Jump to content
Dogomania

Staruszka i jej kotki. Czarnulki szukaja domow. NOWE FOTKI ostatnia str.

Recommended Posts

Posted

Mam nadzieję, że u małego to będzie przełom. Niech zdrowieje !!!! Niech chociaż jemu się uda... Biedniutki...

[COLOR=Red][B]I poproszę i na tym wątku - raz jeszcze - pomóżcie Joli !!!![/B]

[B]Jej zadłużenie za leczenie koteczków to ponad 2300zł !!!!![/B][/COLOR]
Koniecznie potrzebna pomoc finansowa i bazarkowa !!!!!

[B]Prosimy też o zasponsorowanie zakupów [/B][B] dla koteczków [/B][B]w necie !!!!
Żwirek, karma i leki !!!!!!!
Tak bardzo wszystko jest potrzebne, tak wiele kocinek jest u Joli...
[/B]

• Replies 689
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

podeslij do mnie, wystawie :)
dziekuje

kociatko z lecznicy jedziecie dzisiaj na dt do anita5 i Bakeneko :)
ja nie dalabym rady pojechac, a zadzwonili do mnie z lecznicy ,ze uwazaja, ze powinien isc do domu, bo strasznie placze w klatce
ze stan jego jest dobry i nie ma potrzeby by byl u nich hospitalizowany
nigdy do tej pory nie telefonowali by zabierac zwierzaka, wiec nie chodzi tu bynajmniej o brak wspolpracy z ich strowy
widocznie maly (bezimienny nadal!) faktycznie rozpacza

jakims dziwnym zrzadzeniem ja dzisiaj nie moglam pojechac i w miedzyczasie byl pozar u nas na dzialce, chyba ktos wyrzucil niedopalek z papierosa i z sasiedniej dzialki przy pomocy duzego wiatru ogien przedarl sie do nas, prawie pod sam dom :(
wezwalam straz, ktora ugasila ogien na powierzchni kilkudziesieciu arow, sasiadowi splonela cala dzialka, na szczescie byla to tylko trawa

zdenerwowalam sie i teraz glowa mi peka :(

Posted

tak, beda pisac, pewnie wiecej na rownoleglym watku na miau, gdzie na stale rezyduja ;)
na dogo jest zarejestrowany tylko Bakeneko, od czasu smierci Okruszki, ktora do konca sie opiekowali... :-(

mam informacje od Anity, ze maluszek w drodze do nich kichnal robalem :roll:
byl odrobaczany w dniu przyjecia do kliniki
na droge dostal zastrzyki
kropelki kupimy w aptece
poza tym jest strasznie milusi, malizna niesamowita, az boja sie brak na rece, taki jest kruchy
w zasadzie nie wiadomo czy to kocurek, ja sporzalam szybko na oblepiony tylek podczas uciskania zylki, gdy dostawal leki ratujace mu zycie, moglam sie pomylic

jego rodzenstwo u mnie jest w zasadzie niewidoczne
nie pokazauja mi sie na oczy, siedza za tapczanem

w pomieszczeniu obok sa dzieciaki Salmy, dzisiaj po sprzataniu (skonczylam o 23 :roll:) polozylam sie na chwile na podlodze, by wypoczac i poobserwowac maluchy
slyszalam wiec ze obok kotki wyszly zza tapczanu, pochrupaly, pokopaly w kuwecie i zaczely sie bawic :)

Posted

ten sam watek ;)

maluszka nadal kicha robalami :shake:
miala nadety brzuszek, przy pomocy termometru leciutko ja przetkalo
po konsultacji z prowadzaca ja wetka, zadecydowano podac jej odrobine aniprazolu

kiciunia teraz spi, zbiera sily, ale caly ranek Anita ja nosila i brzuszek masowala, kicia wyraznie to polubila, uwielbia byc noszona :)

chyba bedzie rozpuszczona jak cyganski bat :roll:

Posted

[quote name='pucka69']bazarek na miau :
[url]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3207658#3207658[/url]
ps. dogo też może licytować ;)[/QUOTE]
dziekuje :Rose:

Posted

[quote name='Jola_K']ten sam watek ;)

[B] maluszka nadal kicha robalami :shake:
miala nadety brzuszek, przy pomocy termometru leciutko ja przetkalo
po konsultacji z prowadzaca ja wetka, zadecydowano podac jej odrobine aniprazolu[/B]

kiciunia teraz spi, zbiera sily, ale caly ranek Anita ja nosila i brzuszek masowala, kicia wyraznie to polubila, uwielbia byc noszona :)

chyba bedzie rozpuszczona jak cyganski bat :roll:[/quote]

Biedactwo maleńkie...
Czyli jednak dziewczynka ????

