Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wybaczcie mi offa, ale na gwałt szukam ratunku dla tych szczeniaczków:( [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10515166#post10515166[/URL]

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='_bubu_']no nie mogę :loveu: mądra bestia :evil_lol: wiedziałam, że on tak nie szczeka bez powodu :) Yorija nie zapomnij jutro aparatu ! :) Ciekawe jak mu się podobało w lesie. A sam tam doszedł o własnych siłach? Mopek nie traci czasu :loveu:[/quote]

No na własnych siłach kawałeczek tylko. Resztę przespacerował w plecaku z łapkami na ramionach Gosi. Strasznie był zachwycony lasem ale też jakby zszokowany. A potem sobie usnął w lasku. Ponoć spał bardzo smacznie.
I w nocy też spał solidnie.

Posted

To nie Mop dla Gosi tylko [COLOR=blue][B]MOBI[/B][/COLOR]
[IMG]http://kamilaszczepaniak.pl/Mop/mop2.jpg[/IMG]

wykąpany i puszysty i czyściutki. Leżał sobie przed swoim ogrodzonym wybiegiem. Ta w tle to własnie bramka i wejście do niego. Usiadłam obok i się przywitac chciałam. A on się chyba wystraszył mnie. Może pamieta mnie i kojarzy z przyjazdem i może myśli że go zabiorę? Wstał i poszedł do tego swojego ogródka i się położył jak najdalej ode mnie.

Posted

Tak wygląda ogródek Mobika. Jak go w czwartek robili było deszczowo. Ja się obawiałam że tam nie ma dachu nad głową, że słońce będzie za ostre, że deszcz go zleje. A tu się okazuje że od słoneczka to są drzewka a od deszczu jest pokoik. Pokoik jest na poziomie ogródka - z garażu przerobione pomieszczenie z którego wynieśli wszystkie półki z ksiązkami i inne sprzęty, które mógłby ubrudzić czy o które mógłby się obijać - jak jest zimno albo z sobie wiadomych powodów idzie tam kiedy ma ochotę.

W ogórdku rośliny zostały skoszone i Mobik nieco ich wydeptał już. A że bramke ma otwartą to chyba woli przebywać przed domem.
[IMG]http://kamilaszczepaniak.pl/Mop/mop6.jpg[/IMG]

Posted

A tak z tarasu wygląda rezydencja Mobika. Mają na niego oko ale twierdzą, że praktycznie nie wymaga opieki. Lezy sobie, czasem połazi, spi - ale jeśli raz na jakis czas go nie odwiedzą to szczeknie że ich potrzebuje i już ok.
[IMG]http://kamilaszczepaniak.pl/Mop/mop7.jpg[/IMG]
Mobik śpi tam gdzie poszedł jak się z nim próbowałam przywitać.

Posted

A z przyziemnych spraw.
Leki mu się kończą. Rimadyl i Nutradyl? Dobrze pamiętam? Sprawdzałam ile tabletek - tego na N jest 5 a rimadylu ok 7.
Nie wiem z jakiego powodu - może się moimi odwiedzinami zdenerwował ale jak wstał to trząsł nóżką i jakoś tak sztywno chodził a nawet przysiadał mu ten zadek. Gosia w szoku bo takiego go nie widziała. Będzie mu dawać Rimadyl - do teraz go nie brał. Co to może być? :-( Ze stresu? Czy może ma za dużo ruchu? On tam chodzi ile chce.

Pieluszki by się przydały mimo, że on mówi kiedy chce się załatwic, kiedy go rano z pokoiku wypuścić, kiedy z ogródka wyjść. Ale gdyby w nocy coś to sie przydadzą.
Kupiłam dzisiaj paczkę ludzkich, wzięłam największy rozmiar MaX było napisane - ludzkie pieluchy - buu do tesko poszłam bo to teraz napewno u mnie otwarte, wziełam pieluchy marki tesco i największe i się okazało, że wcale nie są większe od tych co ma.
A jak mu się rozpinają - bo chłopak w biodrach szerszy to sie denerwuje.

Widziałam pieluszki innej psiej firmy z oznaczeniem 17+ ale 70zł za 12 sztuk. chyba lepiej ludzkie przymierzyć odpowiedni rozmiar. Sa jakies ludzkie większe?

Suchej karmy nie chce. Je puszki i to dużo jadł ale do czasu aż sie nie zrobiło bardzo ciepło. wczoraj i dzis jadł mniej.

to tyle z relacji

Posted

Yorija, a gdyby kupić Mopowi takie majtki jak dla suczek z cieczką? I wkładać tam coś a la podpaski? Może to by zdało egzamin i nie trzeba by było co chwila wymieniać?

