Jump to content
Dogomania

Ringowe zmagania czyli wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

i nie kaze Ci kotka wyjmować? :lol:

I juz nie dopiekajcie sobie, nie ma to najmniejszego sensu, niepotrzebnie można tylko później usłyszeć coś niemiłego o sobie, a po co? O każdym można coś niekoniecznie pozytywnego opisać, aniołów nie ma, przynajmniej wśród nas

• Replies 13.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ha ha to kofi 10 kwietnia ;)

a mina że strach się bać ha ha
zazdroszczę ci koni
ja jeździłam prawie 10 lat
teraz brak czasu i gabarty juz nie te ha ha

a anioły są przynajmniej w Olsztynie dziś byłam na starówce i jeden chodził
skrzydła troche postrzępione ale anioł :);)

Posted

U mnie nie ma aniołów... :cool1:
Mam wiele zdjeć, bo miny potrafię kosmiczne robić. Bez koni życ już nie potrafię, to ja nałóg, juz tyle lat....

Posted

jeden konduktor kazał i juz prawie miałam wlepiony mandat 200 za bilet plus kara 160 i bilet dla psa
wracałam z opola
ale ubłagałam go bo mam legitymację kolejową i jakos odpuścił

teraz więcej jeżdżę z anią samochodem i to już jest wielka różnica
jestem jej bardzo wdzięczna

Posted

[quote name='AiK']podziwiasz miniage za to że wynalazła wady u psa który zostałby ch bez problemu (przyjmijmy )i cieszysz się ze sterylki która od pół roku nie może się odbyć pózniej mówisz ze znasz WADY I ZALETY swoich psów a później mówisz że jesteś pewna że Tofi wg Ciebie słusznie został mchp a do tego uwazasz że Twoja milka wygrała niesłusznie z lepszymi psami a championaty to nie odzwierciedlają wartości psa
to po pierwsze nie rozumiem po co robisz te ch skoro do szczescia nie sa potrzebne po drugie po co je robisz skoro sa lepsze psy i one na to zasługuja bardziej
a po trzecie skoro twoje psy mają wady to po co im te champ skoro mają te wady to nie powinnas ich wysterylizowac wzorem odpowiedzialnej Mini
mało tego Ty rozmnożyłaś psy z wadami w dodatku tak niedpowiedzialnie bez tych wszystkich modnych badań o których teraz słyszymy
te wszystkie pytania i watpliwości zakwitły mi w głowie po Twoich postach i sama nie wiem czy to ja się pogubiłam w czy ty nie do końca to sprecyzowałas

a na koniec nie czepiam się Twoich psów bo Mila bardzo mi sie podoba zapytałaś w czym to napisałam[/quote]

Aik chyba już powiedziałaś wszystko o sobie. Te niemodne badania ignorantko mają zmniejszyć ryzyko że szczeniaki urodzą się z wadami, chorobami dziedzicznymi. Ty nawet nie wiesz o tym co mówisz i na tym polega twój problem. Niestey grzywacze nie chorują tylko na PRA wokół którego kręcą się ostatnie posty. Choroby i wady wrodzone serca....
Życzę Ci powodzenia w rozmnażaniu nieprzebanej suki, która dodatkowo odbiega od wzorca.Twój pies rób co chcesz. Biorąc pod uwagę dodatkowo fakt, że jest zagrożona PRA to wogóle bez przebadania jej krycie Dusi sprowadza się do Aik chce mieć szczeniaczki. Chodofca roku:multi::multi::multi::multi:

Posted

[quote name='miniaga']Aik chyba już powiedziałaś wszystko o sobie. Te niemodne badania ignorantko mają zmniejszyć ryzyko że szczeniaki urodzą się z wadami, chorobami dziedzicznymi. Ty nawet nie wiesz o tym co mówisz i na tym polega twój problem. Niestey grzywacze nie chorują tylko na PRA wokół którego kręcą się ostatnie posty. Choroby i wady wrodzone serca....
Życzę Ci powodzenia w rozmnażaniu nieprzebanej suki, która dodatkowo odbiega od wzorca.Twój pies rób co chcesz. Biorąc pod uwagę dodatkowo fakt, że jest zagrożona PRA to wogóle bez przebadania jej krycie Dusi sprowadza się do Aik chce mieć szczeniaczki. Chodofca roku:multi::multi::multi::multi:[/quote]

Nie pamiętam, żebym pisała, że rozmnażam Dusię bez nich, ale Ty wszechwiedząca wróżko wszystko wiesz nawet o miocie Dusi który biega bez badań gdzies po świecie. Mądralo, w Polsce nigdy nie było obowiązku badania psów pod kątem chorób. 99% psów hodowlanych nie ma tych badań więc wszystkie potencjalne mioty które były i będą są nimi zagrożone. Chętnie podyskutowałabym z tobą i wchłonęła Twoją wiedzę na temat wszystkich chorób, badań itp które Ty na pewno zrobisz ale mam więcej waznych spraw na głowie.

