci chyba cały domek, mam nadzieje, że został dla Ciebie jakiś wolny kącik :evil_lol: moje trzyletnie mruczki też chowają sie do pudełek, chociaż juz ledwo co się mieszczą, no i pudełka nie wytrzymują a co do tego sprzątania to faktycznie wyobrażam sobie ten "sajgon" i współczuję Quote
Jola_K Posted July 9, 2008 Author Posted July 9, 2008 [quote name='Jola_K']wiec aby nie zarazac miedzy soba poszczegolnych grup, sa osobno w 5 pomieszczeniach 1. Myszka i szesc malych 2. Salma i szesc malych 3. cztery muzyczne kotki 4. trzy czarne klony 5. dwa czarne kotki od staruszki [B]suma 23 kotki na dt[/B] kilkadziesiat metrow kwadratowych sprzatania 9 kuwet (przydalyby sie jeszcze 2 duze :roll: )[/QUOTE] [B][SIZE="3"]edit: 1. Myszka i piec malych, jeden koteczek dzisiaj poszedl do adopcji :multi: mam 22 kotki na dt[/SIZE][/B] kacik mam dla siebie, maja go tez moje koty, chociaz widze ze w ogole nie podobaja im sie goscie, burcza pod drzwiami, prychaja na maluchy, nie sa zadowolone, a najbardziej chyba z tego ze nie maja do tych pomieszczen dostepu, jak kiedys... halbina, co za paczka? Quote
Bakeneko Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Jeśli to kogoś jeszcze interesuje, to Malutki ma się dobrze i chciałby już nie mieszkać w klatce, ale na to niestety pozwolić nie mogę... Quote
Jola_K Posted July 10, 2008 Author Posted July 10, 2008 pewnie ze interesuje :) malutko pisze bo czasu mam malo na forum siadam wieczorem na chwile ciesze sie ze Malutki ma sie tak dobrze :multi: sa juz w pokoju z balkonem? a Bartus? wychodzi z klatki? rodzenstwo Malutkiego zaczelo sie osmielac :) drobniejsza to kotka, juz podchodzi sie glaskac, mruczy glooooooooooooooosnoo drugi koteczek jeszcze na dystans ale podchodzi calkiem blisko mnie do miski, wczesniej pozostawaly na dystans, jadly jak wyszlam osmielily sie, bardzo sie ciesze Quote
paros Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Kociaków Myszki i czarnych od staruszki nie ogłaszałam jeszcze :shake: bo nic nie pisałaś :shake: Quote
przyjaciel_koni Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 [quote name='Bakeneko']Jeśli to kogoś jeszcze interesuje, to Malutki ma się dobrze i chciałby już nie mieszkać w klatce, ale na to niestety pozwolić nie mogę...[/quote] Mnie też interesuje ! Malutki trzymaj fason koteczku !!!! Kiedyś z tej klatki wyjdziesz... Jak wrócę masz już być w doskonałej formie i najlepiej we własnym bardzo dobrym domu !!!!! [B]Poprosimy też na tym wątku o pomoc finansową dla kocinek !!!!! Bardzo jest potrzebna !!!![/B][B] Sponsoring też mile widziany...![/B] Quote
Bakeneko Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 [quote name='Jola_K'] ciesze sie ze Malutki ma sie tak dobrze :multi: sa juz w pokoju z balkonem? a Bartus? wychodzi z klatki? [/QUOTE] Chłopcy już od dawna są w pokoju z balkonem, Bartuś biega swobodnie, tylko na noc go zamykam. Ostatnio otworzył klatkę Malutkiego, wpakował się tam, "posprzątał" i poszli spać razem grzecznie. Chłopcy mają znakomite apetyty, energii tyle, ile mają małe koteczki i są naprawdę przebojowi. Zalecenia wetki co do Malutkiego: antybiotyk podawać do pełnych 21 dni, potem kontrola, no i zobaczymy, poczekamy z 10 dni i może bedzie można szczepić. Bartuś niedługo już będzie miał drugie szczepienie. Quote
peate Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 no to już zdążyli się zaprzyjaźnić, fajnie! teraz w dwójkę dopiero zaczną rozrabiać :razz: Quote
Bakeneko Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Malutki jest nadal zamknięty w klatce, bo Bartuś go dusi... :lol:Tak w zabawie, oczywiście, ale Malutki jest za malutki jeszcze, żeby dac radę Bartkowi - siłaczowi ;) Ich wspólne kontakty odbywają się pod moją kontrolą. Teraz muszę posprzątać bajzel w obu klatkach, tzn pisek z kuwet wymieszany z wodą i suchym. :p Quote
Bakeneko Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 [URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=0e3d81f8d4699d62][IMG]http://images28.fotosik.pl/247/0e3d81f8d4699d62m.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=bf21290884454041][IMG]http://images33.fotosik.pl/320/bf21290884454041m.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=68527f0719820702][IMG]http://images26.fotosik.pl/247/68527f0719820702m.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=235f53f37acf576b][IMG]http://images26.fotosik.pl/247/235f53f37acf576bm.jpg[/IMG][/URL] Walka z moją ręką to najlepsza zabawa. :lol: Quote
Jola_K Posted July 14, 2008 Author Posted July 14, 2008 jejku jak on sie zmienia :loveu: niesmaowita poprawa! jego rodzenstwo rowniez jest coraz smielsze, koteczka lasi sie o moje nogi a mruczy?????????? zaczyna jak widzi mnie z miska i trwa motrokujac do mojego wyjscia jednak nadal sa bardzo czujne jeden gwaltowniejszy ruch i zmykaja za tapczan cmoki dla Malutkiego i Bartusia :loveu: Quote
Jola_K Posted July 14, 2008 Author Posted July 14, 2008 [quote name='paros']Kociaków Myszki i czarnych od staruszki nie ogłaszałam jeszcze :shake: bo nic nie pisałaś :shake:[/QUOTE] a tak, wysylalam grupami, tych jeszcze nie dostalas, poniewaz nie mialam obfoconego rodzenstwa Malutkiego wysle do Ciebie w najblizszym czasie dziekuje parosku :Rose: Quote
Bakeneko Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 A mogłabym przy okazji prosić o ogłoszenia dla Bartusia? Nie wiem, czy Jola coś podsyłała na jego temat. Quote
Jola_K Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 [quote name='Bakeneko']A mogłabym przy okazji prosić o ogłoszenia dla Bartusia? Nie wiem, czy Jola coś podsyłała na jego temat.[/QUOTE] :) to tez moj kociak, tyle ze u Ciebie Bartus nie ma ogloszen Quote
paros Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 [quote name='Jola_K']:) to tez moj kociak, tyle ze u Ciebie Bartus nie ma ogloszen[/QUOTE] Nie ma :shake: to będzie miał :lol: Quote
Recommended Posts