ElzaMilicz Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 [B]Brązowa[/B] nie martw się, będzie dobrze. Najważniejszy jest rzetelny opis psiaka/ów. Podejrzewam, że dotąd nikt nie zgłosił się u[B] Fortuny[/B], ponieważ w ogłoszeniu jest zbyt mało informacji. Papiery podpisze[B] Koss[/B], albo ja- bez znaczenia. Quote
brazowa1 Posted August 25, 2008 Author Posted August 25, 2008 pytajcie o co chcecie! na wszystko odpowiem :) Raczej pytajcie o Tino,bo Tobi to pies idealny i jednyne,co mozna mu zarzucic to zbyt dobre serce.AAAA nie! zauwazylam,ze jak jest podminowany,bo Tobi wraca ze spaceru,to probuje przez pierwszych pare sekund na nim...hm...kopulowac.Tino nic sobie z tego nie robi,ignoruje dziada i odchodzi.Z Tobi kazdy,kto chce malego psa do towarzystwa,bedzie szczesliwy.Na pewno zgodzi sie z kotem.A Tino by pogonil,jakby mu sie pozwoliło. Kooopa,ktora uszczknal na spacerze Tino,w zaden sposob nie zainteresowala Tobiego.Wiec jeden smierdziel,a drugi arystokrata. Quote
ElzaMilicz Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 [quote name='brazowa1']Wiec jeden smierdziel,a drugi arystokrata.[/quote] To wymyślmy jakieś inne imiona, dla zabawy. Proszę o przykłady z literatury lub świata sztuki ? Może komuś przychodzi na myśl para braci, którzy tak diametralnie różnili się od siebie ? Quote
ElzaMilicz Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Doooobre, jest aż tak źle ? :-D ................. :-D Quote
brazowa1 Posted August 25, 2008 Author Posted August 25, 2008 nooo,neloniku,trafiłas! Wiecej info,tez z wad: -oba bardzo ladnie chodza na smyczy,mozna je prowadzac na dwojniku -oba niesamowicie socjalne,lagodne wobec ludzi,blyskawicznie nawiazuja kontakt z obcymi -latwe do pielegnacji (o modelu Tino,juz sie rozpisywałam) -oba mozna brac na rece -przyzwyczajone do miejskiego ruchu -daja piekne buziaczki -Tobi unika utarczek,szczekania na psy,ucieka do pawilonu,gdy Tobi zaczyna sie oszczekiwac z wiezniem obok -moga jeśc obok siebie,nie walcza o jedzenie,tylko Tobi je powoli,smakujac kazdy kes,wiec trzeba uważac,zeby Tino mu nie podebrał -kupa tylko na zewnatrz -Tobi nie osika pawilonu nigdy w zyciu,Tino,gdy przyszedl unikal znaczenia,ale teraz zauwazylam,ze robi to czesto i chetnie (raz chcial nawet osikac Ponke1),ale jako,ze to pojawilo sie w schronisku,w stresie,nie podejrzewam go o znaczenie swojego spokojnego domu -oba w swietnej kondycji,Tino wrecz moze robic za młodziaka.Rowniez wydaje sie,ze ich narzady wewnetrzne sa w swietnej kondycji,poniewaz nie maja biegunek,koopy pokazowe -Tobi unika kotow,Tino chetnie by pogonil,aczkolwiek nie wydaje mi sie,zeby mial mordercze zamiary (moge sprawdzc dokladniej) -Tino szczeka na inne psy na spacerze,Tobi wrecz przeciwnie -na rekach Tino nie szczeka na inne psy i nie wyrywa do nich -zabki maja przepiekne-obydwa -zaszczepione -niewykastrowane co jeszcze chcecie wiedziec? :) Quote
koss Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 A może BOLEK I LOLEK-tylko nie wiem,czy pamietacie...:shake:,oni tez byli bardzo rózni...A papiery podpiszę,o ile Brazowa mi pozwoli-bo"ja za nią, jak za panią matką",co jest z lekka absurdalne zważywszy,że mogłabym być jej ...babcią:lol: Quote
