Paulina87 Posted May 4, 2008 Author Posted May 4, 2008 Ja tylko napisalam o psie, przeslalam fotki i namiary na schronisko, ale nie dostalam zadnej odpowiedzi. Quote
majqa Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Paulina87 napisał(a):Ja tylko napisalam o psie, przeslalam fotki i namiary na schronisko, ale nie dostalam zadnej odpowiedzi. OK. Dziś wieczorem dzwonię. Quote
Paulina87 Posted May 4, 2008 Author Posted May 4, 2008 Na forum schroniska od innych wolontariuszy dowiedzialam sie, że rottek ma świerzba Quote
Agnieszka P Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Wezmę go ,tylko ktos mi go do warszawy musi przywiesc Quote
majqa Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Agnieszka P napisał(a):Wezmę go ,tylko ktos mi go do warszawy musi przywiesc Witaj Agnieszko!!! ;) PILNIE POTRZEBA POMOC W TRANSPORCIE PSA - OSTRÓW WLKP. - WARSZAWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dzwoniłam do Akachy, nie widziała wątku na SOS, dostęp będzie miała dopiero od wtorku. Quote
natalia_aa Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Kurcze dopiero sie na dogo dostalam a tu takie wiadomosci. Teraz tylko ten nieszczesny transport... :roll: Quote
majqa Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 natalia_aa napisał(a):Kurcze dopiero sie na dogo dostalam a tu takie wiadomosci. Teraz tylko ten nieszczesny transport... :roll: Natalio wrzuć proszę prośbę na wątek transportowy. Transport transportem ale kto, poza samym przewozem, wyciągnie psa ze schronu? Zadanie dla Pauliny, o ile będzie tam jeszcze na miejscu? Nie zostało tu powiedziane, czy osoba wyciągająca powinna wziąć psa na siebie, fundację? Quote
natalia_aa Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Prosba o transport juz na watku transportowym. Moze forum rottka tez ma taki dzial, gdzie warto bylo by wrzucic info o pilnie potrzebnej pomocy. Niestety nie udzielam sie na nim, wiec sie nie orientuje. Quote
majqa Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 natalia_aa napisał(a):Prosba o transport juz na watku transportowym. Moze forum rottka tez ma taki dzial, gdzie warto bylo by wrzucic info o pilnie potrzebnej pomocy. Niestety nie udzielam sie na nim, wiec sie nie orientuje. Są dwa znane mi takie fora. Na jednym z nich, w dziale transport założyłam wątek - prośbę o pomoc w przewozie. Fundacja ma swoje osobne forum, działające od niedawna, ale tam nie ma działu transportowego. Quote
natalia_aa Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Chciałam wrzucic jeszcze na molosy, ale cos mi szwankuje i jakies bledy wyskakuja :roll: Quote
Paulina87 Posted May 5, 2008 Author Posted May 5, 2008 W kwestiach adopcji, tymczasu najlepiej rozmawiać bezpośrednio z kierowniczką (codziennie do 15). Można sie powoływać na mnie. Tylko co z transportem? Quote
Lulka Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 podaj mi prosze numer do tej kierownik i na kogo konkretnie sie powolac? czy wydadza chorego psa? czy dzwonic jako fundacja czy raczej nie? Quote
Paulina87 Posted May 5, 2008 Author Posted May 5, 2008 Telefon jest podany na stronie schroniska. 0 662 03 69 64 Najlepiej dzwonic jako fundacja i powolac sie poprostu na Pauline. A to czy chorego psa wydadzą to nie wiem, meślę, że jesli wydawaliby go jako fundacji to powinni sie zgodzić. Quote
Lulka Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 dzieki za telefon, ja znalazlam zupelnie inny i nie dziala Quote
ElzaMilicz Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 W sprawie transportu jutro zadzwonię do odpowiedniej osoby. Jeśli wszystko się uda to pies pojedzie w niedzielę 11-tego. Majqa przypomnij mi o tym, gdybym długo się nie odzywała. Quote
majqa Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Na forum rottków jest deklaracja pomocy finansowej w transporcie. Quote
ElzaMilicz Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Wyglądałoby to tak : Potrzebna będzie klatka, bo pies pojedzie w busie, na pace. Do kabiny go nie mogą zabrać, jest ich trzech. W sobotę ok. 23.00 auto wyjeżdża z Ostrowa, w Piotrkowie Trybunalskim jest zamiana samochodu na inny. Przed Słomczynem (wjazd od strony Grójca) jest stacja benzynowa Statoil. Tam ktoś musiałby odebrać psa przed 5.00 rano w niedzielę. Ludzie jadą do pracy, tu nie ma miejsca na spóźnienia !!! Klatkę "3" mogę pożyczyć, ale chyba będzie za mała dla tego psiaka. Jeśli macie kogoś w Łodzi, kto pożyczy większą to w czwartek jestem na miejscu i mogę ją zabrać do Ostrowa. Quote
majqa Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Słuchajcie. Jest pewien pomysł, gdyby nie wyszło z pożyczeniem klatki. Mianowcie - a gdyby, tak dla użytku i na potrzeby dogo zrobić ściepę na klatkę (okazja do zakupu by była, bo Elza będzie w Łodzi na giełdzie zwierzakowej)??? Jasne, że jedną, dużą klatką nie opęka się potrzeb całego dogo ale pomóc można będzie "klatkowo" chociaż tym psom na jakiejś trasie prowadzącej przez środkową Polskę, tak by klatka była w Łodzi, z Łodzi mogła być zabierana (zresztą nie mam parcia na Łódź może być inne miasto). Zrzutka, o ile ktoś poza mną by się zadeklarował, a i byłaby stosowna ilość osób, oscylowałaby na granicy 20zł od osoby. Zły pomysł? :roll: Możecie mnie zgasić, rozpalę się później.:evil_lol: Quote
Lulka Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 tak, Agnieszka z fundacji Rottka dzwonila wczoraj i rozmawiala o psiaku ;) a nie mozna go w szelkach przywiazac poprostu? Quote
Paulina87 Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 Super, ze rottkokowi moze sie poszczescic. Quote
Recommended Posts