Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kiłi']A mam:diabloti: Ale je musze wyprasować :evil_lol:
Ojj tak kocyki są de best!! Moje mają ich conajmniej 5 plus malusie niebieskie podusie z ikei hahaha:evil_lol::evil_lol:

Okamia, no właśnie musze zacząć robić w rawach w końcu ;)[/QUOTE]

Nie zacząć tylko ładnie aparat w łapki i przestawić na funkcje Raw+L i jazda :evil_lol: Ostatnio kumplowi przestawiłam na same rawy, dzwonił do mnie i płakał co mu zrobiłam :diabloti: a potem to zaskoczenie 'ej no jedno zdjęcie miałem za ciemne a pobawiłem się i wyszło boskie' :evil_lol: (ma lustro od ok miesiąca i cały czas sie zachwyca :lol:)
A właśnie wiem co miałam zrobić dzisiaj! Jechać po kocyk :evil_lol:

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Okamia']Mina psa jak by był na uwięzi :evil_lol: ale nie przejmuj się u mnie na 20 zdjęć wychodzi 1 góra 2 :roll:
Co do moich odczuć światło wolała bym umieścić trochę niżej by tylu cieni nie było
[/QUOTE]

Aktorka z niej jest niezła.
Właśnie ze światłem miałam problem... Jedyne źródła w pokoju to lampa u góry na 3 żarówki i 2 biurkowe lampki....

[quote name='Kiłi']BOSKO!!! I do tego cudne kolory, takie lubie!!!

A mam:diabloti: Ale je musze wyprasować :evil_lol:
Ojj tak kocyki są de best!! Moje mają ich conajmniej 5 plus malusie niebieskie podusie z ikei hahaha:evil_lol::evil_lol:

Okamia, no właśnie musze zacząć robić w rawach w końcu ;)[/QUOTE]

Dziękuję :)
Kocyków nic nie zastąpi (jako psiarz też je mam).
A rawy koniecznie :loveu:

[quote name='Voute']Na pierwszy rzut oka myślałam, że pies jest pozawijany w... makaron :lol:

[/QUOTE]

Haha ;d Makaron, no ok.

[quote name='Vectra']

Ola, a mogła być specjalnie dla mnie :grins: pociąć inaczej fote ? ciaśniej - mniej góry , mniej dołu i więcej prawej strony.
Jak Ci brakuje prawej strony , to jest fotoszop :diabloti:

Dwa to może jeszcze inny pomysł , masz racje , tyle łańcucha to za dużo ... do tej linki , dodać troszkę łańcucha ... tak by kawałek był na psie i kawałek luźno leżał .. coś jak smycz z obrożą - tyle że łańcuch.I ten łańcuch kończył kadr .. że sobie tam jest długi gdzieś daleko.

Mina psa jest super , do oddania efektu zamierzonego.[/QUOTE]

Spróbuje z jakimś łańcuszkiem, tylko bliżej weekendu, bo zawalić 10 m2 mojego pokoju gratami to niezłe wyzwanie ;d

Są cięte na 3:2 i 1:1 (dorabiałam prawą stronę:

[IMG]http://img692.imageshack.us/img692/277/korjq.jpg[/IMG]

[IMG]http://img718.imageshack.us/img718/2677/kor1e.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='wikikoniki']A o jakich kocykach mowa ? ;)[/QUOTE]

błękitnych z polaru , po 6 złotych za sztukę :)

tu masz

[IMG]http://i1090.photobucket.com/albums/i376/pennstaff1/28112011-233.jpg[/IMG]

kocyki z ikei , dry bedy , kenel klatka i boomer ball - za to nagroda nobla się należy :diabloti:

Posted

[quote name='Vectra']błękitnych z polaru , po 6 złotych za sztukę :)

tu masz

[url]http://i1090.photobucket.com/albums/i376/pennstaff1/28112011-233.jpg[/url]

kocyki z ikei , dry bedy , kenel klatka i boomer ball - za to nagroda nobla się należy :diabloti:[/QUOTE]

Amen :diabloti:

Jakie maleństwo. Ile miało wtedy?

