Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Paulina87 napisał(a):
Ja tylko napisalam o psie, przeslalam fotki i namiary na schronisko, ale nie dostalam zadnej odpowiedzi.

OK. Dziś wieczorem dzwonię.

Posted

Agnieszka P napisał(a):
Wezmę go ,tylko ktos mi go do warszawy musi przywiesc

Witaj Agnieszko!!! ;)

PILNIE POTRZEBA POMOC W TRANSPORCIE PSA - OSTRÓW WLKP. - WARSZAWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dzwoniłam do Akachy, nie widziała wątku na SOS, dostęp będzie miała dopiero od wtorku.

Posted

natalia_aa napisał(a):
Kurcze dopiero sie na dogo dostalam a tu takie wiadomosci.
Teraz tylko ten nieszczesny transport... :roll:

Natalio wrzuć proszę prośbę na wątek transportowy. Transport transportem ale kto, poza samym przewozem, wyciągnie psa ze schronu? Zadanie dla Pauliny, o ile będzie tam jeszcze na miejscu?
Nie zostało tu powiedziane, czy osoba wyciągająca powinna wziąć psa na siebie, fundację?

Posted

Prosba o transport juz na watku transportowym.
Moze forum rottka tez ma taki dzial, gdzie warto bylo by wrzucic info o pilnie potrzebnej pomocy.
Niestety nie udzielam sie na nim, wiec sie nie orientuje.

Posted

natalia_aa napisał(a):
Prosba o transport juz na watku transportowym.
Moze forum rottka tez ma taki dzial, gdzie warto bylo by wrzucic info o pilnie potrzebnej pomocy.
Niestety nie udzielam sie na nim, wiec sie nie orientuje.

Są dwa znane mi takie fora. Na jednym z nich, w dziale transport założyłam wątek - prośbę o pomoc w przewozie. Fundacja ma swoje osobne forum, działające od niedawna, ale tam nie ma działu transportowego.

Posted

podaj mi prosze numer do tej kierownik i na kogo konkretnie sie powolac?
czy wydadza chorego psa?

czy dzwonic jako fundacja czy raczej nie?

Posted

Telefon jest podany na stronie schroniska.
0 662 03 69 64

Najlepiej dzwonic jako fundacja i powolac sie poprostu na Pauline.

A to czy chorego psa wydadzą to nie wiem, meślę, że jesli wydawaliby go jako fundacji to powinni sie zgodzić.

Posted

W sprawie transportu jutro zadzwonię do odpowiedniej osoby.
Jeśli wszystko się uda to pies pojedzie w niedzielę 11-tego.

Majqa przypomnij mi o tym, gdybym długo się nie odzywała.

Posted

Wyglądałoby to tak :

Potrzebna będzie klatka, bo pies pojedzie w busie, na pace. Do kabiny go nie mogą zabrać, jest ich trzech.
W sobotę ok. 23.00 auto wyjeżdża z Ostrowa, w Piotrkowie Trybunalskim jest zamiana samochodu na inny. Przed Słomczynem (wjazd od strony Grójca) jest stacja benzynowa Statoil. Tam ktoś musiałby odebrać psa przed 5.00 rano w niedzielę.

Ludzie jadą do pracy, tu nie ma miejsca na spóźnienia !!!

Klatkę "3" mogę pożyczyć, ale chyba będzie za mała dla tego psiaka.
Jeśli macie kogoś w Łodzi, kto pożyczy większą to w czwartek jestem na miejscu i mogę ją zabrać do Ostrowa.

Posted

Słuchajcie. Jest pewien pomysł, gdyby nie wyszło z pożyczeniem klatki.
Mianowcie - a gdyby, tak dla użytku i na potrzeby dogo zrobić ściepę na klatkę (okazja do zakupu by była, bo Elza będzie w Łodzi na giełdzie zwierzakowej)??? Jasne, że jedną, dużą klatką nie opęka się potrzeb całego dogo ale pomóc można będzie "klatkowo" chociaż tym psom na jakiejś trasie prowadzącej przez środkową Polskę, tak by klatka była w Łodzi, z Łodzi mogła być zabierana (zresztą nie mam parcia na Łódź może być inne miasto). Zrzutka, o ile ktoś poza mną by się zadeklarował,
a i byłaby stosowna ilość osób, oscylowałaby na granicy 20zł od osoby.

Zły pomysł? :roll: Możecie mnie zgasić, rozpalę się później.:evil_lol: