Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Fauka']Facet musi poczuć się potrzebny przecież, nie? :evil_lol:

A ja wolę torby, bo nienawidzę ściągać plecaka i wyciągać aparatu, wolę mieć go pod ręką :eviltong: No ale zazwyczaj nie ja go noszę :razz:[/QUOTE]

No ba:evil_lol: Trzeba łechtać jego męskość :diabloti:

Ja znów plecak. Zwłaszcza jak jestem na jakimś dużym evencie i muszę mieć wszystko przy sobie by nie latać po terenie całej imprezy bo np. bateria mi padła lub obiektyw trzeba zmienić ;) A torba przeszkadza zwłaszcza przy ilości 3/4 obiektywów i obija się przy większym tempie poruszania się ;)+

Amber jakie fikuśne plecaczki? Ja mam czarny, zwykły foto i nie ma problemów z czyszczeniem.

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No dla mnie to one są fikuśne, takie czyste, pro i w ogóle... Jakby wylądowały z Wiślanym mule jak moja biedna torebka (którą czyszczę zwykle gąbką i płynem do mycia naczyń :lol:) to było by smutno.

Ale jak mówię, ja noszę przy sobie body z obiektywem i to tyle. Nie potrzebuje plecaka.

Posted

[quote name='Amber']No dla mnie to one są fikuśne, takie czyste, pro i w ogóle... Jakby wylądowały z Wiślanym mule jak moja biedna torebka (którą czyszczę zwykle gąbką i płynem do mycia naczyń :lol:) to było by smutno.

Ale jak mówię, ja noszę przy sobie body z obiektywem i to tyle. Nie potrzebuje plecaka.[/QUOTE]

Mój też kilka razy w błotku wylądował. Chyba tylko raz go prałam w pralce ale to już był szaro-czarny i na zewnątrz i w środku ;) A tak to tak jak ty - gąbka z jakąś mydliną i jest ok :evil_lol:

Posted

Ja muszę wyprać torebkę, ale ona jest pół z materiału i pół ze skaju, i się boję, że po praniu będzie wyglądała gorzej niż przed, jak "skóra" zacznie pękać... Nie wiem jakiej jakości to jest ;)

Posted

[quote name='Voute']600D to dobry korpus, znajoma ma, na początek w sam raz ;) Natomiast co do 18-135, to osobiście nie polecam. Mam i używam tylko do pamiątkowych zdjęć typu imieniny, to szkło do niewielu rzeczy się nadaje ;)
[/QUOTE]

ok to jaki polecacie obiektyw w takim razie?;)

Posted

zapraszam na bazarek foto, mozna pochwalic sie swoimi fotami i wygrac kase na psy z pwp ;)
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244914-Wielki-FOTO-bazar-2013!dodaj-zdjecie-i-wygraj-pieniadze-dla-psow-z-pwp!Do-21-07-22-00[/url]

Posted

Nigdy nie miałam plecaka foto, ale mam dwie torby i je uwielbiam <3

No i przede wszystkim musze sie pochwalić, że już zamówiłam Nikona D7100 :loveu: teraz bede chodzic po scianach do wizyty kuriera :evil_lol:

Posted

[URL]http://screenshu.com/static/uploads/temporary/a8/e9/is/zj5eqs.jpg[/URL]
Sory za jakość, ale nie chcialo mi sie tego uploadować inaczej.
Jak dla mnie Twoje zdjęcie za ciemne, kolory zbyt płaskie
pokombinowałabym coś z okiem, ale mi sie nie chcialo tez :P

Posted

[quote name='netheter'][URL]http://screenshu.com/static/uploads/temporary/a8/e9/is/zj5eqs.jpg[/URL]
Sory za jakość, ale nie chcialo mi sie tego uploadować inaczej.
Jak dla mnie Twoje zdjęcie za ciemne, kolory zbyt płaskie
pokombinowałabym coś z okiem, ale mi sie nie chcialo tez :P[/QUOTE]
teraz troche jak zjarany wygląda :cool3:

Posted

Pokazałam Ci tylko co ja bym pewnie zrobiła z tym zdjęciem ;) Choć to już zależy czy miałabym je w RAWac czy nie, bo jak tak to pewnie inaczej by to wygladalo.

[IMG]http://fc05.deviantart.net/fs70/f/2013/184/d/c/untitled_by_yadira_szara-d6bu66l.jpg[/IMG]
a tu najnowsze, z 1 lipca ;)

Posted

[quote name='netheter']Pokazałam Ci tylko co ja bym pewnie zrobiła z tym zdjęciem ;) Choć to już zależy czy miałabym je w RAWac czy nie, bo jak tak to pewnie inaczej by to wygladalo.

a tu najnowsze, z 1 lipca ;)[/QUOTE]

Rozumiem, rozumiem ;)
Dla mnie Twoja wersja ciutkę za jasna, wiem, przykładowe ;)

A zdjęcie robi wrażenie, ten grzywek się jeszcze mniejszy wydaje :cool3:

Posted

Aleksandrossa, moim zdaniem na Twoim zdjęciu nie ma po prostu mocnego punktu... Patrząc na fotę nie zatrzymuję się na dłuższą chwilkę bo nie mam na czym. ;)

Gdybyś wyciągnęła cienie i dodała kilka plusów na ekspozycji (jak zrobiła to netheter) mogłabyś już ładnie wyostrzyć oczka. A poza tym, wydaje mi się, że kadr jest zdecydowanie za ciasny.

Posted

A coś takiego, lepiej?
[url]http://imageshack.us/a/img844/493/5oj9.jpg[/url]

Dziękuję oczywiście za wszystkie uwagi, są one dla mnie bardzo cenne ;)
Czasami mnie chyba helios ciutkę ogranicza ale i tak na to szkiełko narzekać nie mogę :loveu:

Posted

Zawsze lepiej robić z 'trochę dalej' niż 'trochę bliżej' :)
Już się tego nauczyłam, choć nie zawsze pamiętam. Można spokojnie dokadrować jak obiektyw dobrze ostrzy i nie ma problemu.

Posted

[quote name='netheter']Zawsze lepiej robić z 'trochę dalej' niż 'trochę bliżej' :)
Już się tego nauczyłam, choć nie zawsze pamiętam. Można spokojnie dokadrować jak [B]obiektyw dobrze ostrzy i nie ma problemu[/B].[/QUOTE]
A i z tym problem bywa ;)
Wszystko na manualu bo do Nikona D5000 mam podpiętego Heliosa 44-2.
Ostrość da się ustawić do 2m od fotografowanego obiektu więc czasami ciężko bywa ;)