A to jest coś co tygryski lubią najbardziej:
Ostatnio mam jakieś zboczenie na temat robienia o kilka ton za ciemnego zdjęcia i rozjaśnienie go w Lightroomie.
[url]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/399801_1797661117697_1724839393_914901_1643700758_n.jpg[/url]

Posted

[quote name='Vectra']dostaniesz , tylko cena jest 3 razy większa ;) kup sobie w tym sklepie e-trade , mają dobre ceny

pokaże Wam jak wygląda zdjęcie surowe

[url]http://i1090.photobucket.com/albums/i376/pennstaff1/13012012-453-1.jpg[/url]

3 minuty w PS

[url]http://i1090.photobucket.com/albums/i376/pennstaff1/13012012-453.jpg[/url][/QUOTE]

Dzięki.
Aż zaczynam żałować, że nie mam Photoshopa :evil_lol:
Ja póki co będę miała lampę wyniesioną z garażu :lol: ale może na coś się zda taki reflektor. I chciałam dokupić mocniejszą żarówkę do mniejszej lampy.

Przy okazji prosiłabym o opinię o poniższym zdjęciu :)

[IMG]http://img718.imageshack.us/img718/7852/img0609fn.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='fioneczka']"rozmycie" ... lubię foty "z rozmyciem" ale lubię też jak choć jeden element jest ostry ... jak zdjęcie "żyje"[/QUOTE]

Czyli że te jest nieostre? czy nie podobają się ostre tylko nóżki?

Posted

[quote name='Unbelievable']jakieś dwa miechy temu kocyki było po 2,57 :placz: teraz już są za prawie 6 :( ale i tak kupiłam, kawałek służy dobrze jako szarpaki :evil_lol:[/QUOTE]

Super ;)
Muszę kupić, bo tło się przyda i szarpak nowy też :p

Posted

[quote name='Vectra']
pokaże Wam jak wygląda zdjęcie surowe

[url]http://i1090.photobucket.com/albums/i376/pennstaff1/13012012-453-1.jpg[/url]
3 minuty w PS

[url]http://i1090.photobucket.com/albums/i376/pennstaff1/13012012-453.jpg[/url][/QUOTE]
Jak żeś to wycięła? :razz:

[quote name='Okamia']Nie zacząć tylko ładnie aparat w łapki i przestawić na funkcje Raw+L i jazda :evil_lol: [/QUOTE]
:evil_lol::evil_lol: No już to przestawiam...eee... miesiąc... obiecuje się poprawić:evil_lol:

[quote name='wikikoniki']A o jakich kocykach mowa ? ;)[/QUOTE]
Najlepszy, najcudniejszych, najznamienitszych kocykach z ikei :evil_lol: Polecam równiez małe niebieskie poduszki za tanioche... chyba jeszcze je sprzedają (??) ;)

Posted

Jako szarpaki , tiaaaaaa ... dlatego u mnie tych kocyków idzie ze 100 rocznie :evil_lol:
ale dobre też są jako szmata do podłogi , więc te po szarpakowe , są jeszcze użyte do tego.

Ja się przywiązałam do PSa jak chłop do roli , próbowałam z innymi programami popracować , ale jakoś PS mi najbliższy sercu.

RAWy , niestety nie pobawię się .. nie wiem czy wina aparatu , czy wina karty , ale po 3-4 zdjęciach , w opcji RAW , aparat staje dęba

Posted

[quote name='Kiłi']Jak żeś to wycięła? :razz:

[/QUOTE]
Tu tylko jest rozjaśnione , opcją rozjaśnij - półcienie i wygumkowany łańcuszek od obroży ... przycięty kadr.
Nie mam zacięcia do wycinania :diabloti: ja tylko używam , przyciemnij - rozjaśnij , gumka

A maluszek na kocyku , miał kilka godzin :) niestety przy zwykłej biurkowej lampce bździdełku , robione kitem - do bani :(

Posted

Vectra, a z jednym tym zestawem Ci wychodziły cienie tak? Bo na dwa to mnie nie stać, ale jeden.... zastanawiam sie ciągle :)

W temacie 50mm 1.8 - to za co lubię mieć taki jasny obiektyw - las, średnia pogoda, czarno biały pies i... troche PSa :P
[IMG]http://i627.photobucket.com/albums/tt355/paula_gerwia/013kopia.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Kiłi']

Najlepszy, najcudniejszych, najznamienitszych kocykach z ikei :evil_lol: Polecam równiez małe niebieskie poduszki za tanioche... chyba jeszcze je sprzedają (??) ;)[/QUOTE]

tak, też zakupiłam :diabloti: 3zł kosztują :)

Posted

[quote name='Vectra']Jako szarpaki , tiaaaaaa ... dlatego u mnie tych kocyków idzie ze 100 rocznie :evil_lol:
ale dobre też są jako szmata do podłogi , więc te po szarpakowe , są jeszcze użyte do tego.

