Okamia Posted October 28, 2013 Author Posted October 28, 2013 [quote name='Vectra']ta pani mama też jest sędzią , do tego jest przewodniczącą komisji hodowlanej w moim oddziale ZK miałyśmy "przyjemność" kilka razy wymienić poglądy , miała mi nawet odbierać miot , ale zapomniała widać :( a szkoda , bo miałam jej okazać , jak ja widzę odbieranie miotów :diabloti: się troszkę obdęła , jak jej wyjęłam ;) że całe te przeglądanie hodowli , to pic na wodę fotomontaż :cooldevi: i temu że tak lekkomyślnie do tego podchodzą , to psy żyją w niektórych miejscach jak żyją. Zapierała się , że sprawdzi mi wszystko - wpadnie bez zapowiedzi , no i tak czekam , chyba ze dwa lata będzie jak czekam, Przypominałam się , no ale bez odzewu :( sędzia żaden , jeden i drugi :evil_lol:[/QUOTE] No to dobrze wiedzieć - zanotuje nazwisko i zapamiętam jeżeli będę miała kiedyś jeździć ze swoim przyszłym kundlem na wystawy :diabloti: Ale w sumie myślałam że będzie więcej brzydkich psów w buldozim typie takich brzydkich a był tylko jeden okropniasty a reszta ujdzie w tłumie. No i z 2/3 takie które mogła bym mieć ewentualnie :evil_lol: A Berta śmiechowe ma umaszczenie tak w ogóle :eviltong: mogłaś napisać że sztaffi z najzabawniejszym umaszczeniem :evil_lol: W ogóle smutno mi bo większość staffciów to ciemne pręgusy lub czarne były. Tak monotematycznie... i te ciemne na zdjęciach brzydko wychodziły. Quote
Vectra Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 No pisałam Ci , że srokatka :diabloti: ja do domu nie wpuszczam byle kogo , musi być inne , zabawne , ciekawe :grins: Był biały staffik , Bulliś - bardzo fajny samczyk. Dostał 1 lokatę , bez CAC ... bo tam za biały czy jakoś tak :evil_lol: na drugiej lokacie był za niebieski :grins: ten jest ciekawy kawaler :) [url]https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/1378173_532117433547364_567600921_n.jpg[/url] ten za biały [url]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1381973_532117420214032_252175269_n.jpg[/url] ten za niebieski [url]https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/600823_532117410214033_824586599_n.jpg[/url] u nas na ringach , nadal króluje żałoba niestety no ale cóż , kolorowe staffiki się hoduje trudniej , wolniej i temu również jest tyle czerni zamiast koloru. serio nie raz , a milion razy .. wygrywał czarny pies , byle jaki , połamany , krzywy i garbaty ... z kolorowym , tylko dlatego że sędzia nie był pewny czy taki kolor jest wzorcowy :diabloti: Dlatego już się nie mogę doczekać wystaw z Ludką i Karolką :loveu: Rude to tak różnie , jak sędzia lubi to ok. Chyba że jest rasista , to nie da rudemu nic. Może być za rudy , za sportowy , za żywy , za mało rudy i takie tam. Czarny byle czarny i w kupie stał ;) Quote
Okamia Posted October 28, 2013 Author Posted October 28, 2013 Napisałaś z czarnym płaszczem :eviltong: nie pstrokata! No ten niebieski mi się nie podoba w ogóle :diabloti: Ryj ma jak żaba :shake: Biały właśnie przykuł me oko - niestety przez Białą mą będę mieć zawsze już sentyment do białych :loveu: Rudy też fajny no i ten mi się podobał [url]https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/q72/s720x720/1381215_532117343547373_163973072_n.jpg[/url] ;) A to małe nie ma może czegoś wspólnego z Ludką i Bercią? :cool3: [url]https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/q71/s720x720/12080_532117666880674_559355160_n.jpg[/url] No ja jestem ciekawa jak Ci pójdzie z całą ekipą. Bo rude też wystawiasz? :cool3: Quote
