REDA&MELA Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Witam;). Poszukóje info o sędziu Janie Ryku. Na co zwraca szczególną uwage, jakie ma typy itp.;) Quote
REDA&MELA Posted May 7, 2008 Author Posted May 7, 2008 Mi się udało tylko tyle dowiedzieć, że niema specialnych typów, dlaniego pies ma być zgodny ze wzorcem i że wygląda na strasznego ale taki niejest:razz:. Dużo prawda>?:diabloti: Quote
REDA&MELA Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 Ja jestem swiezo po ocenie u tego pana, więc dla zainteresowanych napisze:). Moim zdaniem zna się na mojej rasie, ładne osobniki wybiera. Po za tym to bardzo miły i kulturalny sędzia, nie ma bzdur w opisie, zauważy każdą wade, ale podkreśli też zalety, zgryz sprawdza uczciwie ale nie jest dentystą, prawie wogóle nie maca psa, i duzo jest ruchu "razem". Napewno się jeszcze do niego wybiore, a i nie pisze tego dla tego że mój pies wygrał, nie mój pies dostał bdb 4/5;). Quote
Dorota_Fiszer Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Nie przyznaje psom CWC,jesli nie maja konkurencji w klasie. Quote
karenina Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 [quote name='Dorota_Fiszer']Nie przyznaje psom CWC,jesli nie maja konkurencji w klasie.[/quote] Moim przyznał, nawet gdy były same :roll: Ogromna kultura, duza konsekwencja w wyborach, ogromny nacisk na ruch, sedzia godny polecenia. Quote
Dorota_Fiszer Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 W goldenach ponoc powiedzial,ze nie przyznaje jesli pies jest sam w klasie. Quote
felisa Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Mi powiedzial, ze CWC przyzna, jesli wg niego pies na nie zasluguje-nic nie mowil o liczebnosci klasy ;) Staral sie szukac zwierzat normalnych wg wzorca, unikal tych mniej typowych, przygotowywal sie do sedziowania, obserwuje, co sie w rasie dzieje. Mysle, ze to dobrze wrozy :) Quote
Natali@ Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Co możecie powiedzieć, o Panu Janie Ryku? Jakie lubi psy, jak siędziuje, jaki jest? Quote
Marta&Karmen Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 [FONT=verdana][SIZE=2][FONT=verdana][SIZE=2][FONT=verdana][SIZE=2]no, wiem tylko jakie rasy sędziuje:lol: sędzia - międzynarodowy - Gr.VI -gończe-wszystkie rasy [FONT=verdana][SIZE=2]sędzia - międzynarodowy - Gr.VIII -wszystkie rasy [FONT=verdana][SIZE=2]sędzia - międzynarodowy - Gr.X -charty-wszystkie rasy spotkał się ktoś nim? bo niespodziewanie zmienił się nam sędzia na Nową Rudę, jesteśmy ciekawe jak sędziuje:roll: [/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT] Quote
luizan Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f446/jan-ryk-110268/[/URL] tutaj coś znalazłam Quote
luizan Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 i jeszcze tutaj [URL="http://www.ogaryigoncze.republika.pl/"]>>> Klub Ogara i Go�czego Polskiego <<<[/URL] Quote
Chrewt Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Według mnie lubi psy ładnie wystawiające się, zadbane czyli takie , które są dobrze utrzymane. Chyba nie lubi jak psy są bojaźliwe, lub agresywne. Quote
Cancun Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Chrewt']Chyba nie lubi jak psy są bojaźliwe, lub agresywne.[/quote] No chyba nikt z nas takich psow nie lubi :diabloti: Na temat pana Ryka moge tylko powiedziec, ze jest sympatycznym, kulturalnym i inteligentym czlowiekiem. Jak sedziuje: ??? - Nigdy jeszcze u niego nie wystawialem... Quote
Jagoodka Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 [quote name='aniada']Warto do niego pojechać z Goldenką?[/quote] Zdecydowanie warto! To bardzo dobry sędzia, który wie co robi. Przy tym to bardzo miły człowiek, którego psy po prostu kochają. Quote
aniada Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 No to troche zasiałaś mi optymizmu,bo jak nam zmienili sędziego na łódzkiej, to się trochę załamałam, ale może nie będzie źle. Nie lubię zmian. Quote
iwcza Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 A czy mógłby ktoś napisać jak ocenia beagle? Czy warto jechać do do niego na pierwszą wystawę ? Quote
osiem Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 [quote name='iwcza']A czy mógłby ktoś napisać jak ocenia beagle? Czy warto jechać do do niego na pierwszą wystawę ?[/QUOTE] warto, raczej nie ma swojego typu, zależy od dnia dosłownie. ale raczej obstawiałabym ze wygrają większe beagle. pozdr Quote
Dorota_Fiszer Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 A ja absolutnie odradzam,pan nie ma bladego pojecia o goldenach przynajmniej i ma niesamowita wrecz zdolnosc wybierania najgorszych zwierzat ze stawki. Mysle,ze skoro jest na bakier z podstawowa anatomia to i beagli dobrze nie posedziuje. Quote
mgie Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 [quote name='Cancun']No chyba nikt z nas takich psow nie lubi :diabloti: [B]Na temat pana Ryka moge tylko powiedziec, ze jest sympatycznym, kulturalnym i inteligentym czlowiekiem. [/B]Jak sedziuje: ??? - Nigdy jeszcze u niego nie wystawialem...[/QUOTE] Mogę to potwierdzić. Jest naszym weterynarzem ;) Sam hoduje ogary i chyba dalmatyńczyki. Quote
Adara Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 [quote name='luizan'][URL]http://www.dogomania.pl/forum/f446/jan-ryk-110268/[/URL] tutaj coś znalazłam[/QUOTE] ta strona i klub są nieaktualne, klub wybieralny jest rozwiązany, działa jedynie komisja (klub) przy ZG, którego przewodniczącym jest p. Bocianowski. Quote
asia_i_bora Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Ogary i gończe polskie nigdy nie miały wybieralnego klubu. Skończyła się kadencja, wybrano nowe władze. Na miejsce pana Ryka, wstąpił pan Bocianowski. Aktualna strona: [url]www.ogaryigoncze.pl[/url] Quote
Recommended Posts