Jump to content
Dogomania

Ringowe zmagania czyli wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Gosia i kropki'][quote name='AngelOfDeath']

no Gosia i kropki sama ocen ktory pies jest lepiej przygotowany , bo jak pamietam Werseta z Poznania gdzie wygladal cudnie i widze Passe to niebo do ziemi[/quote]

Wybacz Angel, ale nigdy nie zdarzyło mi sie oceniać siedzacego psa :roll:
Gdyby zdjęcie było naprawde dobrej jakości i obydwie byłyby ustawione w pozycji wystawowej, to moglibyśmy podyskutować. A tak moim zdaniem nie ma o czym, bo i tak NIGDY Cię i kilku tu osób nie przekonam...

Pozdrawiam
Gosia[/quote]Nie rozumiem o co wam chodzi. Sedzia tak zadecydowal i to jest niepodażalne. To jest sędzia miedzynarodowy z duą praktyką nie tylko w Polsce, ale i zagranicą. eśli tak zadecydowal, to widocznie miał rację, Czy zawsze te same psy maja wygrywać . O co Wam chodzi. Nicc z tego nie rozumiem. Czyżby ktoutaj był zazdrosny o sukcesy????????

• Replies 13.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja takze niewiele widze na tej focie..jedynie co to ze Passa ma krótszy włos na uszach..pozatym włos moze byc słabszy..ale liczy sie takze budowa anatomiczna przy ocenie sedziego. A spódnica czy krótsza czy dłuzsza...nie mowie nigdy nigdy- bo moze i na to sedzia patrzy, ale to troche dziecinne :D
miniaga nie mozna stwierdzic ze po zdjeciu Passa byla prezentowana gorzej- złe stwierdzenie, mogła mniej efektowniej wygladac ze wzgledu na siersc, ale prezentowana na pewno była doskonale i w to nie watpie.

Posted

[quote name='Draczyn'] Czyżby ktoutaj był zazdrosny o sukcesy????????[/quote]

Dobre pytanie :roll: Odpowiem, że TAK i to nie ja czy góral... Tylko kole w oczy nie jedno CWC na krajówce, tylko inne dużo większe sukcesy którymi niektórzy hodowcy grzywaczy mogą się poszczycić na całym świecie.

Posted

Tak tylko ze rzeczony gaspo(sprawdziłam, ze pojawił się na forum dopiero dziś - dziwne) czepiał się głównie przygotowaniu sierści. I nie mam zamiaru tu roztrząsac czy sędział miał rację- dla mnie Camilla prezetowała sie lepiej, ale tym różnie się od gaspo, że nie dorabiam do tego ideologii.

Posted

[quote name='Gosia i kropki'][quote name='Draczyn'] Czyżby ktoutaj był zazdrosny o sukcesy????????[/quote]

Dobre pytanie :roll: Odpowiem, że TAK i to nie ja czy góral... Tylko kole w oczy nie jedno CWC na krajówce, tylko inne dużo większe sukcesy którymi niektórzy hodowcy grzywaczy mogą się poszczycić na całym świecie.[/quote]

Gosiu a ta wypowiedż czego dotyczy i czyjej zazdrości? Wytłumacz mi to bo nie rozumiem? Napisz wprost o co ci chodzi

Posted

Zainteresowani powinni wiedziec o kogo chodzi. Ja już mam dosyć tego tematu który można ciągnąć w nieskończoność...Każdy wie swoje i już.

Pozdrawiam i życze wszystkim dobrej nocy :)

Posted

[quote name='flashka-g']
miniaga nie mozna stwierdzic ze po zdjeciu Passa byla prezentowana gorzej- złe stwierdzenie, [b]mogła mniej efektowniej wygladac ze wzgledu na siersc[/b], ale prezentowana na pewno była doskonale i w to nie watpie.[/quote]

ale anonim zarzucil to suce Ani... a sama napisalas ze Passy siersc na TEJ wystawie byla mniej efektowna... w porowanianiu do Werseta

