Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rita oczywiście jak się uda wszystkiego się dowiemy o danym psie. Rozejrzymy się po schronisku czy może takowe jeszcze gdzieś są (oczywiście w typie rasy).

Morisowa "Nowy" od Kręcioła został przeniesiony-> Kręcioł Go gryzł :roll:??
Strasznie było mi Go żal....taki jakiś przygnębiony był..... Kolejny spacer...? I tak ze spółką wychodzimy ok. 16...ehh gdyby wzrok dyrektora mógłby zabić już byśmy były martwe :shake:.
Gdyby jakimś cudem udało się pozostać przy tej czwórce która jest (Sepi, Sekwana, Bond, Kręcioł) byłoby super- miałyby spacery w ten piątek a jak nie to zapraszam Ciebie Magdo do skorzystania z nadarzającej się okazji i "przewietrzenie" się z nami na spacerze;).

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kręcioł nie wpuszczał go do pawilonu a coraz zimniejsze noce; dwa pierwsze dni w nowym boksie wchodził, a w niedzielę był strasznie smętny i znów na zewnątrz; jutro go dopiero zobaczę

[IMG]http://img238.imageshack.us/img238/773/beztytuuvy7.png[/IMG]
Alf już po kastracji, leczenie zakończone, jest do adocpji, wiek na oko przez kraty średni. Ostatnio widziałam go w szpiatlu po zabiegu jak miał być już wyprowadzany.

Posted

A ja myślałam że Nowy boi się włazić do wewnątrz bo widziałam jak Mu ogon się przycinał.
Z Kręcioła to łobuz nad łobuzami......[SIZE=1]jak był w klatce z Kubą i Bursztynem to tak nie fikał i chyba stał najniżej w hierarchii (oczywiście prócz Bubsztala- bo Ona to do psów totalna pierdoła była ale oczywiście bezkonfliktowa i kochana:loveu:).

[SIZE=2]Najgorsze to są wyciągania....że te psy jeszcze się trzymają to cud.... Każdy na każdego włazi, skacze, gniotą się, ślizgają no cyrk na kółkach....:roll:
[/SIZE][/SIZE]

Posted

[quote name='rita60']morisowa Alf to ten z numerem 2594/08/P ?[/quote]
tak; wróciłam po wolnym i się okazało, że Alf już u mnie siedzi ;)
staruszek niestety :roll: spokojny, układny do psów, do ludzi łagodny, ale troszeczkę nieufny na początek - to takie wstępne obserwacje; o zdjęcia się postaram, jak będę miała czas

Posted

[quote name='morisowa']tak; wróciłam po wolnym i się okazało, że Alf już u mnie siedzi ;)
staruszek niestety :roll: spokojny, układny do psów, do ludzi łagodny, ale troszeczkę nieufny na początek - to takie wstępne obserwacje; o zdjęcia się postaram, jak będę miała czas[/quote]
Cholera,wyglada na zadbanego/na fotach:roll:/ktos by go ostrzygł,zeby wywalic:roll:nic nie rozumiem:-(nikt go nie szuka ? staruszek,to znaczy ile moze miec lat ?

Posted

trafił ostrzyzony, zadbany to fakt; ale już miesiąc w schronisku siedzi, jakby go ktoś szukał to chyba by jednak znalazł :roll:
wiek - nie wiem ile mu dał lekarz, ale zęby ma mocno starte i ogólnie widać, że mlody nie jest, wg mnie 8 lat to minimum ma.

Posted

[quote name='morisowa']trafił ostrzyzony, zadbany to fakt; ale już miesiąc w schronisku siedzi, jakby go ktoś szukał to chyba by jednak znalazł :roll:
wiek - nie wiem ile mu dał lekarz, ale zęby ma mocno starte i ogólnie widać, że mlody nie jest, wg mnie 8 lat to minimum ma.[/quote]
Pewnie masz racje:roll:dziekuje ci za info i nie zapomnij jeszcze o tej erdelowskiej bidzie z nr. 68/08:oops:

Posted

Rita byłam dziś w schronie. Pies od mojej suni to (wg. informacji uzyskanej w biurze) ten ze zdjęcia - 68/08. Tylko, że w biurze powiedzieli, że on ma 4 lub 5 lat a według mnie to raczej 8. Wygląda fatalnie. Zaropiałe oczy, siedzi przeważnie w środku, jest nieśmiały czy też apatyczny. No bieda z niego. Myślałyśmy z koleżanką żeby Go wziąć na spacer ale jest z 4 innymi psami i trochę boimy się ich reakcji. Moja sunia jakoś sobie radzi z nimi ale czy on jest na tyle silny by zostawiły Go w spokoju (nawet dziś miałyśmy sytuację, że spokojny, można by powiedzieć wystraszony pies zaatakował wracającego ze spaceru większego współlokatora :-o, na szczęście morisowa była w pobliżu :p). Co do zdjęć, nie miałyśmy aparatu. Robiłam telefonem ale tylko dwa mi się zmieściły. Jedno żałośniejsze od drugiego. Nic nie widać.
Tu trochę głowę :oops:, sorry ale moja kom. nie za dobra jak widać
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img98.imageshack.us/img98/2554/3110081301zu9.jpg[/IMG][/URL]

Pies na pewno byłby wyjątkowo piękny. Potrzeba mu tylko opieki właściciela i veta i paru zabiegów pielęgnacyjnych.

