Aska7 Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Pani Edyto i Panie Leszku, śmiało, wszystko jest trudne nim stanie się proste ... Alf czeka ... Quote
MałGośka Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 [quote name='ElzaMilicz']Alf, co z tobą ? Chyba za dobrze masz u Majki i Małgośki- toteż o dom nie zabiegasz... [quote name='wiata']Co u Ciebie Alfiku?? Meldujemy się! :) I wciąż za domkiem węszymy... [quote name='Aska7']Pani Edyto i Panie Leszku, śmiało, wszystko jest trudne nim stanie się proste ... Alf czeka ... Niestety praktycznie od początku naszej netowej znajomości wiadomo było, że Alfik jest za dużym psiskiem na możliwości tej przesympatycznej Rodzinki :roll: Dzień po wizycie u Alfa jednak w ich domu zagościła spanielkowa sunia z Medoru :) Może teraz od razu oddam głos Majce, bo to w końcu ona spędza z naszym blondasem więcej czasu :) "Maja; 7 Maj 2008" napisał(a):Podzielę się z Wami historiami z udziałem Alfa :) Pierwsza historia to historia z dreszczykiem ;) A mianowicie: dzisiejszej nocy poczułam się bezpieczniejsza i to nie dlatego, że mam w drzwiach dwa zamki, które przekręcam na dziesięć spustów, ale właśnie dlatego, że posiadam tymczasowo Alfonsa. Od jakiegoś czasu Alf śpi w nocy przy drzwiach. Śmiałam się z rodzicami, że pilnuje, aby nikt mu panci w nocy z domu nie wyniósł ;> Jednak dziś śmiało mogę powiedzieć, że Alf jako pies wartownik spisał się na medal. Sytuacja miała miejsce ok. 2:00 nad ranem. Na klatce schodowej powstał jakiś hałas, ktoś chodził po schodach i dobijał się do drzwi lokatorów, przy okazji napędzając wszystkich niezłego stracha, stawiając wszystkich na nogi krzykami i zachowaniem raczej mało przyjaznym. Kiedy sytuacja się rozwijała Alf zareagował. Zaczął ujadać i szczekać. Głośno i ...groźnie! :evil_lol: Zachowywał się jak pies obronny- chociaż ciapa z niego niesamowita :razz: Nagle wszystko umilkło i słyszałam tylko szybkie kroki kilku ludzi zbiegających na dół. Mam wrażenie, że Alf ich nieco przestraszył, bo przecież przez drzwi nie widać, że pies bójny jest ;> Także Alf-pies obronny- chrzest przeszedł i śmiało mogę powiedzieć, że żadne zbiry nie są mu groźne ;) Druga historia natomiast to historia z humorem :) Dwa dni temu w Wieluniu był niesamowita ulewa i akurat los tak chciał, że w ten największy deszcz ja, Alf i Aga-moja przyjaciółka- maszerowaliśmy przez miasto. Oczywiście panie pod parasolem, a Alfik grzecznie obok. Jednak kiedy zmoczyło go niemiłosiernie, przystanął, podniósł łepetynę do góry, popatrzył, że jest coś co chroni przed deszczem i bez pardonu... wcisnął się między nas, chroniąc się tym samym pod parasolem. Większą część drogi ja i przyjaciółka mokłyśmy po bokach, ale Alf elegancko doszedł do domu pod parasolem. :lol: Powiem krótko: ma chłopak łeb na karku :lol: A na koniec kilka alfowych fotek w domowych pieleszach :D To czym Alfik powyżej majta z uwielbieniem ;) to ulubiona i genialnie prosta w konstrukcji psia zabawka - wypchana czymś miękkim skarpetka :D Quote
MałGośka Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Aktualnie psisko chrapie na całego i intensywnie biega we śnie przy moich nogach, bo na weekend... podwędziłam kudłate cudo Majce :cool3: Mogłabym o nim opowiadać godzinami, ale coby Was już nie zanudzać pokażę tylko co dziś robiliśmy :) Przede wszystkim - pięknie wyglądaliśmy ;) ... i biegaliśmy! Biegaliśmy! I znów biegaliśmy! :D Najbardziej oczywiście do biegania przydatny jest Supeł ;) ... a do pełnych pasji siłowych zębo-walk: Mirunia :D Zabawy synchroniczne ;) Jak patrzę na to co Mirka daje Alfowi ze sobą robić, to mam gęsią skórkę :o A znów Supełkowi Alf daje się bez pardonu gryźć po tyłku :o Ot, zwykłe potwory ;) Alfik wie doskonale, że