Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Unbelievable napisał(a):
a tak ciągnąc temat, masz porównanie z wytrzymałością supersoniców a soniców zwykłych? czy gummy czy xtra obojętnie
sonici nie są za małe, tylko pies musi byc do nich wystarczająco szybki ;)

SuperSonici kupiłam właśnie z myślą o Mu, on lubi szybkie dyski ;)

Super są trochę mocniejsze, sztywniejsze i mniej elastyczne, przez to nie odkształcają się tak jak zwykłe ;)

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ginka 18/22 po pierwszej rundzie t&c, więc nie było wcale tak źle, czas najwyższy wydłużyć rzuty :evil_lol:. 2 runda poszła lepiej, ale zmyłyśmy się po naszym występie i nie wiem jakie są wyniki.

fot. Paulina Guz

Posted

[quote name='Unbelievable']uuuuu, gratki :loveu: pierwsze koty za płoty :evil_lol:

To było najważniejsze! Chociaż w zasadzie nie stresowałam się tak bardzo, jak przed agility :lol:.

[quote name='kaasik91']Widziałam drugi występ :) gratulacje :D

[quote name='paulaa.']super, gratulacje!! :smile:

[quote name='Victoria']Gratulujemy :loveu:

Dziękujemy! :)

Posted

[quote name='Fauka']Ona wygląda uroczo z tym ogromnym dyskiem :loveu: mój labek też tak łapie, o ile rzucę mu nie dalej niż metr :lol:

Zamówiłam jej na próbę kolejny, ogromny dysk, ale tym razem niebieski :razz:. Jak nie będzie kombinować z wybieraniem kolorów, to kupię więcej. I w ogóle kiedyś wydawało mi się, że jak już będę mieć psa, który bawi się zabawkami, to będę mieć kosz, z którego te zabawki będą się wysypywać, bo tyle ich będzie, a w sumie wcale dużo tego nie ma :hmmmm:. Dlatego wzięłam jeszcze piłeczki :evil_lol:.

Idziemy na wystawę :grins:

Posted

Tak jeszcze dodam, ja też dzisiaj kupiłam aero, Gram dalej zdecydowanie woli Sonici ;) tzn. Sonicami się mocniej szarpie ze względu na rant, no i łatwiej mu się nosi ze względu na średnicę, za to wagę mają podobną. Jest lepiej niż z innymi dyskami, ale Sonici dalej wygrywają :diabloti:

Posted

[quote name='Sonka95']A u nas to pełno zabawek psich jest :cool3:

Krok wystawowy :loveu: http://1.bp.blogspot.com/-CrEb18BZOnE/UZov_xJt4FI/AAAAAAAABjk/p6MHGa_SUFs/s1600/3.jpg

No mówię właśnie, haha. Trzeba ten kłus zamienić w galop :lol:.

[quote name='Unbelievable']Tak jeszcze dodam, ja też dzisiaj kupiłam aero, Gram dalej zdecydowanie woli Sonici ;) tzn. Sonicami się mocniej szarpie ze względu na rant, no i łatwiej mu się nosi ze względu na średnicę, za to wagę mają podobną. Jest lepiej niż z innymi dyskami, ale Sonici dalej wygrywają :diabloti:

Super Sonici są cięższe od aero o te kilka gram (aero 105-108g, a super super sonici oba ważyły 116g) i są mniejsze, więc tę wagę jeszcze bardziej czuć. Na zawodach miałam okazję pomacać i pobawić się z Giną Jawzami małymi (17,6cm) i mimo, że ważą 90g to też wydawały się cięższe od aero. Gina nawet fajnie się nimi szarpała, ale jak łapała to potem nimi pluła. Niech ma większe, uparciuch, tylko żeby przy kolorach nie wymyślała, to będzie dobrze :).

Posted

Illusion napisał(a):

Super Sonici są cięższe od aero o te kilka gram (aero 105-108g, a super super sonici oba ważyły 116g) i są mniejsze, więc tę wagę jeszcze bardziej czuć. Na zawodach miałam okazję pomacać i pobawić się z Giną Jawzami małymi (17,6cm) i mimo, że ważą 90g to też wydawały się cięższe od aero. Gina nawet fajnie się nimi szarpała, ale jak łapała to potem nimi pluła. Niech ma większe, uparciuch, tylko żeby przy kolorach nie wymyślała, to będzie dobrze :).

co za bestia wstrętna... :evil_lol:

btw, nie wiem jak ty tymi dyskami rzucasz tossa :mdleje: ja będę je miała raczej tylko do freestyle, zdecydowanie nie mój typ dysku :grins:

Posted

Może kiedyś jej się odwidzi i nie będzie tak wybrzydzać, ona robi bardzo wolne postępy z dyskami niestety (z piłkami ma inaczej, teraz wszystkie jej się podobają), ostatnio na przykład nie marudzi, jak ma złapać dysk od wewnętrznej strony, dzięki temu będę mogła zmodyfikować nieco rzuty do flipów :razz:.
Co do tossa, hmm... no filmik nie robi tym dyskom najlepszej reklamy... :lol: ale to moja wina! Da się nimi fajnie rzucać wiem, bo widziałam i zamierzam się tak naumieć! Mój cel to rzucić tym do 3 strefy i żeby pies to złapał :lol:.