resuruss Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 PaniMyszo!!!Marceli jest idealny ,bo to jedyny grzywiec ktory mowi ludzkim glosem ;)
Iwona Posted June 22, 2006 Author Posted June 22, 2006 Res- ja wcale nie piszę o dyskwalifikacji, ale uważam,że jakiś umiar należy zachować...wiadomo ,że ideałów nie ma ale powinno się dążyć do ideału:-), a mnie osobiście podobały by się grzywacze wyrównane - o średnim kośćcu i średnim wzroście ( wręcz właśnie wzorcowym:lol: do 34 cm) - bo dla mnie to powinien być niewielki pies do towarzystwa:-)
paniMysza Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 [quote name='maga18']jak narazie nie podzielił się ta idealnością :evil_lol: :lol:[/quote] a co ma sie dzielic! nie dzielimy sie, paulina i marcel sie nie dzielą!!!!!!!!!:evil_lol: :diabloti:
resuruss Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Dla mnie tez ideałem jest pies "posredni" nie za ciezki nie za duzy,ale nie drobnokoscisty i malenki.Taki w sam raz.Powinien łaczyc w sobie elegancje proporcjonalnosc....Powinien miec piekny "przestrzenny" ruch i to "cos". Poza tym u nas na ringach nie spotyka sie czesto grzywek -gigantow.....bo dla mnie giganty to takie ,krore maja ponad 10-12 kg
paniMysza Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 [quote name='resuruss']Dla mnie tez ideałem jest pies "posredni" nie za ciezki nie za duzy,ale nie drobnokoscisty i malenki.Taki w sam raz.Powinien łaczyc w sobie elegancje proporcjonalnosc....Powinien miec piekny "przestrzenny" ruch i to "cos". Poza tym u nas na ringach nie spotyka sie czesto grzywek -gigantow.....bo dla mnie giganty to takie ,krore maja ponad 10-12 kg[/quote] ress, wlasnie opisalas marcela!!:cool1: :eviltong: :lol:
Em-ka Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 [QUOTE]Dla mnie tez ideałem jest pies "posredni" nie za ciezki nie za duzy,ale nie drobnokoscisty i malenki.Taki w sam raz.Powinien łaczyc w sobie elegancje proporcjonalnosc....Powinien miec piekny "przestrzenny" ruch i to "cos". Poza tym u nas na ringach nie spotyka sie czesto grzywek -gigantow.....bo dla mnie giganty to takie ,krore maja ponad 10-12 kg[/QUOTE] [quote name='paniMysza']ress, wlasnie opisalas marcela!!:cool1: :eviltong: :lol:[/quote] :happy1: :happy1: :happy1:
paniMysza Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 [quote name='Em-ka']:happy1: :happy1: :happy1:[/quote] :cunao: śliczny jest przecież, kazdy to wie!
Em-ka Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 [FONT=Comic Sans MS][B]Myszko [/B]- będziesz w Krakowie?[/FONT]
paniMysza Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 oj nie. ja to tylko we wrocku (moje miasto:lol: ). nie mam pieniażków niestety:shake: a że marcela nie wystawiam to nie jeżdzę...:-(
orsini Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 [quote name='Agama']we wzorcu nic takiego nie ma -ale wtajemniczeni maja dostep do interpretacji wzorca-to tylko dostepne dla sedziow i osob zaprzyjaznionych:lol:[/quote] interpretacji???? CZYJEJ interpretacji???? bo moze ktos inny ma inna interpretacje prawda????? powtarzam skoro macie wzorzec przed oczami gdzie tam jest podana gorna granica?????NIE MA takowej!w wielu rasach jest np. wspomniane szetlandy wzrost idealny 35,5 z odstepstwem 2,5 cm w jedna i w druga strone, wzrost powyzej 38cm=dyskwalifikacja. Macie cos takiego w grzywkach?????NIE, wiec na jakiej podstawie twierdisz ze jest ta gorna granica????wiadomo, ze wzrost idealny to wzrost idealny, ale to tak jakby nie to samo co gorna granica, ktora sobie ktos tam interpretowal, bo skoro nie interpretowala tego [B]FCI[/B] to jakaz to interpretacja?
