Isadora7 Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 O Mój Boże. Jamnisiu niech dobrzeją twoje płucka:-(. Gambi (gamoń) miała mocznice i wyszła mam nadzieję ze tobie tez się uda Quote
jola od jadzi Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Buniu, kolejny Pan Jamniś pod Twoimi troskliwymi skrzydłami... Jak malutki dziś się czuje? Quote
ciapuś Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 Dziadzio jamnik na weekend pojechał do Buni do domku.Ewa miała pewne obawy czy zostanie zaakceptowany przez Jej wielkoludy ale prócz małego spięcia wszystko przebiegło super.Dziadzio czuje się u Ewy jakby mieszkał tam od zawsze. Wczoraj ponownie wszamał mięsko z dwóch nóżek z kurczaka i wypił hektolitry wody.Niestety szmery w płucach nie pozwalają na dokładne osłuchanie serca a prawdopodobnie z nim też nie jest wesoło. Mimo fatalnego stanu zdrowia jamniś wygląda na szczęśliwego ,ale jak tu nie być szczęśliwym pod taką opieką Quote
ciapuś Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 Cioteczki kolejny dziadzio jamniś w opałach Ma ok 13 lat i jest w bardzo słabej kondycji Quote
Isadora7 Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Widziałam tego jamnisia, potwornie boli niemoc pomieszana z wściekłością na tych którzy tak zostawiają psiaki Quote
bunia Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Macie pozdrowienia od jamniora. Mimo nadal fatalnego samopoczucia jamniś dzielnie drepcze za mną po domu i ogrodzie. Przyjechałam teraz po kroplówkę dla jamnisia. Prawdę pisząc nie widzę na razie możliwości wyjazdu do domku stałego :shake: Te upały bardzo pogarszają jego samopoczucie. Popołudniu wyraźnie się ożywia i zajada. Niestety ponownie wczoraj stracił przytomność w czasie napadu kaszlu. Od jutra po konsultacji u kardiologa wprowadzamy leki nasercowe. Dlaczego jak ja już zdążę pokochać jamniora ,to on jest tak bardzo chory? Póki co jamniorek czerpie radość z mieszkania w domu z ogrodem i już wywalczył sobie szczególne względy w domu :lol: Quote
ciapuś Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 CIOTECZKI mamy dom w Krakowie dla tych dwóch staruszków,ale....... Jak zawsze nie ma kasy na drogę .Postanowiłyśmy nie czekać na transport (bo to może potrwać ),tylko zawieść psiaki pociągiem . Musimy jednak zebrać na bilety Czy ktoś nam w tym pomoże Quote
Isadora7 Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 [quote name='ciapuś']CIOTECZKI mamy dom w Krakowie dla tych dwóch staruszków,ale....... Jak zawsze nie ma kasy na drogę .Postanowiłyśmy nie czekać na transport (bo to może potrwać ),tylko zawieść psiaki pociągiem . Musimy jednak zebrać na bilety Czy ktoś nam w tym pomoże Podniosę niestety nic innego nie mogę Quote
hanka456 Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Transport pociągiem w weekend dla dwóch osób, bo są dwa psy wyniósł by około 140 złotych w obie strony. W tygodniu nie wiemy, ale jeśli o mnie chodzi w tygodniu nie będę mogła jechać. Quote
ciapuś Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 Dzwoniłam dzisiaj do informacji; Jechały byśmy o 6.19 bezpośrednio do Krakowa koszt to 96zł od osoby w obie strony + 4 zł za jamnisia Jechała bym ja i ewatonieja więc potrzeba 200 zł :-( Quote
ewatonieja Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 niestety na 1 psa musi byc dokłądnie 1 osoba i nie ważne ze to jamnik szukamy nadal transportu nawatku transportowym Quote
Niewiasta_21 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 W weekend są tańsze bilety bo są to bilety weekendowe po 65 zł. Quote
ciapuś Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 W obie strony za 65? Ja nie jechałam pociągiem z 15 lat więc zupełnie się nie znam Tylko w weekend to ja nie mam z kim zostawić moich psów :-(:shake: Quote
Isadora7 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 ciapuś napisał(a):Dzwoniłam dzisiaj do informacji; Jechały byśmy o 6.19 bezpośrednio do Krakowa koszt to 96zł od osoby w obie strony + 4 zł za jamnisia Jechała bym ja i ewatonieja więc potrzeba 200 zł :-( Niewiasta_21 napisał(a):W weekend są tańsze bilety bo są to bilety weekendowe po 65 zł. Ja do Krakowa często jeżdżę (z Warszawy) wersją weekendową płace 96 + 15 za jamolka w obie strony Quote
Niewiasta_21 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Jak jeździłsmy z Hania do Szczecina to zawsze dawali nam bilet weekendowy imienny za 65 zł. Na te bilet mozna było jechac gdzie sie chce,pociągami osobowymi i pośpiesznymi,oprócz pociagiem ekspresowym. Moze juz teraz tych biletów niema,ale trzeba byłoby zapytac. Quote
ewatonieja Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 najlepsze jest to ze z lodzi do krakowa jedzie bezposredni pociag ale z krkowa do lodzi czytaj do wiochy to tylko przez wa-we :placz: Quote
Reno2001 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 ja niestety póki co odpadam z transportem. W tygodniu mam robotę od 8 do16 a w ten weekend obstawiam Mielec. Moglabym jechac dopiero w nastepny weekend. Quote
Niewiasta_21 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Danusiu,bardzo dziękujemy za wsparcie. Mamy juz 50 zł na transport :-) Quote
Recommended Posts