Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ulaa napisał(a):
Jest domek zainteresowany wilkiem!
Ale po szczepieniach i po kastracji.

I to normalny dom, a nie jakiś parking czy firma.
Mają jeszcze raz przedyskutować sprawę i dzwonić w ciągu kilku dni!

Dom zadzwonił po innego psa, który już wyadoptowany, a gdy usłyszeli, że jest "ostry wilczur" aż pani zapiała z radości :) Potrzeba budzącego respekt psa stróżującego.

Prosimy o kciuki.

No cudaśnie !! :multi::multi::multi: A widzisz Ulaa, jeszcze niedawno nawet o DT nie mogliśmy pomarzyć , a tu domek stały !!!! :loveu::loveu::loveu::loveu:

• Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie ma się co cieszyć, to nic nie znaczy.
Ludzie często napalają się, a potem problemy spadają na nas.
Wilk nie jest nigdzie ogłaszany, więc normalne, że nikt o niego nie pyta.
PIES NIE BĘDZIE WYDANY BEZ SPRAWDZENIA CHARAKTERU I KASTRACJI.
Niczego nie sprawdzimy bez DT.
Błędne koło.
Chyba, że dyrekcja LO zrobi to na własną odpowiedzialność.

Posted

Ada-jeje dowiedziała się nowych rzeczy o wilku, ale chyba nie ma czasu napisac, więc ja napiszę.

Wilk został wyadoptowany z lecznicy razem z budą i miał miec tam dożywocie, wg zapewnień poprzedniego dyrektora. Teraz jest nowa dyrektorka, monitoring i psina przeszkadza.
Był regularnie szczepiony i odrobaczany i wet może do niego normalnie podejśc !!!!:multi:
Tak więc wilka sprawa trochę się wyprostowała :)

• 2 weeks later...
Posted

Wczoraj rozmawiałam z p. Haliną o wilku.
Była zdziwiona, że to taki agresywny pies.
Jak go oddawali do szkoły, to był normalny, nawet do łóżka się pchał i dał ze sobą wszystko robić, w paszczę zaglądać, podnosić.

W tej szkole go zmarnowali :angryy:

Ale skoro kiedyś był normalny i najważniejszy okres w jego życiu (dorastanie) przebiegał prawidłowo, to jest szansa, że po zabraniu stamtąd przypomni sobie wszystko.

Możemy liczyć na pomoc lecznicy w każdym względzie. Jak trzeba będzie to Edek przyjedzie z chwytakiem, uśpi Wilka i zabierze do lecznicy na kastrację. My "tylko" mamy znaleźć mu dom, a p. Halina mówiła, że oni zajmą się sprawami wet i wożeniem go gdzie trzeba, tylko mamy dać znać co, gdzie i kiedy :cool3:

Posted

paros napisał(a):
To może potrzebna pomoc przy ogłaszaniu Wilka w necie? :roll:

Tak!!!!! Dzięki!
Tylko fotki lepsze by się przydały. Zobaczę co można zrobić w tym kierunku :roll:

• 2 weeks later...
Posted

Stare LO im. St. Staszica. Ul. J. Piłsudskiego 14. Parę metrów za głównym wejściem jest brama prowadząca za szkołę (trzeba wejść tą bramą i skręcić w prawo) - będzie tam ok. 3 piętrowa kamienica i przy niej powinien być Wilk przy budzie.

Posted

Byliśmy dzisiaj u Wilka. Ta dziewczynka tam mieszka i normalnie do niego podchodzi, głaska go. Wilk nie wygląda na agresora, pozwolił mi do siebie podejść bez problemów, poczęstowałam go suchą karmą, ale i bez niej był przyjaźnie nastawiony. Bardzo przypomina mi mojego Berysia. Co jeszcze... Biedny jest, nie ma właściwego schronienia przed upałami, na przechadzającego się w pobliżu gołębia reagował bardzo "entuzjastycznie" - możliwe, że polowałby na kury. Pytałam dziewczynkę jak on do kotów, ale nie umiała powiedzieć.

Posted

A było pisane,że to taka bestia!!
Wygląda przesympatycznie! Fajnie Hanek,że zrobiłaś mu zdjęcia-wynika z nich,że jest "normalnym" psem w cieżkiej sytuacji!:-(
Biedaczek! Gdyby mógł znaleźć domek!
Tak mi się marzy!

Posted

:crazyeye: jaki on jest ładny tylko zaniedbany. Po co on tam właściwie jest skoro całe życie siedzi na łańcuchu bo brama szkolna non stop otwarta :angryy:, jaki ktoś miał cel wiążąc go tam - to mnie zastanawia.