Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękujemy. Kazdy grosz się przyda. Dziś umawiamy Kaję na pierwszy zabieg :p
Później wrzucę trochę nowych zdjęć. Kaja bije swoje rekordy w spacerach długodystansowych - jest bardzo dzielną dziewczynką.
Zaczyna dawać znać o sobie dieta, bo kajula coraz częściej szuka "smakołyków" na spacerkach ;)

• Replies 949
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oto obiecane foteczki naszej Kajutki ;)

[URL]http://img141.imageshack.us/gal.php?g=p0609091519.jpg[/URL]

[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/%5BURL=http://img30.imageshack.us/i/p0609091548.jpg/%5D%5BIMG%5Dhttp://img30.imageshack.us/img30/4251/p0609091548.jpg%5B/IMG%5D%5B/URL%5D%20%5BURL=http://g.imageshack.us/img30/p0609091548.jpg/1/%5D%5BIMG%5Dhttp://img30.imageshack.us/img30/p0609091548.jpg/1/w960.png%5B/IMG%5D%5B/URL%5D[/IMG]
[IMG]http://img30.imageshack.us/i/p0609091548.jpg/[/IMG]

Posted

[B]iwona213[/B], Leyla wpłaciła 200zł... (za sierpień i lipiec zapewne), jest 20 zł od Arlety, 240zł z pieniędzy które były u Lulki1. Plus kasa z bazarku, jednak poniewważ nie mam konta pieniądze idą na konto Izzie1983. Wiem że póki co 3 osoby dokonały wpłat za zakupione rzeczy, ale dokładnie będę wiedziała jutro lub w piątek.

Jutro Kaja ma pierwszy zabieg... Trzymajcie kciuki! Z kolei w środę i czwartek będę niedostępna...

[B]Brysio[/B], jak powinno wygladac rozliczenie bazarku? Nigdy tego nie robiłam... Poza tym nie wszyscy kupujący się odezwali:shake:

Posted

dziś poszło moje 30 zł, więc powinno już wystarczyć na wszystko, jak będziesz miała chwilke to proszę rozlicz wszystkie wpływy, i wydatki, oraz bazarek. Zgodnie z ustaleniami od października Kaja zostaje u was na stałe, jednak musimy rozliczyć te zabiegi, żeby Was z tym nie zostawić.

Posted

Do tej pory wszystko jest rozliczane na bieżąco w pierwszym poście.
Do tego co napisała lulka1 na niebiesko, dopisać trzeba 200zł od Leyla (gdzie w sumie z wrześniem powinno być 360zł, ale nie mam siły by resztę kasy od niej egzekwować.. - chyba, ze zabraknie).
20zł od Arlety, 240zł zł poprzednich pieniędzy plus z bazarku powinno być 83zł.
Razem: 543zł
Dobrze liczę?
Jutro poz abiegu będzie wiadomo ile zostało na następny...

Posted

We wrześniu na Kaję wpłynęło:
4.09 20 zł Fundacja Nero
11.09 200 zł Layla
14.09 22 zł od Lidan za wodę toaletową
14.09 21.50 zł P. Teresa B.-K. (bez nicku)
14.09 46 zł monikawarszawa1

Jeśli coś pominęłam proszę pisać, to są wpłaty z września.

Posted

[I][B]Brysio[/B], jak powinno wygladac rozliczenie bazarku? Nigdy tego nie robiłam... Poza tym nie wszyscy kupujący się odezwali:shake:[/I]

trzeba spisac wszystkich w jednym poscie co kupili i napisac na co sie kase przeznacza a potem na watku psiaka napisac ze tyle kasy jest z bazarku i bedzie przeznaczone na to i na to. Jesli nie wszystcy sie odezwali to trzeba napisac do nich pw:razz:;)

Posted

[quote name='izzie1983']Właśnie dostałam od Magdy smsa, prosiła, żebym przekazała, że bardzo przeprasza za opóźnienia z bazarkiem i wysyłką, postara się jak najszybciej to nadrobić![/quote]

Dziś wysyłam paczki. Wszystkich przepraszam. Nie mam czasu na rozpisywanie się.
Niebawem napiszę wszystko co i jak i zrobie rozliczenie, jak tylko dostanę od [B]Izzie[/B] potwierdzenie wpłaty od [B]Pliszka[/B].

