Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Helga&Ares']dla 'naszych' Canonów ok. 50 tys. zdjęć:cool3:, tyle gwarantują, że zrobi, ale może więcej:lol:[/QUOTE]
to mnie pocieszyłaś :buzi: znaczy jeszcze parę lat pożyjemy razem .... bo ta głupawka na cykanie miliona zdjęć dziennie , już mi minęła :evil_lol:

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Fauka']Ale zajadła awantura w tym temacie. Moim zdaniem o umiejętnościach nie świadczy lustro tylko sam czlowiek, dobry fotograf uchwyci dobre zdjęcie byle czym a lustrzanką dobre zdjecie zrobi praktycznie każdy (znam przypadki, beztalencia które jednak lustrzanki dostawały i zdjęcia wychodziły). NIE ważne czym zdjęcia są pstrykane, ważne są umiejętności i "zmysł artystyczny" fotografującego, zwykłe zdjęcie może pstryknąć każdy ;)[/quote]

Pokaz zdjecie jak pisalam wyzej. Nie mowimy o artyzmie czy innych walorach, tylko o szybkosci i sprawnosci ukladu AF ;p [quote name='Rinuś'][B][I]jak wyłączasz to wyświetla Ci się napis "czyszczenie matrycy" ? :cool3:[/I][/B]

[B][I]taaa musiałaś w image dac fotę nie? :diabloti: nie iwdzę jej !![/I][/B]

[B][I]to jak się zrobi ileś tysięcy zdjęc to co się dzieje?:roll:[/I][/B][/quote]

Nie, to nie jest automatyczne czyszczenie matrycy, tylko wtedy lustro sie podnosi i jak zdejmiesz obiektyw to masz dostep do matrycy, ktora mozesz recznie wyczyscic ;p

Posted

[quote name='dog_master']
Nie, to nie jest automatyczne czyszczenie matrycy, tylko wtedy lustro sie podnosi i jak zdejmiesz obiektyw to masz dostep do matrycy, ktora mozesz recznie wyczyscic ;p[/quote]
[B][I]aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:p[/I][/B]
[B][I]to już w szystko prawie wiem :evil_lol:[/I][/B]

Posted

Rinusiawa , idź no w bańki pograj :evil_lol:
a serio , tak włącza mi się sensor clear - czy jakoś tak tam pisze
to nie ja wstawiałam zdjęcie gruszki

Posted

[quote name='dog_master']Pokaz zdjecie jak pisalam wyzej. Nie mowimy o artyzmie czy innych walorach, tylko o szybkosci i sprawnosci ukladu AF ;p

Nie, to nie jest automatyczne czyszczenie matrycy, tylko wtedy lustro sie podnosi i jak zdejmiesz obiektyw to masz dostep do matrycy, ktora mozesz recznie wyczyscic ;p[/QUOTE]

Chętnie, jak znajdę psa ktory biega, moj nie bawi się ani nie biega, tylko chodzi i wącha. Za to bez problemu łapię lecącą wodę z kranu.

Posted

Hehe, znowu wymowki :D To na jakiej podstawie opierasz swoje przemyslenia?

Oł maj Gad, wez przeczytaj tę dyskusje najpierw cala, co? Bo ja juz pisze to po raz piaty chyba... Krople z kranu to MF! A my mowilismy o szybkosci AF...

Posted

A tak co do szybkosci AF, kitów i tych spraw ;p

Olympus E-3 + kit ;p tzn 12-60 :loveu: Ehh, miodzio zestaw... Aktualnie jest to najszybszy autofokus na świecie.

[IMG]http://img241.imageshack.us/img241/5908/minip7101307fh7.jpg[/IMG]

[IMG]http://img241.imageshack.us/img241/9051/minip7101308ca4.jpg[/IMG]

[IMG]http://img241.imageshack.us/img241/597/minip7101312ik4.jpg[/IMG]

Posted

Fauka , mam 3 psy , niezniszczalne .... mogą biegac dobe :diabloti:
Wiec modelów nie brakuje .. a ja chętnie .. bo lubię miec fajne zdjecia w ruchu ;)

Posted

[quote name='Vectra']Rinusiawa , idź no w bańki pograj :evil_lol:
a serio , tak włącza mi się sensor clear - czy jakoś tak tam pisze
to nie ja wstawiałam zdjęcie gruszki[/quote]
[B][I]jakie gruszki ? :cool3:[/I][/B]
[B][I]nie masz polskiej isntrukcji?:eviltong:[/I][/B]
[quote name='Fauka']Chętnie, jak znajdę psa ktory biega, moj nie bawi się ani nie biega, tylko chodzi i wącha. Za to bez problemu łapię lecącą wodę z kranu.[/quote]
[B][I]taaa...nie masz znajomych psów, które biegają?czy wszystkie na osiedlu to autystyki?:razz:[/I][/B]

Posted

[quote name='Rinuś'][B][I]jakie gruszki ? :cool3:[/I][/B]
[B][I]nie masz polskiej isntrukcji?:eviltong:[/I][/B]

[B][I]taaa...nie masz znajomych psów, które biegają?czy wszystkie na osiedlu to autystyki?:razz:[/I][/B][/QUOTE]

Niestety po wyprowadzce mam tylko 2 znajomych, w dodatku którzy nie przepadają za psami, na moim osiedlu można spotkać tylko zaniedbane burki szukające jedzenia w śmietnikach.