orsini Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 interpretowac wzorzec kazdy moze na swoj sposob, co nie zmienia faktu , ze wzorzec jest jeden i jesli w nim czegos nie ma to nie ma, a ja tam za chiny ludowe nie widze nic o gornej granicy ze np. powyzej 40cm to dyskwalifikacja
orsini Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 to o szetlandach to wzrost suczek oczywiscie:))))psy maja inna granice:))))
Dudek Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Są już zdjęcia na nahaci:multi: [URL="http://www.nahaci.cz/stranky/v_zahr_9110606HelsinkyEV.htm"]http://www.nahaci.cz/stranky/v_zahr_9110606HelsinkyEV.htm[/URL] przynajmniej część zdjęć:multi:
Donio Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 A we wzorcu BYŁO tak: Dyskwalifikacja: psy i suki o wzroście powyżej 36,5 cm w kłębie. Mało! Waga. Nie powinna przekraczać 4,5 kg, proporcjonalnie do wysokości psa. Dyskwalifikacja: waga ponad 5,3 kg. Komu to przeszkadzało?:cool3::cool3:
orsini Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 [quote name='Donio']A we wzorcu BYŁO tak: Dyskwalifikacja: psy i suki o wzroście powyżej 36,5 cm w kłębie. Mało! Waga. Nie powinna przekraczać 4,5 kg, proporcjonalnie do wysokości psa. Dyskwalifikacja: waga ponad 5,3 kg. Komu to przeszkadzało?:cool3::cool3:[/quote] BYŁO, ale nie jest:))))))) wzrost to rozumiem, ale waga????:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: toc wiadomo , ze np. miesnie waza 4 razy wiecej od tluszczu, wiec taki umiesniony osobnik bedzie ciezki i z tego powodu out?bezsensu jak dla mnie:))))
Dudek Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 :crazyeye:waga trochę chyba z księżyca wzięta:crazyeye: Veronica waży 5,5 a wcale nie jest klocem;) [B]Orsini[/B] - napisz ile ważą sznaucery mini?? one chyba są zbliżone wzrostem do grzywek;)
orsini Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 no wlasnie sznaucerki sa ciezsze duzo bo bardziej umiesnione:))))moje suki tak 7,2kg a psa nie wazylam ale pewnie z 10 moze miec, a wzrost podobny lub 2 cm wiecej max.dlatego z ta waga to przesadzili:)))wiec nic dziwnego ze sie wycofali:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Dudek Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 sznaucery nie dość że bardziej umięśnione to są mocniej zbudowane ale nie o to chodzi - podobna wielkość moja Duna waży 4,5-5 kg a na 28-29 (max. 30) cm
miniaga Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Wzrost u grzywacza jest dla mnie rzeczą drugorzędną. Gdyby górna granica była taka jak napisał Donio to dużo pieknych i wartosciowych psów zostałoby wykluczonych z hodowli. Gdybym miała wybierac psa miedzy 26 a 34 cm - wybrałm tego dużego.
Dudek Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 tamten wzorzec był napisany pod stary typ grzywacza: [IMG]http://www.rosathea.com/Fot/venloskukaikumquat.jpg[/IMG] [SIZE=2][COLOR=#8a1e1e]Ch. USA AU DE ALL LUX VDH Europe Winner, Swiss Club Winner [B]Wenlo's Kukai Kumquat[/B][/COLOR][/SIZE] [IMG]http://www.rosathea.com/Fot/inkavomholgrund.jpg[/IMG] [COLOR=blue]Inka vom Hollgrund (w kl. weteranów)[/COLOR]
Recommended Posts