Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mi na mrozie zaczyna zwalniać dopiero po min. 40 minutach pobytu na zewnątrz i tylko kiedy aparatu przez jakiś czas nie używam. No i wtedy jedyne co zwalnia to ustawienie ostrości za pierwszym razem po przerwie i przeglądanie zdjęć.

[QUOTE]Nawet bardzo zaawansowany i profesjonalny aparat w rękach laika, nie mającego pojęcia o obsłudze sprzętu, genialnych zdjęć nie zrobi, bo aparat to tylko urządzenia, szkopuł tkwi w tym kto go obsługuje.
Ma to się też do kompaktu - jest na dogo osoba, która kompaktem robiła takie cuda o jakich mnie się nawet nie śni mając lustrzankę. JiM ma nick ;-) [/QUOTE]
dokładnie. niestety, nie każdy ma talent..

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='eria']Ma to się też do kompaktu - jest na dogo osoba, która kompaktem robiła takie cuda o jakich mnie się nawet nie śni mając lustrzankę. JiM ma nick ;)
Utalentowana osoba kompaktem stworzy piękny obraz a ktoś bez gustu i wyczucia a z niewiadomo jak profesjonalnym sprzętem robi gnioty .[/QUOTE]

oczywiście że tak
Ludzi mają wytłumaczenie że mieli kijowy aparat i dlatego gnioty wychodzą, fakt dobry aparat ułatwia znacznie pracę, ale to fotograf robi zdjęcie, a nie sama maszyna ;)

osobę kojarzę, ale przyznam że zdjęć nie widziałam jej.

[QUOTE]dokładnie. niestety, nie każdy ma talent.. [/QUOTE]

to akurat wiem z własnej autopsji :evil_lol:

Posted

[quote name='Shel']Takie coś występuje przy wielu aparatach, ale w ujemnych temperaturach...[/QUOTE]

Temperatura była normalna :) Taka pokojowa, dlatego mnie to mocno zdziwiło.

Night Queen - to czy coś wolno chodzi nie zależy od talentu fotografa :evil_lol: A pstryknąć to każdy umie, to od aparatu zależy jak szybko wyświetli foto ;]
Podzielam zdanie wszystkich co tu się wypowiedzieli ;) Gówniany aparat + fotograf z talentem zrobi lepsze foto niż najlepsze lustro + goowniany fotograf :)

Posted

[quote name='Korenia']
Night Queen - to czy coś wolno chodzi nie zależy od talentu fotografa :evil_lol: A pstryknąć to każdy umie, to od aparatu zależy jak szybko wyświetli foto ;]
[/QUOTE]

Ja nie pisałam że to zależy od talentu fotografa tylko od tego jak dana osoba go używa, jeżeli ktoś posługuje się aparatem w niewłaściwy sposób, może go spowolnić, popsuć itd. ( druga cześć mojej wypowiedzi już się nie tyczyła twojego postu ;))

Posted

[quote name='NightQueen']czy ja wiem...
Mój był testowany od -17 do +45 st. C i jakoś nie zauważyłam żeby zwalniał.[/QUOTE]
:
[quote name='Shel']Takie coś występuje przy [U]wielu[/U] aparatach, ale w ujemnych temperaturach...[/QUOTE]
;)

[COLOR=white].....................[/COLOR]

Posted

[quote name='Chantell']oo a to Ci nowość

ja robię sony i nie narzekam.[/QUOTE]

Ja też. a to że nie umiem robić to inna sprawa;P ale dobrze mi się z nim pracuje;)

Posted

[quote name='Sweet']Ja też. a to że nie umiem robić to inna sprawa;P ale dobrze mi się z nim pracuje;)[/QUOTE]

kwestia przyzwyczajenia, ale twoim to ja za cholerę się obsługiwać nie potrafiłam :evil_lol:

Posted

[quote name='NightQueen']kwestia przyzwyczajenia, ale twoim to ja za cholerę się obsługiwać nie potrafiłam :evil_lol:[/QUOTE]

