Kibaa Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Gdybym była starsza to bym zrobiła Je. xdd A Tośka jaka w nie zapatrzona, smakują małej co.? ;d :loveu: Quote
Czarna_Owieczka Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Fajne te ciacha :razz: i jakie duże 8) Quote
Coffee&Nera Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 [quote name='RCookie']Ok, w takim razie już piszę :). "Świąteczne gwiazdki" Składniki: 370g gruboziarnistej mąki pszennej 100ml mleka 1 jajko 1 rozdrobniony duży banan bez skórki 1 duża łyżka miodu lub syropu klonowego Przygotowanie: Wszystkie składniki połączyć i zagnieść jednolite ciasto. Rozwałkować na grubość ok. 0,5cm. Wykonać foremką gwiazdki. Piec w piekarniku rozgrzanym do 150C, nie dłużej niż 25-30min. ("Przyjaciel Pies" nr. 12/2008r) Jak widać mnie wyszło co wyszło, ale to normalne, bo nie mam zdolności kulinarnych :lol:. Nie pisze na ilo kg psiaka to jest ;)? Bo my dbamy dobrze o rosniecie :diabloti: Kibaa- nie trzeba być zbyt wielkim- pozatym mozna poprosic mame o pomoc- moja zawsze mi pokazuje jak co ugotowac dla szkraba :razz: Quote
Illusion Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 Nie, ale przecież na opakowaniu ciastek ze sklepu zoologicznego też nie jest napisane ile powinien ważyć pies, które będzie je jeść ;). Ja nie traktuję ciastek jak części posiłku. Mój pies normalnie dostaje karmę i w przerwach na jakieś sesje ciastka :). Quote
Coffee&Nera Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Jutro z niedzielnego rana zrobię ciasteczka bo mam wszystkie skladniki :diabloti: Quote
Illusion Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 Ja może jutro pojadę po ozdoby świąteczne to wezmę sobie ze dwa/trzy pojemniki na różne smaki :). W ogóle to wpadłam na pomysł, że mogłabym częściej coś jej piec, bo nie wiem czy to nawet taniej nie wychodzi, ale chyba najważniejsze jest to, że wiem co w tych ciastkach siedzi, są świeże i chyba bardziej jej smakują niż te kupne :). Ciastek z Maceda raczej nie przestanę kupować, bo są genialne :loveu:, ale niektóre rzeczy chyba mogę sobie odpuścić. Jak się te ciastka skończą to pewnie wezmę się za jakieś z wołowiną (mama już mi mięcho kupiła, chociaż nie prosiłam ją o to :cool3:) i może jeszcze mięsko jej podsuszę, bo ktoś mi takie coś polecił, a wypróbować nie zaszkodzi. Quote
Bzikowa Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Witajcie ;) Nadrobiłam trochę zaległości bo dawno mnie tu nie było... http://i36.tinypic.com/2dtaqrt.jpg - umarłam :evil_lol::lol: Tosia i śnieg super ;) fajnie się ogląda, teraz już po nim śladu nie ma... Widziałam zbiór obróżek etc :mdleje: a myślałam, że to ja jestem nienormalna :evil_lol: a przepis na ciasteczka z chęcią wykorzystam :wink: Quote
LadyK Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 [CENTER]Muszę wypróbować ten przepis :evil_lol:[/CENTER] Quote
Illusion Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 Owczarkowa, deer, myślę, że warto :). Ja pichcić lubię, a że niezbyt wychodzi... - uczę się :lol:. Bzikowa, miałam już skończyć "zbierać", ale to chyba silniejsze ode mnie. Już mam na oku nową obrożę i czarną smycz z odblaskową nitką, którą miałam kupić właściwie na początku "kolekcjonowania", ale uparłam się na komplety, no to mam. Dobrze, że do niektórych obroży nie mam smyczy :multi: :lol:. Dzisiaj obcięłam Tosię :mdleje: Innym pewnie nie będzie się podobać, a dla mnie jest ok, jak przyjdą degażówki z animalii, zrobię kilka poprawek i wrzucę zdjęcia ogolonej psiny :evil_lol:. Quote
Martunia Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 O, to czekamy na zdjęcia. :) Tak w ogóle piękny bannerek. :loveu: Quote
taxelina Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Mleka nie mam w domu na razie :P i foremki zeby na ciescie wykrawac cos.. Quote
Illusion Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 Dzisiaj rysowałam (dopiero się uczę :lol:) Kilka dzisiejszych Tosiek Quote
Martunia Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Jaki ładny rysunek. :) Urocza Tosinka. :cool3: Quote
Foxowa Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Ciastek Tosi prawie wcale nie widać :mad:. Więcej fot proszę. ps. Zapraszam na nowe fotki do Fuksa. Quote
LadyK Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 [CENTER]Śliczna Tosia i b.fajny rysunek:loveu:[/CENTER] Quote
Illusion Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 Pokolorowałam go ^^ I tu taki średnio udany avatar A tu Toś, jeszcze nie dokończona, jak przyjadą nowe degażówki to ją poprawię: Quote
LadyK Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 [CENTER]Ja też chcę taki avatar :loveu:[/CENTER] Quote
Martunia Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Jaki fajny avatar! I Toś śliczna. :loveu: Quote
BBeta Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Po co ścięłaś jej te śliczne kłaczki? :placz: Quote
Illusion Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 Powiedzmy, że na próbę, wcześniej taki kołnierz jej się robił i taką grubą szyję miała :lol:. Z resztą sierść nie łapa, odrośnie. Quote
Kibaa Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Co pare dni nowy banner'ek dla Tośki. ^^ One są boskie. xdd :razz: A jak tam u niej.? ; > Quote
Bzikowa Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Fajnie jej się pysk 'wydłużył' dzięki strzyżeniu, jest OK. ;) Quote
Recommended Posts