Mysia_ Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 przewspaniale :multi: chyby tytuł trzeba zmienić? :mad: Quote
Gosia&Grzes Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Witamy :) Z ogromną radością zdajemy relację z nowego domku Rufika :D:multi: Droga z Zabrza minęła nam bardzo spokojnie- 2 godziny spokojnej drzemki na moich (tj. Gosi) kolanach ;) Od razu odnalazł się w nowym miejscu :) W tej chwili zaznajomiony jest z każdym najmniejszym kącikiem mieszkania :D (pierwszej nocy przygotowaliśmy Mu miejsce w kuchni, sypialnia była poza Jego zasięgiem) Jak już wcześniej zdradziła Dona wczoraj kupiliśmy śliczne czerwone szelki i leżankę w misie - i od wczoraj śpi z nami w pokoju :) Bardzo przyjemnie nam się spaceruje - każda okazja by się przejść jest dobra ;) Też widzimy, że lubi się bawić (ma już nawet ulubioną piłeczkę), ale sam niechętnie zajmuje się zabawkami --> wspólnie szalejemy więc z piłką :) Rufik ma niesamowitą osobowość - nie spodziewaliśmy się tak grzecznego i spokojnego psiaka ze schroniska (sądziliśmy, że trzeba będzie włożyć trochę pracy w ułożenie Go) Wszędzie gdzie jesteśmy tam i On :) Z resztą podbił nie tylko nasze serduszka, ale też i swoich "dziadków i ciocię", których poznał już pierwszego dnia :P Łapki tylne nie sprawiają Mu raczej problemu Na piątek jesteśmy umówieni do weterynarza na kompleksowy "przegląd" i wtedy też Go zachipujemy :D Jak zrobimy jakieś zdjęcia (a z pewnością będą :D:D:D) to podeślemy na forum. Pozdrawiamy wszystkich i dziękujemy za tak wspaniałego przyjaciela - ba, NAJWSPANIALSZEGO! :D:loveu: Quote
Gosia&Grzes Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Aha, jeszcze jedna rzecz (ah ta skleroza :P) Chcieliśmy wszystkim bardzo podziękować za wszystkie ciepłe słowa. Przede wszystkim chcieliśmy podziękować za ogromne zaangażowanie w szukanie domu dla Rufiego - bo przecież gdyby nie ogłoszenie w Metrze to skąd dowiedzielibyśmy się o istnieniu naszego Maleństwa :loveu:? Quote
Mysia_ Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 witamy :loveu: bardzo się cieszę, że u Rufika wszystko dobrze :loveu::multi: aż łezka w oku się kręci... Czekamy na foteczki :razz: Quote
Maszaberla Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 [quote name='Gosia&Grzes']Aha, jeszcze jedna rzecz (ah ta skleroza :P) Chcieliśmy wszystkim bardzo podziękować za wszystkie ciepłe słowa. Przede wszystkim chcieliśmy podziękować za ogromne zaangażowanie w szukanie domu dla Rufiego - bo przecież gdyby nie ogłoszenie w Metrze to skąd dowiedzielibyśmy się o istnieniu naszego Maleństwa :loveu:?[/quote] Gosiu, Grzesiu dziekujemy ze dzieki Wam Rufi ma taki dom - bo mozna sie domyslac jaki :multi: Nie znam Rufuska osobiscie, widze go takiego: ;) [IMG]http://images27.fotosik.pl/189/964640daebc71f09.jpg[/IMG] Czekamy na swieze foteczki z Rufuskiem:) Quote
Gosia&Grzes Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Myślę, że dzisiaj postaramy się już jakieś fotki zrobić i wrzucić na stronkę :) Quote
asika5 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Rufik ty szczęściarzu:loveu::loveu::loveu: Bardzo bardzo się ciesze:multi: Gosia&Grześ jesteście aniołami Quote
Gosia&Grzes Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Oto obiecane fotki: [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/members/89287-albums389-picture882.html[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/members/89287-albums389-picture884.jpg[/IMG] [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/members/89287-albums389-picture882.jpg[/IMG] [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/members/89287-albums389-picture884.html[/IMG] Na razie tylko tyle, bo nie możemy więcej do albumu wrzucić (brak miejsca). Jeśli wiecie co zrobić, żeby móc więcej wrzucić to napiszcie proszę. Pozdrawiamy Quote
dona20 Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 Witam nowych dogomaniaków :cool3: Normalnie jestem dumna z Rufika, że tak przykładnie się zachowuje.Cieszę się, że droga mineła wam tak spokojnie, obawiałam się, że Rufi będzie troszke niespokojny.Bidulek po raz pierwszy od dłuższego czasu mógł sie w koncu porządnie wyspać, nie szczekały mu nad głowami psy, było mu cieplutko i mięciutko.Jestem też ciekawa czy Rufi grzecznie śpi na posłaniu które mu sprezentowaliście, czy próbuje wskakiwać wam do łóżka?Jak wygląda sprawa z jego nadmiernym szczekaniem i czy próbowaliście go już zostawiac na troszke samego w domu? Tak przypuszczałam, że apetyt będzie mu dopisywał(jest z niego straszny łakomczuch). Bardzo dobrze, że porcjujiecie mu jedzonko, bo on nie zna umiaru,a z przejedzenia mógłby dostać biegunki(myslę, że z czasem zrobi się mniej przepadzisty). A jak Ruficzek zachowuje się na spacerkach?W czerwonych szelkach na pewno prezentuje sie ślicznie:loveu: Quote