Posted

[quote name='Niuni&Pupi']Do tej pory wszystko jest rozliczane na bieżąco w pierwszym poście.
Do tego co napisała lulka1 na niebiesko, dopisać trzeba [B]200zł od Leyla (gdzie w sumie z wrześniem powinno być 360zł, ale nie mam siły by resztę kasy od niej egzekwować.. - chyba, ze zabraknie).[/B]
20zł od Arlety, 240zł zł poprzednich pieniędzy plus z bazarku powinno być 83zł.
Razem: 543zł
Dobrze liczę?
Jutro poz abiegu będzie wiadomo ile zostało na następny...[/quote]

Co to za teksty?? jakie egzekwować?? Moja deklaracja miesięczna to 120 zł miesięcznie. To nie mało!!Oprócz Kajki na DG jest kupa nieszczęścia i ciągle trzeba kasy na pomoc. Na wątku nic się prawie nie działo, info jak na lekarstwo, brak ogłoszeń w sprawie domu!!! Tak się nie postępuje. Dlatego właśnie dogo mnie wpienia ,a konkretnie ludzie niesprawiedliwi.

Posted

18.09 Pliszka wpłaciła 12 zł.

Leyla a co do Twojej deklaracji to ja z kolej nie rozumiem pretensji, przecież nikt Ci chyba nie kazał deklarować, że będziesz wpłacać 120 zł/msc :roll: Ale to nie moja sprawa...

Posted

[quote name='izzie1983']18.09 Pliszka wpłaciła 12 zł.

Leyla a co do Twojej deklaracji to ja z kolej nie rozumiem pretensji, przecież nikt Ci chyba nie kazał deklarować, że będziesz wpłacać 120 zł/msc :roll: Ale to nie moja sprawa...[/quote]

Jasne ,ze nie kazał ,ale jeśli pies jest na dt to w niedługim czasie należałoby szukać mu domu i prowadzić wartko wątek żeby była jasność co z nim...Tymczasem wątek gasł info było sporadycznie . Jestem pewna że przeczytałam o pozostaniu Kajki na stałę u Niuni. Wynikła operacja i wpłaciłam kasę.
Niewiem jak Wy ,ale ja się na dogo nie opi....łam i miałam kupę roboty!!! więc darujcie ,ale spadam stąd bo nie chcę mieć z niektórymi doczynienia.

Posted

dziewczyny myśle że niesłusznie macie pretensje do Leyla, faktycznie w pewnym momencie pieniedzy było za dużo, więc dlaczego miała wpłacać, dla zasady?? Teraz jak potrzeba na operacje to przecież wpłaciła, ale chyba wystarczy te 200 zł od niej, plus moje grosze + bazarek?? piszcie na bieżąco rozliczenie na wątku, mi też szczerze mówiąc nie podoba się to że rozliczenia są mało czytelne. Na moich wątkach jest wszystko na bieżąco + na 1 stronie. Wszystkie wpływy i wydatki aktualizowane co 3-4 dni. Napiszcie rozliczenie, ile brakuje na te zabiegi i będziemy działać. Od października Kaja zostaje na ds tak jak było ustalone. Więc musimy wspomóc jeszcze Magde w tych zabiegach ale z moich obliczeń powinno na wszystko starczyć. Swoją drogą zapytałam też kiedyś czy nie można było zabiegów wykonać przez fundacje luka1 ale nie dostałam odpowiedzi...

Posted

Masz rację, niepotrzebnie się wtrąciłam, ale mój post był tylko reakcją na atak na Magdę.

