Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja proponuje zalozyc temat o zywieniu naszych futerek. Co im sluzy, co lubia a co im faktycznie dajemy...
Ja musze sie przyznac, ze karmie swoje psy glownie karma gotowa, chociaz czasem ja zmieniam. I tak Liko jadla juz Bosha i Acane, a teraz jest glownie na Hillsie i ostatnio jadla Pro Plan z lososiem i ryzem. Wszystko to okraszam jakas puszeczka i doskonale sie tu sprawuje Animonda (puszki Hills niestety okazaly sie malo zjadliwe).
A czym sie zywia Wasze psiaki?

Posted

O Royalu slyszalam rozne opinie. Moze to plotki konkurencji, a moze cos w tym jest.... chodzilo mniej wiecej o to, ze cena nie wynika z jakosci, tylko z poziomu zycia pracownikow.

Posted

Moje kudłacze zdecydowanie preferują miąsko w każdej postaci. Może być poddane obróbce termicznej, lecz nie jest to konieczne :lol:. Milka nie lubi żadnych warzyw, twierdzi, że jej od tego oczy ropieją:evil_lol:. Jedyne co jej zdaniem z zielonego jest zjedliwe to ogórek kiszony. Dla Bony i Akisa karma to ostateczność, zasadniczo jest to mało zjedliwe. Milka karmę zje, bo ona jest zawsze głodna, z wyjątkiem okresu ciąży, wtedy zawsze się odchudzała :evil_lol:.

Posted

Witajcie
Moje futerka jedza róznie, lae zawsze do 26% bialka - jak jest go wiecej drapia sie okrutnie:mad:

Na zmiane Royal, Acana, Bento + mięska , warzywa , owoce - ogólnie sa wszystkożerne :evil_lol:
Ciumelek zjada wszystko i w kazdej ilości, przez co nieco zatracila linie;), za to Honda wiecznie na diecie;)

Posted

Podobno psy nie lubią ogórków kiszonych, a Lhara je chętnie je :cool1: Oczywiście w małych ilościach, bo potem mogłyby być problemy żołądkowe.
Za ser to by się chyba mogła pokroić :razz: Oczywiście z tym to też ostrożnie, gdyż tak jak psy [B]Bahy[/B], drapie się strasznie.

Pozdrawiam!

Posted

No jeśli mamy w opisach wyjść poza podstawowe karmienie to...moje maluchy oprócz mięska lubią baaardzo: jogurty owocowe, biały ser, jajka,[B]KISZONĄ KAPUSTĘ ,[/B] zielone oliwki, zielone ogórki, pomidory, paprykę czerwoną,jabłka, arbuzy (to zwłaszcza Kiarcia),orzeszki, itd... a uwielbiają surową marchewkę...... wszystko w rozsądnych ilościach, naturalnie;)

Posted

[quote name='AgataM']No jeśli mamy w opisach wyjść poza podstawowe karmienie to...moje maluchy oprócz mięska lubią baaardzo: jogurty owocowe, biały ser, jajka,[B]KISZONĄ KAPUSTĘ ,[/B] zielone oliwki, zielone ogórki, pomidory, paprykę czerwoną,jabłka, arbuzy (to zwłaszcza Kiarcia),orzeszki, itd... a uwielbiają surową marchewkę...... wszystko w rozsądnych ilościach, naturalnie;)[/quote]

u mnie trzeba by bylo jeszcze dodac surowe buraczki :P

Posted

aa to ja myślałam, że to tylko o karme chodzi - jak tak to moje także wszelki przekój owoców i warzyw - arbuz, oczywoscie, papryka - pokroic za nia sie dadza... mieska w kazdym wydaniu - na co moja Sally patrzy bardzo dziwnie - ona nie je surowego - to najwieksza kara jak juz dam jej do pysia - trzyma, slina leci, a jak sie odwroce wypluwa i juz maluchy wiedza, gdzie szukac:-) tyle, ze nieco :evil_lol: poślinione.............

• 3 months later...
Posted

:lol: moja Bibunia jada bardzo rozne rzeczy, wspomniane wczesniej , ale absolutnie najwyzej na jej liscie plasuja sie szparagi. w dodatku surowe! albo na nia dziala to nasze powietrze, albo zmanierowana jakas jest...