Avaloth Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Mi na mrozie zaczyna zwalniać dopiero po min. 40 minutach pobytu na zewnątrz i tylko kiedy aparatu przez jakiś czas nie używam. No i wtedy jedyne co zwalnia to ustawienie ostrości za pierwszym razem po przerwie i przeglądanie zdjęć. [QUOTE]Nawet bardzo zaawansowany i profesjonalny aparat w rękach laika, nie mającego pojęcia o obsłudze sprzętu, genialnych zdjęć nie zrobi, bo aparat to tylko urządzenia, szkopuł tkwi w tym kto go obsługuje. Ma to się też do kompaktu - jest na dogo osoba, która kompaktem robiła takie cuda o jakich mnie się nawet nie śni mając lustrzankę. JiM ma nick ;-) [/QUOTE] dokładnie. niestety, nie każdy ma talent.. Quote
NightQueen Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 [quote name='eria']Ma to się też do kompaktu - jest na dogo osoba, która kompaktem robiła takie cuda o jakich mnie się nawet nie śni mając lustrzankę. JiM ma nick ;) Utalentowana osoba kompaktem stworzy piękny obraz a ktoś bez gustu i wyczucia a z niewiadomo jak profesjonalnym sprzętem robi gnioty .[/QUOTE] oczywiście że tak Ludzi mają wytłumaczenie że mieli kijowy aparat i dlatego gnioty wychodzą, fakt dobry aparat ułatwia znacznie pracę, ale to fotograf robi zdjęcie, a nie sama maszyna ;) osobę kojarzę, ale przyznam że zdjęć nie widziałam jej. [QUOTE]dokładnie. niestety, nie każdy ma talent.. [/QUOTE] to akurat wiem z własnej autopsji :evil_lol: Quote
Korenia Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 [quote name='Shel']Takie coś występuje przy wielu aparatach, ale w ujemnych temperaturach...[/QUOTE] Temperatura była normalna :) Taka pokojowa, dlatego mnie to mocno zdziwiło. Night Queen - to czy coś wolno chodzi nie zależy od talentu fotografa :evil_lol: A pstryknąć to każdy umie, to od aparatu zależy jak szybko wyświetli foto ;] Podzielam zdanie wszystkich co tu się wypowiedzieli ;) Gówniany aparat + fotograf z talentem zrobi lepsze foto niż najlepsze lustro + goowniany fotograf :) Quote
NightQueen Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 [quote name='Korenia'] Night Queen - to czy coś wolno chodzi nie zależy od talentu fotografa :evil_lol: A pstryknąć to każdy umie, to od aparatu zależy jak szybko wyświetli foto ;] [/QUOTE] Ja nie pisałam że to zależy od talentu fotografa tylko od tego jak dana osoba go używa, jeżeli ktoś posługuje się aparatem w niewłaściwy sposób, może go spowolnić, popsuć itd. ( druga cześć mojej wypowiedzi już się nie tyczyła twojego postu ;)) Quote
Unbelievable Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 To że zdjęcia się wolno pokazują to wina slabej karty pamięci po prostu ;) Quote
Shel Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 [quote name='NightQueen']czy ja wiem... Mój był testowany od -17 do +45 st. C i jakoś nie zauważyłam żeby zwalniał.[/QUOTE] : [quote name='Shel']Takie coś występuje przy [U]wielu[/U] aparatach, ale w ujemnych temperaturach...[/QUOTE] ;) [COLOR=white].....................[/COLOR] Quote
Avaloth Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 [QUOTE]to akurat wiem z własnej autopsji :evil_lol:[/QUOTE] ja akurat miałam na myśli siebie:evil_lol: Quote
NightQueen Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 [quote name='Shel']: ;) [COLOR=white].....................[/COLOR][/QUOTE] to zmienia postać rzeczy :evil_lol: Quote
Chantell Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 [quote name='Onomato-Peja']Sony to nie lustrzanki, sony to gówna. ;)[/QUOTE] oo a to Ci nowość ja robię sony i nie narzekam. Quote
Sweet Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 [quote name='Chantell']oo a to Ci nowość ja robię sony i nie narzekam.[/QUOTE] Ja też. a to że nie umiem robić to inna sprawa;P ale dobrze mi się z nim pracuje;) Quote
NightQueen Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 [quote name='Sweet']Ja też. a to że nie umiem robić to inna sprawa;P ale dobrze mi się z nim pracuje;)[/QUOTE] kwestia przyzwyczajenia, ale twoim to ja za cholerę się obsługiwać nie potrafiłam :evil_lol: Quote