Gdyby psy z hodowli Dusi były obciążone wadą serca na pewno zrobiłabyś tu niezły szum wokół tej sprawy. poszukaj dobrze w bazie danych, może coś znajdziesz. będę wtedy bardziej świadoma czym jest obciążony mój pies. Z tego co wiem Twój nowy piesek zszedł na wadę serca. Gdyby to była Jagoda, na pewno zrobiłabys tu niezły cyrk i wyszukała jakiegoś odpowiednika takiego zdarzenia w tej linii. Ponieważ jednak pies był z innych 'stron' przeszło to cicho i bez echa.

Chciałam tylko Cię uświadomić, że na różne choroby nie tylko dziedziczne chorują wszystkie psy rasowe i nierasowe, choroby serca i oczu, raka, mogą się zdarzyć w każdej chwili, każdemu zwierzakowi. Opamiętaj sie troche kobieto bo naprawdę przebłyski twojej pseudointeligencji doprowadzają mnie do śmiechu. Twoja histeria zakrawa na hipochondrię :roll:

Posted

Nadal uważam, że nie wiesz o czym mówisz, ale z moją pseudointeligencją mogę się mylić.
Tak Hebanek zmarł na serce. Nie jest do wada wrodzona, ale najprawdopodobniej o podłożu genetycznym. Nie muszę dyskutować jakbym się zachowała gdyby coś takiego przytrafiło się mojemu psu, bo przez to przeszłam. Ja wiem, ze tobie nie mieści się w głowie że można nie tępić hodowcy, albo żadać od niego zwrotu kasy, bo pies którego kupiliśmy jest chory. Nie wiem co rozumiesz prze szum.... Ja straciłam psa. Nie maszynkę do zarabiania pieniędzy albo okaz wystawowy, tylko psa-przyjaciela, członka rodziny i nie widzę powodu dla którego miałabym z tego powodu robić cyrk na forum.

Tak jestem histeryczką, wolę przebadać mojego psa 150 razy i być pewną że jest zdrowa niż tłumaczyć to sobie tak jak ty, że kiedyś nie było badań i większość psów jest chorych. I w sytuacji kiedy dowiaduję się że blisko spokrewniony pies z moją suką ma PRA to nie czekam aż temat minie. Związek nie narzuca badań, ale jeżeli kiedyś będę chciała rozmnożyć moją sukę to moim moralnym obowiązkiem jest upewnić się że jest ona zdrowa oraz zmniejszyć możliwość wystąpienia wad. Nie podoba Ci się takie podejście? Trudno - mam to w głębokim poważaniu. Ja odpowiadam za siebie i mając takie podejście oczekuję że ludzie od których mam psy też będą mieli takie podejście.

Posted

zrobiłaś masło maślane z mojego posta......

[quote name='AiK']podziwiasz miniage za to że wynalazła wady u psa który zostałby ch bez problemu (przyjmijmy )i cieszysz się ze sterylki która od pół roku nie może się odbyć pózniej mówisz ze znasz WADY I ZALETY swoich psów a później mówisz że jesteś pewna że Tofi wg Ciebie słusznie został mchp a do tego uwazasz że Twoja milka wygrała niesłusznie z lepszymi psami a championaty to nie odzwierciedlają wartości psa [/QUOTE]

a co ma piernik do wiatraka? Troszke wyrwałas to z kontekstu...
Mało kto potrafi podjąc taką decyzje jak Miniaga
Uwazam tak jak napisalam. Toffi zostal Ml.Ch.Pl i nie kazdemu to sie wtedy podobalo -> ale patrzac na to jaki jest na ten tytul w 100% zasluguje.