Vectra Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 a co rude gorsze ? :diabloti: Roger to mógł by już , ale czy mi się chce z takim szczeniakiem gdzieś jechać ? on do końca sezonu tegorocznego , będzie klasa szczeniaków. Brydzia to musi dojść do całości , więc mamy czas na jej szoł. Ciało to ona ma klasa i kosa , rusza się jak gazela ... ale na łeb trzeba poczekać ;) chociaż dostaje już puciów. Ale nie będzie to suczka klasy Hani. Tak myślę , że w sam raz na sezon 2014 , to one będą w dobrym wieku na start szołowy. No biały i czarny , to jeszcze muszą się naumieć stać :diabloti: Quote
Okamia Posted October 29, 2013 Author Posted October 29, 2013 piesków stać nie naumiałaś :shake::diabloti: Rude to rude więc wiesz :evil_lol: One z tego co piszesz mają swój plan na życie :eviltong: O takie ładne niebo dziś na spacerku mieliśmy :loveu: [url]https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1377156_532198436872597_329863804_n.jpg[/url] Quote
Vectra Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 Brydzie , to na jakiś maraton muszę wysłać - w tym będzie doskonała to się nie nakręca i nie męczy :evil_lol: podziwiam ją za kondychę , przecież to młode jest Emila to więcej uzipuje się emocjami , Roger jest luzak , jak się zmęczy to idzie poleżeć , odpocznie i wraca do gry. Brydka idzie każdy peleton , plus ją dokańczać próbuje na bacie Piękne niebo i prosiaczek :loveu: ogólnie, to mamy cudną pogodę tej jesienie i oby trwała jak najdłużej. Z tego co słyszałam , to zima ma przyjść w lutym , ale taka że nam się odechce wsiego wg ruskich ma być do -40 stopni , a wg juesej cieplej dużo , do - 35 :evil_lol: Twoje Prosie , to ma taki zamyślony i smutny wyraz tej mordy :loveu: mogła byś na niej zbijać kokosy :diabloti: aaaaaaaaa kumam już , czemu chcesz Terrierka , nic z tego ja też mam plan zarabiania na nieszczęśliwych minach :cooldevi: Quote
asiak_kasia Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 Pani mama sędziny to dawała wykład, że wzorzec opisuje psa "przecietniaka", a zdjecia to juz w ogole obraza majestatu, bo teraz to kazdy sobie przyjdzie i zdjecia robi, a nie pomyśli, że pies może źle wyjść itd w ten deseń :diabloti: Pan Profesor był wybitnym biologiem i opowiadał, że psy pracujące to mieszkają w budach na 40cm słupkach (w sensie zaprzegowce) a nie śpią na kanapach i on wątpi w sens takich wystaw, bo te psy z kanap to by sobie nie poradzi w naturalnym środowisku. Człowiek od razu mądrzejszy i się za doktorata brac może :evil_lol: ogólnie przerost formy nad trescia, nadęcie i postawa na dogo canario (Karolinka wie o co chodzi :diabloti:) dość niesympatyczni byli i zostawili po sobie syf-kubeczki po kawie, serwetki itd. :eviltong: niemniej jednak, najfajniejsze i tak było to cieszenie się po stafikowemu :loveu: szczegolnie temu szczeniaczkowi dupka tak fajnie fruwała. Bartek oczywiscie nadal chce stafa :shake: Quote
