Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

szczenięta są w schronie w pabianicach. Psiaki są bardzo nieufne, nie podchodzą do ludzi, boją się. Jeden pies jest odważniejszy, podchodzi sprawdzić czy nie ma się nic do jedzenia ale jeśli się przekona że nie, odchodzi do reszty w kąt i szczeka....

Posted

nie widzialam suni
ostatni raz przed dlugim week. majowym cozrobilam fot
ale ja mam teraz zamykanie miesiaca w pracy to mam młyn iwec nie za czesto podchodzę do okna ....
od pon. bede czatowac w oknie na nią i wygladac na pracowników od nich co ona za nimi chodzi....bo ich tez nie widziałam juz sporo czasu.

Posted

Dzis ja widziałam i udało mi sie "dorwac" jedna zorienowana w sprawie osobę.
Wiec sunia sciagnela sobie 1 szew! ALe naszczecie nic powaznego sie nie stało bo zdjeła go dopiero po 7 dniach od operacji. Byla na zdjeciu pozostałego szwu, w jednym miejscu troche jej sie rozeszło ale przemyli to o pow ze wszystko bedzie ok -wygoi sie.
Dzis moze uda sie ja odrobaczyć.
A w przysżłym tyg. odkleszczymy ja i odpchlimy jzu kupiłam środek dizałający 4 miesiące na pchły niestety na kleszcze tylko 1 miesiac (a tego tu pełno :/ )
Jak zwykle szla powolutku z podwinietym ogonem, głowa nisko puszczona, uszy lezaca...ona chodzi tak cholernie dołujaco tak bardzo widac ze jest przygnębiona... wystraszona...

A co do szczeniaczkow to w sobote beda miały niespodzianke w postaci paru wolontariuszek ktore podjada by troszke je oswoic do ludzi.

TYLKO DOMKOW BRAK ;(

Posted

Mogę wziąć jedno szczenię na tymczas (najsłabsze, nabardziej bojaźliwe), ale niestety nie bezterminowo - tylko do końca czerwca.
Można powiedzieć, że mam jakieś doświadczenie w socjalizowaniu takich dzikusów - 3 takie pieski przewinęły się przez mój dom.

Nie wiem, czy to jest dobre rozwiązanie, ale niestety jedyne, jakie mogę zaproponować..

Posted

najbardziej bojaźliwa jest suczka, jest też najmniejsza. Największy piesek jest najodważniejszy i dowodzi rodzeństwem ;) Ogólnie są bardzo wystraszone, gdy weźmie je się na ręce załatwiają się pod siebie:shake: Wyniesione na dwór nie chodzą, kładą się i leża, jedynie ten piesek najodważniejszy chodzi.