Iwona Posted November 21, 2005 Author Posted November 21, 2005 Brawo Maga :BIG: :klacz: :klacz: :klacz: - wspaniały pomysł i realizacja :D :D :D Przy okazji wielkie gratulacje dla wystawiajacych i wystawianych :BIG: :BIG: :BIG: :klacz: :klacz: :klacz:
AnkaW Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 [b]Maga[/b] jesteś niesamowita :lol: :lol: :lol:
Draczyn Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 [quote name='AnkaW'][b]Maga[/b] jesteś niesamowita :lol: :lol: :lol:[/quote]Ona jest wielka
AngelOfDeath Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 [quote name='maga18']zebrałam Kielce w jedna całość :D [url]http://www.daminet.pl/~ravenq/grzywacze/wyniki/2005/kielce.html[/url][/quote] :ylsuper: :ylsuper: :ylsuper:
AnkaW Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 [quote name='Draczyn'][quote name='AnkaW'][b]Maga[/b] jesteś niesamowita :lol: :lol: :lol:[/quote]Ona jest wielka[/quote] :hmmmm: wysoka, szczupła, owszem ale wielka :wink: :lol: :lol:
Draczyn Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 [quote name='AnkaW'][quote name='Draczyn'][quote name='AnkaW'][b]Maga[/b] jesteś niesamowita :lol: :lol: :lol:[/quote]Ona jest wielka[/quote] :hmmmm: wysoka, szczupła, owszem ale wielka :wink: :lol: :lol:[/quote]Wielka rozumem i duchem, a nie ciałem
miniaga Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 Hej Nie moge załadować strony żadnego zk i mam pytanko. Do kiedy należy zgłaszac psy na Katowice? Ciągle nie wiem czy miedzynarodówka to najlepszy pomysł na debiut, zwłaszcza, że będzie podobno duzo chińczyków. Słyszałam, że pierwszy opis sedziego często decyduje o póżniejszych ocenach. Czy jeżeli Tasi dostanie nie najfajnieszy opis to nie zaważy to na póżniejszych ocenach? Jeżeli zrezygnuje z Katowic to dopiero w maju byśmy się gdzies pojawiły, bo nigdzie nam nie po drodze.
resuruss Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 Miniaga!Na Katowice mozesz zglaszac do stycznia ( chyba 20) . To ,ze pierwszy opis decyduje o karierze szczeniaka to bzdura.Moze sie zdazyc ,ze trafisz na sedziego,ktory nie jest super specjalista od danej rasy i nie bedzie to trafna ocena,lub Tasi bedzie miala gorszy dzien i tez ocena bedzie inna.Wielu wystawcow ma wsrod ocen takie "perelki " wlasnie i nie przejmujac sie tym faktem jezdza dalej. Mysle ,ze Katowice mimo tego ,ze to duza wystawa sa dobrym momentem,bo im wczesniej tym lepiej.Poza tym klasa szczeniat jest po to by szczeniaczka przyzwyczaic do wystaw,bo ocena jest w innej klasyfikacji i wydaje sie ja wylacznie w klasie szczeniat.( chodzi mi o nazewnictwo : WO,O ,MO)
Nesjanna Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 a ja mam takie pytanko: czy jeżeli zgłasza się na wystawę kilka psów (tak jak ja to zrobiłam), a do tego zgłosiłam parę do konkurencji para hodowlana - CZY NA POTWIERDZENIU PRZYSŁANYM PRZEZ ZWIĄZEK NIE POWINNO BYĆ NAPISANE, ŻE NA WYSTAWĘ ZOSTAŁY PRZYJĘTE DANE PSY + PARA HODOWLANA ???? pytam ponieważ wczoraj zadzwoniła do mnie Pani ze ZK w Poznaniu - upominając się o opłatę, moim zdaniem powinnam mieć to wskazane na potwierdzeniu. (a ja całkiem zapomniałam o tym, że zgłosiłam :oops: )
resuruss Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 Wydaje mi sie ,ze para hodowlana nie jest zaznaczona na zgloszeniu ......Niestey jesli psy sa ujete w tej w tej kategorii w katalogu to zwiazek ma prawo zwrocic sie do wystawcy o zwrot kosztow zgloszenia.
Nesjanna Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 dzięki za odp. narazie właśnie tak to wygląda ....
Draczyn Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 [quote name='Nesjanka']dzięki za odp. narazie właśnie tak to wygląda ....[/quote]Dodam jeszcze, że jeśli nie uiścisz tej opłaty, to na następną wystawę możesz nie być przyjęta
Nesjanna Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 nie nie - to nie o to chodzi, że się chcę wymigać - ale nie dostałam potwierdzenia, że to zgłoszenie zostało przyjęte ..... to, że ścigają to wiem ! czasami jednak niesłusznie - ja już raz wygrałam...
Nesjanna Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 właśnie porozmawiałam sobie z macierzystym ZK i będę się odwoływać - potwierdzenie przyjęcia na dodatkowe konkurencje powinno być !!
Draczyn Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 [quote name='Nesjanka']nie nie - to nie o to chodzi, że się chcę wymigać - ale nie dostałam potwierdzenia, że to zgłoszenie zostało przyjęte ..... to, że ścigają to wiem ! czasami jednak niesłusznie - ja już raz wygrałam...[/quote]To w takim razie napisz do nich list polecony, że nie dostałaś potwierdzenia i dlaczego masz płacić. W zasadzie powinni to uznać, bo w tym wypadku to jest ich wina
miniaga Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 Ress a Bułka bedzie w katowicach? W szczeniakach, czy młodzieży? Mam jeszcze pytanko do wszystkich - kto w Katowicach wystawia swoje pociechy w klasie szczeniąt? I które piekności sie tam pojawią?
góral Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 Ja będę z Liskiem w młodzieży :D [img]http://www.chinesecrested.no/pics/cache/gal_img_fullsize_1ba214dbac8f38716c0efe64953cfcc5.jpg[/img]
Ania i Psy Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 Ale Extra! Katowice się zapowiadają bardziej niż ciekawie! Wreszcie zobaczę Liska i M-alkoholiki! To może zrobimy też nową Dogomaniacką multi-fotę? tylko,żeby tym razem WSZYSCY staneli! A kto się zbiera na grudniowy Nowy Dwór?
góral Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 A kto planuje wypad do Gdańska w lutym, podobno sędziuje M. Ziąbka...
onka Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 no i ten młodzieniec będzie:) w młodziezy :D [img]http://img127.imageshack.us/img127/913/obraz029k5tq.jpg[/img] a qrde :wink: jak Wy to robicie ze Wasze psy na spacerach wyglądaja jakby wyszły od razu spod nożyczek i prysznica od fryzjera co? :wink: :lol:
resuruss Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 Onka!Chyba lisek tak wyglada,bo moja Bulka dlatego ,ze tak nie wyglada chodzi juz w zabezpieczajacej siateczce!Przynajmniej nie przychodzi do domu w postaci kuli snieznej. Miniaga!Ja bede z Bulka ,Nesjanka z Ecru,Agama z Kika ,no i jeszcze pewnie ktos zglosi,ale ja na razie wiem o tych suczkach w szczeniakach - no i OCZYWISCIE Tasminka!
Recommended Posts