nefesza Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Ja proponuje zalozyc temat o zywieniu naszych futerek. Co im sluzy, co lubia a co im faktycznie dajemy... Ja musze sie przyznac, ze karmie swoje psy glownie karma gotowa, chociaz czasem ja zmieniam. I tak Liko jadla juz Bosha i Acane, a teraz jest glownie na Hillsie i ostatnio jadla Pro Plan z lososiem i ryzem. Wszystko to okraszam jakas puszeczka i doskonale sie tu sprawuje Animonda (puszki Hills niestety okazaly sie malo zjadliwe). A czym sie zywia Wasze psiaki? Quote
AgataM Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Do nie tak dawna Eucanuba, obecnie Royal zawsze z odrobinką gotowanego kurczaka;) Quote
nefesza Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 O Royalu slyszalam rozne opinie. Moze to plotki konkurencji, a moze cos w tym jest.... chodzilo mniej wiecej o to, ze cena nie wynika z jakosci, tylko z poziomu zycia pracownikow. Quote
sylv Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Moje kudłacze zdecydowanie preferują miąsko w każdej postaci. Może być poddane obróbce termicznej, lecz nie jest to konieczne :lol:. Milka nie lubi żadnych warzyw, twierdzi, że jej od tego oczy ropieją:evil_lol:. Jedyne co jej zdaniem z zielonego jest zjedliwe to ogórek kiszony. Dla Bony i Akisa karma to ostateczność, zasadniczo jest to mało zjedliwe. Milka karmę zje, bo ona jest zawsze głodna, z wyjątkiem okresu ciąży, wtedy zawsze się odchudzała :evil_lol:. Quote
Baha Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Witajcie Moje futerka jedza róznie, lae zawsze do 26% bialka - jak jest go wiecej drapia sie okrutnie:mad: Na zmiane Royal, Acana, Bento + mięska , warzywa , owoce - ogólnie sa wszystkożerne :evil_lol: Ciumelek zjada wszystko i w kazdej ilości, przez co nieco zatracila linie;), za to Honda wiecznie na diecie;) Quote
bognik Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Podobno psy nie lubią ogórków kiszonych, a Lhara je chętnie je :cool1: Oczywiście w małych ilościach, bo potem mogłyby być problemy żołądkowe. Za ser to by się chyba mogła pokroić :razz: Oczywiście z tym to też ostrożnie, gdyż tak jak psy [B]Bahy[/B], drapie się strasznie. Pozdrawiam! Quote
AgataM Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 No jeśli mamy w opisach wyjść poza podstawowe karmienie to...moje maluchy oprócz mięska lubią baaardzo: jogurty owocowe, biały ser, jajka,[B]KISZONĄ KAPUSTĘ ,[/B] zielone oliwki, zielone ogórki, pomidory, paprykę czerwoną,jabłka, arbuzy (to zwłaszcza Kiarcia),orzeszki, itd... a uwielbiają surową marchewkę...... wszystko w rozsądnych ilościach, naturalnie;) Quote
mucha__ Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 [quote name='AgataM']No jeśli mamy w opisach wyjść poza podstawowe karmienie to...moje maluchy oprócz mięska lubią baaardzo: jogurty owocowe, biały ser, jajka,[B]KISZONĄ KAPUSTĘ ,[/B] zielone oliwki, zielone ogórki, pomidory, paprykę czerwoną,jabłka, arbuzy (to zwłaszcza Kiarcia),orzeszki, itd... a uwielbiają surową marchewkę...... wszystko w rozsądnych ilościach, naturalnie;)[/quote] u mnie trzeba by bylo jeszcze dodac surowe buraczki :P Quote
Baha Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 aa to ja myślałam, że to tylko o karme chodzi - jak tak to moje także wszelki przekój owoców i warzyw - arbuz, oczywoscie, papryka - pokroic za nia sie dadza... mieska w kazdym wydaniu - na co moja Sally patrzy bardzo dziwnie - ona nie je surowego - to najwieksza kara jak juz dam jej do pysia - trzyma, slina leci, a jak sie odwroce wypluwa i juz maluchy wiedza, gdzie szukac:-) tyle, ze nieco :evil_lol: poślinione............. Quote
muzzy33i Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 :lol: moja Bibunia jada bardzo rozne rzeczy, wspomniane wczesniej , ale absolutnie najwyzej na jej liscie plasuja sie szparagi. w dodatku surowe! albo na nia dziala to nasze powietrze, albo zmanierowana jakas jest... Quote
Diablica Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 [COLOR=seagreen] [B]Łobuz lubi przypiekane ucho świni :angryy:[/B][/COLOR] Quote
Recommended Posts