Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I tak musisz podać co najmniej z 10 przydomków... chyba, że chcesz uprawiać ciągłą korespondencję Ty-oddział-ZG i odwrotnie :).

• Replies 254
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To szczęścia życzę :). Faktycznie musisz podać bardzo oryginalne, hehehe... a tymczasem wyśnienia niesamowitych psów i przydomków ;)

Dobrej nocki

Posted

Jeśli ktoś ma szczęście, to rzeczywiście wystarczą trzy - ale wielu znajomym hodowcom nawet kilkakrotnie odrzucali wszystkie i kazali przysłać nowe propozycje. Czas oczekiwania na przydomek bardzo się wtedy wydłuża... rekordzistka wysyłała propozycje 4 razy i czekała przez to 6 miesięcy.

Pozdrawiam !

Posted

tak ale jest jedna rzecz nie sadze by zposrod tych 10 wszystki sie podobaly i jest wieksze prawdopodobienstwo ze wybiora nazwe taka ktora nam sie nei podoba.

Ja zrobilam tak ze wyslalam raz 3 propozycje w tym jedna moja i dwie juz takie ktore sa czyli : anana ( to moja) zew krwi i haukenn - te dwie juz sa wiec nei mieli wyboru. odrzucili bo byly juz takie same lub blisko spokrewnione. Rzeczywiscie dwie ostatnie sa a co do pierwszej propozycji to jest tanana co przesadzilo o odrzuceniu. Wyslalam poraz kolejny sagitta polaris z dopiskiem wyjazsnienie, ze nazwa pochodzi z łacinskiego i wyjasnilam co oznacza. ( wg regulaimnu w czasie kiedy ja skladalam nazwa musiala byc polskojezyczna, lacinska lub słowotowrstwo - nie wolno bylo miec anglojezycznych nazw) No i sie udało :)

W chiwli obecnej sa dopuszczalne wszystkie jezyki i nie ma reguly na nazwe co komu do glowy przyjdze. I tak jak juz wczesniej pisalam nie ma sensu wpisywac nazwy ktora nas nei przekonuje w propozycjach i miec nadzieje ze ja omina bo własnie te wybiora :)

Posted

dzieki :D

przewaliłam tony ksiazek by znalesc cos sensownego i w koncu trafilam na łacinskie nazwy astrologiczne - sagitta polaris oznacza polarna strzała :)

po Polsku nie brzmi za ciekawie a po łacinie i owszem :)

i chyba imona psow o ile beda w przyszlosci beda przy tym przydomku dobrze wygladac :)

Posted
tak ale jest jedna rzecz nie sadze by zposrod tych 10 wszystki sie podobaly i jest wieksze prawdopodobienstwo ze wybiora nazwe taka ktora nam sie nei podoba.

Ja zrobilam tak ze wyslalam raz 3 propozycje w tym jedna moja i dwie juz takie ktore sa czyli : anana ( to moja) zew krwi i haukenn - te dwie juz sa wiec nei mieli wyboru. odrzucili bo byly juz takie same lub blisko spokrewnione.

Nie rozumiem jednego, po co im w ZK kilka propozycji i dlaczego oni mają wybierać?

rozumiem, że muszą czuwać aby się nie powtarzały?

ale prawo wyboru? :o

Wyjaśnijcie mi to!!!

Ja dopiero zaczynam przygodę z ZK w Poznaniu (chyba, że dojdzie do skutku oddział u nas w Słupcy)