Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jutro po 18 cała rodzina będzie w domu w komplecie, możemy wtedy przyjechać z Gerdą, może przypadną sobie do gustu. No i znowu pani pytała o Kazana, jego by wzięli w ciemno, zauroczył ich bardzo. Kazan robi furorę.

Posted

Byłam na spacerze w okolicy więc odwiedziłam Gerdę. Wygląda na to, że państwo zdecydowali się ją zatrzymać:multi: Niedługo możemy wpaść podpisać umowę adopcyjną i przy okazji przekazać książeczkę zdrowia od byłych właścicieli.

Posted

Hurraaaa!!!!!!! A widziałaś ją tylko czy rozmawiałaś? Ciekawe jak zniosła noc, gdzie spała itd.
Ona tam tak pasowała od 1-szego momentu, że nie mogłoby być inaczej :loveu:

Posted

Rozmawiałam z panią i z babcią i z dziadkiem i widziałam Gerdunię. Oczywiście w domku sobie siedziała, spała pewnie też w domu:) Pani mówi, że Gerda ma jeszcze trochę dystansu do jej męża, ale miejmy nadzieję, że niebawem jej minie uraz (zapewne pamięta niezbyt nieprzyjemne traktowanie przez poprzedniego właściciela). No i jeszcze pani mówiła, że nie jest wybredna i wszystko jej pasuje do jedzenia. A, i że wymknęła im się przez bramkę, ale nie uciekła tylko od razu wróciła jak zawołali.
Klimatyzuj nam się ładnie, Gerduś:loveu:

Posted

Niesamowite, ze wrocila!! Facet mowil, ze ona jak poleci, to nieraz pare godzin jej nie ma, bo nie reaguje na zadne wolanie!
Nowy domek w ciagu niecalej doby osiagnal wiecej, niz stary przez cale zycie suni :loveu::multi:

Posted

widziałam Gerdę na ogródku z państwem i jakimś małym chłopcem :loveu: często będziemy ją widywać, bo mieszka naprzeciwko lecznicy :cool3:

Posted

Podpisywanie zrzeczenia było bardzo niefajne :(
10-letnia córka płakała w pokoju obok, a mamusia ze swoją skrzywioną miną opowiadała, jak to nie wyobraża sobie wytrzymać szczekania i biegania psa, kiedy ONA jest w ciąży.
Dziewczynka bardzo kocha zwierzęta, sprowadza przybłędy psie i kocie, co wywołuje chyba ciągły grymas na twarzy mamusi.
To nieszczęście, gdy tak wrażliwe dzieci mają kompletnie pozbawionych empatii rodziców.

Nie wyobrażam sobie jak czuje się ta dziewczynka. Mama oddała jej ukochanego psa z jakiegoś głupiego powodu, w tajemnicy. Na jej miejscu chyba bym nie mogła przełamać niechęci (nienawiści) do nowego rodzeństwa, które się urodzi.
Wygnanie starego członka rodziny, by zrobić miejsce nowemu. Prawo dżungli normalnie :shake:

Posted

Nie zapomnij powiedziec panstwu, ze za ok 1,5 mca sunia bedzie miala oplacona sterylke i bedziemy sie w tej sprawie kontaktowac, albo oni nich dzwonia na pocz. czerwca i ustalaja sobie termin :)

Posted

Nie mam foteczków! Gerda szczęśliwa, pan zadowolony - zabiera ją na spacery do lasu, więc ma się gdzie wybiegać, oprócz tego ogromnego ogrodu oczywiście. No, umowa podpisana, książeczka oddana, o sterylce powiadomiłam, o szczepieniach też.