AngelOfDeath Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 [quote name='maga18']i na koniec zmarznieta Milencja [IMG]http://img86.imageshack.us/img86/8923/resizeofmilka2wr2.jpg[/IMG][/quote] mila zrobila na mnie wrazenie , taka wyzwolona kobieta :loveu::loveu::loveu::evil_lol:
Nesjanna Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 super zdjęcia Haapy - boska !:loveu: LOKATY psów pośrednia i otwarta jak dla mnie - lekkie zdziwienie :roll:
anna1 Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Milka rozwinela sie swietnie- fajna kobitka sie z niej zrobila; bardzo mi przypomina maja Łysą (coco chanel) :)
Agama Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 ONKA czy MISIO nie bedzie na dniach obchodzic urodzin-ten jego usmiechniety pysio zawsze mi poprawia humor:loveu:
AngelOfDeath Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 ej... nie wiecie co sie stalo z krajowa wystawa chinskich grzywaczy w sopocie 12.08.2007 r i z krajowa wystawa gr iX w lodzi 23.09.2007 bo te wystawy sa podane w Psie nr 5 2006r a na stronie zkwp ich nie ma :roll: choc i tak odpuszczam sobie wystawy , ale warto wiedziec ...
AngelOfDeath Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 normalnie ... to co mialem udowodnic - udowodnilem , to co mialem zrobic - zrobilem , jednych polubilem - innych znienawidzilem ... nie mam juz sily i juz mi sie nie chce ... wiec dlatego taka decyzja ... no chyba ze mi sie odwidzi ale mysle ze nie
Agama Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 zima minie i mysle ,ze wiosna ...gdzies znowu sie spotkamy
AiK Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 [quote name='AngelOfDeath']normalnie ... to co mialem udowodnic - udowodnilem , to co mialem zrobic - zrobilem , jednych polubilem - innych znienawidzilem ... nie mam juz sily i juz mi sie nie chce ... wiec dlatego taka decyzja ... no chyba ze mi sie odwidzi ale mysle ze nie[/quote] Angelu zima dopiero się zaczyna aTy masz już depresję zimową:crazyeye: :cool3: zjedz troche czekolady pomaga:evil_lol:
Fenyloetyloamina Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [quote name='AiK'] troche czekolady pomaga:evil_lol:[/quote] Tak, w czekoladzie jest Fenyloetyloamina, która poprawia humor.. :roll:
AngelOfDeath Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [quote name='onka']ja moge sie pochwalic fotką sztuk 1 z wystawy:lol: którą zrobił mój małżonek aczkoliek fatalne.. [IMG]http://img436.imageshack.us/img436/6015/tntbt2.jpg[/IMG] i pare zdjęc przed wystawą Lawenda Maff Staff [IMG]http://img436.imageshack.us/img436/1674/tnwft4.jpg[/IMG] Vasco Rosa Thea [IMG]http://img46.imageshack.us/img46/6371/tnv1os0.jpg[/IMG] [IMG]http://img46.imageshack.us/img46/228/tnvpz5.jpg[/IMG] [IMG]http://img46.imageshack.us/img46/6642/tnv2un8.jpg[/IMG] i moje serce:loveu: przez które musielismy szybciej wracac z wystawy ale warto było!!!!!!!!! [IMG]http://img470.imageshack.us/img470/8481/tnmsl6.jpg[/IMG][/quote] onka dobrze ze zdarzylas przed wiadomo czym ;)
maga18 Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Angel co Ty pleciesz... jeszcze duzo tytułów przed Happy :loveu: Ja tez mam czasami chęc rzucic to w diabli... ale chyba sie uzaleznilam :evil_lol: Championaty juz mam... tzn u Mili prawie... i co..? To by mialo byc na tyle? Chyba mam za dobre psy ze tak szybko zdobyly w PL co sie zdobyc dalo... bo mi wystaw ciagle malo (ale rymowanka :eviltong: ) musze ruszac na podoboj europy... by zaspokoic moj glod wystawowy - kto zasponsoruje?? :cool3: :lol:
