Jump to content
Dogomania

Ringowe zmagania czyli wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

MYSZKO chodzi chyba o cos innego-tak sie zlozylo ze bylam w tym sezonie na kilkunastu wystawkach zarowno jako widz jak i uczestnik-moje refleksje sa takie na niektorych okreslone zwierzatka wygrywaja a na innych robia faktycznie za tlo-choc to sliczni sliczne GRZYWKI
rozrzut w ocenach jest od zw rasy do bdb-pisze o tym samym psie, psach ,suniach itp
czyli znowu wracamy do punktu wyjscia-OCENY SEDZIEGO i jego preferencji

• Replies 13.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W Opolu na Cacibie grzywki ocenia Francesco Concetti z Włoch, a na klubówce Andreas Schemel z Austrii :) w koncu porzadna miedzynarodowa obsada...zobaczymy co pokaze:cool3:

Posted

[quote name='"Iwona"']Wielkie , ogromne gratulacje za tak piękne sukcesy dogomaniackich psiaków
My osobiście nie mamy czym się chwalić , dla informacji jednak podam,że w grzywaczach w oba dni zwyciężyła polska suczka- Sasquehanna DOBRA WRÓŻKA- wielkie brawa [/QUOTE]

Gratulacje dla Dobrej Wrózki za ukonczenie Intera :)

Iwona może masz pełne wyniki?

Posted

jakos po ostatnich latach obserwowania i brania czynnego udzialu w wystawach mam bardzo mieszane uczucia co do pomyslu powstawania klubu grzywek; niestety wiecej wszystkich dzieli niz laczy- zadko kiedy ktos ma odwage powiedziec cosw twarz, tylko obgadywanie po katach; jest nas tak wlasciciwe niewiele; troche osob na dgm, troche czytajacych, troche chcacych "rozganiac towarzystwo wzajemnej adoracj" i chyba nic by z tego nie wyszlo; jakos nie potrafie na to optymistycznie spojzec;

Posted

co dow ilna to jedynie Dobra wrozka (piekna suka ale jeszcze nie odraosla po dzieciach ale inter jej sie nalezy) dostala cac i cacib; sedziowala Pani Kostalova- czeska republika:)
dala popis totalnego balaganu przy ocenie- grzywacz nagi ma miec wszytskie zeby to jedna sprawa (ona wie ze moze nie miec ale lepiej jak ma), kazala robic jakies niezrozumiale kolka na kritszym boku prostokatu ringowego- calkowite niezrozumienie o co jej chodzi;kolejny sedzia miedzynarowody ktory nie zna jezyka na tyle dobrze zeby sie dogadac chocby w miedzynardiwym jezyku anggielskim ;;
nie wiem jak wypadla mlodziez ale psy dosrole ani jeden cac, nie mowiac juz o cacibie; nasz Toudi byl dosk. 1 ale jak mowie bez niczego:) wystawiany tylko w niedziele;sauvignon byla w szczeniakch 1 dnia BOB szczeniat a drugiego 2/3, ; moze Iwona bedzie miala wiecej wynikow; finom tez poszlo kiepsko bo nie ma wynikow u nich na stronach:cool3:

• 2 weeks later...
Posted

wystawa w glogowie jak dla was jest odwolana...
:diabloti: ja bede z mikim, bedzie michal i nie chcemy niepotrzebnej konkurencji..
no chyba, ze chcecie przegrac to zapraszamy...:diabloti::diabloti:
ja jade tam po BOBa :loveu:
ps. a i tak z tego co slyszalem jest duzo grzywaczy zgloszonych..:(
ale i tak sie nie przejmujemy...

Posted

[quote name='macsow1']wystawa w glogowie jak dla was jest odwolana...
:diabloti: ja bede z mikim, bedzie michal i nie chcemy niepotrzebnej konkurencji..
no chyba, ze chcecie przegrac to zapraszamy...:diabloti::diabloti:
ja jade tam po BOBa :loveu:
ps. a i tak z tego co slyszalem jest duzo grzywaczy zgloszonych..:(
ale i tak sie nie przejmujemy...[/quote]

my nie jesteśmy dla was konkurencja.
my dziewczynki :roll:
a na boba nie liczymy wiec go sobie wez :diabloti:

Posted

[quote name='miniaga']Ja zaczynam z Jagodą od Bydgoszczy i mam nadzieję że nie będzie zimy w lutym;)[/quote]
Ja też planuję z Dinarkiem jechać do Bydgoszczy ;)

Posted

[quote name='Solange']Ja też planuję z Dinarkiem jechać do Bydgoszczy ;)[/quote]
Miałyśmy być niestety Tz wysyła nas na 2 tygodnie do Zakopanego

Posted

[quote name='onka']Alez Teodor to bardzo kochany i miły pies:loveu: na prawdę nie ma się czego obawiać;)
będzie w pośredniej jakby co
Tymianka może nie będzie, a będzie Rumianek:evil_lol: a może jeden i drugi?[/quote]

oj onka jak ja kocham te Twoje psy...
jeszcze mi powiedz, z to Ty wystawisz rumianka..
nie wiem, czy nie wole przegrac z honorem i isc do posredniej..

Posted

Onka chce Ci sie jechac taki kawal do Głogowa?? :eviltong:
nie chce Cie martwic, ale to tak daleko.. bedzie pelno sniegu i w ogole..
jeszcze troche i teodor bedzie mi sie snil po nocach...
ale zgloszneie psa kosztuje az 100zl... (czy jakos tak)...
a poza tym 9 grupa jestw sobote.. a to pewnie tez nie pasuje teodorowi ;p
nie no kurcze..:-(

Posted

[quote name='onka']no co Ty tu mi wypisujesz takie, bo zaraz bedzie :mad: ;) będzie dobrze to sędzia wybiera tego najlepszego nie my :cool3:
tak ja chyba wystawie Rumianka a jadę dzień wczesniej już do Zielonej Góry w piątek to przynajmniej przygotuje Rumianka;)
bo dojazdu nie mam żadnego z Jeleniej do Głogowa!!
a tak na spokojnie zabiorę się z włascicielami Rumianka:multi:[/quote]

Oniu ja dbam o CIebie :) jak przyjedziesz z moją ukochaną suką to mozesz jechac: ) chodzi o genowefe :):loveu: a sedzia wybierze najlepszego.. ja juz moge wskazac kto nim bedzie.. ale co tam.. masz slicznego tadzia.
wielkie i szczere gratulacje.

Posted

[quote name='onka']będę z Gienią również
i bardzo dziekuję za miłe słowo:loveu: hodowca Teodora może być dumny, jeszcze tylko troszkę ogłady ringowej by się przydało:placz:[/quote]

Trochę psów potrzebuje tej ogłady patrz na mój i Michała przykład. Teodor to anioł na ringu w porównaniu z moim...:diabloti:
PS. Jak narazie liczę to tylko 4 psy w młodzieży. Byle tak dalej !!

Posted

[quote name='Han Sharn']A kiedy będziesz w Zakopanem. Może chciałabyś się spotkać i poznać na żywo moje pokraki?[/quote]
o to samo zapytałam wczoraj w galerii:lol: prosto z Głogowa jade do Zakopanego i będę 2 tygodnie mieszkam na cyrhla przy restauracji 7 kotów chętnie spotkam się z Tobą w Zakopanym podoba mi się to że tymi busami można wszędzie dojechać i nie robią problemów że jedzie pies tak jeździłam ze Sparki dwa lata temu

Posted

to juz glogow za pasem???!!!! ja nie wiem gdzie ten czas ucieka:))
w bydgoszczy tez bedziemy z martinim i metaxa- na razie w otwartej:)

Posted

[quote name='anna1']to juz glogow za pasem???!!!! ja nie wiem gdzie ten czas ucieka:))
w bydgoszczy tez bedziemy z martinim i metaxa- na razie w otwartej:)[/quote]

anna1 bedziesz w głogowie??:p

Posted

nie Moscow do glogowa nie jade; moze leszno, jeszcze nie zdecydowalam bo do czecha jak brychtowa jedzie troche szkoda mi kasy:evil_lol: :evil_lol:
napewno bydgoszcz, ale co wiecej w polsce to jeszcze nie wiem; musze zerknac wreszcie w kalendazyk wystaw:)
jakies niemcy i wegry napewno, gdzies musze pokonczyc to co zaczete:lol:

Posted

[quote name='macsow1']jestem załamany i nie wiem, czy porywac sie i walczyc, czy przegrac z honorem....[/quote]
WALCZ:razz: :razz:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...