Co do rozliczeń to ich nie ma. Ja wkleiłam tylko informację o wpłatach z września, żeby było wiadomo czy doszły przelewy z bazarków. Ja tylko grzecznościowo użyczyłam Magdzie (nieoprocentowanego) konta, ponieważ Magda nie ma swojego. Zupełnie nie wiem, jak wyglądają wydatki na Kaję. Kaja jest na DT u Magdy i to Magda musi zrobić rozliczenia, bo ja się niestety nie orientuję.

Posted

Wszystkie wpływające na konto Fundacji wpłaty dotyczące Kajki natychmias uwidaczniam na pierwszej stronie. Staram się tez jak najszybciej przekazywać je na podane konto. Ostatnia wpłata - 30,- jeszcze nie została przelana, bo zablokowałam przez pomyłkę dostęp do kntra. Jest już ok i dziś postaram się przesłać pieniądze.
Co do pokrycia kosztów operacji przez Fundację Nero - proszę wejdzcie na stronę [URL="http://www.nero.egonet.pl"]www.nero.egonet.pl[/URL] zobaczcie ile mamy psów. Większosć z nich wymaga leczenia, jak nie padaczka to grzyb. Sterylizujemy wszystkie suki, które wpadną w nasze łapy, szczepimy, odrobaczamy, operujemy, wykupujemy, karmimy.......
Koszty transportu, administracyjne, itp itd pokrywamy z własnych kieszeni. A sponsorów brak. Nie mamy wsparcia z Urzędów ( staramy się ale...)
Na dogo bywam tylko nocami, w domu tez, bo większość czasu poświęcamy na uganianiem się za jedzeniem i kasa dla naszych psiaków.
Wierzcie mi, nazwa Fundacja nie jest żródłem, z którego się leje kasa.
No ale szkoda gadać. Urzędy juz - otwarte muszę lecieć.

Posted

[quote name='izzie1983']18.09 Pliszka wpłaciła 12 zł.

Leyla a co do Twojej deklaracji to ja z kolej nie rozumiem pretensji, przecież nikt Ci chyba nie kazał deklarować, że będziesz wpłacać 120 zł/msc :roll: Ale to nie moja sprawa...[/quote]

...fakt!! zauważyłam ,że niewiele rozumiesz. Nikt mi nie kazał i nie o to mam pretensję, mimo to wpłacałam choć wątek zdychał i ogłoszeń nie było....Nikt też mi po nią nie kazał jechać!!!!

Posted

[quote name='izzie1983']Ja już napisałam - wtrąciłam się niepotrzebnie za co Cię przepraszam i skończmy ten temat proszę. Przecież odpisałaś już wczoraj na tamtego mojego posta...[/quote]

ok, ja też przepraszam;)

Posted

[quote name='luka1']
Co do pokrycia kosztów operacji przez Fundację Nero [/quote]

czy ja gdzies napisałam żeby fundacja pokryła koszty?? pytałam tylko czy zabiegi mogą być wykonane przez fundacje (zazwyczaj fundacje mają podpisane umowy z lecznicami i mają duże niższe ceny), prosiłam o umozliwienie nam zmniejszenia kosztów, a nie ich pokrycia.

Posted

Widzę, ze zrobił się niepotrzebny bałagan. Pierwszy raz od tygodnia mam okazję żeby przeczytać zaległe posty i odpisać.

Tydzień temu miałam na głowie pierwszy zabieg Kai - czyszczenie i doprowadzenie do ładu połamanych zębów (wg. opini weterynarza Kaja musiała wielokrotnie gryźć się z innymi psami lub być bita, oraz jeść kości ). Stan zapalny jamy ustnej wywołał infekcję, więc ten niby "kosmetyczny" zabieg był konieczny.
Niestety przy okazji tego zabiegu wyszedł na jaw bardzo słaby stan serca Kai i o mały włos jej nie straciliśmy, bo serduszko które do tej pory wydawało się silne i ok, po narkozie i emocjach związanych z pobytem w lecznicy się poddało...
Zwaliło mi się to na głowę w najmniej odpowiednim momencie, bo dostałam się na okres próbny do pracy i byłam urobiona po pachy, dlatego też nic nie pisałam - nie miałam kiedy, a i czas wolałam poświęcić psom niż siedzieć i klepać w klawiaturę.
Obecnie trzeba zrobic Kai 100% diagnozę kardiologiczną, której unikałam ze względu na brak czasu i brak wskazań...
Obecnie Kaja ma się dobrze, jednak było blisko... :-(

