Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie !

Od 20 maja jesteśmy dumnymi właścicielami wspaniałej suni UNKI Benignus. Mieszkamy póki co w Sosnowcu ale już niedługo przeprowadzamy sie do Chorzówa :)
Zastanawiamy sie do ktorego oddziału Związku najlepiej sie zapisac?
Myślimy między oddziałem: Chorzów, Bytom, Katowice, ewentualnie Zabrze. Nie wiemy gdzie jest lepiej (o ile ma to jakies znaczenie jaki oddzial związku). Bardzo prosimy o jakieś sugestie :)

pozdrawiam Agnieszka

Posted

Wg mnie nie ma znaczenia gdzie. Ja bym wybrała najbliżej miejsca zamieszkania, z tych 4 które podałaś, to w Chorzowie i Katowicach kierownikami sekcji są osoby, które miały lub maja boksery.

Posted

[quote name='anusia.wawa']chyba nie ma znaczenia gdzie, najważniejsze jacy ludzie są[/quote]

ja właśnie nie wiem jacy są ludzie w tych oddziałach - to mój pierwszy psiak :)

Posted

[quote name='anusia.wawa']chyba nie ma znaczenia gdzie, najważniejsze jacy ludzie są[/quote]

I dlatego właśnie ma znaczenie jaki oddział. Oddział oddziałowi nie równy a wszystko zależy od tego jacy ludzie go tworzą :cool3:
W tamtych stronach wielki plus u mnie ma o. Będzin, ale generalnie uważam, że ZK na Śląsku (szeroko pojętym) jest ok. Nie wiem może to kwestia dużej liczby oddziałów. Nie ma to jak zdrowa konkurencja...;)
A u mnie 3 oddziały na gigantyczne województwo podkarpackie...

Posted

Polecam Chorzów!!! Na pewno jest o NIEBO lepszy od Katowic, a skoro się przeprowadzacie do Chorzowa, to Oddział jak znalazł... Doskonali ludzie, Prezes i cały Zarząd, polecam z obiema rękami na sercu!!!!

Posted

Ja miałam doświadczenie i z Katowicami i z Chorzowem, obecnego oddzialu (Chorzów) nie zamienię na żaden inny! A z Katowic... Cóż, wszyscy uciekają do Chorzowa :evil_lol:
Także nie popełnisz błędu tam się zapisując :loveu:

Posted

A my chcielismy sie przeniesc do Chorzowa (z Katowic), ale nie wiem jak :oops:
Podobno rodowody trzeba kreslic, wszystko na nowo placic i inne takie rzeczy =x Wiec zostalam w nieszczesnym oddziale Katowickim...

Jak przyszlam po pieczatke reproduktora, to przyniosłam plik ocen z 30 wystaw itp :P No i przewodniczacy sekcji nawet sie nie zainteresowal co to za pies, z jakich wystaw te oceny i co ja wlasciwie chce ;) Jak poprosilam o wpisanie tytulu zw. klubu i dalam dyplom to próbowali mnie poinformowac, ze zeby wpisac taki tytul to trzeba najpierw wygrac na klubówce :diabloti: A oni na tej klubowej byli i widzieli kto wygrywa. :diabloti:

Posted

Talagia - wystarczy pismo do o/k-ce, że prosisz o przeniesienie wszystkich dokumentów do danego oddziału (przesłanie bądź udostępnienie kart sztywnych i kart miotów itp) i idziesz do o/k-ce bierzesz pieczątkę, że takie pismo otrzymali i truchtasz do o/chorzów. Tam Cię przyjmują i musisz z tego co pamietam opłacić rejestrację psa, ale to jeszcze sprawdzę na moich rachunkach, przypomnij się jutro :cool3:

Posted

skoro tu jest temat o oddziałach to mam krótkie pytanie.
należymy do o/lublin czy mogę się przenieść np. do podkarpackiego mieszkając w lubelskim? pytanie czysto teoretyczne - chciałabym wiedzieć czy jest jakiś "przymus", że mieszkając w tym województwie musze należeć do tego oddziału czy mogę do innego? ;)

Posted

Oczywiście, że możesz się przenieść, to nie jest jakiś przymus ;)
Sama znam osobiście hodowczynię, która należy do oddziału leżącego w innym województwie.

Posted

Nie ma żadnego przymusu przynależenia do danego oddziału. Tylko zawsze łatwiej, jak oddział bliżej.
W woj. śląskim jest mnóstwo, np. Katowice, Chorzów, Będzin, Zabrze, Racibórz, Bielsko-Biała.... I możesz sobie wybrać jaki tylko chcesz:-)

Posted

No to ja przypominam sie o pomoc w przeniesieniu do oddziału w Chorzowie :)
Ciemna jestem jak nie wiem i kompletnie nie znam sie na papierkowych sprawach. Nawet nie mam pojecia co powinno uwzglednic takie pismo :P a moze najpierw powinnam odwiedzic oddzial z psami osobiscie?

Posted

u siebie w oddziale musisz złożyć pismo z informacją o chęci przeniesienia się, nie z prośbą bo nikt Ci łaski nie robi możesz należeć do takiego oddziału, który Ci pasuje i na drugim końcu Polski
u nas ( w Chorzowie złożyć pismo ) tu z prośba o przyjęcie
nasz oddział kontaktuje się z innym oddziałem, który w ciagu 30 dni ma obowiązek przesłać pełną dokumentacje ( czyli karte sztywną )

najlepiej zawitaj w oddziale Chorzów, powiedz co i jak a nasza najukochańsza Sylwia ( sekretariat ) podpowie Ci co i jak najlepiej i najszybciej

Posted

Są dwie możliwości przeniesienia się z Oddziału do Oddziału:

1. wyrejestrowujesz psy w macierzystym i idziesz do nowego
2. idziesz do nowego z danymi psów, prosisz o przerejestrowanie i to już w gestii kierownika danej sekcji leży, żeby napisał pismo do "starego" oddziału z prośbą o przesłanie dokumentacji i kart sztywnych psów X,Y,Z w związku z przerejestrowaniem ich do tutejeszego oddziału - to wyjście zdecydowanie polecam

Posted

nie, nic się nie zmienia ( przynajmniej u mnie nic nie zmieniano, tylko w rodowodzie ),
jednak jak zgłaszasz na wystawy podajesz juz nowy nr rejestracyjny
na szczęście PKR nigdy się nie zmieni

Posted

Czyli wszelkiego rodzaju championaty pozostaja ważne ze starym numerem rejestracyjnym? Bo juz sie przerazilam na myśl o kreśleniu tego wszystkiego :evil_lol:

We wtorek wybieramy sie do oddziału ;)