Martens Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 [quote name='Vectra']Brydzie , to na jakiś maraton muszę wysłać - w tym będzie doskonała to się nie nakręca i nie męczy :evil_lol: podziwiam ją za kondychę , przecież to młode jest Emila to więcej uzipuje się emocjami[/QUOTE] To u mnie Honey jest Brydzią i Rogerem w jednym, a Cycek Emilą :evil_lol: [quote name='asiak_kasia']Pani mama sędziny to dawała wykład, że wzorzec opisuje psa "przecietniaka", a zdjecia to juz w ogole obraza majestatu, bo teraz to kazdy sobie przyjdzie i zdjecia robi, a nie pomyśli, że pies może źle wyjść itd w ten deseń :diabloti: Pan Profesor był wybitnym biologiem i opowiadał, że psy pracujące to mieszkają w budach na 40cm słupkach (w sensie zaprzegowce) a nie śpią na kanapach i on wątpi w sens takich wystaw, bo te psy z kanap to by sobie nie poradzi w naturalnym środowisku. Człowiek od razu mądrzejszy i się za doktorata brac może :evil_lol: ogólnie przerost formy nad trescia, nadęcie i postawa na dogo canario (Karolinka wie o co chodzi :diabloti:) dość niesympatyczni byli i zostawili po sobie syf-kubeczki po kawie, serwetki itd. :eviltong:[/QUOTE] Wiem o czym mówisz, ja od przebywania z lekko połową wyższych sfer polskiej kynologii mam wysypkę i duszności :evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 [quote name='Martens'] Wiem o czym mówisz, ja od przebywania z lekko połową wyższych sfer polskiej kynologii mam wysypkę i duszności :evil_lol:[/QUOTE] a myslalam, że to tylko ja jestem taki plebs, że nie doceniam mądrości sędziny i jej rodzinki :evil_lol: Quote
Okamia Posted October 29, 2013 Author Posted October 29, 2013 [quote name='Vectra']Brydzie , to na jakiś maraton muszę wysłać - w tym będzie doskonała to się nie nakręca i nie męczy :evil_lol: podziwiam ją za kondychę , przecież to młode jest Emila to więcej uzipuje się emocjami , Roger jest luzak , jak się zmęczy to idzie poleżeć , odpocznie i wraca do gry. Brydka idzie każdy peleton , plus ją dokańczać próbuje na bacie Piękne niebo i prosiaczek :loveu: ogólnie, to mamy cudną pogodę tej jesienie i oby trwała jak najdłużej. Z tego co słyszałam , to zima ma przyjść w lutym , ale taka że nam się odechce wsiego wg ruskich ma być do -40 stopni , a wg juesej cieplej dużo , do - 35 :evil_lol: Twoje Prosie , to ma taki zamyślony i smutny wyraz tej mordy :loveu: mogła byś na niej zbijać kokosy :diabloti: aaaaaaaaa kumam już , czemu chcesz Terrierka , nic z tego ja też mam plan zarabiania na nieszczęśliwych minach :cooldevi:[/QUOTE] Przeto Terrierek z Prośką to do kojca wrzucić jakiegoś i idealne foty wygłodniałych, pobitych piesków :evil_lol: W ogóle wypluj te minusowe temperaturki bo będę musiała kuwetę dla Prośki kupić jak ona przy - 3 ma problem z wyjściem spod kołdry :evil_lol: Prośka co do zabaw to jak się wkręci to kaplica... właśnie modli się pod szafką na której spoczywa puller i kombinuje jak go zdobyć :roll: Jak jej się uda to będzie dumna latać ze zdobyczą po domu i chwalić się :evil_lol: Tak w ogóle byłam z nią w parku i zrobiłam słitfocie pullerkowi. Jestem ciekawa jak długo przeżyje :razz: Kaśka to Bartek będzie miał z Tobą rota, a ze mną stafficzka :loveu: I tak zamieszkamy wspólnie i wszyscy będą szczęśliwi :evil_lol: Bosie bosie bosie... Martens, Vectra czyli p. Sędzina i jej códoffna rodzicielka to dopiero początek? :shake::diabloti: Quote