Odnośnie zamętu na wątku powiem tak: od samego początku pisałam, że nie stać mnie na utrzymanie trzeciego psa, stąd pomysł na zbiórkę kasy, byle by Kaja wyszła ze schronu.
Jak wiadomo (pisałam o tym niejednokrotnie) Kaja bardzo szybko się do mnie przywiązała, więc pojawił się problem, odnosnie tego jak Kaja zniesie kolejna zmianę i kolejne rozstanie.
I tak na początku ustalone było, ze psa trzeba odchudzic i doprowadzić do ładu - a to nie trwa pięc dni, tylko jest to długotrwały proces, dlatego bojkotowałam ogłaszanie Kai. Później zaś zdeklarowałam, ze jeśli jest taka możliwość, zeby Kaja była u mnie do października na DT to biorę ją na stałe.

Wszystkie wynikłe problemy nie są moja fanaberią, za tydzień wracam do warszawy ( o 5 rano jadę pracować), wtedy poskanuje wszystkie rachunki i papiery od weterynarza, bo widzę ,że pojawiają się jakies aluzje, na to nie pozwolę!!!!
Zawsze myslałam że rozliczenie robi się na koniec miesiąca, sumując wpływy i wydatki, przynajmniej na logikę tak powinno być. Zawsze wszystko pisałam (poza lipcem, kiedy nic na Kaję nie wydałam, ani nie dostałam bezpośrednio żadnego przelewu) i każdy wydatek i wpłata są umieszczane. więc nie wiem o co chodzi [B]iwona 213[/B]???

Zbyt zmęczona jestem żeby bardziej się rozpisywać. Powiem szczerze, ze mam dosyć tego co się tu dzieje.
Odnośnie [B]Leyla[/B],to mogła wysłać PW że anuluje deklarację na Kaję i było by po kłopocie, nie brała bym tych pieniędzy pod uwagę przy wydatkach na Kaję. A tak to na dobrą sprawę zerwała deklarację nikomu nic nie mówiąc, a teraz jest oburzona, ze ktoś zwrócił na to uwagę i coś od niej chce! ludzie opanujcie się, gdyby ta kasa Kai nie była potrzebna, to dawno by mnie nie było na tym wątku. Do [B]Leyli[/B] zgłosiłam się teraz tylko dlatego, ze nagle wynikło kilka spraw na które z pozostałych deklaracji i moich oszczędności by nie wystarczyło! Nie mam w zwyczaju brania od ludzi pieniędzy gdy nie ma dramatycznej sytuacji.

Jeśli uważacie, ze Kaja (a raczej jej problemy zdrowotne) może poczekać, az uda mi się odłożyć na nią dodatkową kasę (przypominam po raz setny, ze mam starego psa na lekach min.fortekor - 3zł tabletka! to od miesiąca drugi pies też jest na kuracji hormonalnej z powodu zmian nowotworowych), to zaraz mogę poprosić Izzie 1983 żeby odesłała Leyli i fundacji Nero pieniądze które leżą na koncie (nawet nie miałam kiedy ich od Izzie wziąć). Kaja poczeka bo jest kochanym psem i poza przytuleniem się do człowieka niczego nie potrzebuje, bo przecież grożąca skrętem jelit przepuklina to nic poważnego...:angryy:

Na razie uciekam, ciekawa jestem Waszych decyzji i opinii - mi ręce opadły i przykro mi że taki burdel zrobił się na wątku tak kochanego psiaka.

Ps. Zabieg kosztował 170zł włącnie z antybiotykami w tabletkach do podawania po zabiegu.
Rozlicenie za tydzień, bo terza muszę bazarek rozliczyć.
Dobranoc państwu.

