Moriaaa Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Właśnie zadzwonił do nas facet z Łodzi. Dostał psa jako niechciany prezent od znajomych, którzy go znaleźli. Facet nie daje już rady. Pies przekopał mu pół ogródka, nie chce siedzieć w boksie-wyje...to był pies domowy (Pan ma kilka psów w boksach-nie wnikam). Facet dzownił już do schroniska, odmówiło przyjęcia, potem do nas-nie mamy gdzie go umieścić. Facet jest zdesperowany, powiedział, że nie dziwi się ludziom, którzy wyrzucają psy gdzieś w lesie. Proszę o pomoc w uratowaniu tego psiura. Quote
Moriaaa Posted May 14, 2008 Author Posted May 14, 2008 Hopaj! Teraz uciekam z netu. Gdyby zdarzył się cud i potrzebny byłby kontakt ze mną, mój numer 604-172-520. Quote
Helga72 Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Moriaaa już nie pamiętasz do kogo dzwonić w sprawie onków:-( postaram się coś zdziałać znam paru nienormalnych takich jak ja na tym punkcie już działam:razz: Quote
Helga72 Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 mam pewien chytry plan zaczynam wcielać go w życie:evil_lol: życz mi powodzenia:cool3: Quote
Anashar Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Ja proponowałem wczoraj Moriii hotelik, żeby jak najszybciej psa zabrać. Ale skoro cisza na wątku mam nadzieję, że nic złego to nie wróży. Quote
Helga72 Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Witam dzisiaj Pan do mnie dzwonił i powiedział , że w niedzielę ma I Komunię Św. córki więc będzie sporo zaproszonych gosci i jeżeli się uda to psa wezmie ktoś z rodziny > jeżeli nie pies będzie przywieziony do mnie Pan mi to obiecał więc onek nie będzie wyrzucony w nieznane ... Quote
Helga72 Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 co do samego oneczka to jest to łagodny pies i lubi dzieci z innymi psami również samcami zgadza się doskonale :p niestety kotów podobnie jak Dharma nienawidzi i ma mordercze instynkty względem nich :cool3: Quote
Helga72 Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Pan również powiedział , że pies na 100 % mieszkał w domu i kojca nienawidzi więc raczej kojec odpada:shake: Quote
Helga72 Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Pan jeszcze do mnie nie dzwonił więc może ktoś z rodziny przygarnął go do siebie.Jak tylko Pan zadzwoni lub przywiezie psa zaraz o tym napiszę . Quote
Helga72 Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Postaram się czegos dowiedzieć Pan rozmawiał bardzo rozsądnie i obiecał , że pies nie ucierpi a jemu zależy na tym żeby dom do którego trafi pies był naprawdę odpowiedzialny. Myślisz , że nie mówi do końca prawdy Quote
Helga72 Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Moriaaa również do Pana zadzwoni ale nie podejrzewam , żeby nie dotrzymał umowy. Quote
beka Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Raczej codzi mi oto by wiedział że nie jest sam z problemem... Quote
Helga72 Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Pan o tym wie zapewniłam go , że w każdej chwili może do mnie przywiezć psa i to samo powiedziała mu Moriaaa kiedy podała mu kontakt do mnie Quote
Helga72 Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Moriaaa ma szczególny dar potrafi patrzeć ( nie tylko na zwierzeta również na ludzi ) ja mam do niej pełne zaufanie jeżeli jest przekonana co do intencji człowieka i wie , że psu nie dzieje się zle nie wkracza na siłę . Jestem przekonana , że gdyby jej " nos " coś jej podpowiedział wkroczyłaby do akcji a robiła to wielokrotnie z powodzeniem Quote
Brucio Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 czy myslicie ze to moze byc ten zaginiony piesek? ma watek na dogo, dalam tam znac. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104950 Quote
Helga72 Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 bardzo mi przykro ale nie potrafię pomóc nie widziałam psa na żywo Moriaaa też nie :shake: Quote
Helga72 Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Pies od kilku godzin jest u mnie - to faktycznie domowy pies (śpi na kanapie ).Cudowny , wesoły , przyjacielski i bardzo spragniony człowieka. Teraz już mam pewność , że to nie jest ten poszukiwany pies. Quote
Helga72 Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Moriaaa zrobi jutro zdjęcia i wstawi aktualne. Muszę chłopaka wyszczotkować ;) Bardzo lubi się czesać dzisiaj nie protestował to naprawdę super pies:multi:Jak wszystkie onki to kochane i wspaniałe psy :loveu: Quote
Helga72 Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 wkrótce będą zamieszczone aktualne zdjęcia Zefira. Pies wymaga pracy tzn. szkolenia a sierść starannej pielęgnacji. Quote
Moriaaa Posted May 24, 2008 Author Posted May 24, 2008 Przepraszam za milczenie ale nie miałam dostępu do internetu. Iwonko WIELKIE DZIĘKI za pomoc! Kochani sytuacja niestety nie wygląda różowo. Psiak non stop molestuje Dharmę, więc musi być odizolowany. To bardzo aktywny młody psiak, potrzebujący ruchu i uwagi. Izolować jest ciężko, bo domostwo Iwonki poza Dharmą zamieszkuje również bernardyn wielkości niedźwiedzia ;) , który za cholerę nie chce zaakceptować nowego towarzysza. Pomyślmy co można zrobić... Ja jutro dzwonię do hotelu do P. Zbyszka, ale obawiam się, że może nie mieć miejsc. Dzisiejsza sesyjka ślicznotka: Quote
Recommended Posts