asiak_kasia Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 [quote name='Okamia']Tak w ogóle byłam z nią w parku i zrobiłam słitfocie pullerkowi. Jestem ciekawa jak długo przeżyje :razz:[/QUOTE] oby jak najdłużej, bo przy cenie jaką sobie za niego zycza, to ja zbankrutuje na tych zabawkach :eviltong: [quote name='Okamia']Kaśka to Bartek będzie miał z Tobą rota, a ze mną stafficzka :loveu: I tak zamieszkamy wspólnie i wszyscy będą szczęśliwi :evil_lol: [/QUOTE] ii jeszcze czego! Nie dość, że na wystawie chciał Ci kupić aportcik/obróżke/smakołyki/ co tam jeszcze, to jeszcze psa?! I jeszcze może od Vectry? Nie zgadzam się! To mój chłop i się nim dzielic nie zamierzam. Jego kasą tez nie :evil_lol: Quote
Okamia Posted October 29, 2013 Author Posted October 29, 2013 [quote name='asiak_kasia']ii jeszcze czego! Nie dość, że na wystawie chciał Ci kupić aportcik/obróżke/smakołyki/ co tam jeszcze, to jeszcze psa?! I jeszcze może od Vectry? Nie zgadzam się! To mój chłop i się nim dzielic nie zamierzam. Jego kasą tez nie :evil_lol:[/QUOTE] Ale sam mi powiedział, że mi kupi :grins: Quote
asiak_kasia Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 [quote name='Okamia']Ale sam mi powiedział, że mi kupi :grins:[/QUOTE] problem w tym, że on nie ma nic do gadania :evil_lol: Quote
Okamia Posted October 29, 2013 Author Posted October 29, 2013 [quote name='asiak_kasia']problem w tym, że on nie ma nic do gadania :evil_lol:[/QUOTE] teraz bedziesz uziemiona to wiesz :evil_lol: Quote
Vectra Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 To dopiero piękny początek , cudownego świata wystawowego :loveu: O Bercie jeden pan sędzia , powiedział , że NIE MOŻE być taka srokatka :loveu: moje psy były dla niego za żywiutkie :diabloti: więc jeśli planujesz , to życzę dużo poczucia humoru :evil_lol: Quote
Okamia Posted October 29, 2013 Author Posted October 29, 2013 [quote name='Vectra']To dopiero piękny początek , cudownego świata wystawowego :loveu: O Bercie jeden pan sędzia , powiedział , że NIE MOŻE być taka srokatka :loveu: moje psy były dla niego za żywiutkie :diabloti: [B]więc jeśli planujesz , to życzę dużo poczucia humoru [/B]:evil_lol:[/QUOTE] Przecież chcę staffcia i to jeszcze najlepiej od Ciebie - muszę mieć poczucie humoru :loveu: Quote
Vectra Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 podanie , życiorys , 3 zdjęcia :diabloti: Weź no daj temu Prosięciu tą zabawkę , niech mi ją testuje :loveu: PS wiesz będąc na dogo , to już masz powiedzmy niezłe korki , jeśli idzie o świat wystawowo hodowlany :evil_lol: Quote
Okamia Posted October 29, 2013 Author Posted October 29, 2013 [quote name='Vectra']podanie , życiorys , 3 zdjęcia :diabloti: Weź no daj temu Prosięciu tą zabawkę , niech mi ją testuje :loveu: PS wiesz będąc na dogo , to już masz powiedzmy niezłe korki , jeśli idzie o świat wystawowo hodowlany :evil_lol:[/QUOTE] Wyślę jak zapowiesz miot po Terrierku :evil_lol: Tylko wiesz ja na zdjęciach jak potwór wychodzę - więc wyślę Ci trzy zdjęcia smutnej Prosi :loveu::diabloti: [SIZE=1]podbije Twe serce [/SIZE] Prosiak testuje codziennie - tylko nie w domu bo by mi chatę rozniosła :roll: Tylko wiesz że u siebie musisz liczyć x 100 zniszczenia (czy ile tam masz pełzaków :evil_lol:) Mnie tam do wystaw aż tak nie ciągnie żeby się z wariatami użerać :diabloti: Ale może kiedyś się przejadę jak na wycieczkę do zoo :lol: Ale to najpierwiej muszę się pieseczka nowego dorobić :eviltong: Quote