Mop czasem dostaje skurcze w tylnej łapie. Gdy dostał takiego przy mnie i Szarik to skończyło się na zastrzyku weta. Ale wtedy w ogóle nie mógł jej zgiąć ani na niej stanąć. Może warto mu masować tą nóżkę?

Posted

Z tymi gaciami to rewelacyjny pomysł!!! Tych pieluch które przywiozlam było 64 więc jak by je potraktować jako wkładki ... może być idealnie :-)
Co do czystości to nie narzekają. Wygląda na to że on im komunikuje że chce wyjść.
Do tego Gosia mu "siad" powiedziała i on zareagował :-) Jak by go uczono kiedyś.
Skurcz to na szczęście nie był - ja miałam wrażenie, że coś raczej w biodrach, może końcowa częśc kręgosłupa. Robiliście mu prześwietlenie kręgosłupa może?

Posted

Jeszcze mi się coś przypomniało.
Mobik :loveu: chodzi sobie po calej dostępnej posesji a to oznacza, że przed bramką również. Nie wchodzi w nic - jak by idealnie widział :-)
Za to przestraszył LISTONOSZA :-) swoją obecnością. Dziwny ten listonosz - zostawił pocztę przed bramką. A Mobik tam sobie był po prostu :-)

Posted

Pies kieruje się nie tylko wzrokiem i słuchem, ale także węchem. Ale weci nie zaprzeczyli, że coś na pewno widzi i słyszy. Nas też omijał, nie wchodził na nas podczas spacerowania.

Cieszę się, gdy czytam te wszystkie wiadomości - Mop zmienia się nie do poznania :) Śmieszna ta historia z listonoszem. To jak zupełnie inny pies!

Chodzi cały czas w kółko?

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Pies kieruje się nie tylko wzrokiem i słuchem, ale także węchem. Ale weci nie zaprzeczyli, że coś na pewno widzi i słyszy. Nas też omijał, nie wchodził na nas podczas spacerowania.

Cieszę się, gdy czytam te wszystkie wiadomości - Mop zmienia się nie do poznania :) Śmieszna ta historia z listonoszem. To jak zupełnie inny pies!

Chodzi cały czas w kółko?[/quote]

Ja go chodzącego w kółko widziałam tylko po przywiezieniu. Dziś zastałam go leżącego, po czym wstał - być może wykonał cos jak kółko a raczej obchód przyjezdnych - pokazał się z lewej z prawej (to te zdjęcia), usmiechnął się i położył sie ponownie. Jak go drugi raz nawiedziłam to wstał i poszedł do swojego ogródka. I usnął :-) Gosia nie mówiła nic o chodzeniu w kółko.

Posted

Mobik pogromca listonoszy :cool3:
Co do trzęsącej nóżki i niskiego zadku to niestety zdarzało się często.
Myśle że nie ma za dużo ruchu bo on nawet w kojcu ciągle łaził.
Licze na to że ten Rimadyl pomoże, jak nie to będziemy kombinować dalej.
Jutro popytam o te tańsze zamienniki o których pisała togaa i będę szykować paczkę.. Yorija - zdjęcia cudne, dobrze widzieć Mobika :) Jak to wszystko tak czytam to dalej nie wierze :)
Są jeszcze duże pieluchy dla dorosłych ale to raczej już będą za duże.. poza tym pewnie tez są droższe.. Pomysł z majtkami rewelacyjny.

Posted

Zebralam z wątku zdjęcia Mobika - prawa autorskie zostały tu ewidentnie naruszone :diabloti: - próbowałam je poukładać w kolejności ale pewnie nie do konca to mi się udało.

Będę tam wrzucać fotki :-) aktualne - tutaj oczywiście też -

Gdyby ktoś miał ochotę podesłać jakieś nie opublikowane jeszcze to dodam :-) Taki zbiór razem wygląda imponująco - od Mopa do Mobika - ech wielkie dzięki dla Was

[URL="http://picasaweb.google.com/kamila.szczepaniak/Mop"]OD MOPA DO MOBIKA[/URL]

Posted

<tu były foty, ale tylko ja je widziałam>

no tak :) ja widziałam, więc myślałam, że wyświetliły się
w kazdym razie Mobik teraz wygląda bardzo szczęśliwie! :D
lepiej niż smutny Mopek