[B]Bardzo prosimy o wspieranie kocinek !!!![/B]
Pomóżmy spłacić dług Joli !!!!! Ponad 2300zł. !!!!
[B]Tam wciąż niezbędna jest opieka lekarzy !!! [/B]Nie robią jednak tego za darmo... (szkoda...)

Posted

[quote name='przyjaciel_koni']Biedactwo maleńkie...
Czyli jednak dziewczynka ????

[B]Bardzo prosimy o wspieranie kocinek !!!![/B]
Pomóżmy spłacić dług Joli !!!!! Ponad 2300zł. !!!!
[B]Tam wciąż niezbędna jest opieka lekarzy !!! [/B]Nie robią jednak tego za darmo... (szkoda...)[/QUOTE]

tu nadal sa watpliowsci
ostatnie badanie wykazalo ze chyba jednak kocurek :lol:

on jest taki pokraczny, wylysialy, ale nie jest to lysina jak przy chorobach skory
mam u siebie takiego kocurka, ktory lysial po szcztucznym mleku, wet chcial go leczyc na grzybice :roll: jednak zaczelam kojarzyc ze on po jedzeniu puchnie i wtedy na skora na nim sie naciaga i wloski wypadaja
zmienilam mleko
kotek juz zaczal slicznie zarastac :)

ten maluszek z lecznicy i jego rodzenstwo na codzien jedli makaron z mlekiem, moze on rowniez ma nietolerancje?
teraz jest karmiony najlepszymi karmami, hill's a/d i inne wysokoodzywcze karmy
poczekamy na rezultaty

Posted

[quote name='Jola_K']tu nadal sa watpliowsci
ostatnie badanie wykazalo ze chyba jednak kocurek :lol:

on jest taki pokraczny, wylysialy, ale nie jest to lysina jak przy chorobach skory .........................
ten maluszek z lecznicy i jego rodzenstwo na codzien jedli makaron z mlekiem, moze on rowniez ma nietolerancje?
teraz jest karmiony najlepszymi karmami, hill's a/d i inne wysokoodzywcze karmy
poczekamy na rezultaty[/quote]

Kocurek czy kicia dla mnie Bambo :lol:
Kociaki dostaną ode mnie Acana Kitten a Bambo (mój ulubieniec) puszeczki hill'sa a/d :lol:

[B][COLOR=purple]Ale kociaki potrzebują jeszcze wiele innych artykułów. Koty proszą o wsparcie, proszą o pomoc!!![/COLOR][/B]

Posted

Tu TŻ bakeneko.
Czy koteczek może się nazywać Malutki? Bo to chyba jednak koteczek. Chyba. Zresztą nieważne.
Dziś rano był robal na kocyku, żywy, obrzydliwiec, pewnie znowu z noska...
Jak wróciłam z pracy, Malutki własnie dojadał resztki a/d z talerzyka, więc zaraz dostał świeżą porcyjkę. A potem była straszliwa koopa, z robalami w środku, tak ogromna, że musiałam mu pomagać... Robale martwe.

Malutki dużo leży, odpoczywa, jakby wiedział, że ma zbierać siłki. Wydaje mi się, ze już ma odrobinę lepsze futerko. Pyszczek ma rewelacyjnie cudny.
On lubi leżeć na pleckach, a ja mu delikatnie głaskam brzuszek - to lubi najbardziej. Potem ja idę, a on zasypia z tym brzuszkiem do góry.

Bardzo się cieszę, że ma apetyt i że taka ma energię w zakopywaniu różnych rzeczy w kuwecie.;)

Trzymajcie kciuki za maleństwo, niech te wredne robale sobie pójdą precz. Dziś druga dawka aniprazolu, no i oczywiście nadal antybiotyk.

Posted

witaj Anitko :)
jak dobrze ze kotus ma tak dobra opieke! cudowna malizna!
ciagle o was mysle i kciuki trzymam za niego i walke z robalami!