Posted

Właśnie wróciłem z wystawy,i widzę małą burzę.....więc się wypowiem gdyż jestem stroną ze względu na moje psy.Jeżeli chodzi o przygotowanie do wystaw,to każdy to robi jak potrafi,jedni lepiej,drudzy gorzej,a i tak to jest rzecz gustu(moim zdaniem).Ja nie mam sobie nic do zarzucenia,psy były czyste,rozczesane,a że się niektórym nie podobają,to naprawdę nie mój problem.Moje motto-psy mają się mnie podobać,bo to ja jestem hodowcą i ja odpowiadam za poziom swojej hodowli,nie sędzia,nie obserwator,TYLKO JA.A jeżeli podobają się innym to tym bardziej się cieszę.Jeżeli mam się wypowiedzieć odnośnie wystawy w Nowym Dworze Maz. to była BARDZO udana dla mnie jako hodowcy,na 7 klas,moje psy były prezentowane w 6 z czego wygrały 5,więc sądzę że mam się z czego cieszyć.To była moja ostatnia wystawa w tym sezonie zakończona:Saphir zw.mł.,naj.junior w rasie/Nabab npwr,bob,bog/Perspektywa nswr.
A cały sezon prezentował się równie udanie:
Nabab:13 razy wystawiany,w czym-11*BOB,7*BOG,2*v.BOG,2*BIS,2*v.BIS
Perspektywa:Mł.Zw.Kl,Mł.Ch.Pl,BIS Junior Kl,Mł.Zw.Europy,2*cacib,1*res.cacib
Passa:Mł.Ch.Pl
Werset:Mł.Ch.Pl
Wiraż:Mł.Ch.Pl,BOB,BOG,v.BIS

Nie bardzo rozumiem wypowiedzi odnośnie mojej postawy,może się trochę garbię,to fakt :D

Posted

[quote name='Gosia i kropki']

Dobre pytanie :roll: Odpowiem, że TAK i to nie ja czy góral... Tylko kole w oczy nie jedno CWC na krajówce, tylko inne dużo większe sukcesy którymi niektórzy hodowcy grzywaczy mogą się poszczycić na całym świecie.[/quote]

nikogo w oczy nie kolą sukcesy owych hodowli... ale dlaczego kolą w oczy sukcesy innych...

Posted

[quote name='maga18'][quote name='flashka-g']
miniaga nie mozna stwierdzic ze po zdjeciu Passa byla prezentowana gorzej- złe stwierdzenie, [b]mogła mniej efektowniej wygladac ze wzgledu na siersc[/b], ale prezentowana na pewno była doskonale i w to nie watpie.[/quote]

ale anonim zarzucil to suce Ani... a sama napisalas ze Passy siersc na TEJ wystawie byla mniej efektowna... w porowanianiu do Werseta[/quote]

W porównaniu z szatą Werseta sporo chińczyków wypada słabo...

Posted

[quote name='maga18'][quote name='góral']

W porównaniu z szatą Werseta sporo chińczyków wypada słabo...[/quote]

to fakt... :lol:[/quote]

No to zastanów się nad trafnością tego porównania...

Posted

Wiesz piszesz coś publicznie i powinnaś napisac to tak aby wszyscy zrozumieli, ale skoro wolisz nie wyjaśniac to odpowiem ci tak jak ja to zrozumiałam.
Pomyliłaś adresy co do zazdrości - wystawy powinny cieszyć i bawić i akurat większość osób z tego forum tak własnie to traktuje, jak zabwę i mozliwość spotkań z miłośnikami rasy.

Posted

[quote name='góral'][quote name='maga18'][quote name='góral']

No to zastanów się nad trafnością tego porównania...[/quote]

co nie znaczy ze Camila wypada gorzej niz Passa :wink:
a zreszta o czym ja tu dyskutuje... sedziego wybor

Posted

[quote name='maga18'][quote name='Gosia i kropki']

nikogo w oczy nie kolą sukcesy owych hodowli... ale dlaczego kolą w oczy sukcesy innych...[/quote]No właśnie, tego nie rozumiem

Posted

[quote name='maga18'][quote name='góral'][quote name='maga18'][quote name='góral']

No to zastanów się nad trafnością tego porównania...[/quote]

co nie znaczy ze Camila wypada gorzej niz Passa :wink:
a zreszta o czym ja tu dyskutuje... sedziego wybor[/quote]

ale mi chodziło o to porównanie z Wersetem.....

