Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Klatka nie jest czyms zlym, wrecz przeciwnie jest bardzo pomocna w wychowaniu psa o ile nie bedzie kojazyla sie z kara i czyms negatywnym.
Zastosowanie KK opiera sie na atawistycznym instynkcie nory.
Kazdy pies szuka sobie takiej "nory" wybierajac ciasne i osloniete miejsca w ktorych czuje sie bezpiecznie, ma cisze i spokoj.

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dokladnie tak!
W tej chwili moje psiaki sa na wakacjach, na dzialce z rodzicami. Ami ma tam swoja klatke, postawiona na ogrodku. I sami rodzice byli w szoku jak widzieli, jak sama do niej wchodzi i jak lubi tam siedziec.
I poniewaz w roznych sytuacjach doskonale sie sprawdzila dla boksi, chcialabym kupic klatke dla lhasaczka....

Posted

ale ja nie jestem przeciw klatkom ! a z transporterków powyjmowałam kratki i to ulubione budki kotów są
tylko jak ma w niej pies być kilka godzin to niech będzie największa jaką sie da i tak też Ci napisałam
największą jaką się da i na jaką pozwala Ci mieszkanie, bo gdzieś tą klatke trzeba postawić, jak ktoś ma Ci podać wymiary ?

a co do misek jeśli mają gumowe doły i są w klatce to się nie wylewają, w tych dużych klatkach dna są często metalowe więc na części można dać posłanie, kocyk a pod miską zostawić dno nie przykryte wtedy miska się nie ślizga i jest ok

Posted

Z ta wielkoscia tez nie mozna przesadzac ani w jedna ni w druga strone... lhasak w klatce dla doga czy cc nie bedzie czul sie za dobrze, taka wielka KK traci swoj urok w oczach psa jako "nora".
Jesli pies ma tam spedzac kilka godzin dobrze by bylo zeby byla wieksza od klatek przeznaczonych dla danej rasy... mysle ze o jakies 2 max 3 rozmiary. Bedzie mial wiecej swobody nie tracac jednoczesnie poczucia bezpieczenstwa jakie daje mu ciasne osloniete od wszystkiego miejsce.
Naturalnie musimy w tym wszystkim brac pod uwage indywidulane uodobania psiaka, sa psy ktore wola wieksze przestrzenie i zle sie czuja w malej klatce. Sa tez takie ktore calkowicie zatracily ten instynk i w klatce nie wazne jakiej wielkosci beda czuc sie zle.
To tylko moje skromne zdanie;)

Posted

[quote name='Dzidtka_Gl']a co do misek jeśli mają gumowe doły i są w klatce to się nie wylewają, w tych dużych klatkach dna są często metalowe więc na części można dać posłanie, kocyk a pod miską zostawić dno nie przykryte wtedy miska się nie ślizga i jest ok[/quote]

Ja wolę poidełka dla futerek.Są praktyczniejsze. Nie ma paska wody od kapiących wąsów po całym domu

Posted

Mój jeden miot udawał psy wodne i po chwili postawienia miseczki taplały sie w niej, dorosłe podpatrzyły i biegały z tą miską .
W podrózy nie ma nic praktyczniejszego.

Posted

to nie, ja w w podróży psom do klatek nie daje misek
( czasem wogóle nie są w klatkach ale po ostatnim kolejnym wypadku tym razem sznaucera miniaturowego, który wyleciał przez przednią szybę i nie przeżył a ludziom nic sie nie stało chyba sie naucze... )
na przystankach daje pić

Posted

[quote name='Dzidtka_Gl']to nie, ja w w podróży psom do klatek nie daje misek.
na przystankach daje pić[/quote]
Obojętnie czy mam psiaki w transporterku czy na kolanach daję pić wtedy kiedy mają ochotę, również w czasie jazdy ( bez rozlewania wody )

Posted

[quote name='Dzidtka_Gl']z poidełkami to wygodne to prawda
jednak ja chyba na siłę nie zmienie ich i moich przyzwyczajeń, odpukać negatywnych skutków nie zauważyłam[/quote]
Każdy używa co mu pasuje i nie namawiam nikogo na zmiany ;)
Ja spróbowałam i poidełek już nie zamienię a latem mogę napoić moje futerka tuż przed wejściem na ring bez obawy o zamoczenie włosa.I kazdy zadowolony ;)

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='EwikB']Dzisiaj Jowek obchodzi swoje 5-te urodzinki.:BIG:Jak ten czas pędzi, niedawno był malutki a teraz już jest " dzieciaty i wnuczaty "[/quote]Gratulki!!!:loveu::laola:Sto lat!!!;):new-bday:

Posted

[quote name='agata56']My rownież dolaczamy sie do życzonek dla Jowka:Rose:[/quote]
I my! :BIG:

Dzisiaj doszła do mnie rozetka od Agi, zobaczcie jaka fajna :loveu::

[IMG]http://i34.tinypic.com/2u58akl.jpg[/IMG]

[IMG]http://i34.tinypic.com/c0uc7.jpg[/IMG]

[IMG]http://i33.tinypic.com/111lcmq.jpg[/IMG]

Szkoda tylko, że po REAL GOLD już Lhara się nie zmieściło ;)

Pozdrawiam!