Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 547
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witamy :) Z ogromną radością zdajemy relację z nowego domku Rufika :D:multi: Droga z Zabrza minęła nam bardzo spokojnie- 2 godziny spokojnej drzemki na moich (tj. Gosi) kolanach ;) Od razu odnalazł się w nowym miejscu :) W tej chwili zaznajomiony jest z każdym najmniejszym kącikiem mieszkania :D (pierwszej nocy przygotowaliśmy Mu miejsce w kuchni, sypialnia była poza Jego zasięgiem) Jak już wcześniej zdradziła Dona wczoraj kupiliśmy śliczne czerwone szelki i leżankę w misie - i od wczoraj śpi z nami w pokoju :) Bardzo przyjemnie nam się spaceruje - każda okazja by się przejść jest dobra ;) Też widzimy, że lubi się bawić (ma już nawet ulubioną piłeczkę), ale sam niechętnie zajmuje się zabawkami --> wspólnie szalejemy więc z piłką :) Rufik ma niesamowitą osobowość - nie spodziewaliśmy się tak grzecznego i spokojnego psiaka ze schroniska (sądziliśmy, że trzeba będzie włożyć trochę pracy w ułożenie Go) Wszędzie gdzie jesteśmy tam i On :) Z resztą podbił nie tylko nasze serduszka, ale też i swoich "dziadków i ciocię", których poznał już pierwszego dnia :P Łapki tylne nie sprawiają Mu raczej problemu Na piątek jesteśmy umówieni do weterynarza na kompleksowy "przegląd" i wtedy też Go zachipujemy :D Jak zrobimy jakieś zdjęcia (a z pewnością będą :D:D:D) to podeślemy na forum. Pozdrawiamy wszystkich i dziękujemy za tak wspaniałego przyjaciela - ba, NAJWSPANIALSZEGO! :D:loveu:

Posted

Aha, jeszcze jedna rzecz (ah ta skleroza :P) Chcieliśmy wszystkim bardzo podziękować za wszystkie ciepłe słowa. Przede wszystkim chcieliśmy podziękować za ogromne zaangażowanie w szukanie domu dla Rufiego - bo przecież gdyby nie ogłoszenie w Metrze to skąd dowiedzielibyśmy się o istnieniu naszego Maleństwa :loveu:?

Posted

[quote name='Gosia&Grzes']Aha, jeszcze jedna rzecz (ah ta skleroza :P) Chcieliśmy wszystkim bardzo podziękować za wszystkie ciepłe słowa. Przede wszystkim chcieliśmy podziękować za ogromne zaangażowanie w szukanie domu dla Rufiego - bo przecież gdyby nie ogłoszenie w Metrze to skąd dowiedzielibyśmy się o istnieniu naszego Maleństwa :loveu:?[/quote]

Gosiu, Grzesiu dziekujemy ze dzieki Wam Rufi ma taki dom - bo mozna sie domyslac jaki :multi:
Nie znam Rufuska osobiscie, widze go takiego: ;)

[IMG]http://images27.fotosik.pl/189/964640daebc71f09.jpg[/IMG]

Czekamy na swieze foteczki z Rufuskiem:)

Posted

Oto obiecane fotki:

[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/members/89287-albums389-picture882.html[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/members/89287-albums389-picture884.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/members/89287-albums389-picture882.jpg[/IMG]
[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/members/89287-albums389-picture884.html[/IMG]

Na razie tylko tyle, bo nie możemy więcej do albumu wrzucić (brak miejsca). Jeśli wiecie co zrobić, żeby móc więcej wrzucić to napiszcie proszę.

