Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Fortuna']Napewno jest jeszcze jeden Danusiu, [B]my .:lol::lol::lol:;):oops:[/B][/quote]

Czyli jeszcze jedna bidula zazna szczęścia tak jak Filipek, super,tylko komu sie trafi ten wygrany los, czy juz wiesz?

• Replies 500
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='danka1234']Czyli jeszcze jedna bidula zazna szczęścia tak jak Filipek, super,tylko komu sie trafi ten wygrany los, czy juz wiesz?[/quote]

Danusiu, mysle, ze to bedzie Alfik, jezeli nam go oczywiscie dadza. Ten 10-letni jamnik dlugowlosy z Olsztyna. Powiem szczerze ,ze troche nad tym myslalam bo to pierwszy moj pies z dluga sierscia. Ale to chyba nie wielki problem. Ale ja wlasciwie to moge adoptowac kazdego pieska, ktory potrzebuje pomocy. Pozdrawiam

Posted

[quote name='Fortuna']Danusiu, mysle, ze to bedzie Alfik, jezeli nam go oczywiscie dadza. Ten 10-letni jamnik dlugowlosy z Olsztyna. Powiem szczerze ,ze troche nad tym myslalam bo to pierwszy moj pies z dluga sierscia. Ale to chyba nie wielki problem. Ale ja wlasciwie to moge adoptowac kazdego pieska, ktory potrzebuje pomocy. Pozdrawiam[/quote]

Super ale jak juz się zdecydujesz na jakąs psine to trzeba by dzialać bo chyba jakies szczepienia i inne rzeczy a Ty w maju przyjeżdzasz,tak.
Jak coś to ja moge kazda psinę którą wybierzesz przetrzymać u siebie do Twojego przyjazdu i załatwic formalności.

Posted

[quote name='danka1234']Super ale jak juz się zdecydujesz na jakąs psine to trzeba by dzialać bo chyba jakies szczepienia i inne rzeczy a Ty w maju przyjeżdzasz,tak.
Jak coś to ja moge kazda psinę którą wybierzesz przetrzymać u siebie do Twojego przyjazdu i załatwic formalności.[/quote]

Napisalam na watku Alfika, ze chce go adoptowac i pomoze mi przy tym Danka1234 i Isadora7. Mam nadzieje, ze nie macie nic przeciwko temu ? jesli tak to z gory przepraszam.

Posted

Filipek pojechal dzisiaj na godz. 9.00 na zabieg pod narkoza sciagania kamienia i pobieranie krwi. Mam nadzieje, ze wszystko pojdzie sprawnie i bez problemow. Relacje zdam popoludniu.

A teraz kilka zdjec.

Znowu ktos chodzi po moim ogrodzie. Musze tylko uwazac zeby nie spasc. Nie nie przecisne sie przez te prety, chyba nie jestem az taki chudy.
[IMG]http://img99.imageshack.us/img99/2720/obraz010sp5.jpg[/IMG]

Co ta pancia wyprawia, dala by sobie luz i mnie troche pomiziala.
[IMG]http://img398.imageshack.us/img398/7443/obraz014gq4.jpg[/IMG]

Moj pan to lubi spacery i nawet ja sie zalapalem.
[IMG]http://img175.imageshack.us/img175/7231/obraz015wc4.jpg[/IMG]
[IMG]http://img255.imageshack.us/img255/5664/obraz016et2.jpg[/IMG]

Co ja tutaj robie, co ja robie tu ????????????????????????
[IMG]http://img175.imageshack.us/img175/3245/obraz012fc7.jpg[/IMG]

[SIZE=4][COLOR=red][B]Milego dnia wszystkim zyczy Filip men.[/B][/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='Fortuna']Napisalam na watku Alfika, ze chce go adoptowac i pomoze mi przy tym Danka1234 i Isadora7. Mam nadzieje, ze nie macie nic przeciwko temu ? jesli tak to z gory przepraszam.[/quote]

A niby dlaczego mam mieć coś przeciw twojemu wpisowi. Powiedziałaś prawdę. Namawiałam ciebie na tego pięknego jamnika i obiecałam pomoc. Nie rzucam słów na wiatr. Oby tylko nie robili problemu z adopcją. Dlatego napisałam tam parę słów też od siebie.

Filipek jest coraz piękniejszy. I widać że nie jest zestresowany, że czuje się jakby tam był od zawsze. Zresztą u mnie też tak było. On się bardzo szybko uczy - mówiłam już ale powtórze - TO REWELACYJNY JAMNIK.

Posted

Fortuno , gratuluję jedynej słusznej decyzji !!!!!

kolejna bida , bez szans bezie miała wspaniały domek ........:multi::multi:

Filipek pewnie już po zabiegu , teraz ząbki będą zdrowe i piękne , bo ich stan był naprawdę koszmrny ...

