Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od jakiegoś czasu czytam Forum i brak mi PONów. Do niedawna pisano epopeje i Hymny pochwalne na temat swoich psów co było nader ciekawe a teraz co wygineły ,bo sezon wystawowy? Może ktoś coś poopowiada co słychać w świecie Poniarzy? Jestem bardzo ciekawy.

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No cóż masz rację.

W temacie PONów cisza. :lol:

Mój Pompon nadal biega , hasa po nadrzecznych zarośłach , niszczy sobie szatę i jest w pełni szcześliwy. Wystawy go nadal nie interesują. :D

Niedługo będą jego 2 urodziny.

Pan wypije pyfko , a Poni dostanie puszkę do zagryzienia. :beerchug:

Posted

Cieszę się ,że jednak coś żyje i dobrze rośnie. Trzeba mu na urodzinki zafundować super tort kiełbasiany z najlepszymi życzeniami.

Posted

a ja swoje PONki ogoliłam :) nie będę już ich wystawiać... Araka już nie ma... Tośka ma ponad 9 lat a Brawura zakończyła wystawy na Międzynarodowym Championacie teraz czas na jej dzieci :)

w ubiegła niedziele debiutował w Jeleniej Górze jej ostatni synek WYBRANEK, dostał w szczeniakach ocenę "wybitnie obiecującą", pózniej jako najlepszy szczeniak brał udział w BIS Puppy gdzie został z wszystkich ras wybrany do finałowej V i... uciekł z ringu do włascicielki :)

Posted

Witam,

Moja Grzanka Hajko-Nerta właśnie tydzień temu skończyła championat młodzieżowy i powoli szykujemy się do klasy pośredniej. A więc szerokie wody!

Chcemy też pokryć ją w zimie i szukamy odpowiedniego dawcy. Może jakieś propozycje?

Krzysztof

Posted

Gratuluje Wybrankowi. Mam nadzieje ,że wystawy mu się spodobają i nie będzie uciekał. Trzymam też kciuki za Grzankę bardzo mi się podoba.

Posted

domowe imię WYBRANKA to Fido :) nawet przez chwilę myślałam, że jego właścicielka zalogowała się na dogomanii ;)

Fido masz PONa ?

ja do GRZANKI proponuje tego psa, o którego pytałeś nie mnie w mailu ;) (z tych 3, ten najstarszy najlepszy do niej, moim zdaniem)

też kryję Brawurę na jesień ale u mnie już decyzja podjęta, ojcem ZALOTNEJ :)

Posted

Fido

Pochwal się!

Nażekasz, że cisza... a sam nic nie mówisz!!!

Moje ponki szalkekja na spacerach!

Czata czuje się świetnie (serduszko jeszcze sobie dobrze radzi), a Jaguś zakończyła kwarantannę poszczepienna i nadrabia zaległości!

Wczoraj spotkałyśmy śliuczna ponke na spacerze! Była urocza, czarno-srebrna i z ogonkiem! :lol:

Posted

Ja tez zauwazylam ze jakas cisza nastala w PONach. Rzadko teraz zagladam na forum ale czasem lubie poczytac co tam nowego piszecie. Moje ponki maja sie dobrze. Tarka w tym roku zdobyla cztery CACIBY teraz bedzie mamą. Zanka zaczyna swoja przygode z wystawami. Ale juz sie raz pokazala pieknie i na wystawie w Opolu byla III na Bis Junior mimo bardzo mlodego wieku-10miesiecy. A moja zwierzeca rodzina powiekszyla sie o pieknego kocorka Norweskiego Lesnego- Harrisona. Zanka stara sie go sprowokowac do zabawy. Wylizuje mu zawziecie uszy a Tarka go ignoruje- nafukal na nia wiec ona sie obrazila i udaje ze go nie ma w domu. Harry jest tez po doskonalych rodzicach z tytulami intera i championa. Ale chyba w wystawy kocie nie chce mi sie bawic. Na razie jest przytulanka.