**

bylam dzisiaj u staruszki zawiezc woreczek karmy
maluch dobrze wyglada
jest grubiutki, zadbany, nie tylko w brzuszku jest gruby, caly taki misiowaty :loveu:
dalam im proszek convalescence, by temu malemu rozpuszczali z woda i dodawali
po tej kuracji pojade z odrobaczaczem i odpchlaczem
na mamunie mam oko, wydaje sie byc nim nadal zainteresowana
juz parol na nia zagielam, chce ja ciachnac nim znowu zaciazy
tylko kasa... teraz mam kolejne chore bidy, ale o tym za chwile

dzisiaj przyszedl tam kotek, ktorego wczesniej nie widzialam, nie mialam ze soba apratu, bo pokazalabym zdjecie
kotek jest chudziutki, drobny, raczej mlody, chory, kichal i widoczna byla trzecia powieka
on sie kwalifikuje do leczenia!

ze schronu zabralam dzisiaj 7 kotow, ze wzgledu na to ze maja kk, nie zabralam ich do domu, beda w lecznicy pare dni, przelecza je i zabiore je na dt

[B]koszta ciagle rosna
ciagle dochodza kolejne kotki
chce im pomagac, ale finansowo naprawde upadlam[/B] :shake:

Posted

Tu anita.
Malutki znowu jadł i znowu zrobił koopala, a właściwie aż dwa! Podobno im więcej kup, tym lepiej.
No, a po jedzonku i kuwetce należy się walnąć na boczek, a Duża niech mizia. A co. :lol:

Posted

[quote name='BasiaD']Ja dzisiaj wysłałam 200,00 na kotki Joli..Podnoszę do góry i trzymam kciuki żeby wszystko było oki![/QUOTE]

sprawdzilam konto
pieniadze juz sa, dobrze ze sie ujawnilas, bo nie naisalas nicku i musialabym Cie inaczej wysledzic ;)

ogromnie dziekuje w imieniu kociatek
jedna kicia jest juz ciachnieta
musze zebrac na sterylke drugiej kici i leczenie tego buraska, ktorego dzisiaj widzialam
odpchlenie, odrobaczenie...
no i dostawa karmy dla kociat... ech

Posted

[quote name='Bakeneko']Tu anita.
Malutki znowu jadł i znowu zrobił koopala, a właściwie aż dwa! Podobno im więcej kup, tym lepiej.
No, a po jedzonku i kuwetce należy się walnąć na boczek, a Duża niech mizia. A co. :lol:[/QUOTE]
skoro im wiecej tym lepiej, to bardzo ciesza te rozmowy o koo :lol:

Posted

To jak tak, to dziś były już dwie. :lol:
Zostało zjedzone duuużo a/d.
I małe się BAWIŁO!!!
Chwilkę tylko, bo się zmęczyło, ale się bawiło!!!! I myło dzisiaj pyszczek.

Wczoraj późną nocą skoczyła mu temperatura. Mam nadzieję, ze to było chwilowe.

Posted

dwojka u mnie dzisiaj zaczela rzygac robalami, krotkimi, bialymi nitkami, jeszcze zywymi
w kuwecie tez byl okazy, wily sie..

mdlo mi do tej pory

chyba potrzebna jest kolejna seria odrobaczenia, od razu

postanowilam zamknac je do klatki by w ten sposob je oswoic
oczywiscie bez pomocy sie nie obedzie
zlapac je to nie lada wyczyn, nawet w malym pokoiku :roll:

Posted

moje kociaki też kiedyś zwymiotowały ruszające się nitki! aż się wystraszyłam zabierając się do sprzątania ... ale dostały jakąś papkę o smaku wołowinki na odrobaczenie u weta i potem były już tylko nieruchliwe nitki w bobkach, aż w końcu całkiem im przeszło :roll:
na pewno wszystko będzie ok! musi!
powodzenia i zdrówka dla kociaków

Posted

[quote name='Bakeneko']To jak tak, to dziś były już dwie. :lol:
Zostało zjedzone duuużo a/d.
I małe się BAWIŁO!!!
Chwilkę tylko, bo się zmęczyło, ale się bawiło!!!! I myło dzisiaj pyszczek.

Wczoraj późną nocą skoczyła mu temperatura. Mam nadzieję, ze to było chwilowe.[/quote]

Maleńki kocinek, a tyle złego... To nie jest w porządku, że zwierzęta chorują...
Trzymam kciuki za sierotkę !!!! Niech zdrowieje !!!!