brazowa1 Posted August 25, 2008 Author Posted August 25, 2008 Jaaaasne,babcia :p Pani koss nas tu kokietuje. No,ale mowcie dziewczyny,mowcie,jakie macie plany! bo ja tu siedze jak na szpilkach.Kiedy,jak?co jeszcze chcecie wiedziec? Elzo,czy w razie czego,gdyby adopcja w Polsce nie wypaliła,to Fortuna lub ktos inny ,pomoglby Ci w adopcji zagranicznej? Bo ja sie najbardziej boje,ze one Ci dom zblokuja na dlugie miesiace.A to juz bedzie kłopotliwe. Quote
toyota Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Ależ się ożywiło na tym wątku . ;) Mam pytanie natury organizacyjnej . Proszę się nie oburzać - czy chłopaki dostaną jakieś obroże i smycze ze schroniska , czy należy kupić akcesoria ? Będę ich tylko wiozła , ale przecież muszą mieć smyczki na postoje , dlatego pytam . Quote
toyota Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Lech i Jarosław :eviltong: Tylko Ci bracia się nie różnią od siebie ;) Quote
brazowa1 Posted August 25, 2008 Author Posted August 25, 2008 One maja swoje obroze (pamietajcie,zeby Tino-łobuzowi,gdy wychodzi,zawsze zapinac na ostatnia dziurke,bo w boksie ma ja luzniejsza),a smyczki to beda,o ile przyjedziecie w weekend,bo ja Wam je przywioze. A w inny dzien,to podrzucilabym smyczki gdzies na trasie,w okolicach Gdanska. Uwaga dla przewożacych-pieski schroniskowe smierdza. A kiedy to mialoby byc,moze ja jeszcze zdazylabym obciachac Tobi! i wykonczyc Tino! i jeszcze jedno-w schronisku nie wolno uzyc slowa:Dogomania :diabloti:,slowa DT :diabloti:,slowa brazowa:diabloti:,pieski sa wystawione na naszej stronce schroniskowej,tam je zobaczyliscie i pokochaliście :) Quote
koss Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Brazowa zostaw smycze dla Twoich podopiecznych masz ich bez liku,jęzeli będe miała podpisać papiery adopcyjne i uiścic opłatę ( podaj mi ile) to i tak musze byc w schroniosku ( -chociaz powiem ,ze postaram sie wykręcić "meżem" a sama czekać za węgłem -NIENAWIDZE SCHRONISKA -TO RODZAJ FOBII:shake:) to wezme i smycze.No ale ,co z wyzyta poadopcyjną-chłopcy jada do ELZY a mój adres będzie widniał w papierach,nie ma rady Brazowa bedziesz zmuszona wpaśc do mnie na kawę...:razz: i razem nameilujemy do ELZY.:lol: Toyota-jak juz wszystko będzie PEWNE( KCUKI,KCIUKI),kiedy przyjeżdzasz to dasz znać,(podam CI nr. komórkina P.M.),ale musisz to poczynić wcześniej -pracuję :soboty i niedziele mam wolne ELZO -teraz Ty sie odezwij;) A jeżeli chodzi o dogo to ciiiiiiiiiiiiiiiii,pełna konspira, proponuje hasło: "szpak zjadł bociana "odzew "a bocian żabe" Quote
ElzaMilicz Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 [quote name='koss'] ELZO -teraz Ty sie odezwij;) [/quote] ???????????? [B]Paweł i Gaweł[/B] [B]?[/B] [COLOR=blue][B]Genialne[/B][/COLOR], ale nie nadaje się do szerokiego zastosowania w Niemczech i Holandii. :) Quote
brazowa1 Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 Moze Bruno i Szulc? Koss,obiecuje,ze zrobie Ci kontrole poadopcyjna :) Dziewczyny dajcie znac,kiedy nadejdzie godzina zero.To je przygotuje,na podboj swiata musza jechac jak laleczki.Wam zostanie tylko kapiel-wykapalabym w schronisku,ale to sie mija z celem,skoro po kapieli,znowu by weszły do swojego boksu. Quote
Natussiaa Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Imiona dla 2 psów: Castor i Pollux [B] Asterix i Obelix[/B] Jacek i Placek :lol: Watson i Holmes Kloss i Brunner Jekyll i Hyde Quote
