Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ostatnio stwierdziłam, że jakoś nudno u nas z tymi zabawkami. Ciągle te same piłki są... no i tak się złożyło, że trafiłam na darmową wysyłkę w Karusku :lol:

Jak otworzyłam paczkę, dotknęłam piłki i pierwsza myśl, że się pomyliłam. Mega twarda i ciężka. A do tego super się odbija i daleko leci. No a psy zwariowały na jej punkcie, nawet Sonia, która jest bardzo delikatna i twardych i ciężkich zabawek nie weźmie do pyska. A tu taka niespodzianka. Gandi to tam wiadomo. Dopiero dwa dni się nią bawią, dlatego ciekawi mnie jak długo potrwa ten zachwyt :P

niezniszczalna, wytrwała...

DSC_0155.JPG

http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=25421

Posted

Miał ktoś styczność z piłką  [Url=http://www.lupo.sklep.pl/planet_dog_orbee_ball]Orbee-Tuff[/url]
Pytam bo szukam czegoś bardzo wytrzymałego po pierwsze do aportu po drugie do gryzienia/żucia .Takie 2w1 lub do każdej czynności  coś innego.

Posted

Miał ktoś styczność z piłką  Orbee-Tuff
Pytam bo szukam czegoś bardzo wytrzymałego po pierwsze do aportu po drugie do gryzienia/żucia .Takie 2w1 lub do każdej czynności  coś innego.

My mamy wersję standardową i dla szczeniaków (klik). Piła do aportowania świetna! Do żucia pewnie też by się nadała, ale sądzę, że wtedy szybko zniknęłyby z niej kontynenty ;).

Posted

Odbija się najlepiej ze wszystkich naszych piłek, od czasu tej recenzji jeszcze trochę nam ich przybyło i nadal tak uważam :). Śladów po zębach nie ma ani ta standardowa, ani szczeniakowa.

• 3 weeks later...
Posted

Ja mam szarpak z owczym futrem na amortyzatorze od Joy4Paws i powiem tak... nie wiem jak to zabrać psu :P. Serio, na nic nie jest tak nakręcona ja na szarpak z owca. Myślę, że to że jest urodzonym myśliwym też ma znaczenie. Rauki wydaje się ładniej wykonane od Joy4Paws, ale jest też droższe.

Posted

A ktoś się orientuje czy są trwalsze amortyzatory od Rauki? W ogóle czy komuś też tak szybko pękł - raptem po 2-3 zabawach? :P

Czaję się na jakąś planetkę, do wyboru jak widzę jest kilka firm i nie wiem czy znowu zaryzykować, czy postawić na coś trwalszego ;)

Posted

A ja już zamówiłam jedną z zabawek "pod choinke" .

Od dawna chciałam ją kupić, mam nadzieje że jest tak samo wytrzymała jak kong extreme gruszka. 

b_14466.jpg

Posted

Czy prawie 40zł za jedną piłkę to dużo? :D
Kurcze, Toys4Dogs bierze udział w Dniu Darmowej Dostawy, a mnie kusi i kusi planetka, ale cena trochę odstrasza, chociaż obiecałam sobie, że ją w końcu kupię, to nie mogę się jakoś przemóc...
Warto za nią tyle dać?

Posted

Czy prawie 40zł za jedną piłkę to dużo? :D
Kurcze, Toys4Dogs bierze udział w Dniu Darmowej Dostawy, a mnie kusi i kusi planetka, ale cena trochę odstrasza, chociaż obiecałam sobie, że ją w końcu kupię, to nie mogę się jakoś przemóc...
Warto za nią tyle dać?

Ja za opone wyżej dałam 50zł w promocji , coraz częściej przekonuje się że tania zabawka to słaba zabawka :) 

A o planetkach słyszałam wiele dobrych opini, nawet od właścieli ttb.

Posted

A ostatnio mój wielkoryj bawił się 5 dni! bekonową piłką 5,5 cm :p na której pisało do 7 kg .

Calutka mieściła mu się w ryja, czasami nic nie wystawało :p 

I nie wiem czy tak ją lubił i nie chciał zniszczyć, czy faktycznie jest dosyć mocna bo 5 dni u mojego psa to wielki sukces .

Dopiero po 5 dniach noszenia NON STOP, spania z nią i odkładania tylko na czas spaceru i jedzenia , zrobił dziure.

http://www.petstation.pl/pilka-o-zapachu-bekonu-hartz.html