Ja się przywiązałam do PSa jak chłop do roli , próbowałam z innymi programami popracować , ale jakoś PS mi najbliższy sercu.

RAWy , niestety nie pobawię się .. nie wiem czy wina aparatu , czy wina karty , ale po 3-4 zdjęciach , w opcji RAW , aparat staje dęba[/QUOTE]

To co ty masz za kartę 512 czy 126 mb?:evil_lol:

[quote name='Kiłi']

:evil_lol::evil_lol: No już to przestawiam...eee... miesiąc... obiecuje się poprawić:evil_lol:
[/QUOTE]

powiedziałam teraz :mad::evil_lol: to jest dokładnie 3 min roboty :mad:

Posted

[quote name='Paskuda_Bandzior']Vectra, a z jednym tym zestawem Ci wychodziły cienie tak? Bo na dwa to mnie nie stać, ale jeden.... zastanawiam sie ciągle :)

W temacie 50mm 1.8 - to za co lubię mieć taki jasny obiektyw - las, średnia pogoda, czarno biały pies i... troche PSa :P
[url]http://i627.photobucket.com/albums/tt355/paula_gerwia/013kopia.jpg[/url][/QUOTE]

szczeniakom tobie cały czas z jedną lampą i tak im oczka strasznie łzawiły od tego , buuuuu

ooo takie foty lubię , a umiesz tak dodać do tego fioletu i zieleni ? wtedy jest ten mój kochany efekt i w tym zdjęciu , było by aż wskazane - baśniowy klimat

Posted

[quote name='Okamia']To co ty masz za kartę 512 czy 126 mb?:evil_lol:
[/QUOTE]
4 GB :grins:
pisząc "staje dęba" mam na myśli - zawiesza się.

moi drodzy , mój aparat ma dokładnie teraz 155225 klepnięć , wg licznika. Producent przewidział do 100tysięcy
więc ma prawo , coś już umierać , ale i tak jest dzielny :diabloti:

Posted

[quote name='Vectra']Tu tylko jest rozjaśnione , opcją rozjaśnij - półcienie i wygumkowany łańcuszek od obroży ... przycięty kadr.
Nie mam zacięcia do wycinania :diabloti: ja tylko używam , przyciemnij - rozjaśnij , gumka
[/QUOTE]
Mówisz, że tak?? Kurde aż żaluje że nie mam czasu bo bym się pobawiła...

[quote name='Unbelievable']tak, też zakupiłam :diabloti: 3zł kosztują :)[/QUOTE]
ikea jest boska dla naszych psów:evil_lol::evil_lol: Największy u nas zawsze coś dostanie z działu pluszakowego a to "forfitera" a to psa pluszowego :evil_lol: Moje to tylko strusie.

[quote name='Okamia']powiedziałam teraz :mad::evil_lol: to jest dokładnie 3 min roboty :mad:[/QUOTE]
Ta jest!!! Już przestawione... tylko teraz zamiast 900zdjęć tylko 200 :evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Kiłi']Mówisz, że tak?? Kurde aż żaluje że nie mam czasu bo bym się pobawiła...

ikea jest boska dla naszych psów:evil_lol::evil_lol: Największy u nas zawsze coś dostanie z działu pluszakowego a to "forfitera" a to psa pluszowego :evil_lol: Moje to tylko strusie.

Ta jest!!! Już przestawione... tylko teraz zamiast 900zdjęć tylko 200 :evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

ja mogę mieć na jednej karcie 221 - i za to kocham canona eos 1d markt II - ma możliwość wejścia na 2 karty - cf i sd ^^

Posted (edited)

[quote name='Okamia']A właśnie jeśli chodzi o 7D to warto? szukam czegoś bardzo szybkiego głównie do zdjęć sportowych (85% moich 'tworów'). Czytałam na jej temat trochę i nadal nie wiem... Szukam kogoś kto ma lub pstrykał nią już może :)[/QUOTE]
Myślę że jak nie potrzebujesz "pełnej klatki" 5DmkII to nadaję się jak najbardziej pozostaje tylko kwestia ceny :)