Posted

[quote name='Niuni&Pupi']Zawsze myslałam że rozliczenie robi się na koniec miesiąca, sumując wpływy i wydatki, przynajmniej na logikę tak powinno być. Zawsze wszystko pisałam (poza lipcem, kiedy nic na Kaję nie wydałam, ani nie dostałam bezpośrednio żadnego przelewu) i każdy wydatek i wpłata są umieszczane. więc nie wiem o co chodzi [B]iwona 213[/B]???

[/quote]

[B][COLOR=#4169e1]właty:[/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]06.04.2009 Marta S.................21,-[/COLOR][/B]
[B]06.04.2009 Poker ...................30,-[/B]
[B]07.04.2009 Przelew walut........86,58[/B]
[B]09.04.2009 Marta S. ...............12,-[/B]
[B]20.04.2009 Marta S. ...............15,-[/B]
[B]21.04.2009 Brysio .................20,-[/B]
[B]22.04.2009 Iwona W. .............40,-[/B]
[B]29.04.2009 Urszula K. ............29,-[/B]
[B]04.05.2009 Jagoda P. .............82,-[/B]
[B]04.05.2009 Arleta .................25,-[/B]
[B]04.05.2009 Leyla ..................150,-[/B]
[B]07.05.2009 Małgorzata P.........30,-[/B]
[B]07.05.2009 Paulina B. ............50,-[/B]
[B]07.05.2009 Piromanka .............8,-[/B]
[B]08.05.2009 Katarzyna B ..........12,-[/B]
[B]15.05.2009 Ewa L. ..................15,-[/B]
[B]25.05.2009 Agata J.................20,-[/B]
[B]03.07.2009 Arleta ..................20,-[/B]
[B]17.08.2009 Iwona W...............30,-[/B]
[B]31.08.2009 Arleta J. ...............20,-[/B]
[B].-------------------------------------------[/B]
[B]wpłaty razem........................715,58[/B]

[B]WYDATKI[/B]
[B](05.05.2009 zrobiono przelew do [/B]Niuni&Pupi - 400,-)
rozliczenie:
wyjęcie ze schronu 60zł
szampon 12,50zł
obroża na pchły i kleszcze 15zł
szelki 21,20
smycz 17,60
Karma Royal Canin Obesity 6kg 135zł
Wizyta kontrolna u wet + badanie krwi 85zł
Odrobaczanie 30zł

[B]Razem wydałam 376,30 zł[/B]
Zostało 23,70

[B][COLOR=#4169e1]Na koncie Kajki pozostało[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#4169e1]695,58 -376,30 =319,28[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#4169e1]22.08.2009 cała kwotę która znajdowała się na koncie Kajki przekazałam na wskazane konto. Była to kwota 295,58.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#4169e1]04.09.2009 .......przelałam wpłatę z dnia 31.08.2009 w wysokości 20,-[/COLOR][/B]

powyżej rozliczenie z 1 strony!!!

na koncie kajki zostało 319,28 poniżej że cała kwota przelana na wskazane konto 295.58, to wkońcu 319,28 czy 295.58??

nie ma informacji o kwocie która poszła do ręki od Leyla (wiem że gdzies na wątku to pisałaś ale wybacz, nie mam czasu przeglądać wszystkich stron i spisywać rozliczeń, wszystko powinno być w 1 poście), nie ma informacji o zakupie karmy (a wiem że był 2 worek zakupiony) wiele wpływów i wydatków niestety tutaj nie ma...

źle mnie zrozumiełaś... uważam jedynie że na wątku jest straszny bałagan i nigdy nie wiadomo ile jest pieniędzy, i jakie są wydatki. Wejdź na jakikolwiek mój wątek i zobacz rozliczenie, tylko o to mi chodzi, jeden wielki bałagan!!! do tego zrobiło się nerwowo a tego bardzo nie lubię...

Posted

zrobiłam przelew - 30,- które wpłaciła Iwona w. 14.09.2009. Aktualnie na koncie Fundacji nie ma wpłat dla Kajki.
[B]Jesli to możliwe prosze nie wpłacać pieniędzy na Kaję na konto Fundacji Nero[/B].