Jump to content
Dogomania

Ringowe zmagania czyli wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Volcano ma pierwszą lokatę, bo był jeden w klasie championów .Pan Ostrowski nie wystawił Wiraża ,a był zgłoszony ;)

• Replies 13.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no ja w Volcano jestem zakochana strasznie, a w Nowym Dworze nawet moja małoletnia Molly mu się spodobała bo chciał ją kryć:evil_lol:

Posted

GDYNIA

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img403.imageshack.us/img403/5855/gdynia025sv7.png[/IMG][/URL]
Shot at 2007-07-19

Posted

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img260.imageshack.us/img260/6726/gdynia017oe9.png[/IMG][/URL]
Shot at 2007-07-19

Posted

[quote name='maga18']Lalunia ma duzo racji... ale to co padło z ust sedziny to juz kpina :angryy:

Wystawy to jednak kropla w morzu... kazdy wie, ze bez wystaw hodowli nie bedzie... lecz w hodowli tez sie cuda dzieją. W tym światku sa równi i równiejsi od 'x' lat. I nie tylko w naszej rasie: krycie cieczka w cieczke - jedni za to potępiani, inni wychwalani na piedestały, krycie 9 letniej suki - to juz koszmar :shake: i mozna by wymieniac i wymieniac...

Jednak jaka ogromna radosc sprawia wygranie z tymi co maja abonament na 'złote medale' :cool3: - chyba ze pozniejsze meile z 'komplementami' i 'pogróżkami' sprowadza nas na ziemie... wtedy chwila zwątpnienia, ale dalej robimy to co do nas nalezy ;)

Chyba trzeba do tego przywyknąć... :razz:[/quote]

Wiesz w świetle polskiego prawa ZK krycie 9 letniej suki moze i koszmar... ale np. w Hiszpanii suki moga byc kryte do 10 roku a psy moga kryc do 12 to tez w sumie jakis system.. ale mysle ze nie odpowiednie sa tu regulaminy ale wlasny rozum i jego używanie w hodowli, bo nie widze sensu w eksploatowaniu suki szczgolnie w powtarzanych nieudanych kryciach czy kryciu malo atrakcyjnym reproduktorem.

Mola Volcano jak zwykle wygląda bezkonkurencyjnie przy reszcie psow:)

Posted

[quote name='Dada']

A co do wystaw... Wciąż mnie szokuje fakt, że nic się nie da "z tym" zrobić. Niestety wyniki wystaw potwierdzają to, co już słyszałam i ciągle się dziwię, ze wszystko to tak jawnie i każdy o tym wie...[/quote]

Dada naucz sie jednego wystawy nie sa takie jak je opisuja na dogo ;)
ogolnie jest tak wszystko jest ok jak wygrywaja psy z grona wzajemnej adoracji z dogo jak wygrywaja inni to psy mialy zalatwione
duzo wzajemnych niecheci pomowien plotek co mnie bardzo zniechecilo do tego srodowiska bo zawsze mowilam ze ludzie ktorzy kochaja zwirzeta maja serce dla innego czlowieka widac bylam naiwna albo walka o kawalek blaszki tak zmienia ludzi
jak chcesz poznac wystawy to musisz na nie zawitac patrzec otwartymi oczyma i nie sluchac potszeptow milych znawcow rasy;)
dogo nie jest tak do konca zle poznalam pare fajnych osob milych uczynnych pomagajacych bezinteresownie psom i ludziom ale tych poznasz kiedys sama jak sie w tym wszystkim nie pogubisz