Umiem sie przyznac, ze we Wrocku byly lepsze suki na CACIB niz moja Milcia i jakby ktos mi wtedy napisal ze CACIB powinna wziasc E-Sexy przyznałabym racje, a nie sie obrazała czy mowila ze wystawy są be a hodowcy fee :razz:

[quote name='AiK']to po pierwsze nie rozumiem po co robisz te ch skoro do szczescia nie sa potrzebne po drugie po co je robisz skoro sa lepsze psy i one na to zasługuja bardziej[/QUOTE]

hahaha robie - nie robie - jezdze na wystawy BO LUBIE i uwazam ze moje psy mi i sobie chańby nie przynosią jak wygrają czy ukoncza jakis championat - jakbym chciala porobic championaty to pojechałabym na ukraine, bosnie, litwe... tam jest ciut latwiej jak na Słowacji czy w Czechach... bedziesz w Bratysławie to zobaczysz
Nie mam takiej siły przebicia zeby blokowac psy i nie pozwalac tym lepszym zrobic championa

[quote name='AiK']a po trzecie skoro twoje psy mają wady to po co im te champ skoro mają te wady to nie powinnas ich wysterylizowac wzorem odpowiedzialnej Mini[/QUOTE]

hahahahaha Aik pomysl co piszesz, prosze Cie! Wady ma KAZDY pies, nie ma psow IDELANYCH BEZ WAD. Ale sa psy ktore maja tych wad duzo i takie ktore maja wady dyskwalifikujące. Moje maja wady ale takie ktore nie oddalają ich zbytnio od wzorca. Milcia moglaby miec lepsze kąty i ciut wiecej ząbków - takie ma wady. Reszta jest ok i ja nie widze tutaj potrzeby sterylizacji takiej suki!

[quote name='AiK']mało tego Ty rozmnożyłaś psy z wadami w dodatku tak niedpowiedzialnie bez tych wszystkich modnych badań o których teraz słyszymy [/QUOTE]
badania obowiazkowe nie sa i wtedy jeszcze w liniach ktore maja moje psy nie pojawily sie zadne choroby... ostatnio pojawilo sie PRA i PPM - i tak jak sie o tym dowiedzialam to badam i jak cos wyjdzie to wycofam danego psa z hodowli

[quote name='AiK']te wszystkie pytania i watpliwości zakwitły mi w głowie po Twoich postach i sama nie wiem czy to ja się pogubiłam w czy ty nie do końca to sprecyzowałas [/QUOTE]

moze za mało sie skupilas na czytaniu moich postów

[quote name='AiK']a na koniec nie czepiam się Twoich psów bo Mila bardzo mi sie podoba zapytałaś w czym to napisałam[/QUOTE]
dziekuje :) :loveu:

A teraz pomysl i napisz... czy TWOJA DUSIA ZASLUGUJE NA JAKIKOWLIEK TYTUŁ CHAMPIONA ? I to nie jest naskakiwanie na Twoja osobe - zeby nie bylo

Posted

[quote name='maga18']a co ma piernik do wiatraka? Troszke wyrwałas to z kontekstu...
Mało kto potrafi podjąc taką decyzje jak Miniaga
Uwazam tak jak napisalam. Toffi zostal Ml.Ch.Pl i nie kazdemu to sie wtedy podobalo -> ale patrzac na to jaki jest na ten tytul w 100% zasluguje.

Umiem sie przyznac, ze we Wrocku byly lepsze suki na CACIB niz moja Milcia i jakby ktos mi wtedy napisal ze CACIB powinna wziasc E-Sexy przyznałabym racje, a nie sie obrazała czy mowila ze wystawy są be a hodowcy fee :razz:

hahaha robie - nie robie - jezdze na wystawy BO LUBIE i uwazam ze moje psy mi i sobie chańby nie przynosią jak wygrają czy ukoncza jakis championat - jakbym chciala porobic championaty to pojechałabym na ukraine, bosnie, litwe... tam jest ciut latwiej jak na Słowacji czy w Czechach... bedziesz w Bratysławie to zobaczysz
Nie mam takiej siły przebicia zeby blokowac psy i nie pozwalac tym lepszym zrobic championa

hahahahaha Aik pomysl co piszesz, prosze Cie! Wady ma KAZDY pies, nie ma psow IDELANYCH BEZ WAD. Ale sa psy ktore maja tych wad duzo i takie ktore maja wady dyskwalifikujące. Moje maja wady ale takie ktore nie oddalają ich zbytnio od wzorca. Milcia moglaby miec lepsze kąty i ciut wiecej ząbków - takie ma wady. Reszta jest ok i ja nie widze tutaj potrzeby sterylizacji takiej suki!