Posted

Ja tez sie melduje z maratonu wystawowego ( 5 wystaw w 5 weekendow) :morning: . Dzisiaj przywiozlysmy kolejnego niemieckiego CAC ml. Dzingli wzielaby i rase ale.... w porownaniu uciekla mi z ringu :D . Chyba miala juz tak samo dosc jak ja. Ja jestem czlowiek wygodny i nie moge zyc co weekend jak koczownik. :wink:

Wracam na kanape a Dzingli do obgryzania CACowego swinskiego ucha.

Posted

Witam Wszystkich.Nareszcie coś drgneło i coś piszecie.Moje zwierze jest kanapowcem i to mu najbardziej odpowiada.Wystawy polubił ,choć trzeba przyznać nie od razu.Ma Championat Polski i kończy Intera w tym roku jak szybko przyślą potwierdzenia.Chwilowo wystawiamy za granicą ,bo kraj nas nigdy nie rozpieszczał.Mam nadzieje ,że to się zmieni.Jak patrzę na wyniki wystaw w kraju to ciągle ci sami wystawcy i ci sami wygrywający,jakby innych ładnych nie było.Czekam więc ,aż coś się zmieni i może wrócę na nasze ringi.

Posted

słyszę nutkę rozgoryczenia... może Ci sami wygrywają bo reszta jeździ za granice wygrywać z samym sobą ? co to za frajda? sama robiłam z Brawurą intera i wiem jak to wygląda, o wiele trudniej wygrać w Polsce bo jest dość dużo PONów i to najlepszych... nie trudno zrobić Ch.Czech, Słowacji, Rosji, Węgier, Austrii nie wspominając o Chorwacji itd... tam nie ma konkurencji

ja od PONów odchodzę (przez ogony) ale na pewno dalej będę śledzić wyniki, i nie uważam żeby te psy które wygrywają wygrywały nie słusznie... jeśli jeden pies podoba sie wielu sędziom to znaczy, że coś w nim jest

Posted

Moje wyjazdy za granicę z psem wcale nie są takie łatwe.Ile razy pojechałem zawsze spotkałem konkurencję z Polski.Może takie moje szczęście. I wcale nie było łatwo.Uważam ,że wystawianie interów na krajówkach tylko po to by sobie poprawić humor i blokować resztę to trochę nieładnie,ale jeśli komuś to sprawia przyjemność.Ja po prostu zdobyłem dla mojego psa wszystko w kraju i teraz bawię się gdzie indziej.A ponów w kraju jest coraz więcej i to bardzo ładnych i tych z ogonami też.Więc może należy dać im szansę?

Posted

ale sędzia nie jest dobrym wujkiem, wygrywa najlepszy, najlepiej wystawiony i przygotowany czy ma przegrać tylko dlatego, że jest ładny i za dużo wygrywa ??? co za bzdura...

każdy ma szanse ale trzeba wystawiać, pokazywać się, ćwiczyć z psem wystawianie itd jakoś zrobiłeś ten Ch.Pl.... a co znaczy blokowanie na krajówkach przez interów ??? przecież na krajówkach nie ma cacibów potrzebnych do intera, cwc dostaje się w pośredniej i otwartej... to co pies jak zrobi Ch.Pl. czy Intera to ma już siedzieć w domu i nie pokazywać się ??? a jak inaczej zaprezentować psa właścicielom suk ? zresztą wystawy to bardzo często spotkania towarzyskie to co właściciel intera ma go zostawić w domu i sam przyjechać ?

i myślę, że to teraz Ty sobie poprawiasz humor za granica a nie Ci co walczą w Polsce :)

Posted

Masz rację poprawiam sobie humor za granicą polskiego piekiełka,gdzie zawiść niszczy wszystko. Nawet tak przyjemną imprezę jak wystawy.Tam przynajmniej spotyka się miłych ,życzliwych ludzi,któży potrafią się cieszyć twoją wygraną . Może kiedyś doczekam się tego i w Polsce ,ale chyba będe juz dziadkiem.A tego psa bardzo lubię i bardzo mi sie podoba,mam nadzieje że szybko nie zniknie z ringu jako czołowy reproduktor kraju.Uważam,że światek ponów zna się na tyle dobrze, że właścicielom suk nie trzeba reklamować dobrych psów one same się obronią, a tych nieciekawych nie należy rozmnażać.