trawka jest mu zabroniona - ale spryciarz zrobi wszystko by sobie ją choć "przypadkiem" pożuć :> Leżąc: ... bądź sięgając za plecki :> Piękny ma uśmiech :D A tak wygląda stadko czekając niecierpliwie na otwarcie drzwi do domku i zanurzenie jęzora w misce z wodą ;) Alf nie ma zamiaru zostać bez ludzia na dworze nawet minutki, więc pilnuje, by o nim nie zapomnieć! ****************************************** Wpłaty: 100 zł - Barbara, Zakrzewo Wlkp., 02.05.2008 60 zł - Marzena, Bystrzyca Kłodzka, 05.05.2008 ****************************************** W końcu zdecydowałam, że Maja może Alfika zaszczepić przeciwko wściekliźnie, ale tego do wydatków nie liczę. Czyli przy wydatkach 946 zł i Waszych wpłatach 1.033 zł mamy teraz w zapasie 87 zł - co odkładam na kolejny worek diety (mam nadzieję, że obecny wystarczy jeszcze na co najmniej dwa tygodnie). Na koniec pytanko - czy alfikowi dobroczyńcy nie chcą jego pięknych tapetek w podziękowaniu? Bo nikt jakoś się o nie nie dopytuje :oops: Quote
wiata Posted May 15, 2008 Author Posted May 15, 2008 No, no... to ja też jestem ciekawa czy ktoś się od Ciebie odzywał :cool3:. Quote
ElzaMilicz Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Nie ma ciszy u Alfa !!! Jest wspaniały dom, który go chce. :) Przyjadę po niego 29-go maja. Quote
wiata Posted May 19, 2008 Author Posted May 19, 2008 Wspaniały dom, chce wspaniałego psa, czyż to nie wspaniałe zestawienie :cool3:. Quote
wiata Posted May 19, 2008 Author Posted May 19, 2008 Brzmi tajemniczo, jakiego rodzaju jest to ultimatum?? Quote
ElzaMilicz Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Bierzecie chorego Alfa, albo nie ! Małgośka to zawsze ma swój plan i woli dmuchać na zimne. Quote
ElzaMilicz Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Alf wcale nie jest chory !!! No i co z tobą bedzie, złoto ? :cool1: Cokolwiek by się stało, ty, czworonogu wyjdziesz na tym najlepiej. :p Quote
wiata Posted May 24, 2008 Author Posted May 24, 2008 Hmmm, dla nas nie jest chory, bo po tym wszystkim co widziałyśmy, to mały rozstrój żołądka, który już zresztą opanowany to pikuś (przepraszam wszystkie Pikusie), ale są ludzie dla których zdrowy pies to taki, który jest nowy, błyszczący, sprząta, gotuje... Faktem jest, że Alf z pewnych względów musi pozostawać na karmie weterynaryjnej i chętni na nowych opiekunów Alfa o tych względach muszą wiedzieć. Quote
ElzaMilicz Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Już od jakiegoś czasu w Swoim Domu. :) Zerknij do Wieluńskiego Zwierzyńca. Quote
MałGośka Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 [quote name='ElzaMilicz']Już od jakiegoś czasu w Swoim Domu. :) Zerknij do Wieluńskiego Zwierzyńca. Dokładnie :D Ponieważ dogo od pewnego czasu stało się mocno nieprzyjazne dla podlinkowywania w inne miejsca, podaję poniżej link do topiku Alfika na forum schroniska wieluńskiego, gdzie znajdziecie pełen opis plus masę zdjęć (cuuuuuudnych :loveu:) - ale musicie skopiować go do przeglądarki, połączyć w całość (wyrzucić 3 spacje) i dopiero uruchomić: http://www.wielun. fora .pl/wielunskie -psy-szczesliwe,4/alf-czyli-najpiekniejszy-na-swiecie-goldeno-podhalan,820-60.html#30415 A to dla zachęty :) Quote
MałGośka Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Minęło już półtora miesiąca od adopcji Alfika :) Wieści regularnie od dziewczyn spływają, w większości smsami, ale niedługo mają zyskać dostęp do netu :) Jeśli więc jacyś alfowi wielbiciele są żądni nowych informacji - podtrzymuję zaproszenie na forum schroniska, do działu szczęśliwych wieluniaków (ponieważ nadal nie można podlinkować tutaj innego forum, zapraszam na stronkę schroniska (w moim podpisie), i stamtąd na forum właśnie). Quote
Recommended Posts