Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='RCookie']Ok, w takim razie już piszę :).

"Świąteczne gwiazdki"

Składniki:
370g gruboziarnistej mąki pszennej
100ml mleka
1 jajko
1 rozdrobniony duży banan bez skórki
1 duża łyżka miodu lub syropu klonowego

Przygotowanie:
Wszystkie składniki połączyć i zagnieść jednolite ciasto. Rozwałkować na grubość ok. 0,5cm. Wykonać foremką gwiazdki. Piec w piekarniku rozgrzanym do 150C, nie dłużej niż 25-30min.

("Przyjaciel Pies" nr. 12/2008r)

Jak widać mnie wyszło co wyszło, ale to normalne, bo nie mam zdolności kulinarnych :lol:.

Nie pisze na ilo kg psiaka to jest ;)? Bo my dbamy dobrze o rosniecie :diabloti:

Kibaa- nie trzeba być zbyt wielkim- pozatym mozna poprosic mame o pomoc- moja zawsze mi pokazuje jak co ugotowac dla szkraba :razz:

Posted

Nie, ale przecież na opakowaniu ciastek ze sklepu zoologicznego też nie jest napisane ile powinien ważyć pies, które będzie je jeść ;).
Ja nie traktuję ciastek jak części posiłku. Mój pies normalnie dostaje karmę i w przerwach na jakieś sesje ciastka :).

Posted

Ja może jutro pojadę po ozdoby świąteczne to wezmę sobie ze dwa/trzy pojemniki na różne smaki :).
W ogóle to wpadłam na pomysł, że mogłabym częściej coś jej piec, bo nie wiem czy to nawet taniej nie wychodzi, ale chyba najważniejsze jest to, że wiem co w tych ciastkach siedzi, są świeże i chyba bardziej jej smakują niż te kupne :). Ciastek z Maceda raczej nie przestanę kupować, bo są genialne :loveu:, ale niektóre rzeczy chyba mogę sobie odpuścić.
Jak się te ciastka skończą to pewnie wezmę się za jakieś z wołowiną (mama już mi mięcho kupiła, chociaż nie prosiłam ją o to :cool3:) i może jeszcze mięsko jej podsuszę, bo ktoś mi takie coś polecił, a wypróbować nie zaszkodzi.

Posted

Witajcie ;)
Nadrobiłam trochę zaległości bo dawno mnie tu nie było...

http://i36.tinypic.com/2dtaqrt.jpg - umarłam :evil_lol::lol:

Tosia i śnieg super ;) fajnie się ogląda, teraz już po nim śladu nie ma...

Widziałam zbiór obróżek etc :mdleje: a myślałam, że to ja jestem nienormalna :evil_lol:

a przepis na ciasteczka z chęcią wykorzystam :wink:

Posted

Owczarkowa, deer, myślę, że warto :). Ja pichcić lubię, a że niezbyt wychodzi... - uczę się :lol:.
Bzikowa, miałam już skończyć "zbierać", ale to chyba silniejsze ode mnie. Już mam na oku nową obrożę i czarną smycz z odblaskową nitką, którą miałam kupić właściwie na początku "kolekcjonowania", ale uparłam się na komplety, no to mam. Dobrze, że do niektórych obroży nie mam smyczy :multi: :lol:.

Dzisiaj obcięłam Tosię :mdleje: Innym pewnie nie będzie się podobać, a dla mnie jest ok, jak przyjdą degażówki z animalii, zrobię kilka poprawek i wrzucę zdjęcia ogolonej psiny :evil_lol:.