Zdjęcia Filipka cudowne :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:..........codziennie teraz wchodzę tu kilka razy , żeby na niego popatrzeć i poprawić sobie humor .....:lol:

Posted

[SIZE=3][B]Kochani, Filipek ma juz czyste zeby[/B][/SIZE], niezupelnie zdrowe, poniewaz dolne mu sie ruszaja ale czyste. Zeby byly w okropnym stanie, a to co weterynarz z nich wyciagal to jeden wielki sy..... Weterynarz powiedzial jednak ,ze te zeby ruszajace mozna zostawic, nie moze jednak jesc suchej karmy ani nic twardego.
Ma troche slabe serduszko, ale nie jest az tak bardzo zle. Jezeli chodzi o wyniki badania krwi, wszystko jest w normie, czasami na granicy.

A oto piekne zabki Filipka
[IMG]http://img254.imageshack.us/img254/4636/obraz021kk3.jpg[/IMG]
[IMG]http://img254.imageshack.us/img254/6926/obraz020dx5.jpg[/IMG]

A oto Filipek odpoczywajacy po zabiegu
[IMG]http://img511.imageshack.us/img511/2171/obraz022si8.jpg[/IMG]

Posted

Czesc wszystkim, wedlug ostatnich informacji jakie posiadam, u Filipka jest wszystko w porzadku, dzisiaj jedzie na drugi i chyba ostatni zastrzyk na zabki. Filip ponoc jest bardzo madrym jamnikiem, nie narzuca sie, jest delikatny i bardzo usluchany. Boi sie jak nawet dla zabawy, podnosi sie glos, dlatego tego rodzaju zabawy odpadaja. Uwielbia byc na ogrodzie i wypatrywac kotow, ktore chodza za plotem. Szkoda tylko, ze wogole nie reaguje na wlasne imie, czy nikt nie wie jakie bylo jego prawdziwe imie ?
Poza tym jest bardzo szybki, zupelnie jakby nie mial 10 lat.
Pozdrawiam serdecznie.

Posted

[quote name='Fortuna']Czesc wszystkim, wedlug ostatnich informacji jakie posiadam, u Filipka jest wszystko w porzadku, dzisiaj jedzie na drugi i chyba ostatni zastrzyk na zabki. [COLOR=Red][B]Filip ponoc jest bardzo madrym jamnikiem, nie narzuca sie, jest delikatny i bardzo usluchany.[/B][/COLOR] Boi sie jak nawet dla zabawy, podnosi sie glos, dlatego tego rodzaju zabawy odpadaja. Uwielbia byc na ogrodzie i wypatrywac kotow, ktore chodza za plotem. Szkoda tylko, ze wogole nie reaguje na wlasne imie, czy nikt nie wie jakie bylo jego prawdziwe imie ?
Poza tym jest bardzo szybki, zupelnie jakby nie mial 10 lat.
Pozdrawiam serdecznie.[/quote]

To właśnie co podkreśliłam ujęło mnie w nim absolutnie. Z tym imieniem.... hmmm może potrzebuje trochę czasu jeszcze, a może po prostu zawołać na niego inaczej i na co zareaguje tak już zostaje. Ja mówiłam do niego Filip, Filipie... bez zdrobnień. Reagował choć czasem zdarzyło się (mało kiedy) że nie ale uznałam to za typowo jamniczy gest. No i istotnie uważam że jego sprawność fizyczna jest wyśmienita biorąc jeszcze pod uwagę przejścia i wiek to rewelacja. To bardzo mądry psiak, bardzo, bardzo.

Posted

[B]A u Filipka wszystko w porzadku. Uwielbia spacery i swojego pana. Filip bardzo lubi mezczyzn, mojego tate slucha nawet gdy ten mowi do niego szeptem. Natomiast jego pani jest glownie dla jedzonka, picia i miziania. [/B]
[B]Moi rodzice zastanawiali sie czy on komus nie uciekl, poniewaz jest bardzo usluchany i ulozony , tak jak by mial kiedys swojego pana i to musial byc facet. Pozdrowienia dla wszystkich od Filipka , jego panci i pancia.[/B]

[B]Niedlugo wstawie nowe zdjecia.[/B]

Posted

[quote name='Fortuna'][B]A u Filipka wszystko w porzadku. Uwielbia spacery i swojego pana. Filip bardzo lubi mezczyzn, mojego tate slucha nawet gdy ten mowi do niego szeptem. Natomiast jego pani jest glownie dla jedzonka, picia i miziania. [/B]
[B]Moi rodzice zastanawiali sie czy on komus nie uciekl, poniewaz jest bardzo usluchany i ulozony , tak jak by mial kiedys swojego pana i to musial byc facet. Pozdrowienia dla wszystkich od Filipka , jego panci i pancia.[/B]

[B]Niedlugo wstawie nowe zdjecia.[/B][/quote]

Jeżeli tak było to musiał biedak bardzo długo sie błąkać. Mnie sie jednak wydaje ze on ma taki charakter. Aż niemożliwe aby tyle czasu się błąkał, nie zdziczał, nie został zagryziony. Poza tym zaniedbania (np zęby) sa wieloletnie). Jakby nie było to Filip jest wspaniałym facetem.