[quote name='Kiłi']
I pytanie do Krzysztofa za 100punktów, w wizjerze za cholere nie moge ustawić ostrości heliosem, robie to na lifeview czy gdybym skalibrowała wizjer to powinno być ok ?... jako blondynka dopiero teraz na to wpadłam :evil_lol:[/QUOTE]
Załóż normalny obiektyw przeostrz AF i wtedy sobie skalibruj ale to raczej nic nie zmieni, niestety nie mam możliwości zmiany matówki na taką z klinem jak np. w zenicie dlatego jest problem :) No u mnie też pika i świeci punkt ostrości jak teoretycznie złapie ostrość :) Ustawiam na LV z podglądem pewnie wiesz naciskasz lupę z plusikiem i masz podgląd w miejscu gdzie ostrzysz. Bez podglądu i tak mam łatwiej bo mam wgrany soft Magic Latern widać wtedy takie specjalne przebarwienia (takie iskrzenie ) tam gdzie jest ostrość.

[quote name='Okamia']...
[B]Kiłi[/B] też mam problem z balansem bieli jednak robiąc zdjęcia w rawach masz ten plus że możesz później to zmienić nie tracąc jakości w programie graficznym ;)
Dobra. pora obrobić dzisiejsze cosie :)[/QUOTE]
Problem z balansem pojawia się też wtedy gdy mieszają się światła np. z za okna ze sztucznym czy jak doświetlamy rożnymi lampami halogenowa z żarówką żarową czy energooszczędną i inne włączone niepotrzebne światło.

[quote name='Vectra']4 GB :grins:
pisząc "staje dęba" mam na myśli - zawiesza się.

moi drodzy , mój aparat ma dokładnie teraz 155225 klepnięć , wg licznika. Producent przewidział do 100tysięcy
więc ma prawo , coś już umierać , ale i tak jest dzielny :diabloti:[/QUOTE]
W moim starym 400D robiłem chyba do 9 RAW -ów w serii ale potrzebna jest do tego szybka karta CF miałem chyba Sandisk CF EXTREME III i IV ważna jest prędkość zapisu karty.

Edited by Krzysztof Kwiatkowski
Posted

[quote name='Krzysztof Kwiatkowski']Myślę że jak nie potrzebujesz "pełnej klatki" 5DmkII to nadaję się jak najbardziej pozostaje tylko kwestia ceny :)

Problem z balansem pojawia się też wtedy gdy mieszają się światła np. z za okna ze sztucznym czy jak doświetlamy rożnymi lampami halogenowa z żarówką żarową czy energooszczędną i inne włączone niepotrzebne światło.[/QUOTE]

Patrząc na to że 5 już pada (padł LCD, czasami traci 'kontakt' z AF) Szukam czagoś szybkiego słyszałam że ma wyjść jakaś jeszcze canonowska specjalność jednak nie pamiętam dokładnie co :evil_lol:. Ogólnie z piątki będę mogła korzystać dopóki nie opuści ziemskiego padołu tyle że szukam czegoś dla siebie a mi zależy na szybkości a nie koniecznie na 'pełnej klatce' ;) (a zostałam uświadomiona że to 5dmIII ma wyjść :oops:).

Ja mam największe problemy na hali gdy z jednego kąta mam inne oświetlenie niż w drugim i potem bawię się w programie z BB właśnie xD

Posted

chcialabym nowy obiektyw-tak, tak zaraz ktoś powie żebym najpier nauczyła sie robic Kitem, to prawda, i nadal to robię;) ale jednak ten obiektyw nie daje tyle mozliwosci;) i tak chialabym z jednej strony coś "długiego" czyli powyzej 70mm nie wiem moze do 200mm? głównie do zdjęć "w ruchu" jakies zawody czy coś;) i wystawy, ale też myslalam o jakiejś stałce gdyż są jasne;) Tak jak Paula dąła zdjecie w pochmurną pogode i w lesie;) zdjecie jest jasne ma duzą głębie osrości, pomijam że sama umiejetność robienia zdjęc jest wazna, ale technicznie chciałabym na czymś takim coś po próbowac;) miałam okazje robic fotki stałką 1.8 i te zdjecia były dla mnie o wiele lepsze niż te robione moim kitem;) chodzi mi własnie o jasność, i łatwo było uzyskać zamrożony ruch, kiedy ja ustawię czas na kicie 1/250 (taki mialam na stałce;)) to zdjecia będą ciemne, i przewaznie rozmazane;)