Posted

To mozna nawet na samochodach cwiczyc ;p Ale nie tak:

================= ulica
my :)

Tylko np. my na zakrecie, tuz przy jezdni etc sie wychylic i ftografowac na ukos / na wprost.

A moich fotek nikt nie skomentuje, nie? ;]

Posted

[quote name='Fauka']Niestety po wyprowadzce mam tylko 2 znajomych, w dodatku którzy nie przepadają za psami, na moim osiedlu można spotkać tylko zaniedbane burki szukające jedzenia w śmietnikach.[/quote]
[B][I]współczuję osiedla....żadnego zadbanego psa nie ma....[/I][/B]

:roll:
[quote name='dog_master']
A moich fotek nikt nie skomentuje, nie? ;][/quote]
[B][I]wklej przez fotoalbum to będę je widziała i skomentuję :diabloti:[/I][/B]

Posted

[quote name='dog_master']Fotoalbum?

A tak nie widzisz? Sa na zwyklym imageshack.us.[/quote]
[B][I]nie widzę, bo w pracy mam zablokowane te serwery :placz:[/I][/B]

Posted

A to mojego zapewne nie masz ;p Linkuje od siebie tymczasowo:

[img]http://pieskiswiat.boo.pl/moto/mini_P7101307.JPG[/img]

[img]http://pieskiswiat.boo.pl/moto/mini_P7101308.JPG[/img]

[img]http://pieskiswiat.boo.pl/moto/mini_P7101312.JPG[/img]

A w ogole to pracuj! ;) A nie w necie sie siedzi ;p ;p

Posted

[B][I]aleee chyba duży zoom był co ? i powiem Ci że mi się podobają te fotki :cool3: nawet rozmazane nie są..[/I][/B]
[B][I]a to są te ze szkolenia Olympusa? :cool3:[/I][/B]
[B][I]ja do 16 juz się obijam :evil_lol:[/I][/B]

Posted

Dzieki :)

No wlasnie nie, 60mm, czyli po kropie 120mm. Bo nie mialam pod reka nic dluzszego.

A to bylo dla sprzedawcow generalnie, aczkolwiek w Gdansku zaprosili tez klubowiczow :) Ehh, bosko bylo :) Wujek Olek wymiata jak zawsze :) Makro, portret studyjny, plener, obiadek ;), wyklady [fizyka! :<], no i do dyspozycji rozne korpusy i wszystkie szkla E-Systemu ;p

Posted

[quote name='Justa']W lustrzance to się nazywa ogniskowa :cool3:[/quote]
[I][B]dzięki za uświadomienie :eviltong:[/B][/I]
[quote name='dog_master']Dzieki :)

No wlasnie nie, 60mm, czyli po kropie 120mm. Bo nie mialam pod reka nic dluzszego.

A to bylo dla sprzedawcow generalnie, aczkolwiek w Gdansku zaprosili tez klubowiczow :) Ehh, bosko bylo :) Wujek Olek wymiata jak zawsze :)[/quote]
[B][I]aaaaa...ale foty z bliska wyszły :p
nie znam wujka Olka ale wierze na słowo, że wymiata :evil_lol:[/I][/B]

Posted

[quote name='Rinuś'][B][I]współczuję osiedla....żadnego zadbanego psa nie ma....[/I][/B]
[/QUOTE]

Najbardziej boli mnie to że pies stracil kompanów do zabaw.

Posted

No dobra. Mam do przetestowania 70-200/2.8

Jesuuu jakie to niewygodne:crazyeye:

Maz mnie wysmial, uznal ze to jakby on sobie z plazma na wczasy jezdzil :evil_lol:

Generalnie krzepe trzeba miec......

Kiedy zaczna produkowac takie same ino 3 razy lzejsze? Moze sie wstrzymam.....:hmmmm:

Dzis juz nie podzialam, ale jutro cos pstrykne.

Mam do wyboru
agility w Jedlinsku
lub
regionalne w skokach na Farmie Sielanka.

Posted

[quote name='PATIszon']No dobra. Mam do przetestowania 70-200/2.8

Jesuuu jakie to niewygodne:crazyeye:

Maz mnie wysmial, uznal ze to jakby on sobie z plazma na wczasy jezdzil :evil_lol:

Generalnie krzepe trzeba miec......

Kiedy zaczna produkowac takie same ino 3 razy lzejsze? Moze sie wstrzymam.....:hmmmm:

Dzis juz nie podzialam, ale jutro cos pstrykne.

Mam do wyboru
agility w Jedlinsku
lub
regionalne w skokach na Farmie Sielanka.[/quote]

Agility, agility! [SIZE=1]Np. zerowki S i L ;p a konkretniej Lille i Raste ;p Na pewno sie za Twoje testy nie obraza :)[/SIZE]

Hehehe, wlasnie widze wage, dasz rade ;p Nie jest zle, wczoraj bawilam sie podobnym, suuuuper :)

Posted

[IMG]http://lh6.ggpht.com/psiulka/SHfCckGk55I/AAAAAAAADGE/naYH_4aI_a4/69.JPG?imgmax=640[/IMG]

[I]Co sądzicie? To obcięte ucho może być czy niekoniecznie? Takei wyszło niestety, bo to w schronisku to na szybko było. Proszę o wskazówki ;)[/I]