Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='irysek']a na kiedy ten transport potrzebny, moglibysmy z chlopakiem w ten poniedzialek zawiezc swinki do sosnowca.[/quote]

Świnki mogą przyjechać w kazdej porze. W ten lany poniedziałek?? :crazyeye: Mam nadzieję ze mnie nie oblejesz :evil_lol:

• Replies 443
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='trolka']a będziesz miała gdzie je przetrzymać do maja? Jakaś klatka, czy cóś...[/quote]

O to się nie martw, będę miala. Ja od dzieciństwa mam zwierzęta. Mam kupić klatkę dla świnki, bo na urodziny kolega dostanie świnki razem z klatka. Ale jeśli w ten poniedziałek przyjadą świnki - to nie zdążę kupić klatkę, już we wtorek kupię. Mam dużo klatek po szczurow więc chyba świnki wytrzymują w tej klatce jeden dzień ? Rozmawiałam z rodzicami powiedzieli że świnki mogą przyjechac już od teraz :lol:

Posted

:) jak to przyjemnie zrobic dobry uczynek, pislama juz na drugim watku z ktorego tez swinke bede brala, ze moze dorzucilybyscie cos do paliwa. bo za jednym zamachem zawioze dwa kursy swinkowe. wiec jest troche osob w to zaangazowanych tak glupio sie prosic, ale moze znajdziecie jakis grosz. w koncu to ok 400km w obie strony.

Posted

a tak mniej więcej jak kształtują się koszty takiej podróży? Ja dorzucę parę złotych, ale dopiero po wypłacie na początku kwietnia, ok? Teraz jestem, że tak powiem, spłukana :oops:...

Posted

Nie wiem ile by to kosztowalo, zalezy to od samochodu iryski, ile on pali ;)
Sprawdze w necie - onet lokalizator i zaraz napisze ile to by kosztowalo tak okolo.

Posted

paliwo bedzie kosztowalo ok 180zl. ok 400km auto pali 10 litrow na sto a diesel kosztuje ok 4,4.
w takim razie umawiamy sie na poniedzialek. wyjezdzam kolo 10, 11. prosze o podanie nr tel na pw i podpisanie sie kto co i jak, bo bede miala kontakty do 4 nowych osob odswinkowych i bedzie z tym troche zamieszania.

Posted

502 242 738 to moj nr wiec jak cos mozna dzwonic :)
aha i poprosze trolka dokladny adres twoj na komorke mi wyslij od razu, bede miala na zas.

Posted

irysek - napisze ci smsa. Nie wiem dokad najpierw pojedziesz - do mnie czy do bytomia. Do mnie pozniej do bytomia i do wroclawia, albo do Bytomia pozniej do mnie i do wroclawia i tak kilometry wychodza tak samo. Wyjezdzasz o 10-11, napiszesz mi smsa o ktorej u mnie bedziesz. Spotkamy sie u mnie?

Posted

[quote name='invictus hilaritas']no a ja czasu nie mialam wczesniej , caviarnia mi nie chodzi.. a tu tyle sie juz wydarzylo.. bardzo sie ciesze ze wybralas swinki dla kolegi- [B]ode mnie taka mala prosba prosze o zdjecia i info jak swinki sie czuja w nowym domku[/B] :)[/quote]

O to się nie martw, będę codziennie pisać co u świnki, zdjecia dodawać też będę :)

Posted

a ja im cykne w podrozy :), tak, specjalnie. ale dwie swinkowe sprawy naraz polaczylam wiec jest ok :)
(dorzucicie sie cos polskich zlotych?)

Posted

jak się zmieszczą, to wytrzymają ten 1 dzień ;). W razie czego możesz je umieścić w dużym kartonie, ale musisz uważać na inne Twoje zwierzaczki :)