Posted

[quote name='AiK']Dada naucz sie jednego wystawy nie sa takie jak je opisuja na dogo ;)
ogolnie jest tak wszystko jest ok jak wygrywaja psy z grona wzajemnej adoracji z dogo jak wygrywaja inni to psy mialy zalatwione
duzo wzajemnych niecheci pomowien plotek co mnie bardzo zniechecilo do tego srodowiska bo zawsze mowilam ze ludzie ktorzy kochaja zwirzeta maja serce dla innego czlowieka widac bylam naiwna albo walka o kawalek blaszki tak zmienia ludzi
jak chcesz poznac wystawy to musisz na nie zawitac patrzec otwartymi oczyma i nie sluchac potszeptow milych znawcow rasy;)
dogo nie jest tak do konca zle poznalam pare fajnych osob milych uczynnych pomagajacych bezinteresownie psom i ludziom ale tych poznasz kiedys sama jak sie w tym wszystkim nie pogubisz[/quote]

no nie do konca sie z tym zgodze. Fakt ze ci co sie lubia gratuluja sobie nawzajem ale takze czesto sa szczerzy miedzy soba i czesto rozmawiaja o wadach czy to zaletch swoich psow.. to ze nie wypisuja tego wprost na forum nie znaczy ze nie zgadzaja sie takze miedzy soba w roznych kwestiach, ale mysle ze latwiej wymienic im sie roznymi pogladami niz z tymi nieprzyjaznie nastawionymi do nich osobami.. pozatym nie kazdy musi sie lubieć, a niestety wiele osob nie potrafi przyjac do siebie slow krytyki czesto wcale nie wyrazanej w zlosci tylko ze szczerosci i zaraz jest ze ta czy tamta osoba jest taka i owaka.

Posted

Flaszi:loveu:gratuluje postu
podziwiam Istotki o takim Doswiadczeniu i Rozumku
nie wspominajac o Urodzie:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Flashka - ok, zgodze sie z tym. Ale moze chcac robic takie 'numery' powinni sie co niektorzy przeniesc do innego kennel klubu. W PL mamy pewien regulamin i powinnismy go przestrzegac... a jak narazie nieliczni wedlug niego postepuja... z tym ze jedni ze swoimi czynami sa akceptowani a inni nie.

A z tym sumieniem i rozumem u wielu hodowców ostatnio różnie :lol:

Posted

[B]AIK[/B] nie zgodze sie z Tobą! Sukcesy moich psow tez kosztowaly mnie wiele nerwow i nieprzyjemnosci i wiem ze Twoj powyzszy post odnosi do krytyki Twojego psiaka, po jego ostatnich sukcesach.

Nic nie mam do Twojej Dusi - zeby nie bylo :)

Ale czasami trzeba obiektywnie spojrzec na swojego psa. Wystawy sa po to by zrobic selekcje hodowlana - psy wybitne powinny zbierac tytuly, psy gorsze - gorsze oceny. To kazdy wie :)
Tymczasem w PL (powtarzam sie) roznie z tym bywa i widzimy, ze niezbyt ciekawy piesek robi Championa Mlodziezy, czy dorosłego Championa Polski - nie mam tu nikogo na mysli!!! - wiec niech sobie robia, malo mnie to interesuje - po prostu tytuly [U]JUZ[/U] nie odzwierciedlaja jakosci psa - bo uwazam ze wszystko mozna wczesniej czy pozniej wyjezdzic.

Tak wiec troszke obiektywizmu co do swoich zwierzątek :)

Milka moja z poczatku bdb, nagle CACIB dostala w niezlej stawce i szczerze powiem, ze wtedy go dostac nie powinna bo byly suki od niej lepsze. I jakby mi ktos wtedy to napisal to bym mu przyznala racje a nie sie obrazała czy negatywnie nastawiala sie do ludzi/wystaw/hodowli.

Znam wady i zalety moich psow i zadne tytuły nie poprawia ich eksterieru.

Dada wystawy są SUPERRRRRRRRRRRRRRRRRRR :angel: i ludzie na nich też :loveu:

Posted

sorrki maga chyba sie nie zrozumiałysmy. piszac tego posta nie miałam na myśli mojej Dusi. Jaka jest taka jest, wasze słowa krytyki czy inne nie mają wpływu na moj stosunek do wystaw ani dogomanii. Oprócz Angela który w złości i laluni która naskoczyła na mojego psa po jednym poście w którym miałam inne zdanie niż reszta raczej nikt otwarcie nie krytykował mojego psa. A to co o nim myślicie mam głęboko... sorrki nie mam nikogo na myśli :diabloti:

chodziło mi bardziej o to, że ostatnimi czasy porobiły się nagonki na pewne hodowle i nie dokonca zgadzam się z tym, ze są słuszne. A nienawiścią i plotkarstwem jakim karmią się coponiektórzy odzwierciedlają się w stosunku do wyniku wystaw.

Posted

cd.

Pies moze miec milion roznych Championow, Int.Ch i wogle BOBy, BOgi, BISy, ale jaki jest kazdy widzi... i tytuly mu nie pomoga stac sie bardziej wzorcowym psem - a to kto dal temu psu wygrac, swiadczy o wiedzy sedziego.

Tak wiec powtarzam - otworzmy oczy i nauczmy sie mowic MOJ PIES NIE ZASLUZYL na tej wystawie na złoto/srebro, MOJ PIES NIE POWINIEN MIEC CHAMPIONATU - milo ze ma, ale na championa nie wyglada itd.

Pamietacie jaka byla burza jak moj Toffi wygral w Katowicach z Liskiem? Skonczyl wtedy Mł.Ch.Pl - wiele osob mowilo, ze wygrac nie powinien... ja nie wiem czy powinien czy nie, czy był wtedy lepszy od Liska czy nie... ale wiem jedno, ze na pewno zasługuje na tytul Ml.Ch.Pl.

Podziwiam Miniage, ktora otwarcie potrafi powiedziec o wadach swojej Tasminy, nie bedzie jej rozmnazac, wystawiac itd - tylko ja wysterylizowala - myslicie ze Tasmina nie zrobilaby Championa? Jasne, ze by zrobila... ale po co? Aga zna wartosc swojej suni... Tasia jest super przyjacielem, wprowadziła Age w świat grzyaczy, ale Aga wie, ze na championa nie zaslguje.

Oby wiecej osob z takim podejsciem :)

Wiec Dada nie zrazaj sie i zapraszam na wystawy!! :)

Posted

no to sie nie zrozumiałyśmy :lol: wyczulam aluzje i podtekst - myliłam się... ale moich wypocin nie skasuje :) :lol:

[quote name='AiK']

chodziło mi bardziej o to, że ostatnimi czasy porobiły się nagonki na pewne hodowle i nie dokonca zgadzam się z tym, ze są słuszne. A nienawiścią i plotkarstwem jakim karmią się coponiektórzy odzwierciedlają się w stosunku do wyniku wystaw.[/QUOTE]

ja zadnych nagonek nie widze
a wyniki wystaw ostatnimi czasy sa zaskakujące :roll:

Posted

[quote name='maga18']no to sie nie zrozumiałyśmy :lol: wyczulam aluzje i podtekst - myliłam się... ale moich wypocin nie skasuje :) :lol: [/quote]

nie ma potrzeby nic kasować przecież kulturalnie wymieniamy poglady :diabloti: i mod sie nie przyczepi

[quote name='maga18']

ja zadnych nagonek nie widze
a wyniki wystaw ostatnimi czasy sa zaskakujące :roll:[/quote]

mnie tez zaskoczyły wyniki ostatnio w lesznie:evil_lol:

Posted

[quote name='maga18']
Znam wady i zalety moich psow i zadne tytuły nie poprawia ich eksterieru.

:loveu:[/quote]

[quote name='maga18']
Podziwiam Miniage, ktora otwarcie potrafi powiedziec o wadach swojej Tasminy, nie bedzie jej rozmnazac

[/quote]

[quote name='maga18']

... ale wiem jedno, ze na pewno zasługuje na tytul Ml.Ch.Pl.

[/quote]

pogubiłam się :roll:

Posted

Szczerze? Nie sugerowałam sie dogomanią w tym przypadku :evil_lol: i to tak z reką na sercu!
Małego wystawiać nie będę, ale chciałabym zawitać na wystawach jako widz i kibic (razem z nim) :lol:
A w przyszłości marzy mi się kolejny grzywacz, którego chciałabym wystawiac, ale chcę do tego czasu dowiedzieć sie jak najwięcej, widzę jednak,ze długa droga mnie czeka..
Codziennie jak otwieram oczy, a Mały wskakuje na łóżko i się ze mną wita, powtarzam sobie, że jest cudowny. Piękny, przynajmniej w moich oczach najpiękniejszy

Posted

[quote name='maga18']cd.

Pies moze miec milion roznych Championow, Int.Ch i wogle BOBy, BOgi, BISy, ale jaki jest kazdy widzi... i tytuly mu nie pomoga stac sie bardziej wzorcowym psem - a to kto dal temu psu wygrac, swiadczy o wiedzy sedziego.

Tak wiec powtarzam - otworzmy oczy i nauczmy sie mowic MOJ PIES NIE ZASLUZYL na tej wystawie na złoto/srebro, MOJ PIES NIE POWINIEN MIEC CHAMPIONATU - milo ze ma, ale na championa nie wyglada itd.

Pamietacie jaka byla burza jak moj Toffi wygral w Katowicach z Liskiem? Skonczyl wtedy Mł.Ch.Pl - wiele osob mowilo, ze wygrac nie powinien... ja nie wiem czy powinien czy nie, czy był wtedy lepszy od Liska czy nie... ale wiem jedno, ze na pewno zasługuje na tytul Ml.Ch.Pl.

Podziwiam Miniage, ktora otwarcie potrafi powiedziec o wadach swojej Tasminy, nie bedzie jej rozmnazac, wystawiac itd - tylko ja wysterylizowala - myslicie ze Tasmina nie zrobilaby Championa? Jasne, ze by zrobila... ale po co? Aga zna wartosc swojej suni... Tasia jest super przyjacielem, wprowadziła Age w świat grzyaczy, ale Aga wie, ze na championa nie zaslguje.

Oby wiecej osob z takim podejsciem :)

Wiec Dada nie zrazaj sie i zapraszam na wystawy!! :)[/quote]

Madzik wzruszyłam się:loveu: Tasi jeszcze nie wysterylizowłam. Uniemożliwiła nam to niedawno przebyta cieczka, ale decyzja o sterylizacji zapadła i napewno do niej dojdzie.
Tasia championat zrobiłaby (gdyby nie próbowała zjeść każdego sędziego). Na szczeniaki po Tasi na dzień dzisiejszy mam 6 zamówien:evil_lol:. Mnie również było przykro jak ktoś mówił o moim psie że jest taki czy taki, ale spojrzałam obiektywnym okiem na swoją sukę, na jej rodzeństwo, na szczeniaki po jej ojcu i....uważam, że nie powinna mieć potomstwa. Naraziłam się tym teściowej, która jest fanką nr 1 mojego białego diabła.

Posted

[quote name='AiK']Dada naucz sie jednego wystawy nie sa takie jak je opisuja na dogo ;)
dogo nie jest tak do konca zle poznalam pare fajnych osob milych uczynnych pomagajacych bezinteresownie psom i ludziom ale tych poznasz kiedys sama jak sie w tym wszystkim nie pogubisz[/quote]

Nie wiem czemu nasuwa mi się stwierdzenie "każdy mierzy własną miarą"....
Ja znam zupełnie inny obraz wystaw niż ty przedstawiasz Aniu. I co więcej ostatnie wystawy potwierdzają mi, że obraz który tu kreujesz jest mocno przerysowany. Oczywiście znam parę osób, które traktują wystawy jak pole walki, ale niech się oni zagryzają we własnym towarzystwie a jeżeli będą chcieli kiedyś przyjść na wystawie pogadać o głupotch, pośmiać się to nie widzę przeszkód.
A kto według Ciebie należy do kółka wzajemnej adoracji z dgm? Powiedz nam bo chcę wiedzieć czy się łapie:cool3:

Posted

[quote name='miniaga']Nie wiem czemu nasuwa mi się stwierdzenie "każdy mierzy własną miarą"....
Ja znam zupełnie inny obraz wystaw niż ty przedstawiasz Aniu. I co więcej ostatnie wystawy potwierdzają mi, że obraz który tu kreujesz jest mocno przerysowany. Oczywiście znam parę osób, które traktują wystawy jak pole walki, ale niech się oni zagryzają we własnym towarzystwie a jeżeli będą chcieli kiedyś przyjść na wystawie pogadać o głupotch, pośmiać się to nie widzę przeszkód.
A kto według Ciebie należy do kółka wzajemnej adoracji z dgm? Powiedz nam bo chcę wiedzieć czy się łapie:cool3:[/quote]

Aguś czemu Cie nie bedzie w Bedzinie:shake: :shake:

Posted

[quote name='Agama']Flaszi:loveu:gratuluje postu
podziwiam Istotki o takim Doswiadczeniu i Rozumku
nie wspominajac o Urodzie:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:[/quote]

:oops: ;)
... jednak ktos czyta moje posty.. nie tylko te wredne:evil_lol: :evil_lol: :diabloti:

Posted

[quote name='flashka-g']Aguś czemu Cie nie bedzie w Bedzinie:shake: :shake:[/quote

Trudne pytania zadajesz:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Najprawdopodobniej nie będzie mnie na żadnej wystawie do końca roku. Jaga w niespełna miesiąc zrobiła 3 duże CWC na trzech kolejnych wystawach na których była. Nie chcę słuchać że kogoś blokuje:evil_lol:

Posted

[quote name='miniaga'][quote name='flashka-g']Aguś czemu Cie nie bedzie w Bedzinie:shake: :shake:[/quote

Trudne pytania zadajesz:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Najprawdopodobniej nie będzie mnie na żadnej wystawie do końca roku. Jaga w niespełna miesiąc zrobiła 3 duże CWC na trzech kolejnych wystawach na których była. Nie chcę słuchać że kogoś blokuje:evil_lol:[/quote]

ale wiesz ze bez Ciebie wystawa to nie to samo;)

Posted

[quote name='AiK']sorrki maga chyba sie nie zrozumiałysmy. piszac tego posta nie miałam na myśli mojej Dusi. Jaka jest taka jest, wasze słowa krytyki czy inne nie mają wpływu na moj stosunek do wystaw ani dogomanii. [B]Oprócz Angela który w złości i laluni która naskoczyła na mojego psa po jednym poście w którym miałam inne zdanie niż reszta raczej nikt otwarcie nie krytykował mojego ps[/B]a. A to co o nim myślicie mam głęboko... sorrki nie mam nikogo na myśli :diabloti:

chodziło mi bardziej o to, że ostatnimi czasy porobiły się nagonki na pewne hodowle i nie dokonca zgadzam się z tym, ze są słuszne. A nienawiścią i plotkarstwem jakim karmią się coponiektórzy odzwierciedlają się w stosunku do wyniku wystaw.[/quote]

I mnie:evil_lol: Choć trudno w mojej krytyce w tym przypadku doszukiwać się złośliwości, albo innych poddekstów:roll:

Posted

[quote name='flashka-g'][quote name='miniaga']

ale wiesz ze bez Ciebie wystawa to nie to samo;)[/quote]

Nio co ty przecież ja jestem plotkara nr jeden, czołowa reprezentantka kółka wzajemnej adoracji na dogo:evil_lol: to ja sprawiam, że atmosfera na wystwach jest ciężka i pełna złościwość. :evil_lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...