badania obowiazkowe nie sa i wtedy jeszcze w liniach ktore maja moje psy nie pojawily sie zadne choroby... ostatnio pojawilo sie PRA i PPM - i tak jak sie o tym dowiedzialam to badam i jak cos wyjdzie to wycofam danego psa z hodowli

moze za mało sie skupilas na czytaniu moich postów

dziekuje :) :loveu:

A teraz pomysl i napisz... czy TWOJA DUSIA ZASLUGUJE NA JAKIKOWLIEK TYTUŁ CHAMPIONA ? I to nie jest naskakiwanie na Twoja osobe - zeby nie bylo[/quote]

Jestem tak skromna jak Ty i uważam że moja Dusia zasługuje na te championy co potwierdzają werdyktami sędziowie. Jak sama napisałaś o co mi zresztą chodziło większość psów, championów i niechampionów ma jakies wady, wieksze lub mniejsze. ja tak samo jak Ty jezdze na wystawy bo lubie, a to ze Dusia dostaje championaty i wygrywa to sprawia mi satysfakcje i nie zamierzam z tego powodu mowic ze sedziowie sa slepi i sie nie znaja na wzorcach.

Posted

[quote name='AiK']czy ty uwazasz ze ja wstydzę się ocen mojej Dusi? to ty nie umieszczasz na swojej stronie troche gorszych ocen swojego psa. będę 18 wrzesnia w Warszawie jak znajde kartę ocen odrazu Cię poinformuję. narazie mozesz przyjąc ze dostala nie do oceny jezeli Cie to satysfakcjonuje.[/quote]

Jagody oceny są wszystkie na stronie a że dostawała zawsze najwyższe oceny. Nio cóż ja na to poradzę, że mam ładne dziewczę:loveu::loveu::loveu:
Tasminy oceny zawsze były podawane do publicznej wiadomosci na forum - łącznie z dyskfalifikacją za próbę ugryzienia na światówce. Nie wiem czy się wstydzisz, ale na moje pytanie co dostała odpowiedziałaś że nie czytałaś karty oceny:roll:

A ja jestem sensatka, więc czekam....
Ale obiecuję Ci że jak dostała ocenę doskononałą od Pani Supronowicz to publicznie napiszę że nie sprawiedliwie oceniłam twojego psa mówiąc, że nie zasługuje na ocenę doskonałą.

Posted

[quote name='miniaga']Nadal uważam, że nie wiesz o czym mówisz, ale z moją pseudointeligencją mogę się mylić.
Tak Hebanek zmarł na serce. Nie jest do wada wrodzona, ale najprawdopodobniej o podłożu genetycznym. Nie muszę dyskutować jakbym się zachowała gdyby coś takiego przytrafiło się mojemu psu, bo przez to przeszłam. Ja wiem, ze tobie nie mieści się w głowie że można nie tępić hodowcy, albo żadać od niego zwrotu kasy, bo pies którego kupiliśmy jest chory. Nie wiem co rozumiesz prze szum.... Ja straciłam psa. Nie maszynkę do zarabiania pieniędzy albo okaz wystawowy, tylko psa-przyjaciela, członka rodziny i nie widzę powodu dla którego miałabym z tego powodu robić cyrk na forum.

Tak jestem histeryczką, wolę przebadać mojego psa 150 razy i być pewną że jest zdrowa niż tłumaczyć to sobie tak jak ty, że kiedyś nie było badań i większość psów jest chorych. I w sytuacji kiedy dowiaduję się że blisko spokrewniony pies z moją suką ma PRA to nie czekam aż temat minie. Związek nie narzuca badań, ale jeżeli kiedyś będę chciała rozmnożyć moją sukę to moim moralnym obowiązkiem jest upewnić się że jest ona zdrowa oraz zmniejszyć możliwość wystąpienia wad. Nie podoba Ci się takie podejście? Trudno - mam to w głębokim poważaniu. Ja odpowiadam za siebie i mając takie podejście oczekuję że ludzie od których mam psy też będą mieli takie podejście.[/quote]