Sweet Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 [quote name='NightQueen']kwestia przyzwyczajenia, ale twoim to ja za cholerę się obsługiwać nie potrafiłam :evil_lol:[/QUOTE] Za mało z nim przebywałaś;P Quote
Adrianna Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Co myślicie o tym? [IMG]http://wd10.photoblog.pl/lvp5/201005/9E/64726819.jpg[/IMG] Quote
eria Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 mina modelki jest....hmmm zniesmaczona ?:evil_lol: pierwsze skojarzenie - dziewczyna z liceum siedzi na szkolnym podwórku z notatkami w ręce i usiłuje się nauczyć na kartkówkę z niemieckiego a Ty jej fotki cykasz Quote
Moniskaa Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 [quote name='Adrianna']A przy okazji - Chciałabym w najbliższej przyszłości kupić lustro, ale nie wiem jakie firmy są dobre. Pewnie to sprawa dyskusyjna, ale 'jak własną kieszeń' znam Olympusa (jestem zadowolona), z tym, że to zwykłe cykadło. Moglibyście polecić Waszym zdaniem dobre marki lustrzanek? Myślałam też o Canonie lub Sony...[/QUOTE] Canona polecam :) Quote
mam psa Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 ja mam Canona , znajomi mają Nikona - wszyscy jesteśmy zadowoleni z naszych zabawek :p Quote
BBeta Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 [quote name='Adrianna']Moglibyście polecić Waszym zdaniem dobre marki lustrzanek?[/QUOTE] Nikon [COLOR="silver"][SIZE="1"]ewentualnie Canon[/SIZE][/COLOR] :diabloti: Quote
Coffee&Nera Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Przepraszam że tak trochę nie cąłkiem do tematu ale napewno wiecie Wstawilam swoje zdjecie na jeden z portali spolecznosciowych (facebook dokladnie) pewna osoba pod zdjęciem, na PW bardzo niemile rzeczy o mnie wypisuje, wyzywa, poniża - chciałabym zapytać jakie mam prawa w związku z taką osoba czy mogę to jakos zglosic? Po usunięciu zdjecia nadal jest to samo osoba nadal pisze Dodam iż zdjęcie jest w pełni mojej własnej osoby Quote
Adrianna Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 [quote name='eria']mina modelki jest....hmmm zniesmaczona ?:evil_lol: pierwsze skojarzenie - dziewczyna z liceum siedzi na szkolnym podwórku z notatkami w ręce i usiłuje się nauczyć na kartkówkę z niemieckiego a Ty jej fotki cykasz[/QUOTE] Dziewczyna chodzi do 6 kl podstawówki :eviltong:, ale sama jej 100x mówiłam, że staro wygląda :evil_lol: Bawiła sie z innymi koleżankami w 'sędzie Annę Marię Wesołowską' , ale rozumiem, że na taki trop nikt by nie wpadł :eviltong: Quote
Chantell Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 [quote name='Adrianna']Dziewczyna chodzi do 6 kl podstawówki :eviltong:, ale sama jej 100x mówiłam, że staro wygląda :evil_lol: Bawiła sie z innymi koleżankami w 'sędzie Annę Marię Wesołowską' , ale rozumiem, że na taki trop nikt by nie wpadł :eviltong:[/QUOTE] ło kurcze... nie wpadłabym xD Quote
Adrianna Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 [quote name='Coffee&Nera']Przepraszam że tak trochę nie cąłkiem do tematu ale napewno wiecie Wstawilam swoje zdjecie na jeden z portali spolecznosciowych (facebook dokladnie) pewna osoba pod zdjęciem, na PW bardzo niemile rzeczy o mnie wypisuje, wyzywa, poniża - chciałabym zapytać jakie mam prawa w związku z taką osoba czy mogę to jakos zglosic? Po usunięciu zdjecia nadal jest to samo osoba nadal pisze Dodam iż zdjęcie jest w pełni mojej własnej osoby[/QUOTE] Z tego co kojarzę na fejsie można ustwaić kto może komentować zdjęcia. Jest - wszyscy, znajomi, znajomi znajomych, nikt Quote
Moniskaa Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 A ja mam takie pytanko, czy ktos z Was ma może canona 500d? Jak sie sprawuje? Mam od tygodnia ten aparat i chcialabym poznać opinie innych posiadaczy tego aparatu :) Quote
eria Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 [quote name='Adrianna']Dziewczyna chodzi do 6 kl podstawówki :eviltong:, ale sama jej 100x mówiłam, że staro wygląda :evil_lol: Bawiła sie z innymi koleżankami w 'sędzie Annę Marię Wesołowską' , ale rozumiem, że na taki trop nikt by nie wpadł :eviltong:[/QUOTE] o kurde, ale ją postarzyłam hiiihhi to raz a dwa , dziwne zabawy w dzisiejszych czasach dzieciaki mają :D Quote
Recommended Posts