Vectra Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 Terrierka kryć ? wiesz jakoś nie umie mi to przejść przez gardło :evil_lol: ona by się może i nadała , bo to mój ekstra opiekun szczeniaków ale mogę być zazdrosna , bo jak ona tymi szczeniakami się zajmie , to kto będzie mnie prześladował ? :hmmmm: suka hodowlana już jest :grins: tylko się jeszcze taki nie urodził , co by dla Terrierka się nadał :diabloti: Quote
Okamia Posted October 29, 2013 Author Posted October 29, 2013 [quote name='Vectra']Terrierka kryć ? wiesz jakoś nie umie mi to przejść przez gardło :evil_lol: ona by się może i nadała , bo to mój ekstra opiekun szczeniaków ale mogę być zazdrosna , bo jak ona tymi szczeniakami się zajmie , to kto będzie mnie prześladował ? :hmmmm: suka hodowlana już jest :grins: tylko się jeszcze taki nie urodził , co by dla Terrierka się nadał :diabloti:[/QUOTE] Do prześladowań Ci Prosię pożyczę :evil_lol: Ona to Cię nawet w czasie wizyt w toalecie nie opuści :diabloti: i foteczki pullerka [url]http://i1221.photobucket.com/albums/dd466/OkamiaK/NEL/7P3B1214_zps7dc38488.jpg[/url] [url]http://i1221.photobucket.com/albums/dd466/OkamiaK/NEL/7P3B1215_zpsbb3b5395.jpg[/url] [url]http://i1221.photobucket.com/albums/dd466/OkamiaK/NEL/7P3B1230_zpsb69ba5de.jpg[/url] [url]http://i1221.photobucket.com/albums/dd466/OkamiaK/NEL/7P3B1240_zpsce1bd852.jpg[/url] Quote
asiak_kasia Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 Ej moj wyglada gorzej :evil_lol: A patent na noszenie na karku Pola tez wykombinowała. Chodzi szczesliwa i dumna jak paw. To jest dopiero pieseł o małym rozumku :loveu: Quote
Vectra Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 wiesz co , jak mi się kiedy urodzi taki Terrierek , to nie powiesz mi , że teraz nie chcesz kolejnego psa :diabloti: Frajerek jest jak mój cień :grins: bo ona jest taki jorczek i szitsu w jednym :loveu: i dobrze że waży te 13 kilo , przynajmniej mi kolana nie więdną :evil_lol: na pewno nie jest to taki typowy stafficzek , co cieczka do każdego i zawsze i wszędzie :diabloti: dlatego podałam instrukcję obsługi :grins: Quote
Okamia Posted October 29, 2013 Author Posted October 29, 2013 [quote name='asiak_kasia']Ej moj wyglada gorzej :evil_lol: A patent na noszenie na karku Pola tez wykombinowała. Chodzi szczesliwa i dumna jak paw. To jest dopiero pieseł o małym rozumku :loveu:[/QUOTE] Procha go chwyta i czeka aż ją podciągnę więc wiesz xD zresztą ona jak chwyta to nie puszcza - uwielbia na nim wisieć :loveu: Procha woli go nosić na szyji trzymają w pysku część i memlając :evil_lol: Czy to już wyższa inteligencja? :diabloti: Quote
Vectra Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 to u mnie ta zabawka , długo nie pożyje :cool3: póki co , to tylko boomery i hiltony speed są niezniszczalne :diabloti: Quote
asiak_kasia Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 [quote name='Okamia']Procha go chwyta i czeka aż ją podciągnę więc wiesz xD zresztą ona jak chwyta to nie puszcza - uwielbia na nim wisieć :loveu: Procha woli go nosić na szyji trzymają w pysku część i memlając :evil_lol: Czy to już wyższa inteligencja? :diabloti:[/QUOTE] nie, bo na to Polucha tez wpadła :eviltong: A u nas to ona go łapie puszcza, złapie jeszcze ze dwa razy, 5 razy jej z ryja wyleci, potem się na nim uwiesi i jest pełen takich "szram" ale daje rade i to uszkodzenia tylko zewnętrzne :razz: Ej taki sztafi co to się nie cieszka do wszystkich to by mi się podobał. A nie podchodzi obca baba, a tu dupa fruwa :eviltong: Quote
Recommended Posts