Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Historia Tokaja jest taka jakich wiele. Gdy był młody i zdrowy miał dom i Pana. Gdy zachorował sielanka się skończyła. Jego Pan stwierdził, że zabawka się zepsuła i trzeba się jej pozbyć. :angryy::angryy: i tak ok 2 miesięcy temu Tokaj zamienił domową kanapę na zimny schroniskowy boks.
Gdy przyjechał do schroniska był przerażony i zdezorientowany. Jego skóra była w kiepskim stanie. Miał całkowicie łyse uszy i część pyska. Miał także zapalenie spojówek. Teraz jamniś czuje się już dużo lepiej. Sierść na pysku odrosła uszka też zaczynają porastać sierścią. Jamniś bardzo źle znosi zamkniecie w klatce. Gdy przebywał w boksach z innymi psami nie chciał jeść. Całymi dniami leżał na swoim kocyku. Teraz gdy został przeniesiony na korytarz, gdzie codziennie wychodzi na spacery i ma częstszy kontakt z ludźmi jest dużo weselszy. Zaczął jeść. Gdy tylko kogoś zobaczy robi wszystko żeby zwrócić na siebie uwagę. Na spacerach jest bardzo wesoły i skory do zabawy. Ma ok. 5 – 6 lat. Jest wykastrowany.

Posted

Tokaj na pewno znajdziesz domek. Jesteś ślicznym jamolem. Nie powinno sie nikomu źle życzyć, ale jak słucham że właściciel pozbywa sie pieska bo Popsuł się" to życzę mu doczekania chwili gdy sam sie popsuje i go odstawią.

Posted

Ola164 napisał(a):
Jejku... ja nie potrafie żyć bez jamnika :(:(:(

ja tez.

Witam kochani na nowym watku.
Prosze powiedzcie mi gdzie on jest, w jakim schronisku ?

Posted

Isadora7 napisał(a):
Jezu wiem... ja nawet przetrzymam u siebie...

To super. Tylko jest jeden problem, tam sa dwa jamnorki i ja nie wiem..........:placz::placz::placz::placz::placz:.

Posted

Dzwoniła Pani Dyrektor. Tokaj ma dom!!!:multi::multi::multi: Adoptowali Go ludzie, którzy niedawno stracili sunie jamniczkę.Tokaj zamieszkał w domku niedaleko Olsztyna.
Państwu nie przeszkadzało to, że psiak chorował i ma łyse placki na uszach.

Posted

Ania_i_Kropka napisał(a):
Dzwoniła Pani Dyrektor. Tokaj ma dom!!!:multi::multi::multi: Adoptowali Go ludzie, którzy niedawno stracili sunie jamniczkę.Tokaj zamieszkał w domku niedaleko Olsztyna.
Państwu nie przeszkadzało to, że psiak chorował i ma łyse placki na uszach.

I to jest prawdziwa miłość do psiaka. Ech co dam aukcje na jamniora to wybywa przed końcem aukcji i powiem ze bardzo, bardzo się cieszę.

Posted

Ania_i_Kropka napisał(a):
Chyba musimy częściej prosić jamniczą ciocię o akucje:evil_lol:

No tak naprawdę to allegro jeszcze chyba jedna ciotka dawała. Do mnie specjalnie przychodzą chętni na jamniki, to fakt. Najważniejsze ze jamniś długo nie czekał.