Posted

[quote name='miniaga'][quote name='GOSPO']gratulacje również,wygrana smakuje zawsze bardzo dobrze :lol:
widziałem wystawę i powiem,ze w szoku byłem na decyzje sedziego bo w sumie było co porównywac ale akurat wygrane suki powder puff wg mnie pozostawija wiele do zyczenia a propo przygotowania do wystawy miernie ...[/quote]

Wiecie co wytarczy spojrzeć na zdiecia by zobaczyc, ze suka germaniki prezentowała sie gorzej niz Camilla. Co do przygotwania psy germaniki były super przygotowane, ale akurat w klasie otwartej suka germaniki nie wygladała imponujaco. I skoro twierdzisz, że Ani spódnica miala tu jakiś wpływ to moze akurat postawa germaniki przeważyła szale na jego niekorzyśc (jezeli oceniano właścicieli).[/quote]

i to ja rzucam oszczerstwa taaak?
no proszę ha ha ha

wystarczy spojrzec na zdjecia zeby stwierdzic a zaraz pani pisze ze widziała psy na zywo...
ja równiez je widziałem i wcale tak nie twierdze a zdjecia sa fatalnej jakosci i jak chce sie cos złego na nich pokazac to nic prostrzego...

to ja piszac ze psy pani Ani i psy yły marnie przygotowane do wystaewy tutaj sie wygłupiam bo jak smiem a pani piszac ze suka Germaniki była zle przygotowana o jest ok?

no i twierdzenie i wogole porownanie kondycji wystawowej obu suk ze Germanika była zle przygotowana :lol:
niech i tak edzie kazdy ma swoje zdanie ale tylko ja tutaj bluznie ha ha reszta wyraza opinie

pani Gosia i Kropki brawo z a odwage!!
tutaj takie zdanie napisac...ojj pewnie sie pani naraziła no na pewno nie tk jak ja :wink:

Posted

jezu jaki męczący człowiek :roll: takie typowe zagrywki dla typowego wichrzyciela - nikt tu do nikogo nic nie ma, a przynajmniej nie miał dopóki nowy nie zaczął dymić :x obrzydliwe - po co ktoś taki wchodzi na forum?? żeby pospuć innym czas na nim spędzany czy co??? :roll:

[quote]jak chce sie cos złego na nich pokazac to nic prostrzego...[/quote]
a to to już wogóle :roflt: :lol:

Posted

Gaspo chyba czytac nie umiesz. Nie wyglądał imponująco to nie to samo co żle przygotowana. I nie ma nic złego w określeniu że jeden pies prezentował się gorzej od drugiego(zwłasza gdy ten drugi wygrał) Oszczerstwe dla mnie jest czarny lakier i aluzja do spódnicy. Po za tym ktos kto nie może podpisac sie własnym nazwiskiem nie jest dla mnie wiarygodny. Twój nick ma datę z dziś, więc to tez budzi moje wątpliwości co do twojej osoby. Co do gosi, to swietnie że wyraża własne zdanie, ale ja jestem zwolenikiem walenia prosto z mostu o co chodzi a nie zamydlania wypowiedzi.

A. Mazurek

Posted

Ktoś dzisiaj napisał, że specyfiką forum jest wzajemne zachwalanie się, czy coś w tym stylu.... chyba trafił w 10, bo tytaj jest czasami bardzo słodko :wink:

Posted

[quote name='góral']Ktoś dzisiaj napisał, że specyfiką forum jest wzajemne zachwalanie się, czy coś w tym stylu.... chyba trafił w 10, bo tytaj jest czasami bardzo słodko :wink:[/quote]

haha Góral Ty też nie odbiegasz od tej słodkości :lol: nie widziałam jeszcze żadnej krytyki w Twoich postach 8)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...