Strata psa dla kazdego kto go kochał jest bolesna i tego że cierpiałaś nikt Ci nie odmawia.
Dobrze, że histeryzujesz i badasz swojego psa tylko nie wiem dlaczego zaczynasz krucjatę walki z chorobami od mojej biednej małej suczki która w swoim życiu może będzie miała z 10 szczeniąt a może i mniej. Może zrób to z większym rozmachem i zacznij od hodowli z ktorych wychodzi po kilkadziesiąt szczeniąt rocznie. oprocz tego ich reproduktory kryją w całej europie. jezeli jestes tak bardzo ciekawa czym jest obciążona dusia to prosze bardzo podaje Ci dziadków Dusi bo rodziców znasz i tam juz rozpoczelas swoją misje:
Dusia - Sasquehanna TRYPOLIS Sasquehanna SAWANNA, GRENADIER SASQUEHANNA, Makata Sasquehanna. Jak widzisz wszystkie pochodzą z jednej hodowli niestety na stronie nie znalazłam zadnych notatek o badaniach. mysle ze Twoja dociekliwosc pozwoli Ci szybciutko wykryc wszelkie anomalia w potomstwie jakie dały te psy. i wtedy wszyscy ktorzy mają je w rodowodach odechtną z ulgą a ty zrobisz bardzo duzo dobrego. jakbys nie mogla nic znalezc to wystarczy przeciez zadzwonic az do jednego hodowcy i grzecznie zapytac. twoja suka ma bardzo podobny papier wiec tobie pewnie tez ulży. jak juz skonczysz tak trudne zadanie to zajrzyj do innych hodowli gdzie nie ma badan z ktorych wychodzi mnostwo szczeniat rocznie i tez popytaj i uswiadom o niebezpieczenstwie plynacym z braku badan psow sluzacych do reprodukcji. z gory bardzo ci dziekuje za trud i serce jakie wkladasz w uswiadamianie mojej niedoswiadczonej osoby.

a tak z ciekawosci - twoja głupota i ignorancja wynikają za obciązen genetycznych (przebadałaś się?) czy to nabyte z wiekiem?

Posted

[quote name='AiK']Jestem tak skromna jak Ty i uważam że moja Dusia zasługuje na te championy co potwierdzają werdyktami sędziowie [/QUOTE]

to teraz porównaj moja skromnosc do Twojej

pobawmy sie :cool3: znajdz 10 roznic
[IMG]http://www.daminet.pl/~ravenq/grzywacze/grafika/toffi0qc.jpg[/IMG]

[IMG]http://img54.imageshack.us/img54/5585/aimage2fg2.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='miniaga']Jagody oceny są wszystkie na stronie a że dostawała zawsze najwyższe oceny. Nio cóż ja na to poradzę, że mam ładne dziewczę:loveu::loveu::loveu:
Tasminy oceny zawsze były podawane do publicznej wiadomosci na forum - łącznie z dyskfalifikacją za próbę ugryzienia na światówce. Nie wiem czy się wstydzisz, ale na moje pytanie co dostała odpowiedziałaś że nie czytałaś karty oceny:roll:

A ja jestem sensatka, więc czekam....
Ale obiecuję Ci że jak dostała ocenę doskononałą od Pani Supronowicz to publicznie napiszę że nie sprawiedliwie oceniłam twojego psa mówiąc, że nie zasługuje na ocenę doskonałą.[/quote]

Po tym jak zachowała się Dusia na ringu w Warszawie musze sie z Toba zgodzic z przykroscia to stwierdzam ale sama nie dałabym jej doskonałej :evil_lol:

Niestety chcac zasluzyc na ten zaszczytny tytul ktory mi dzisiaj nadałas własnie wyjezdzam z dusia na bardzo nieodpowiedzialne krycie zebys nie czula sie zawiedziona :lol: trzymam kciuki za twoją misję :cool2: baw sie dobrze

Posted

[quote name='maga18']to teraz porównaj moja skromnosc do Twojej

pobawmy sie :cool3: znajdz 10 roznic
[url]http://www.daminet.pl/%7Eravenq/grzywacze/grafika/toffi0qc.jpg[/url]

[url]http://img54.imageshack.us/img54/5585/aimage2fg2.jpg[/url][/quote]

jak dla mnie moja ładniejsza :loveu: :loveu: ale ja zawsze byłam skromna i nieobciązona kompleksami. wyciągnij palec z tylka swojego psa to zobaczymy jaka bedzie mial linie pleców.

papa do wtorku.

