kwiatek82 Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 A dlaczego dajesz jej adult?? czy to ze wzgledu na zwiekszoną energie Umy (juniory sa chyba bardziej kaloryczne i moga wzmagac adhd??) tak ? co do dosmaczania - kolezanka mi mowila ze jesli pies dobrze toleruje jedzenie, jest zdrowy, ladnie rosnie itp to po prostu niekiedy nalezy dosmaczac i tyle wiem ze czasem jest to upierdliwe ale co zrobic Unka ma takie dni ze bez problemu zjada sucha karme, ale czasem liczy na cos dobrego :) Quote
Kiłi Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Dokładnie, ponoć junior ma więcej kalorii a zatem więcej energi, ale szczerze to jakoś nie widze, żeby Uma miała mniej energi:diabloti: Jak już Uma zupełnie podrośnie to przestawie ją może na orijena. Quote
basia2202 Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 [COLOR=Purple][B]cześć Uneczki :loveu: Zuzka też tak ma... na ogół karmę zjada ino mig, a czasem kręci nosem:cool3: i jak jej coś tam lepszego dołożę, to wtrzącha z ochotą:) ściskamy!:loveu: [/B][/COLOR] Quote
kwiatek82 Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 A wiecie co normalnie mam w domu dobrego samarytanina .... :multi: Unka odkad jest u nas (czyli od maja) nie zepsuła ani jednej zabawki :diabloti: chociaz ostatnio (chyba jej sie pierwsza cieczka zbliza i ją zęby swędzą) postanowiła z kazdej zabawki zrobić niewidomą kalekę :diabloti: no coż ma baba serce - chce się spełnić w roli przewodnika niewidomych :diabloti::multi: to tyle nowego u nas :eviltong: Quote
Moniek193 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Właśnie o to samo przyszłam zapytac:diabloti: Juz sie za dziewczynka stesknilam:oops: A teraz jeszcze wyjezdzam na tydzien no i jak to tak:mad: Jak wroce to chce tu widziec 1000 fotek:diabloti: Quote
aneczka23 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Hej no a propos karmy to Kenzo tez na Maxi Junior, teraz 3 worek leci, ale chciałąm mu zmienić na BOXER JUNIOR. Czyli, że co? Gorszy jakiś?? Quote
kwiatek82 Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 nie wiem czy gorsze czy nie, ale Unka mniej chetniej jadła boxer junior niz maxi junior poza tym niby pisze ze zmusza psa do gryzienia a nie polykania karmy ale Unka dalej polykala :) teraz maxi juniora nawet czasem gryzie :) wiec zmienilismy spowrotem na maxi junior i jest OK Quote
Kiłi Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 No my właśnie myślimy na rc boxer (ale tą dla dorosłych) dla Umki, bo maxi nie chce jeść:shake: Haha Uma też oślepia wszystkie zabawki, to jest najlepsza frajda, wynajduje w pluszaku coś twardego i wyskubuje, strasznie ją to cieszy:evil_lol: Przyszłam się pochwalić, że Uma robi postępy, dość rzadko rzuca sie na ludzi, a na psy to po cichu się już rzuca. A jak tam Unka? Macie w planach szkolenie, czy sami próbujecie? Ja poprosze o zdjęcie w kubraczki i bokiem (wcale nie takie trudne: jedna osoba trzyma Unke i rzuca gdzieś przed nią, ale poza jej zasięg, ulubioną zabawke, a druga cyka seryjnie foty, jakaś powinna wyjść:eviltong:) Uhh robie wszystko tylko, żeby sie nie uczyć:evil_lol: Quote
kwiatek82 Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 Haha! :loveu: Gratulacje dla Umy za postępy :loveu: Zuch dziewczyna ! co do zdjecia - postaram sie cos zrobic :) tylko że Unka jak coś chce to od razu siad na doopie robi :mad: albo jak widzi psa (nawet jak jest hen hen przed nami) to od razu siad, psiak sie zbliza Unka dalej siedzi lub kładzie i czai się na ofiare :diabloti: psiak podchodzi Unka robi skok i zaczyna sie zabawa :evil_lol: gorej jak sie psiak wystraszy i ucieka hehe Obiecuje ze zrobie zdjecia ! :multi: Quote
Cimi Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Moja sucz aktualnie wcina RC dla bokserów, ale już jej się znudził :evil_lol: Quote
aneczka23 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Wiem coś też o tym. Veron po 3 miesiącu tej karmy też zaczyna wybrzydzać :mad: Mamy w planach ewentualnie zmienić na Purinę ProPlan Quote