Pozdrawiamy

Posted

Witam nowych dogomaniaków :cool3:
Normalnie jestem dumna z Rufika, że tak przykładnie się zachowuje.Cieszę się, że droga mineła wam tak spokojnie, obawiałam się, że Rufi będzie troszke niespokojny.Bidulek po raz pierwszy od dłuższego czasu mógł sie w koncu porządnie wyspać, nie szczekały mu nad głowami psy, było mu cieplutko i mięciutko.Jestem też ciekawa czy Rufi grzecznie śpi na posłaniu które mu sprezentowaliście, czy próbuje wskakiwać wam do łóżka?Jak wygląda sprawa z jego nadmiernym szczekaniem i czy próbowaliście go już zostawiac na troszke samego w domu?
Tak przypuszczałam, że apetyt będzie mu dopisywał(jest z niego straszny łakomczuch). Bardzo dobrze, że porcjujiecie mu jedzonko, bo on nie zna umiaru,a z przejedzenia mógłby dostać biegunki(myslę, że z czasem zrobi się mniej przepadzisty).
A jak Ruficzek zachowuje się na spacerkach?W czerwonych szelkach na pewno prezentuje sie ślicznie:loveu:

Posted

Hmmm No właśnie największy problem będzie w sumie z zostawieniem go samego Do tej pory cały czas byłam z Nim w domu Nie odstępuje mnie na krok, nie chce beze mnie na spacery zbyt chętnie wychodzić, jest moim drugim cieniem Dziś wyszłam do piwnicy i został na parę minut sam - było drapanie w drzwi, ale obyło się bez wycia i szczekania Od jutra zaczynamy terapię odzwyczajania od ciągłego przebywania ze mną Jak Grześ będzie w pracy, to będę robiła krótkie seryjki, że wychodzę Musimy Go nauczyć zostawać samemu + staram się też czasem dosłownie zamknąć Mu drzwi przed nosem, aby nie był 100% czasu ze mną i czasem zamiast go zaczepić i pogłaskać to po prostu poignorować (taka rada wyczytana z poradnika TOZ) Maluszek jest bardzo przywiązany i z ogromnym bólem serca muszą Go troszkę odzwyczaić od ciągłego kontaktu tylko ze mną Co do leżanki - w nocy spał albo tam albo przy którymś z nas przy łóżku Oczywiście chciał na początku wskoczyć do nas, ale zrozumiał jak powiedzieliśmy "Fe, nie wolno" (hehe choć nie mam wątpliwość, że jak zostanie sam, to z łóżka skorzysta :P) W ciągu dnia leży tam, gdzie jestem a posłanie będzie tylko na noc Co do szczekania - daje głos (mimo uciszania) przed wyjściem, szaleje jak tylko wezmę szelki do ręki (no niech mi ktoś pokaże pieska, który nie szczeka...) Poza tym obszczekuje pieski i niektóre osoby (wg własnego uznania :) ) Tak poza tym jest cichutki i spokojny :) A brzuszek to dosłownie worek bez dna - dalej by jadł bez umiaru, więc nadal porcjujemy (zobaczymy co wet powie w pt -> to będzie "lekarski" dzień, bo mu chyba zdjęcie nóżek zrobimy i oczywiście zachipujemy)

Już Go kochamy :) Nie wyobrażamy sobie życia bez niego!

Pozdrawiamy!

Posted

o ludzie dopiero teraz zobaczylam Rufalka w nowym domku!!!:multi::multi::multi:
co za szczescie!!1:loveu::loveu:
witajcie wspaniali opiekunowie Rufiego!!:loveu::loveu:
alez on piekny w tym legowisku!!:loveu::loveu:

Posted

Właśnie jesteśmy w trakcie przyzwyczajania go do zostawania samemu. Wychodzimy na kilkanaście minut z mieszkania i zostawiamy otwarte okno, żeby słyszeć czy szczeka. Póki co nie jest źle- zaczął szczekać dopiero po kilkunastu minutach jak usłyszał innego psa. No i zeżarł opakowanie lentilków nieopatrznie zostawione na szafce nocnej... :diabloti:. W niedzielę będzie miał pierwszą poważniejszą próbę- zostanie sam na ok 3 godziny. Mamy nadzieję, że będzie spokojny :)

Posted

[quote name='Kamila_s']dziewczyny wiem,ze to nie na temat ,ale potrzebuje tej informacji...wiem,ze robilyscie ogloszenia w metro:cool3:;)
blagam o namiary..jak zrobic takie ogloszenie???;)[/quote]

Wrzucasz ogloszenie na cafeanimal i jak psiak sie spodoba to trafia bezposrednio do metra;)