Posted

[quote name='maga18']wsadz palec w tylek to [U]moze[/U] bedziesz miala lepsza linie

PS. MIAŁO BYĆ 10 RÓŻNIC[/quote]

1. mój pies nie jest semikiem (nie znam dokładnie wzorca ale przeczytawszy go nie znalazłam takiego okreslenia)
2. mój pies ma prosty włos
3. wielkość mieści się we wzorcu (ty jak swojego przygniesz to pewnie też)
4. + dla ciebie lepiej go prezentujesz
5. ja mojemu na wystawe golę tylko pysk 5 minut

a poza tym i twój i moj to normalne grzywki ktore raczej wybitne nie są z tą roznicą ze ty swojemu umiesz lepiej zatuszować jego wady. bardzo bym chciala dluzej podyskutowac niestety czas mnie goni. papa.

Posted

roznice ktore podalas nie tyczą sie eksterieru psa ;)

a wystawy sa po to by wyeksponowac zalety a ukryc wady :)

co do wzorstu to Twoja sunia jest wieksza od mojego psa :eviltong:

Posted

[quote name='AiK']1. mój pies nie jest semikiem (nie znam dokładnie wzorca ale przeczytawszy go nie znalazłam takiego okreslenia)
2. mój pies ma prosty włos
3. wielkość mieści się we wzorcu (ty jak swojego przygniesz to pewnie też)
4. + dla ciebie lepiej go prezentujesz
5. ja mojemu na wystawe golę tylko pysk 5 minut
[/QUOTE]

takie same kryteria mialas wybieraja reproduktora dla Dusi? :razz:

Posted

[quote name='AiK']Strata psa dla kazdego kto go kochał jest bolesna i tego że cierpiałaś nikt Ci nie odmawia.
Dobrze, że histeryzujesz i badasz swojego psa tylko nie wiem dlaczego zaczynasz krucjatę walki z chorobami od mojej biednej małej suczki która w swoim życiu może będzie miała z 10 szczeniąt a może i mniej. Może zrób to z większym rozmachem i zacznij od hodowli z ktorych wychodzi po kilkadziesiąt szczeniąt rocznie. oprocz tego ich reproduktory kryją w całej europie. jezeli jestes tak bardzo ciekawa czym jest obciążona dusia to prosze bardzo podaje Ci dziadków Dusi bo rodziców znasz i tam juz rozpoczelas swoją misje:
Dusia - Sasquehanna TRYPOLIS Sasquehanna SAWANNA, GRENADIER SASQUEHANNA, Makata Sasquehanna. Jak widzisz wszystkie pochodzą z jednej hodowli niestety na stronie nie znalazłam zadnych notatek o badaniach. mysle ze Twoja dociekliwosc pozwoli Ci szybciutko wykryc wszelkie anomalia w potomstwie jakie dały te psy. i wtedy wszyscy ktorzy mają je w rodowodach odechtną z ulgą a ty zrobisz bardzo duzo dobrego. jakbys nie mogla nic znalezc to wystarczy przeciez zadzwonic az do jednego hodowcy i grzecznie zapytac. twoja suka ma bardzo podobny papier wiec tobie pewnie tez ulży. jak juz skonczysz tak trudne zadanie to zajrzyj do innych hodowli gdzie nie ma badan z ktorych wychodzi mnostwo szczeniat rocznie i tez popytaj i uswiadom o niebezpieczenstwie plynacym z braku badan psow sluzacych do reprodukcji. z gory bardzo ci dziekuje za trud i serce jakie wkladasz w uswiadamianie mojej niedoswiadczonej osoby.

a tak z ciekawosci - twoja głupota i ignorancja wynikają za obciązen genetycznych (przebadałaś się?) czy to nabyte z wiekiem?[/quote]

Kochanie rób sobie z swoją suką co ci się żywnie podoba. [B]Ty ponosisz odpowiedzialność za każdę szczenie które wyjdzie z twoim przydomkiem. [/B]Nie podoba mi się że ironizujesz na temat badań, które pozwalaja w znaczym stopniu wyeliminować wady, cierpienie i dyskomfort życia u psa.
Rozumiem, że przez "krucjatę z badaniami" rozumiesz moje zainteresowanie czy Gruca będzie badać swoje psy? Zawsze licze na siebie. Przebadałam Jagę - wynik będzie pewnie do końca sierpnia. Co zrobię dalej zastanowię się mając wynik w ręku.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...