flashka-g Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [quote name='AngelOfDeath']normalnie ... to co mialem udowodnic - udowodnilem , to co mialem zrobic - zrobilem , jednych polubilem - innych znienawidzilem ... nie mam juz sily i juz mi sie nie chce ... wiec dlatego taka decyzja ... no chyba ze mi sie odwidzi ale mysle ze nie[/quote] nie Ty jeden kochaniutki;) poki co mam dłuuuuugą przerwe..mam juz dosc ogladania huskyh- malamutów i powder puffów- hairlessów..a szczegolnie część przykrych osób co krzywią buziole na wystawach:p zeby juz nie musieli, bo jeszcze im tak zostanie:eviltong:
miniaga Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 A ja myślę, że nie nalezy na wystawach rozglądać sie na boki... na złośliwe miny, szepty itp. Jeżeli kogoś nie bawią gierki wystawowe to może się bawić na wystawach świetnie.... Końcówka roku to taki okres podsumowań: ja na wystawach spędziłam bardzo miłe chwile i w tym miejscu chciałabym podziękowac tym wszystkim dzięki którym był to dla mnie miły czas:Ress, Ani i Psy, Eli z Odeli, Madze, Malawaszce,Marcie, Ewie, Agamie, osobie na kórą się gniewam, Dorocie 33, Aik i wielu innym. Szczególnie jednak chciałabym podziękować Asi Grucy za Jagodę oraz miłe i mądre towarzysto. Rysiowi jeszcze raz za CAŁOKSZTAŁT !
AngelOfDeath Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [quote name='miniaga']A ja myślę, że nie nalezy na wystawach rozglądać sie na boki... na złośliwe miny, szepty itp. Jeżeli kogoś nie bawią gierki wystawowe to może się bawić na wystawach świetnie.... Końcówka roku to taki okres podsumowań: j[B]a na wystawach spędziłam bardzo miłe chwile[/B] i w tym miejscu chciałabym podziękowac tym wszystkim dzięki którym był to dla mnie miły czas:Ress, Ani i Psy, Eli z Odeli, Madze, Malawaszce,Marcie, Ewie, Agamie, osobie na kórą się gniewam, Dorocie 33, Aik i wielu innym. Szczególnie jednak chciałabym podziękować Asi Grucy za Jagodę oraz miłe i mądre towarzysto. Rysiowi jeszcze raz za CAŁOKSZTAŁT ![/quote] ja tez do soboty :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Agama Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 AGA na kogo sie gniewasz,bo cos nie kumam-tak to napisalas Angel co od soboty wytlumaczcie starszej kolezance
AngelOfDeath Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [quote name='Agama'] Angel co od soboty wytlumaczcie starszej kolezance[/quote] no od soboty mi sie odechcialo:diabloti:
AngelOfDeath Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 ale zbieram juz nowe sily :ylsuper: a po rozmowie z kilkoma osobami czuje sie wrecz cudownie :laugh2_2::Cool!:
flashka-g Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 miniaga ale mi chodiz głownie o psy jakie wygrywaja...bo ludzi to zawsze mozna olac..ale jak mozna a raczej ile mozna zdzierzyć czasami wyniki niektorych wystaw ktore sa po prostu przekomiczne :)??
miniaga Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Ja tylko raz byłam wkurzona że przegrałam, ale jakoś zawsze po przeanalizowaniu sytuacji znajdowałam własne błędy. Paradoksalnie poprawiało mi to nasrój. Nie bede czarować - po nietórych wystawach byłam wkurzona na maksa, ale głównie na siebie np za to że dopusciłam by Tasia klapneła dziobem. Każdy musi znaleść swój sposób na radzenie sobie z różnymi niesprawiedliwościami ja szukam błędów w sobie, bo złoszczenie się na cały świat jest bezsensowne. Co do absurdalnych wyników.... zdarza się i zdarzać się będzie zawsze... jest na dgm parę osób, które do akich sytuacji podchodzą bez emocji, często z uśmiechem. Warto brac z nich przykład....