Posted

ale polskie piekiełko to właśnie m.in. tacy co przegrywają z pieknymi psami i chodzą i gadają "a po co on/ona z tym interem jeszcze jeździ, muszą sie dowartościowywać, nie dają szansy innym" itd, bo pewnie nie jestes odosobniony w swoim zdaniu...

Posted
ale sędzia nie jest dobrym wujkiem, wygrywa najlepszy, najlepiej wystawiony i przygotowany czy ma przegrać tylko dlatego, że jest ładny i za dużo wygrywa ??? co za bzdura...

każdy ma szanse ale trzeba wystawiać, pokazywać się, ćwiczyć z psem wystawianie itd jakoś zrobiłeś ten Ch.Pl.... a co znaczy blokowanie na krajówkach przez interów ??? przecież na krajówkach nie ma cacibów potrzebnych do intera, cwc dostaje się w pośredniej i otwartej... to co pies jak zrobi Ch.Pl. czy Intera to ma już siedzieć w domu i nie pokazywać się ??? a jak inaczej zaprezentować psa właścicielom suk ? zresztą wystawy to bardzo często spotkania towarzyskie to co właściciel intera ma go zostawić w domu i sam przyjechać ?

Myślę że Dzidtka ma rację .( mimo że mamy zupełnie inne podejscie do PONów :wink: )

A gdzie, jak nie w ojczyźnie rasy mają byc najpiękniejsze psy ?

I że trudniej wygrać w Polsce niż poza granicami to chyba normalna rzecz.

A psy jezeli ktoś ma ochotę to niech wystawia aż do emerytury ( swojej albo psa :lol: )

Posted

Włożyłem kij w mrowisko. :lol: Ale jestem ciekawy co jeszcze napiszecie.Wystawianie w Czechach,Słowacji i tak dalej jest proste to fakt.Tam nie ma ponów,chwbw że trafi się na znajomych z Polski.Ale spróbuj wygrać w Niemczech, Holandii,Finlandii tam są piękne psy po polskich liniach a sędziuja często polscy sędziowie.Jakoś tam mało kto jeżdzi.Teraz gdy do intera nie trzeba CACIB-u z Polski to każdy pies czy cudo czy nie będzie miał intera bez problemu i nikt tego nie będzie mógł kwestionować.

Posted

do Niemiec nie możemy jeździć przez ogony... od jakiś 2 lat ale wcześniej psy z Polski tam jeździły, nawet na ostatniej na której psy z ciętymi ogonami mogły być były z Polski. Niemieckie PONy nie są konkurencją, to inny typ... ale o tym juz była mowa

zarówno w Holandii jak i w Finlandii były wystawy światowe, na których byli Polacy i BOB (nie tylko bo i BOS i Zw.Mł.) przyjechały do Polski...

a ciekawe gdzie Ty byłeś po swoje caciby :) czyżby Niemcy, Holandia lub Finlandia ? :)

Posted

Dzięki Bogu mój pies ma ogon szczątkowy co jest zaznaczone w rodowodzie i do Niemiec mogę spokojnie jeżdzić .Akurat moje dwa CACIB-y są z Niemiec i Danii jeśli to Cię interesuje i jeden z Polski.A wyjazd tylko na duże imprezy to oszczędność biednego.

Posted

wyjazdy na światówki oszczednością biednego ??? co Ty wypisujesz ? przecież tam jedzie sie po tytuł i po caciba jednego a reszte też trzeba gdzieś zdobyć do intera, jechać i płacić... tylko tam zgłasza sie psy, które mają szanse a nie gdzies fuksem wygrały...

to pojedź na jakąś światówkę, europejską i wygraj :)