Gosia&Grzes Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Hmmm No właśnie największy problem będzie w sumie z zostawieniem go samego Do tej pory cały czas byłam z Nim w domu Nie odstępuje mnie na krok, nie chce beze mnie na spacery zbyt chętnie wychodzić, jest moim drugim cieniem Dziś wyszłam do piwnicy i został na parę minut sam - było drapanie w drzwi, ale obyło się bez wycia i szczekania Od jutra zaczynamy terapię odzwyczajania od ciągłego przebywania ze mną Jak Grześ będzie w pracy, to będę robiła krótkie seryjki, że wychodzę Musimy Go nauczyć zostawać samemu + staram się też czasem dosłownie zamknąć Mu drzwi przed nosem, aby nie był 100% czasu ze mną i czasem zamiast go zaczepić i pogłaskać to po prostu poignorować (taka rada wyczytana z poradnika TOZ) Maluszek jest bardzo przywiązany i z ogromnym bólem serca muszą Go troszkę odzwyczaić od ciągłego kontaktu tylko ze mną Co do leżanki - w nocy spał albo tam albo przy którymś z nas przy łóżku Oczywiście chciał na początku wskoczyć do nas, ale zrozumiał jak powiedzieliśmy "Fe, nie wolno" (hehe choć nie mam wątpliwość, że jak zostanie sam, to z łóżka skorzysta :P) W ciągu dnia leży tam, gdzie jestem a posłanie będzie tylko na noc Co do szczekania - daje głos (mimo uciszania) przed wyjściem, szaleje jak tylko wezmę szelki do ręki (no niech mi ktoś pokaże pieska, który nie szczeka...) Poza tym obszczekuje pieski i niektóre osoby (wg własnego uznania :) ) Tak poza tym jest cichutki i spokojny :) A brzuszek to dosłownie worek bez dna - dalej by jadł bez umiaru, więc nadal porcjujemy (zobaczymy co wet powie w pt -> to będzie "lekarski" dzień, bo mu chyba zdjęcie nóżek zrobimy i oczywiście zachipujemy) Już Go kochamy :) Nie wyobrażamy sobie życia bez niego! Pozdrawiamy! Quote
Manixsa Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 [CENTER][I][B]To fajnie że psiakowi sie udalo...........[/B][/I][/CENTER] Quote
Asia_Klero Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Kochane fotki:razz:pozdrowienia dla Was i dla Rufiego oczywiscie;) Quote
Kamila_s Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 o ludzie dopiero teraz zobaczylam Rufalka w nowym domku!!!:multi::multi::multi: co za szczescie!!1:loveu::loveu: witajcie wspaniali opiekunowie Rufiego!!:loveu::loveu: alez on piekny w tym legowisku!!:loveu::loveu: Quote
Maszaberla Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Gosia, Grzesiu co nowego u Rufka? Zostal chociaz na minute sam?;) Quote
Gosia&Grzes Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Właśnie jesteśmy w trakcie przyzwyczajania go do zostawania samemu. Wychodzimy na kilkanaście minut z mieszkania i zostawiamy otwarte okno, żeby słyszeć czy szczeka. Póki co nie jest źle- zaczął szczekać dopiero po kilkunastu minutach jak usłyszał innego psa. No i zeżarł opakowanie lentilków nieopatrznie zostawione na szafce nocnej... :diabloti:. W niedzielę będzie miał pierwszą poważniejszą próbę- zostanie sam na ok 3 godziny. Mamy nadzieję, że będzie spokojny :) Quote
Asia_Klero Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 bedzie dobrze:razz: tak na marginesie zmiencie tytul;) Quote
Mysia_ Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 :loveu::loveu::loveu: zaraz mi się humor poprawił :loveu: Quote
Kamila_s Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 dziewczyny wiem,ze to nie na temat ,ale potrzebuje tej informacji...wiem,ze robilyscie ogloszenia w metro:cool3:;) blagam o namiary..jak zrobic takie ogloszenie???;) Quote
Maszaberla Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 [quote name='Kamila_s']dziewczyny wiem,ze to nie na temat ,ale potrzebuje tej informacji...wiem,ze robilyscie ogloszenia w metro:cool3:;) blagam o namiary..jak zrobic takie ogloszenie???;)[/quote] Wrzucasz ogloszenie na cafeanimal i jak psiak sie spodoba to trafia bezposrednio do metra;) Quote
Kamila_s Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 :loveu:[quote name='Maszaberla']Wrzucasz ogloszenie na cafeanimal i jak psiak sie spodoba to trafia bezposrednio do metra;)[/quote] dziekuje!!!:loveu::loveu: Quote
Mysia_ Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 no i trzeba mieć trochę szczęścia :razz: Rufik akurat je miał :loveu: Quote
Maszaberla Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 [quote name='Mysia_']no i trzeba mieć trochę szczęścia :razz: Rufik akurat je miał :loveu:[/quote] Rufik mial;) Quote
dona20 Posted March 1, 2009 Author Posted March 1, 2009 Napiszcie jak tam wizyta u weterynarza?Co nowego słychać u Ruficzka? Quote
Recommended Posts