Za mało z nim przebywałaś;P

Posted

mina modelki jest....hmmm zniesmaczona ?:evil_lol:

pierwsze skojarzenie - dziewczyna z liceum siedzi na szkolnym podwórku z notatkami w ręce i usiłuje się nauczyć na kartkówkę z niemieckiego a Ty jej fotki cykasz

Posted

[quote name='Adrianna']A przy okazji - Chciałabym w najbliższej przyszłości kupić lustro, ale nie wiem jakie firmy są dobre. Pewnie to sprawa dyskusyjna, ale 'jak własną kieszeń' znam Olympusa (jestem zadowolona), z tym, że to zwykłe cykadło. Moglibyście polecić Waszym zdaniem dobre marki lustrzanek? Myślałam też o Canonie lub Sony...[/QUOTE]
Canona polecam :)

Posted

[quote name='Adrianna']Moglibyście polecić Waszym zdaniem dobre marki lustrzanek?[/QUOTE]
Nikon [COLOR="silver"][SIZE="1"]ewentualnie Canon[/SIZE][/COLOR] :diabloti:

Posted

Przepraszam że tak trochę nie cąłkiem do tematu ale napewno wiecie

Wstawilam swoje zdjecie na jeden z portali spolecznosciowych (facebook dokladnie) pewna osoba pod zdjęciem, na PW bardzo niemile rzeczy o mnie wypisuje, wyzywa, poniża - chciałabym zapytać jakie mam prawa w związku z taką osoba czy mogę to jakos zglosic? Po usunięciu zdjecia nadal jest to samo osoba nadal pisze

Dodam iż zdjęcie jest w pełni mojej własnej osoby

Posted

[quote name='eria']mina modelki jest....hmmm zniesmaczona ?:evil_lol:

pierwsze skojarzenie - dziewczyna z liceum siedzi na szkolnym podwórku z notatkami w ręce i usiłuje się nauczyć na kartkówkę z niemieckiego a Ty jej fotki cykasz[/QUOTE]

Dziewczyna chodzi do 6 kl podstawówki :eviltong:, ale sama jej 100x mówiłam, że staro wygląda :evil_lol:
Bawiła sie z innymi koleżankami w 'sędzie Annę Marię Wesołowską' , ale rozumiem, że na taki trop nikt by nie wpadł :eviltong:

Posted

[quote name='Adrianna']Dziewczyna chodzi do 6 kl podstawówki :eviltong:, ale sama jej 100x mówiłam, że staro wygląda :evil_lol:
Bawiła sie z innymi koleżankami w 'sędzie Annę Marię Wesołowską' , ale rozumiem, że na taki trop nikt by nie wpadł :eviltong:[/QUOTE]

ło kurcze... nie wpadłabym xD

Posted

[quote name='Coffee&Nera']Przepraszam że tak trochę nie cąłkiem do tematu ale napewno wiecie

Wstawilam swoje zdjecie na jeden z portali spolecznosciowych (facebook dokladnie) pewna osoba pod zdjęciem, na PW bardzo niemile rzeczy o mnie wypisuje, wyzywa, poniża - chciałabym zapytać jakie mam prawa w związku z taką osoba czy mogę to jakos zglosic? Po usunięciu zdjecia nadal jest to samo osoba nadal pisze

Dodam iż zdjęcie jest w pełni mojej własnej osoby[/QUOTE]

Z tego co kojarzę na fejsie można ustwaić kto może komentować zdjęcia. Jest - wszyscy, znajomi, znajomi znajomych, nikt

Posted

[quote name='Adrianna']Dziewczyna chodzi do 6 kl podstawówki :eviltong:, ale sama jej 100x mówiłam, że staro wygląda :evil_lol:
Bawiła sie z innymi koleżankami w 'sędzie Annę Marię Wesołowską' , ale rozumiem, że na taki trop nikt by nie wpadł :eviltong:[/QUOTE]
o kurde, ale ją postarzyłam hiiihhi to raz
a dwa , dziwne zabawy w dzisiejszych czasach dzieciaki mają :D