Co do reszty psów to udało się je wyprowadzić, więc dzień (spacerowo) udany ale wyczerpujący psychicznie :mdleje:

Posted

Dzieki,to smutne:-(czyli generalnie,oba to starsze pieski/po jakies 8 lat/ale z tych info i fot nie jestem w stanie załozyc im watek:shake:sorry,ze tak biadole:roll:to juz teraz rzadka rasa,mysle,ze znalazłyby domki,jakby wyszły z ukrycia:roll:

Posted

[quote name='rita60']Dzieki,to smutne:-(czyli generalnie,oba to starsze pieski/po jakies 8 lat/ale z tych info i fot nie jestem w stanie załozyc im watek:shake:sorry,ze tak biadole:roll:to juz teraz rzadka rasa,mysle,ze znalazłyby domki,jakby wyszły z ukrycia:roll:[/quote]

Rita oczywiście możemy spróbować Go wyciągnąć na spacer (psa o nr 68/08) ale jak już Justyna pisała nie wiadomo co będzie się działo po powrocie ze spaceru...:roll:. Jest w klatce z 4 psami(?), wygląda na pierdołę.....(wiadomo jak inne psy reagują na te które wychodzą.....i najczęściej na Nich wyładowywują swoją "złość" za tak okrutny los....).
Jeden spacer może przysporzyć dużo problemów niestety....:shake:.
Z drugiej strony byłoby więcej zdjęć i mogłabym już co nieco o Nim powiedzieć.... A gdyby już znalazł wspaniały dom byłaby to najlepsza wiadomość pod słońcem.
Oczywiście w biurze powiedziano że jest gotowy do adopcji-> wykastrowany, ma ok. 4-5 lat (z tym raczej bym się nie zgodziła....).
Oprócz tego co zauważyłam:
-zaropiałe strasznie oczy
-sfilcowana, skołtuniona sierść:shake:
Wygląda okropnie......:-(

Teraz poszedł do adopcji jeden z "moich" psów i mamy "nie do pary" więc mogłabym Go brać na spacer z Ibi (jest z Nią w klatce) ale naprawdę po dzisiejszym wzięciu jednego psa z którym były jeszcze 4 (?) inne (wydawały mi się pierdoły a po spacerze jeden z Nich zaczął "mojego" zaczepiać....).....

Ogólnie wszystkie psy wyszły no ale stan psychiczny po każdym pobycie w schronisku....
Można się po prostu załamać....tyle pięknych psów....zagubionych, samotnych....Już nie wspominając o staruszkach w geriatrium....niektóre od kilku lat nie widziały świeżej trawy......nie zaznały przynajmniej 30- min. spaceru z wolontariuszami......I to ma być sprawiedliwość!!!!!?????? Zwierzęta cierpiące przez głupotę ludzi!!! A niech ci skur@$%$#$ smażą się w piekle!!!:angryy:

Posted

Rozumiem:roll:nie warto ryzykowac,jesli inne psy miałyby mu zrobic krzywde:-(/nawet im sie nie dziwie/mnie poraza bezsilnosc,ze nie mozna pomoc wszystkim,a jak pomozemy jednemu,na jakie miejsce wchodzi pare innych,rece opadaja:placz:
Mnie chodzi o taka ilosc info i fot,zeby sklecic jakis watek,ewentualnie aby zrobic ogłoszenia,chciałabym to zrobic im razem:roll:

Posted

[quote name='rita60']Rozumiem:roll:nie warto ryzykowac,jesli inne psy miałyby mu zrobic krzywde:-(/nawet im sie nie dziwie/mnie poraza bezsilnosc,ze nie mozna pomoc wszystkim,a jak pomozemy jednemu,na jakie miejsce wchodzi pare innych,rece opadaja:placz:
Mnie chodzi o taka ilosc info i fot,zeby sklecic jakis watek,ewentualnie aby zrobic ogłoszenia,chciałabym to zrobic im razem:roll:[/quote]

W takim razie przy kolejnej wizycie zapytam się opiekunki (może Ona może coś więcej o Nim powiedzieć)....Postaram się również wziąć wreszcie mój stary, poturbowany aparat i porobić zdjęcia przez kraty......