samoglow Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 A moze PAT i MAT, tacy pomyslowi sasiedzi z dobranocki ? Moze tez byc FLIP i FLAP :razz: Quote
brazowa1 Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 asterix i obelisk oraz Flip i flap nie,bo one oba w normie wagowej. Quote
nelonik Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Jak ma byc na Holandie to Fokke i Sukke, o ci to sa: [url]http://www.foksuk.nl/nl?cm=79&ctime=1219615200[/url] Quote
ElzaMilicz Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Rzeczywiście, ochyda. [B]Castor i Pollux[/B] będzie najbardziej uniwersalne i przemawiające do wyobraźni. :p Quote
Fortuna Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 [quote name='ElzaMilicz'][B]Brązowa[/B] nie martw się, będzie dobrze. Najważniejszy jest rzetelny opis psiaka/ów. Podejrzewam, że dotąd nikt nie zgłosił się u[B] Fortuny[/B], ponieważ w ogłoszeniu jest zbyt mało informacji. Papiery podpisze[B] Koss[/B], albo ja- bez znaczenia.[/quote] A ja zupelnie tego nie podejrzewam. Muszka byla oglaszana nie caly miesiac z taka sama iloscia informacji i juz dawno jest w domu. Ale Muszka ma trzy latka i byla wysterylizowana. Po roznych rozmowach doszlam do wniosku, ze ludzie sa przerazeni wiekiem i brakiem sterylki (kastracja) u tak starszych panow. W tym wieku kastracja jest dosc trudna i niebezpieczna dla psow , a tutaj wszystkie psy sa wlasciwie wykastrowane (ale w mlodym wieku. ) Po za tym tam sa wszystkie wazne informacje wedlug mnie. Napisze to samo co napisalam na watku Lusi. Jest mniejszy wybor domow dla chorych i starszych psiakow poniewaz musi sie dla nich znalezc "szczegolny" dom dlatego potrzeba wiecej czasu na poszukiwania. :loveu: Gdyby sie znalazl dom w Holandii to ja oczywiscie wszystko tutaj na miejscu zalatwie i pomoge w transporcie. Imiona te ktore maja na Holandie sa dobre, dlaczego chcecie je zmienic ? Powodzenia w przeprowadzce do Elzy. Quote
brazowa1 Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 Czyli tak samo,co u nas... czy jakis filmik by cos pomogł?zeby pokazac ludziom,ze psy sa zwawe i pelne wigoru? hmmm,chyba kastracja Tino nie bylaby az tak ryzykowna,bo mlody w sumie piesek.A Tobi moze smialo jajka zachowac,bo nie ma problemu z testosteronem.Tylko,czy to by faktycznie duzo zmienilo w podejsciu ewentualnych adoptujacych? bo najwazniejszego-wieku i tak im nie zmienimy... zaczynam myslec o ich odmlodzeniu.Jakby jeden mial 5,a drugi 8 to by poszły? Quote
koss Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 BRAZOWA -nieeeeeeeeeeeeeeeee...,:placz:zostaw im ich klejnoty,przecież to niepotrzebny ból i stres,oni i tak muszą pójść do wybranego domu i człowieka,a taki nie pozwoli na ucieczki z domu i erotyczne igraszki z bezdomnymi suniami....Pszepraszam ale to ,że nie sa wykastrowani nie ma żadnego znaczenia-nie są agresywni ,jeden jest trochę typowo terrierkowo hałaśliwy,a zdrowotnie raczej przeciwskazane. Wiesz ja miałam 2 samce-oba niewykastrowane(jeden11 a drugi 14 lat,kiedy pożegnalam),duże ,niby onek i onek i nie zostali nigdy tatusiami. W czsie okolicznych cieczek-wzmocniny nadzór:evil_lol:...i tyle. No tak, ale ELZA ma sunie...:oops: ..[B][I][COLOR=red].a co do wieku -odmładzaj, odmładzaj....błyskawiczny lifting[/COLOR][/I][/B] Quote
Recommended Posts