Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A dlaczego dajesz jej adult?? czy to ze wzgledu na zwiekszoną energie Umy (juniory sa chyba bardziej kaloryczne i moga wzmagac adhd??) tak ?
co do dosmaczania - kolezanka mi mowila ze jesli pies dobrze toleruje jedzenie, jest zdrowy, ladnie rosnie itp to po prostu niekiedy nalezy dosmaczac i tyle
wiem ze czasem jest to upierdliwe ale co zrobic
Unka ma takie dni ze bez problemu zjada sucha karme, ale czasem liczy na cos dobrego :)

• Replies 961
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dokładnie, ponoć junior ma więcej kalorii a zatem więcej energi, ale szczerze to jakoś nie widze, żeby Uma miała mniej energi:diabloti: Jak już Uma zupełnie podrośnie to przestawie ją może na orijena.

Posted

[COLOR=Purple][B]cześć Uneczki :loveu:

Zuzka też tak ma... na ogół karmę zjada ino mig, a czasem kręci nosem:cool3: i jak jej coś tam lepszego dołożę, to wtrzącha z ochotą:)

ściskamy!:loveu:
[/B][/COLOR]

Posted

A wiecie co
normalnie mam w domu dobrego samarytanina .... :multi:

Unka odkad jest u nas (czyli od maja) nie zepsuła ani jednej zabawki :diabloti: chociaz ostatnio (chyba jej sie pierwsza cieczka zbliza i ją zęby swędzą) postanowiła z kazdej zabawki zrobić niewidomą kalekę :diabloti: no coż ma baba serce - chce się spełnić w roli przewodnika niewidomych :diabloti::multi:
to tyle nowego u nas :eviltong:

Posted

Właśnie o to samo przyszłam zapytac:diabloti: Juz sie za dziewczynka stesknilam:oops: A teraz jeszcze wyjezdzam na tydzien no i jak to tak:mad: Jak wroce to chce tu widziec 1000 fotek:diabloti:

Posted

nie wiem czy gorsze czy nie, ale Unka mniej chetniej jadła boxer junior niz maxi junior
poza tym niby pisze ze zmusza psa do gryzienia a nie polykania karmy ale Unka dalej polykala :)
teraz maxi juniora nawet czasem gryzie :) wiec zmienilismy spowrotem na maxi junior i jest OK

Posted

No my właśnie myślimy na rc boxer (ale tą dla dorosłych) dla Umki, bo maxi nie chce jeść:shake:

Haha Uma też oślepia wszystkie zabawki, to jest najlepsza frajda, wynajduje w pluszaku coś twardego i wyskubuje, strasznie ją to cieszy:evil_lol:

Przyszłam się pochwalić, że Uma robi postępy, dość rzadko rzuca sie na ludzi, a na psy to po cichu się już rzuca. A jak tam Unka? Macie w planach szkolenie, czy sami próbujecie?
Ja poprosze o zdjęcie w kubraczki i bokiem (wcale nie takie trudne: jedna osoba trzyma Unke i rzuca gdzieś przed nią, ale poza jej zasięg, ulubioną zabawke, a druga cyka seryjnie foty, jakaś powinna wyjść:eviltong:)
Uhh robie wszystko tylko, żeby sie nie uczyć:evil_lol:

Posted

Haha! :loveu:

Gratulacje dla Umy za postępy :loveu: Zuch dziewczyna !

co do zdjecia - postaram sie cos zrobic :) tylko że Unka jak coś chce to od razu siad na doopie robi :mad:
albo jak widzi psa (nawet jak jest hen hen przed nami) to od razu siad, psiak sie zbliza Unka dalej siedzi lub kładzie i czai się na ofiare :diabloti: psiak podchodzi Unka robi skok i zaczyna sie zabawa :evil_lol: gorej jak sie psiak wystraszy i ucieka hehe
Obiecuje ze zrobie zdjecia ! :multi:

Posted

[quote name='aneczka23']Wiem coś też o tym. Veron po 3 miesiącu tej karmy też zaczyna wybrzydzać :mad: Mamy w planach ewentualnie zmienić na Purinę ProPlan[/quote]
3miesiace to i tak dobrze moja Sara potrafi zmienic karme po tygodniu:evil_lol: A w sumie to powinna byc taka minka:placz: Bo ja juz za nia nie nadazam:loveu:

Posted

:crazyeye: osszzzz kuurde, no to faktycznie, nie jest z nim najgorzej. Ależ z tych boxów cudaki. Veron przeszedł szczyt kiedy będąc na Barfie nie chciał jeść 2 tyg. Zdesperowana smarowałam mu kurczakowe skrzydełka pasztetem, maczałam w jajku lub smarowałam serkiem homo. :eviltong: Kenzo póki co grzecznie wszystko wcina. Przykład. Dałam im na spróbę kawałek mandarynki. Dzidzia mało sobie łepetynki nie stłukła o podłogę, tak pazernie wszamywała. Veron powąchał i poszedł dalej :cool3:

Posted

[quote name='aneczka23']:crazyeye: osszzzz kuurde, no to faktycznie, nie jest z nim najgorzej. Ależ z tych boxów cudaki. Veron przeszedł szczyt kiedy będąc na Barfie nie chciał jeść 2 tyg. Zdesperowana smarowałam mu kurczakowe skrzydełka pasztetem, maczałam w jajku lub smarowałam serkiem homo. :eviltong: Kenzo póki co grzecznie wszystko wcina. Przykład. Dałam im na spróbę kawałek mandarynki. Dzidzia mało sobie łepetynki nie stłukła o podłogę, tak pazernie wszamywała. Veron powąchał i poszedł dalej :cool3:[/quote]
Dokaldnie ja tych boksow juz nie rozumiem:evil_lol: Moja potrafi zjesc salate, cytryne i inne swinstwa a dobra, droga karma potrafi jej sie w tydzien znudzic:placz: Nie wiem co o na teraz porabia ale mam nadzieje ze jest grzeczna:diabloti:

Posted

Unka od począrku jest na Royalu Maxi
najpierw babydog, poźniej junior. OK 5-6 miesiąca zaczęła wybrzydzać. Zmienilismy na 1 worek Acany ale to był błąd (Unka ouszczała straszne bąki, nie smakowało jej wogóle itp)
Później kupilismy jej Royala boxer junior - ale Unka i tak połykała kawałki, nie gryzła mimo ze royal boxer zmusza psiaka do gryzienia (u nas sie nie sprawdzilo)
Unka odkąd jest u nas (8 miesięcy) wcięła już z 7 worków Royala. Miala kryzys z wybrzydzaniem jak przestala gwaltownie rosnąc - teraz ładnie zjada tego Maxi Juniora i jestesmy zadowoleni. Wlasnie zamowilam kolejny worek 18 kg :) My sobie chwalimy ale kazdy psiak reaguje inaczej na dana karme - trzeba probowac. Dosmaczamy jej czasem puszka animonda, marchewka, mieskiem, serkiem bialym lub jogurtem :)

Posted

moja Yana gdy była mała też próbowała wybrzydzać, ale ja byłam twarda:diabloti: i nie zmieniałam karmy (RC junior) tylko dawałam odrobinę jakiegoś dodatku (mięsko, serek jajko). Dzisiaj Yana wcina wszystko co ma w misce, że aż furczy :evil_lol: i ciągle domaga się dokładek, chociaż od wielu miesięcy je tę samą karmę.

• 2 weeks later...
Posted

ja też czekam na nowe fotki :lol:

A w międzyczasie zapraszam do naszej galerii

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f80/yanusia-malpa-moja-kochana-131416/"][COLOR=#000000]Yanusia małpa moja kochana[/COLOR][/URL]

to dopiero początek :razz: