Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Kasiu wrzucę jutro po 18, bo dzisiaj już nie dam rady, musze coś dopisać, a za jakieś 2 godziny już w łóżku powinnam leżeć, aby rano się zwlec, a Bismarck też musi jescze wyjść. ale jutro już na pewno będą

Posted

Drops

Przepraszam, ale jestem przypisana do nowego projektu, który jest tworzony na już i teraz. Z ogłoszeniami nie mam kiedy walczyć, ale mam nadzieję, ze teraz jak spłyną rzeczy od autorów to się lekko uspokoi.
Z Bismarckiem zostanie sasiadki córka, na razie trwa oswajanie. Ola będzie u mnie spać i ogólnie hacjendy używać.

Posted

[quote name='magda z.']nadrabiam zaległości....
Pazur, chłopak lp.305, w schroo od 12.03.11, czip 064774, 4lata, swietny pies, uwielbia piłeczki:)

Julka, suczka, lp. 366, czip 064703, od 11.04.11, 5 lat, bardzo sympatyczna.

Julka na miejscu Julka

Posted

[quote name='magda z.']Krawacik

Bary i Teo Bary- onkowaty, lp.354 od 05.04.11, czip 064673, 4 lata, Teo szorstkowłosy bardzo energiczny, wesoły psiak, 2 lata, lp. 336, czip 064787, od 24.03.11

tolerują się, Teo jest dominujący.

Posted

[quote name='magda z.']Drops, 5- miesięczny kochany szczeniak, lp.418, czip 064660, od 03.06.11, bardzo smutny:(

Przepraszam, ale jestem przypisana do nowego projektu, który jest tworzony na już i teraz. Z ogłoszeniami nie mam kiedy walczyć, ale mam nadzieję, ze teraz jak spłyną rzeczy od autorów to się lekko uspokoi.
Z Bismarckiem zostanie sasiadki córka, na razie trwa oswajanie. Ola będzie u mnie spać i ogólnie hacjendy używać.

super Madzia:)
ja postaram sie zrobić ogłoszenia.

Posted

[quote name='magda z.']Olek 6 lat, od 29.12.10, czip 0677824, kochany

Lucek lp. 272, 5 lat, od 19.02.11, czip 064300, milutki, troszke przestraszony.

jakos ostatnio inaczej dodawałam te opisy, ale nie pamiętam jak...

Posted

OSTRZEŻENIE z FB.
"Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to Lukasz C. lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !"

Posted

pobieżnie wątek ogarnięty, sterylka Lajki wpisana, wątki Leosia i psów z pola są 1 poście, czekam jescze na czipy od kierownika, aby inne uporządkować. Do allegro zaraz dodam nowe psiaki, postaram się też jakoś je poroznosić po necie.

http://allegro.pl/psy-schronisko-adopcja-owczarek-husky-kot-terrier-i1651582014.html

czekam też na nowe foto psów z pola i Leosia, to wtedy mozna je dodać na tej aukcji

Posted

Niemieccy dzialacze na rzecz zwierzat zwracali sie kilka razy z pytaniami do pani dr.Lappo , niestety nie otrzymali odpowiedzi. Poniewaz pani Lappo wspiera schronisko w D.G. zostalam poproszona o wstawienie pism na tym watku :

Szanowna Pani dr.Lappo !
Jako spoleczni dzialacze Miedzynarodowego Polaczenia Obrony Zwierzat - IZT Internationaler Zusammenschluss Tierschutz - bardzo często się spotykamy z obawa zagranicznych obrońców zwierzat ze psy ze schronisk lub bezdomne zostaja wydane do laboratoriow.

Prosimy Pania o odniesienie się do w.w. ponieważ słyszeliśmy ze Pani się bardzo angazuje w pomoc jednemu czy kilku schroniskom.
Ochrona danych przewaznie nie pozwala na to żeby zagraniczne organizacje/fundacje dowiedziały się dokad zostal wydany ich podopieczny.
Wedlug naszego zdania tylko transparentność może pomoc.
Czy u Pani w miejscu pracy sa przeprowadzane testy na zwierzetach czy tylko kliniczne badania na ludziach ?
Z poważaniem
Gisela Urban
Gabriele Menzel

Als ehrenamtliche Mitarbeiter des IZT- Internationaler Zusammenschluss Tierschutz - werden wir sehr oft mit Befuerchtungen auslaendischer Tierschuetzer konfrontiert, dass Tierheimhunde oder Streuner in deutschen Versuchslaboren enden.
Da Sie, wie wir erfahren haben, sehr engagiert in einem oder mehreren Tierheimen in Polen helfen, bitten wir Sie um Ihre Stellungnahme dazu.
Durch den Datenschutz erfahren ja die wenigstens auslaendischen Vereine, wo ihre Schuetzlinge letztendlich bleiben.
Wir meinen, da kann nur Transparenz helfen.
Werden an Ihrem Arbeitsplatz eigentlich auch Tierversuche gemacht oder nur klinische Forschung an Menschen?

MfG

Gisela Urban
Gabriele Menzel

Szanowna Pani doktor Lappo !
Pisalysmy do Pani 27.04.2011 oraz 09.05.2011 i dalej czekamy na odpowiedz z Pani strony.

Bardzo prosimy o poswiecenie odrobiny czasu na odpowiedz.

Temat jest na wielu forach oraz w rozdzielnikach szeroko omawiany, a Pani bezwatpliwie moglaby udzielic cennej oraz fachowej informacji.

Z powazaniem

Gisela Urban

Gabriele Menzel

Guten Tag, Frau Dr. Lappo

Am 27.04.2011, 30.04.2011 und 09.05.11 haben wir Sie angeschrieben und warten immer noch auf eine Antwort.
Bitte nehmen Sie sich doch die Zeit dafür. Das Thema nimmt inzwischen sehr viel Raum in Foren und Tierschutzverteilern ein. Sie sind sicher in der Lage, eine qualifizierte Aussage dazu zu machen.
Mit freundlichen Grüssen
Gisela Urban
Gabriele Menzel

Posted

hm.......ja nie wiem co mam napisać, nawet nie wiem co mam o tym myśleć, czy mam być przerażona?!!!!!??....... nie znam szczegółowych informacji na czym polega Marioli praca, jedno jest pewne....jest lekarzem
schronisku pomaga od lat , wspiera zarówno fizycznie jak i finansowo.........lecz nie mam zarówno ja, jak i dziewczyny z dogo szczegółowych informacji co i jak?, jesteśmy z tego tematu całkowice wyłączone

czy te zapytania do Marioli są zadawane na podstawie jakiś podejrzeń, sugestii???? czy po prostu pro forma.....

Posted

magda z. napisał(a):
Zostaję na Pomorzu - na czas nieokreślony już.

wielka strata i dla nas i dla dłużyńskich psiaków heh .

Posted

Ostatnie allgero zakończyło się liczbą wejść na poziomie 1500.

Więcej na razie nie mogę zrobić, własnie wróciłam ze szkolenia. Nadrabiam zaległości, dzisiaj pracuję w domu.

Buziole i pewnie się zobaczymy we wrześniu i wtedy z Kasią nadrobimy focenie zwierzów. Mam też kilka gadżetów na bazarek, które mi z b-ca przywieziono.