Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ALMA2']Bardzi Ci współczuję :-(Renatko.

[quote name='Mysia_']bardzo mi przykro :( trzymaj się Renatko!

Dzięki dziewczynki...jakoś się zbieram,ale wolno mi to idzie:-(

A teraz milsze rzeczy;)
Mój Niuniuś Kochany:loveu:

ICH TROJE
-leżą równiutko na tych samych boczkach,od najwiekszego do najmniejszego...wiadomo,porządek musi być

Posted

Portrecik:loveu:
Ile w tych oczach jest miłości,dobroci i łagodności...kochana psina:loveu:

Niunia i Niuniuś nawet jedzonko mają pod nos podsuwane.Ona zjadła swoje i poszła grzebać w miseczce Niuńka,bo On tak wolno je,że o matko...

Ponieważ Edus robi sobie nieraz poduszkę z Niunia,to i Niunius też nie jest dłużny Edziowi:cool3:

:evil_lol::diabloti:

• 2 weeks later...
Posted

Renata5 napisał(a):
Niuniuś jest słabiutki,jest na kroplówkach,bo nic nie chce jeść,jest znoszony na dwór i wnoszony,bo nie ma siły,bardzo schudł...:-(

Ojejku :-( miejmy nadzieję że to nic groźnego :-(

Posted

Lekarz mówi,że to starość,nic konkretnego Niuniowi nie jest.mam nadzieję,że to tylko przesilenie wiosenne,każdy w tym czasie staje się słabszy,szczególnie starsi i chorzy...
Dzisiaj Nunek zjadł kurczaczka gotowanego,pierwszy raz od 5 dni.jest taki jakby lepszy,nawet sobie pochodził troszkę.Uff...mam nadzieję,że będzie już tylko lepiej

Posted

Niuniuś, jakiś miesiąc temu chyba też nie najlepiej się czuł jeżeli dobrze pamiętam.

Zdrowiej nam piesku. Pańcia kurczaczka ci ugotuje jeszcze.:p

Posted

Jest już znaczna poprawa:) Nunek oprócz vetmedinu dostaje tez dożywotnio karsivan.Moje słoneczko odzyskuje apetyt i sam już wychodzi na dworek.Jeju jak dobrze,że wszystko wraca pomału do normy.
W piątek będą u mnie dziewczyny z dogo,to porobią fotki,zobaczycie jak Nunuś zmizerniał przez tą chorobę:-(.Ale już je i się lepiej czuje,a to jest najważniejsze:)

Posted

Dzieki dziewczynki za kciuki:) Przydały sie bardzo:)
Niuniuś już lepiej sie czuje,choć nadal jest słaby.Widać już po nim starość i różne niedomagania z tym związane.Ale ważne,że odzyskał apetyt.Wprawdzie od początku nie był super jadakiem,musiałam mu podsuwać różne rzeczy,żeby utrafić w jego wysublimowany gust,ale ma kilka rzeczy,które lubi.A mianowicie paróweczki,ale tylko te lepsze typu berlinki-byle parówek nie je;),następną rzeczą,którą lubi to pasztet drobiowy,potem kurczak gotowany i surowy,wołowinka,dobra kiełbaska(żadna tam po 12zł,musi być kiełbaska pierwsza klasa,najlepiej z tych po 20 parę zł) no i pasztetowa wędzona.I to wszystko co Niuniuś je.Oczywiście zawsze przemycam mu w jedzonku witaminki i leki.Ale Niuniuś to taki hrabia jest,nie tylko w jakości jedzenia,ale też w delikatności jedzenia.On nigdy nie je łapczywie,zawsze najpierw sobie poduma,pozastanawia sie,pomyśli,dopiero potem jednym ząbkiem bierze jedzonko.Wszystkie psiaki sie już najedzą,a on dopiero ledwie zaczyna.I tak jest calusieńki czas.Jak Niuniuś je,to w domu musi być cisza,nikt nie może sie poruszyć,bo Niuniuś musi miec spokój podczas jedzenia,bo jak zobaczy jakiś ruch,albo usłyszy hałas,to odchodzi od miseczki i przestaje jeść.To jest najbardziej wybredny psiak do jedzenia jakie tylko miałam i mam u siebie.On celebruje i delektuje się jedzeniem i nikt i nic nie może mu przeszkodzić.A teraz jak był słabszy i jak zaczął mieć apetyt,to każdy u nas wstrzymywał powietrze,żeby nie słychac było nawet oddechu,bo Niuniuś je i nie wolno mu przeszkodzić:)
Dziewczyny były w piątek,zrobiły fotki,ale tylko dwie wyszły i to jak Niuniuś usypiał,także nie widać na nich,że schudł.Ale mam nadzieję,że zaraz zacznie sie troszkę zaokrąglać,bo podtykam mu takie smakołyki,że nawet niektóre dzieci tak w domu nie jadają jak On.Kochany mój Skarb:loveu:

A tu moja Myszka cudna:loveu:.Niedługo obcinamy panienkę bo zarosła,a futerko geste jak nie wiem co;)

• 3 weeks later...
Posted

Święta,święta i po świętach,a ja mam nowiusieńką porcję fotek i 2 filmiki:) Wszystko świeżutkie,bo odebrałam 2 dni temu nowy telefon i przy tej okazji nauczyłam sie wstawiać filmiki na you tube:)

Nunuś i Eduś:)

Nunuś i Morusek:)

Nunuś "z lotu ptaka":)

Posted

Nunuś szykuje się do wskoczenia na łóżko:)

A teraz filmik o tym jak dosłownie co wieczór muszę prosić Nunka,żeby łaskawie zszedł z łóżka,bo chcę je pościelić na noc.Ciemny ten filmik,ale światło w pokoju było słabe,ale widać to i owo;)

[video=youtube;j_W0Z8m4FL0]http://www.youtube.com/watch?v=j_W0Z8m4FL0[/video]

A tu wczoraj na dworku z Myszką i innymi psami:)

[video=youtube;dwAGgBW3nR8]http://www.youtube.com/watch?v=dwAGgBW3nR8[/video]

Posted

Nio rzeczywiście muszisz długo i cierpliwie prosić Niuńka żeby łaskawie zszedł.
Moja sunia też nie prędko nie złazi. A jak już ruszy dupeczkę to najpierw zejdzie przednimi łapami , tylne na łóżku, przeciagnie się, ziewnie, zejdzie, pójdzie napić się wody. Póżniej podejdzie do mnie i stoi blisko i patrzy co ja robie. Jak już skończe i położe jej koncyk i powiem, nio chopaj spać to wejdzie i się przytuli.

Posted

[quote name='ALMA2']Nio rzeczywiście muszisz długo i cierpliwie prosić Niuńka żeby łaskawie zszedł.
Moja sunia też nie prędko nie złazi. A jak już ruszy dupeczkę to najpierw zejdzie przednimi łapami , tylne na łóżku, przeciagnie się, ziewnie, zejdzie, pójdzie napić się wody. Póżniej podejdzie do mnie i stoi blisko i patrzy co ja robie. Jak już skończe i położe jej koncyk i powiem, nio chopaj spać to wejdzie i się przytuli.
A Niuniuś nie czeka aż skończę,tylko jak rozsunę łóżko,to wskakuje.Wtedy ja proszę go i proszę,żeby zszedł,bo trzeba koc położyć na łóżko.No i schodzi.Położę koc,On wskakuje.No to ja znowu proszę i proszę,żeby zszedł,bo trzeba prześcieradło położyć.No to w końcu łaskawie schodzi.No i jak położę prześcieradło,to wtedy hop i już jest na łóżku,nie czekając aż pościelę dalej.A się naskacze ten ,mój Niuniuś;).A jak się uwali na łóżku,to jak chcemy się położyć,to Niuniek za boga nie chce się przesunąć.Musimy go turlać,jak któreś z nas wchodzi do łóżka,bo nijak nie można Go namówić,żeby się choć odrobinę przesunął:p

Nowiutkie fotki

Niuniek wskakuje na łóżko:razz:

Mięsko z kurczaczka,specjalnie dla Niunia samo chudziutkie:)

Niunia przykolegowała sie do miski Niunia;)

Odpoczynek po jedzonku:)