DeDe Posted May 30, 2003 Posted May 30, 2003 I tak musisz podać co najmniej z 10 przydomków... chyba, że chcesz uprawiać ciągłą korespondencję Ty-oddział-ZG i odwrotnie :). Quote
PaYooK Posted May 30, 2003 Author Posted May 30, 2003 ELO!!! podam 3-4 propozycje i niech spie**** na drzewo ;) Quote
DeDe Posted May 30, 2003 Posted May 30, 2003 To szczęścia życzę :). Faktycznie musisz podać bardzo oryginalne, hehehe... a tymczasem wyśnienia niesamowitych psów i przydomków ;) Dobrej nocki Quote
DeDe Posted May 30, 2003 Posted May 30, 2003 Jeśli ktoś ma szczęście, to rzeczywiście wystarczą trzy - ale wielu znajomym hodowcom nawet kilkakrotnie odrzucali wszystkie i kazali przysłać nowe propozycje. Czas oczekiwania na przydomek bardzo się wtedy wydłuża... rekordzistka wysyłała propozycje 4 razy i czekała przez to 6 miesięcy. Pozdrawiam ! Quote
Jola Posted May 30, 2003 Posted May 30, 2003 tak ale jest jedna rzecz nie sadze by zposrod tych 10 wszystki sie podobaly i jest wieksze prawdopodobienstwo ze wybiora nazwe taka ktora nam sie nei podoba. Ja zrobilam tak ze wyslalam raz 3 propozycje w tym jedna moja i dwie juz takie ktore sa czyli : anana ( to moja) zew krwi i haukenn - te dwie juz sa wiec nei mieli wyboru. odrzucili bo byly juz takie same lub blisko spokrewnione. Rzeczywiscie dwie ostatnie sa a co do pierwszej propozycji to jest tanana co przesadzilo o odrzuceniu. Wyslalam poraz kolejny sagitta polaris z dopiskiem wyjazsnienie, ze nazwa pochodzi z łacinskiego i wyjasnilam co oznacza. ( wg regulaimnu w czasie kiedy ja skladalam nazwa musiala byc polskojezyczna, lacinska lub słowotowrstwo - nie wolno bylo miec anglojezycznych nazw) No i sie udało :) W chiwli obecnej sa dopuszczalne wszystkie jezyki i nie ma reguly na nazwe co komu do glowy przyjdze. I tak jak juz wczesniej pisalam nie ma sensu wpisywac nazwy ktora nas nei przekonuje w propozycjach i miec nadzieje ze ja omina bo własnie te wybiora :) Quote
Jola Posted May 30, 2003 Posted May 30, 2003 dzieki :D przewaliłam tony ksiazek by znalesc cos sensownego i w koncu trafilam na łacinskie nazwy astrologiczne - sagitta polaris oznacza polarna strzała :) po Polsku nie brzmi za ciekawie a po łacinie i owszem :) i chyba imona psow o ile beda w przyszlosci beda przy tym przydomku dobrze wygladac :) Quote
DeDe Posted May 30, 2003 Posted May 30, 2003 PaYooK, u mnie nocka do 4, hehe... ogladałam masochistycznie "gotuj z Kuroniem" ;) Quote
iceangel4444 Posted May 30, 2003 Posted May 30, 2003 ELO!!!podam 3-4 propozycje i niech spie**** na drzewo ;) hehehehhe Quote
DeDe Posted May 31, 2003 Posted May 31, 2003 Ludzie, czy wy nigdy nie śpicie ;) ? O rrany, musze zaraz spadać na szkolenie... bueee... a tam taki upał... Pozdrawiam Quote
askaa Posted June 1, 2003 Posted June 1, 2003 tak ale jest jedna rzecz nie sadze by zposrod tych 10 wszystki sie podobaly i jest wieksze prawdopodobienstwo ze wybiora nazwe taka ktora nam sie nei podoba. Ja zrobilam tak ze wyslalam raz 3 propozycje w tym jedna moja i dwie juz takie ktore sa czyli : anana ( to moja) zew krwi i haukenn - te dwie juz sa wiec nei mieli wyboru. odrzucili bo byly juz takie same lub blisko spokrewnione. Nie rozumiem jednego, po co im w ZK kilka propozycji i dlaczego oni mają wybierać? rozumiem, że muszą czuwać aby się nie powtarzały? ale prawo wyboru? :o Wyjaśnijcie mi to!!! Ja dopiero zaczynam przygodę z ZK w Poznaniu (chyba, że dojdzie do skutku oddział u nas w Słupcy) Quote
askaa Posted June 1, 2003 Posted June 1, 2003 Nikt z was nie próbował dociekać, dlaczego oni wybierają? :-? Quote
iceangel4444 Posted June 2, 2003 Posted June 2, 2003 Ciekawe, ciekawe...... Jak za komuny, oni decyduja za nas. Quote
Recommended Posts