Moniek193 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='aneczka23']Wiem coś też o tym. Veron po 3 miesiącu tej karmy też zaczyna wybrzydzać :mad: Mamy w planach ewentualnie zmienić na Purinę ProPlan[/quote] 3miesiace to i tak dobrze moja Sara potrafi zmienic karme po tygodniu:evil_lol: A w sumie to powinna byc taka minka:placz: Bo ja juz za nia nie nadazam:loveu: Quote
aneczka23 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 :crazyeye: osszzzz kuurde, no to faktycznie, nie jest z nim najgorzej. Ależ z tych boxów cudaki. Veron przeszedł szczyt kiedy będąc na Barfie nie chciał jeść 2 tyg. Zdesperowana smarowałam mu kurczakowe skrzydełka pasztetem, maczałam w jajku lub smarowałam serkiem homo. :eviltong: Kenzo póki co grzecznie wszystko wcina. Przykład. Dałam im na spróbę kawałek mandarynki. Dzidzia mało sobie łepetynki nie stłukła o podłogę, tak pazernie wszamywała. Veron powąchał i poszedł dalej :cool3: Quote
aneczka23 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Nic się nie bój, codziennie Sarunię wyprowadzam :diabloti: Quote
Moniek193 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='aneczka23']:crazyeye: osszzzz kuurde, no to faktycznie, nie jest z nim najgorzej. Ależ z tych boxów cudaki. Veron przeszedł szczyt kiedy będąc na Barfie nie chciał jeść 2 tyg. Zdesperowana smarowałam mu kurczakowe skrzydełka pasztetem, maczałam w jajku lub smarowałam serkiem homo. :eviltong: Kenzo póki co grzecznie wszystko wcina. Przykład. Dałam im na spróbę kawałek mandarynki. Dzidzia mało sobie łepetynki nie stłukła o podłogę, tak pazernie wszamywała. Veron powąchał i poszedł dalej :cool3:[/quote] Dokaldnie ja tych boksow juz nie rozumiem:evil_lol: Moja potrafi zjesc salate, cytryne i inne swinstwa a dobra, droga karma potrafi jej sie w tydzien znudzic:placz: Nie wiem co o na teraz porabia ale mam nadzieje ze jest grzeczna:diabloti: Quote
kwiatek82 Posted January 31, 2009 Author Posted January 31, 2009 Unka od począrku jest na Royalu Maxi najpierw babydog, poźniej junior. OK 5-6 miesiąca zaczęła wybrzydzać. Zmienilismy na 1 worek Acany ale to był błąd (Unka ouszczała straszne bąki, nie smakowało jej wogóle itp) Później kupilismy jej Royala boxer junior - ale Unka i tak połykała kawałki, nie gryzła mimo ze royal boxer zmusza psiaka do gryzienia (u nas sie nie sprawdzilo) Unka odkąd jest u nas (8 miesięcy) wcięła już z 7 worków Royala. Miala kryzys z wybrzydzaniem jak przestala gwaltownie rosnąc - teraz ładnie zjada tego Maxi Juniora i jestesmy zadowoleni. Wlasnie zamowilam kolejny worek 18 kg :) My sobie chwalimy ale kazdy psiak reaguje inaczej na dana karme - trzeba probowac. Dosmaczamy jej czasem puszka animonda, marchewka, mieskiem, serkiem bialym lub jogurtem :) Quote
Yana Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 moja Yana gdy była mała też próbowała wybrzydzać, ale ja byłam twarda:diabloti: i nie zmieniałam karmy (RC junior) tylko dawałam odrobinę jakiegoś dodatku (mięsko, serek jajko). Dzisiaj Yana wcina wszystko co ma w misce, że aż furczy :evil_lol: i ciągle domaga się dokładek, chociaż od wielu miesięcy je tę samą karmę. Quote
Aga K Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Witamy sie :multi::multi::multi: coz za slucznosci w tym watku maja swoje zdjecia - rozplywam sie ... :loveu: ze tez tak pozno trafilam tu :mad: Quote
Kiłi Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Dawać mi tu foty Umkowej siostry!! Duużo!! Co najmniej kilkanaście... bo ja nie...:mad: :diabloti: Quote
aneczka23 Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Heja banana, to my tu WIEKI nie byliśmy a tu 0 fotek nowych :placz: no co za zaniedbanie, co u Unki?? Quote
Moniek193 Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='aneczka23']Heja banana, to my tu WIEKI nie byliśmy a tu 0 fotek nowych :placz: no co za zaniedbanie, co u Unki??[/quote] No wlasnie gdzie foty co:mad:?? Quote
Yana Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 ja też czekam na nowe fotki :lol: A w międzyczasie zapraszam do naszej galerii [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f80/yanusia-malpa-moja-kochana-131416/"][COLOR=#000000]Yanusia małpa moja kochana[/COLOR][/URL] to dopiero początek :razz: Quote
Aga K Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 fotki :mad: foteczki :mad: fotaski :mad::roll: Quote
Recommended Posts