Posted

zdjęcia Alfa jak nie jutro, to najpóźniej w niedzielę będą, obiecuję
co do charakteru, to się powoli poznajemy
nie wiem jeszcze na ile on w depresji, a na ile po prostu "tak ma" (starość?), ale on prawie ciągfle leży; brak zainteresowania otoczeniem, psami, przechodzącymi ludźmi... :roll: Ale jak go zaczepiam, to wstaje, daje się głaskać. Zobaczymy. Spacer by o nim więcej powiedział, jak mi się uda, to będzie w niedzielę.

68/08 zostawiam dziewczynom ;) mogę jedynie opiekunki wypytać, bo mi może chętniej odpowiadać na pytania ;)
no to wypytałam:
wg niej to starszy pies (i mi też tak wygląda choć w zęby nie zaglądałam), sierotowaty - zwiedzał już wiele boksów, zawsze w końcu obrywa. Nie umie się bronić, nigdy nie walczy z psami. Choć potrafi pokazywać zęby (ze strachu?) czym prowokuje inne psy. Do ludzi bardzo łagodny, trochę nieufny, zwłaszcza do obcych. Sam nie podchodzi do obcego człowieka, wycofuje się. Taki zrezygnowany w typie "już nic nie oczekuję od ludzi". Bardzo zmarniał w schronisku przez te kilka miesięcy, fizycznie i psychicznie.

spacery z jednym i z drugim mam w planach na jutro; co z tego wyjdzie to się zobaczy

Posted

Dzieki dziewczyny:multi:czyli umawiamy sie,Alf /to morisowa/a ten drugi Alf2:cool3:to dziewczyny/czyli magdyska i justynka/:roll:ja sklece jakis porywajacy tekscik i zaczynamy szukanie domkow:lol:

Posted

mam zdjęcia obu, były na spacerach to i więcej o nich napisać będę mogła
Oba są starsze. Alf w fatalnym stanie - fizycznie i psychicznie. Już się rozchorował :shake:
Więcej jak się wyśpię ;)

Posted

Zdjęcia wstawi Apsa.

[B]Alf[/B] ma około 8-10 lat, na moje oko. Stan ogólny fatalny. Już złapał "gluta", czyli nasze paluchowe zapalenie górnych dróg oddechowych, z nosa cieknie, oczy zaropiałe, trochę pokaszluje[COLOR=gray] (wcześniej tego nie było, w boksie go oglądałam przecież).[/COLOR] No ale to nic strasznego. Za to stan pyska to jest coś strasznego :roll: Stan zapalny, ślini się ciągle i śmierdzi. Zobaczymy co powiedzą na to lekarze. Zęby ma pościerane, duzo kamienia, brak górnych siekaczy (wybite?). Na spacerze "szedł bo szedł", bez odrobiny entuzjazmu; szybko się męczy. No widać, że słaby i chory. W boksie ciągle leży. Nie wiem jak w niedzielę, ale w sobotę apetyt miał, tyle dobrego. Alfik jest zrezygnowany, obojętny. Ten pies fatalnie znosi schronisko! Dom potrzebny na wczoraj...

[B]Gordon[/B] (tak nazwałam 68/0 8 również młody to nie jest, 8-10 lat (?). Za to fizycznie i psychicznie o wiele lepiej. Znaczy jest zdrowy. W boksie głównie leży i śpi. Do obcych jest nieufny, ale tylko w boksie; na spacerze to już co innego. Cieszył się ze spaceru, chętnie chodził i wąchał. Okazał się calkiem miłym, kontaktowym psiakiem. Lubi głaskanie. Przypięty do płotu do zdjęć zaczął protestować szczekaniem ;) W schronsiku juz 10 miesięcy... przystosował się, ale wg opiekunki bardzo zmarniał przez ten czas. No i z psami sobie całkiem nie radzi.

Posted

Wielkie dzieki:multi::multi::multi:dziewczyny z terierkowa probuja zlokalizowac własciciela Alfa:roll:poczekam troche,a jak nie bedzie efektu,zabiore sie w weekend za ogłaszanie psiakow.Jaki ewntualny podawac kontakt ? Jeszcze jedno,Gordon to mix erdela,ale jest sliczny,no i zabki ma jeszcze białe,chyba,ze tak wyszły na fotach:roll:jakiej jest wielkosci ?

Posted

Nie zarejestrowałam wcześniej pytania, ale szczerze mówiąc nie wiem. Nie ma wolontariusza, więc wiele więcej niż na wątku nie można o nim powiedzieć. Jeżeli uda nam się z nim wychodzić (niczego nie obiecujemy) to wtedy do którejś z nas ale na tą chwilę może wystarczy jego nr i schronisko w jakim przebywa. Zawsze można zadzwonić do schroniska i (jeżeli ktoś odbierze) dowiedzieć się czy nadal tam jest.