miniaga Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 [quote name='Agama']AGA na kogo sie gniewasz,bo cos nie kumam-tak to napisalas Angel co od soboty wytlumaczcie starszej kolezance[/quote] Agama nio jakbym chciała napisać nick tej osy to bym napisała a że nie chciałam, to musiałam jakąś tą osobę nakierować że chodzi mi o nią. Wczoraj mi podpadła, więc łatwo się domyśli że dziękuję własnie jej:evil_lol: Mam nadzieję, że w nowym roku nadal będziemy się dobrze bawić na wystawach.
flashka-g Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 [quote name='miniaga']Ja tylko raz byłam wkurzona że przegrałam, ale jakoś zawsze po przeanalizowaniu sytuacji znajdowałam własne błędy. Paradoksalnie poprawiało mi to nasrój. Nie bede czarować - po nietórych wystawach byłam wkurzona na maksa, ale głównie na siebie np za to że dopusciłam by Tasia klapneła dziobem. Każdy musi znaleść swój sposób na radzenie sobie z różnymi niesprawiedliwościami ja szukam błędów w sobie, bo złoszczenie się na cały świat jest bezsensowne. Co do absurdalnych wyników.... zdarza się i zdarzać się będzie zawsze... jest na dgm parę osób, które do akich sytuacji podchodzą bez emocji, często z uśmiechem. Warto brac z nich przykład....[/quote] tylko chyba sobie nie zdajesz sprawy jakie mam juz zakwasy na brzuchu od śmiechu..bo juz nie da sie tylko uśmiechac w niektorych przypadkach.. szczegolnie ostatnio przy tym nasileniu;) gdy wystawialam obce psy zawsze analizowalam konkurencje i caly bieg sedziowania...ale w wiekszosci przypadkow to ja czasami nie wiem czym sedzia sie kierowal- nie mowie bo czasami tez nie wiem dlaczego np. z danym psem wygralam w danej mocnej stawce.. z reszta wiele razy bylam zaskoczona sukcesami. Wiec to nie jest zadzrosc czy cos podobnego, tylko raczej tak zle wplywa na mnie niewiedza sędziów;) i to wlasnie zraza najbardziej. Bo wszystkie pieski sa kochane i dla mnie to moga byc nawet psy Bin Ladena jezlei sobie zasluzylo to czemu nie niech wygrywaja, ale dlaczego nagradzac cos co jest totalnym zerem, badz nie rowna sie z innym psem- bo akurat sędzia nie patrzy pod wzorzec ale pod swoje widzi mi sie. Nie ma co ukrywac ze wsrod sedziow panuje ciemnota ( nie mowie o wszystkich)bo jedynie co widza to grupy na ich kolejne rozszerzenia.
paniMysza Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 [quote name='flashka-g'] cos co jest totalnym zerem [/quote] czemu nazywasz tak psy??????:roll: coś? zero?:shake:
miniaga Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Widzisz ja coraz częściej dochodzę do wniosku, że owa nieznajomość wzorca wynika w dużej części z tego, że ów wzorzec można interpretować wieloznacznie... Każdy z nas preferuje inny typ grzywacza a mimo to wszystkie (takie które nie mają wad dyskfalifikujących) można uznac za wzorcowe. Zgadzam się jednak, że nic nie usprawiedliwia niewiedzy sędziów. Jedynym jednak rozwiązaniem bybłby wprowadzenie jakiegoś rankingu, który pozwoliłby na wyłapanie Kosmitów. Chciałabym również by kazdy wzorzec FCI był opatrzony komentarzem (interprertacją). Brakuje mi Klubu Grzywaczy Chińskich - takiego prawdziwego. Nie od dziś wiadomo że zrzone osoby moga więcej. Moze zcaliłoby to naszą grzywaczową rodzinę i moglibyśmy oddziaływać bardziej.
SengaSengana Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 MINIAGA !!!!!!!!!!!!!!!!!! "naszą grzywaczowa[B] [COLOR=Sienna]rodzinę[/COLOR][/B] " ...............wprowadzasz mnie od samego rana w cudowny nastrój sielanki.....:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Recommended Posts